روایت دانشآموزان بسیجی در روزهای کرونایی؛ از واکسیناتوری تا همیار سلامت/ آغاز اردوهای حضوری راهیان نور از اواخر آذر
خبرگزاری فارس ـ گروه تعلیم و تربیت: هفته بسیج دانشآموزی هر ساله از هشتم آبان که روز شهادت محمدحسین فهمیده و روز نوجوان است، آغاز میشود و تا ۱۳ آبان که روز دانشآموز و روز ملی مبارزه با اسکتبار است، پایان مییابد. در این هفته، برنامههای متنوعی نه فقط برای دانشآموزان بسیجی بلکه برای همه
خبرگزاری فارس ـ گروه تعلیم و تربیت: هفته بسیج دانشآموزی هر ساله از هشتم آبان که روز شهادت محمدحسین فهمیده و روز نوجوان است، آغاز میشود و تا ۱۳ آبان که روز دانشآموز و روز ملی مبارزه با اسکتبار است، پایان مییابد.
در این هفته، برنامههای متنوعی نه فقط برای دانشآموزان بسیجی بلکه برای همه دانشآموزان سراسر کشور برگزار میشود و یک هفته ویژه است؛ هفتهای مختص تمام دانشآموزان.
هفته بسیج دانشآموزی فرصت مناسبی است تا با مجتبی باستان رئیس سازمان بسیج دانشآموزی کشور گفتوگویی داشته باشیم و از فعالیتهای این سازمان به ویژه در ایام کرونا جویا شویم.
** ماجرای نحوه برگزاری اردوهای راهیان نور در شرایط کرونا
*یکی از برنامههای سازمان بسیج دانشآموزی که همواره همزمان با هفته بسیج دانشآموزی آغاز میشد، اردوهای راهیان نور بود که در این چند سال اخیر به دلیل شرایط کرونا، تغییراتی داشت و در بستر فضای مجازی برگزار شد. چقدر دانشآموزان از اردوهای راهیاننور در شرایط کرونا در فضای مجازی استقبال کردند؟
یکی از برنامههای فرهنگی و پرورشی که بسیج دانشآموزی با کمک تشکلها و معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش طراحی کرد، اردوی راهیان نور در بستر فضای مجازی است.
طبیعتا در دوره کرونا، امکان حضور دانشآموزان در مناطق عملیاتی دفاع مقدس و یادمانها وجود نداشت، به همین دلیل با کمک استانها، بخش اردویی سپاه، بسیج فرهنگیان و با محوریت بسیج دانشآموزی طراحی و برنامهریزی کردیم تا اردوی راهیان نور در بستر فضای مجازی برگزار شود.
در ابتدا باید بستری را در فضای مجازی پیشبینی میکردیم که توانایی حضور میلیونی دانشآموزان را داشته باشد تا بتوانیم برنامههایمان را در مناطق عملیاتی و یادمانها برای دانشآموزان به تصویر بکشیم؛ پس نیاز به یک پلتفرم داشتیم که بهترین پلتفرم، سامانه شاد بود.
* برنامههایتان صرفا از طریق شبکه شاد ارائه میشد؟
بله؛ تمام برنامههای ما در یادمانها و مناطق عملیاتی دفاع مقدس در شبکه «شاد» پخش شد. به دو دلیل سامانه «شاد» به ما خیلی کمک کرد؛ اول اینکه همه دانشآموزان حضور داشتند و دوم اینکه، همه خانوادهها و معلمان حضور داشتند.
*روند کار چگونه بود؟
از هر استانی، ۴، ۵ راوی دفاع مقدس که مسلط به حوزه کودک و نوجوان هستند، مفاهیم دفاع مقدس، تاریخ انقلاب و ایثارگری رزمندگان و شهدا به ویژه شهدای دانشآموز و سبک زندگی نوجوانان و شهدای دانشآموز را به خوبی در یادمانها به تصویر میکشند.
جریان آموزش در آموزش و پرورش جاری و ساری است و معتقدیم جریان پرورش هم باید جاری و ساری باشد
در این برنامه، گروهی از هر استانی را به یادمانها اعزام میکردیم تا یک یا دو ساعت، روایتهایی که عرض کردم را بیان میکردند و در بستر سامانه «شاد» استان با هماهنگی آموزش و پرورش پخش میشد. راهیان نور حضوری در دوره کرونا ویروس تعطیل شد اما آیا بسیج دانشآموزی، راهیان نور را تعطیل کرد؟ خیر مطلقا اینگونه نیست.
بحثهای پرورشی نیاز روز و فوری دانشآموزان است. جریان آموزش در آموزش و پرورش جاری و ساری است و معتقدیم جریان پرورش هم باید جاری و ساری باشد. یعنی به موازات جریان آموزش، جریان پرورش باید ادامه پیدا کند.
خیلی خطرناک است اگر در دوره کرونا ویرویس جریان پرورشی و فرهنگی را کمرنگ کنیم؛ لذا بسیج دانشآموزی توفیق داشت با کمک دستگاهها و نهادها، راهیان نور را با این کیفیت که عنوان کردم، برگزار کرد.
** حضور ۱۲ میلیون دانشآموز در برنامه اردوهای راهیان نور در «شاد»
* چه تعداد دانشآموز از برنامه اردوهای راهیان نور در بستر فضای مجازی استفاده کردند؟
۱۲ میلیون دانشآموز در برنامههای ما حضور پیدا کردند و برنامههای ما در سطح کشور ۳۲ میلیون نفر بازدید داشت. یعنی اگر ۱۴ میلیون و ۷۷۰ هزار دانشآموز داشته باشیم، معلمان، خانوادهها و کسانی که در بستر شبکه شاد فعالیت میکنند، از این برنامه بهرهمند شدند؛ لازم به ذکر است که این بازدید دقیق و ثبت شده است و آیپیها در سیستم ثبت شده است.
برنامه اردوهای راهیان نور در شبکه «شاد» در سطح کشور ۳۲ میلیون نفر بازدید داشت
نکته دیگر این است که خود دانشآموزان در این برنامهها حضور پیدا کردند. در برخی استانها روایتگرانی که در یادمان و منطقه حضور یافتند، دانشآموزان بودند که پیامشان را به دانشآموزان منتقل کردند.
یا گروه سرودی داشتیم که در افتتاحیه این روایتگری به اجرای برنامه میپرداختند.مسابقات دانشآموزی داشتیم که در بستر این روایتگری انجام میشد لذا کار بسیار خوبی بود البته نواقصی داشت که انشاءالله امسال رفع میکنیم.
*امسال هم برنامه راهیان نور در بستر مجازی ادامه پیدا میکند؟
بله؛ البته امسال در نظر داریم که راهیان نور را به صورت حضوری و هم در بستر فضای مجازی داشته باشیم. راهیان نور در بستر فضای مجازی مثل سال قبل برنامهریزی شده است که با گرفتن خطاها برگزار میشود.
*اردوهای راهیان نور حضوری به چه شکلی است و از چه زمانی آغاز میشود؟
با توجه به اینکه قرار است مدارس بازگشایی شوند، بنا داریم به صورت محدود با رعایت پروتکلها در یادمانها و مناطق، راهیان نور را به صورت حضوری داشته باشیم.
اگر شرایط مهیا شود، اواخر آذر ماه، دی و بهمن، درصدد هستیم با رعایت دستورالعملها و با کمک مسؤولان و نهادها، به صورت حضوری، اردوهای راهیان نور را برگزار کنیم.
** توزیع ۵۰۰ هزار بسته لوازمالتحریر ایرانی ـ اسلامی
* یکی دیگر از برنامههایتان پویش همکلاسی مهربان و نذر هوشمند بود؛ درباره این برنامهها توضیح دهید؟ چه اقداماتی در آن صورت گرفت و چقدر موفق بودید؟
هدف از پویش نذر هوشمند، تأمین تبلت و موبایل برای دانشآموزانی بود که جهت آموزش، وسیله تحصیل ندارند. تا کنون بیش از ۱۰۰ هزار دستگاه تبلت و موبایل خریداری شده و در اختیار دانشآموزان مناطق کمتر برخوردار قرار داده شده است.
کار بسیار ارزشمندی بود که خاتمه مرحله اول نذر هوشمند را تقریبا دو هفته پیش اعلام کردیم. اما پویش همکلاسی مهربان، برنامه دیگری بود که در این مرحله، ۵۰۰ هزار بسته لوازمالتحریر ایرانی و اسلامی توسط خود دانشآموزان با کمک تشکلها و با محوریت بسیج دانشآموزی تقدیم دانشآموزان مناطق کمتر برخوردار شد.
در این پویشها به دنبال ترویج فرهنگ ایثار و انفاق در بین دانشآموزان کشور هستیم که به حمدلله، دانشآموزان خیلی خوب کنار ما هستند.
* در پویش همکلاسی مهربان، چقدر به خرید کالای ایرانی توجه شده است؟
اینکه به دانشآموزان میگویم، به شما ایمان دارم، این نقطه است. پویش همکلاسی مهربان را که راهاندازی کردیم، بچهها گفتند لوازمالتحریر ایرانی بخریم. گفتم چرا؟ گفتند کالای ایرانی از ورود کالای مشابه خارجی جلوگیری میکند. این نگاه دانشآموزان است.
بچهها گفتند لوازمالتحریر ایرانی بخریم. گفتم چرا؟ گفتند کالای ایرانی از ورود کالای مشابه خارجی جلوگیری میکند.
ما هم گفتیم پس اگر میخواهید در پویش همکلاسی مهربان، کیف و لوازمالتحریر بخرید از محله خودتان تهیه کنید. هم هزینه ایاب و ذهاب نمیدهید و هم به مشاغل خانگی و خرد محلی کمک کردید. حالا نکته بعدی این است که این کمکها در خفا صورت میگیرد و با حفظ حرمت و کرامت انجام میشود.
مثل شهید علی لندی کم نداریم. دانشآموزان بسیار خوبی داریم و در همه جا نیز پیشقدم بودند که اگر از ظرفیتهایشان استفاده کنیم. موفق خواهیم بود.
** روایت واکسیناتوری دانشآموزان
* تصاویر روی لوازم التحریر هم، ایرانی ـ اسلامی است؟
بله، در پویش ما، یک اتفاقی که افتاده است، این است که تصاویر روی دفاتر، تصاویر ارزشی است مثلا عکس شهدا مثل تصویر شهید حاج قاسم سلیمانی.
در یکی از استانها ۱۵ هزار بسته با کمک دانشآموزان توزیع کردیم. در یکی از دفاتر کیوآرکد خورده بود که وقتی با گوشی نگاه کردیم، دیدیم تصاویر موشکهای ایرانی بود که به پایگاه عین الاسد شلیک شده بود. یعنی اساسا دانشآموزان ما در حوزه فرهنگ، چند قدم پیش رفتند.
*درباره پویش همیار سلامت که به تازگی راه افتاده است، بگویید؟ این پویش با چه هدفی ایجاد شده است و چقدر موفق بوده است؟
اخیرا پویشی را تحت عنوان همیار بهداشت و سلامت با کمک بسیج جامعه پزشکی راه انداختیم که پویش بسیار ارزشمندی است.
۳ کار در این پویش انجام میشود و هدف اصلی آن، تسریع در واکسیناسیون دانشآموزان به منظور بازگشایی هرچه سریعتر مدارس است. بیش از دو هفته است که پویش را آغاز کردیم.
دانشآموزان کار واکسیناتوری را با تأیید علوم پزشکی استان انجام میدهند که البته دانشآموزان پایه دوازدهم که دوره تزریق و کمکهای اولیه دیدند، این کار را انجام میدهند
آمار کمی ندارم اما با توجه به توصیفاتی که مسؤولان بسیج دانشآموزی در استانها انجام میدهند، انصافا در واکسیناسیون تسریع داده شده است؛ یکی از اقدامات این بود که دانشآموزان کار واکسیناتوری را با تأیید علوم پزشکی استان انجام میدهند که البته دانشآموزان پایه دوازدهم که دوره تزریق و کمکهای اولیه دیدند، این کار را انجام میدهند.
دوم، دانشآموزانی که کار ثبت اطلاعات انجام میدهند و سومین هم انتظامات است. مورد بعدی آگاهسازی است. یعنی دستورالعملها باید در مدارس رعایت شود. در مدارس که باز است، اطلاعرسانی انجام میشود و در مدارسی که باز نیست، در محله انجام میشود.
سومین کار نیز اعلام عمومی است که در سطح منطقه از مردم میخواهند که واکسن بزنید. برخی مردم، هنوز مراکز تزریق واکسن را نمیشناسند و برخی عامدانه نمیزنند که مردم را ترغیب کرده و اطلاعرسانی میکنند.
** مدارسی که کارگاه تولید ماسک شدند
* یکی از کارهای دیگر که دانشآموزان بسیجی در دوران کرونا انجام میدادند، فعالیتهای جهادی از ماسک دوختن تا ضدعفونی مدارس بود؛ امسال که قرار است مدارس باز شود، آیا دوباره این برنامهها هست؟
ببینید با آمدن کرونا ویروس، از همان ابتدا، گروههایی را تشکیل دادیم که محوریت بسیج دانشآموزی بود. گروه دانشآموزی ۶ نفره بود که مسؤول واحد بسیج دانشآموزی محور شد و ۶ فرمانده واحد کمک میکردند؛ این گروهها در هر مدرسه که بسیج دانشآموزی داریم، تشکیل شد که بیش از ۶۰ هزار مدرسه بسیج دانشآموزی داریم.
اولا آن زمان بحث ضدعفونی مدارس و معابر عمومی بحث جدیدی بود. آن گروهها، این کار را انجام میدادند. دوم اینکه مراکز فنی و حرفهای محور شدند و در بعضی از مدارس، کارگاه دوخت ماسک ایجاد شد. به برخی از کارگاهها که سر میزدم، میدیدم دانشآموزان با والدینشان آمده بودند. چرخهای خانه را هم آورده بودند و کار تولید ماسک انجام میدادند.
در بحث کرونا ویروس که به لطف الهی با واکسیناسیون در حال کنترل است، اقدام ویژه، آگاهسازی است که ما در بحث همیار سلامت وارد شدیم و اگر نیاز به تولید ماسک باشد، همچنان گروههای ما هستند.
دستور اصلی کار بسیج دانشآموزی در مدارس، همیار بهداشت و سلامت در دوران بازگشایی مدارس است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰