تاریخ انتشار : پنجشنبه 6 آبان 1400 - 14:00
کد خبر : 140038

بلادشاپور ثبت جهانی می‌شود‌

بلادشاپور ثبت جهانی می‌شود‌

– اخبار استانها – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از یاسوج، بافت تاریخی دهدشت در تاریخ ۲۷ مرداد ۱۳۶۴ با شماره ثبت ۱۶۸۹ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ و در سال ۱۴۰۱ ثبت جهانی می‌شود. بافت تاریخی دهدشت

– اخبار استانها –

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از یاسوج، بافت تاریخی دهدشت در تاریخ ۲۷ مرداد ۱۳۶۴ با شماره ثبت ۱۶۸۹ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ و در سال ۱۴۰۱ ثبت جهانی می‌شود.

بافت تاریخی دهدشت که بر اساس دست‌نوشته‌های تاریخی به دستور اردشیر بابکان و به یاد فرزندش “شاپور”، “بلاد شاپور” نام گرفت، در ضلع جنوبی شهر کنونی دهدشت به وسعت ۳۴ تا ۴۰ هکتار قرار گرفته است.

در سندی که از عصر شاه عباس صفوی در سال ۱۰۸۶ هجری قمری به جا مانده نام این شهر قریه‌الدشت بوده که در زمان حکومت سلجوقیان به اوج رونق خود رسیده است.

با توجه به موقعیت جغرافیایی و استراتژیکی این شهر و اینکه کوتاه‌ترین راه میان بنادر جنوبی و اصفهان مرکز حکومت صفویان بود از اهمیت خاصی برخوردار بوده است.

وجود راه‌های سنگفرش شده و پل‌های متعدد و مرکزیت تجاری آن حکایت از این دارد که شاخه‌های فرعی جاده ابریشم از این شهر عبور می‌کرد.

شهری مذهبی و تجاری که در آمیختگی هنر و مذهب سبب خلق شاهکارهای شگفت‌انگیزی در آن شده است و وجود ۷ امامزاده، ۲ مدرسه، یک کاروانسرا، ۴ مسجد، بازاری بزرگ و منازل مسکونی گواه بر این مطلب است.استان کهگیلویه و بویراحمد با قرار گرفتن در دامنه رشته‌ کوه‌های زاگرس و برخورداری از موقعیت خاص جغرافیایی و آب و هوایی ظرفیت بسیار بالایی در زمینه های مختلف از جمله گردشگری دارد.

به عقیده کارشناسان صنعت گردشگری و صنایع دستی در کنار میراث فرهنگی ارزشمند در استان می‌تواند به عنوان یک صنعت درآمد زا و پول ساز قلمداد شود و برای تحقق این مهم قطعاً تلاش و پیگیری مسئولان و متولیان تأثیر بسزایی خواهد داشت.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: هر قدمی برمی‌داریم به همت و همکاری اصحاب رسانه بوده و ما همواره اصحاب رسانه را همیار خود می‌دانیم.

مجید صفایی با اشاره به اینکه ویروس کرونا بر تاسیسات گردشگردی و صنایع دستی چنبره زده‌ است، افزود:استان در سال ۱۴۰۰ به عنوان پایلوت گردشگری، دامداری و کشاورزی انتخاب شد که امیدواریم بعد از کرونا بتوانیم میزبان خوبی برای گردشگران و میهمانان باشیم.

وی با اشاره به اینکه در ایام کرونا برخی از زیرساخت‌ها آماده شده‌اند، ادامه داد: در  استان کهگیلویه و بویراحمد در حدود ۲۸۰۰  اثر تاریخی داریم  که ۷۷۰ اثر آن ثبت شده ملی هستند و شاخص ترین آن بلاد شاپور دهدشت است.

صفایی عنوان کرد: اولین گام برای ساماندهی بلادشاپور جذب اعتبار برای کاروانسرا بود، بعد از آن کارهای مرمت از جمله مرمت مسجد مورک در دستور کار قرار گرفت که این مسجد تا قبل از آن غیر قابل استفاده بود و هم‌اکنون این مکان قابل استفاده شده‌ است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: محوطه جلوی مسجد مورک نیز ساماندهی و به عنوان یک پارک محله‌ای مورد استفاده قرار گرفت.

صفایی خاطرنشان کرد: مرمت خانه کهزادی نیز در دستور مرمت قرار گرفت و علاوه بر کاروانسرای دهدشت حمام کهیار نیز به سرمایه‌گذار بخش جهت توسعه گردشگری واگذار شد.

وی افزود: این نوید را به مردم استان کهگیلویه و بویراحمد و به ویژه مردم شهرستان کهگیلویه می‌دهیم که کارشناسان سازمان یونسکو با همراهی کارشناسان داخلی از کاروانسرا تاریخی دهدشت بازدید کردند و این مجموعه مورد تایید قرار گرفته و درسال ۱۴۰۱ جهت ثبت جهانی به کشور اعلام می‌گردد.

صفایی خاطرنشان کرد: از اهداف مرمت آثار تاریخی علاوه بر حفظ این آثار گسترش و توسعه گردشگری بود که در همین راستا مرمت پل تاریخی پاتاوه انجام و قرار بوده و یک بازارچه صنایع دستی و گردشگری در همان مکان راه‌اندازی شود و علاوه بر آن پل پریم در باشت نیز امور مقدماتی آن برای واگذاری به سرمایه‌گذار انجام شده است.

وی با بیان اینکه موزه استان از سال ۹۲ کلنگ زنی و احداث شروع شده بود گفت: فاز اول این موزه بهره‌برداری شده‌است و در هفته گذشته پنج میلیارد تومان برای بهره‌برداری از فاز دوم جذب شده‌است.

صفایی موزه استان را یکی از منحصر ترین موزه‌های کشور دانست و گفت این موزه با موقعیت خاص در بام یاسوج واقع شده‌است.

وی افزود: عملیات نجات‌بخشی برخی از مناطق از جمله لما و سد چم‌شیر نیز از فعالیت‌های مهم سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان بوده‌است.

صفایی بیان کرد: ۴۰ پروژه در حوزه گردشگری در استان داریم که اعتباری بالغ بر  439 میلیارد تومان با  اشتغال بالغ بر هزار و ۳۶ نفر اختصاص یافته و در سال گذشته ۹ پروژه در ردیف جهش تولید داشتیم.

وی به ضرورت وجود زیرساخت‌های لازم در استان برای رفاه گردشگردان و مسافران اشاره کرد و افزود: یکی از بهترین تفرجگاه‌های استان در موگرمون لنده واقع شده‌است و در آبشار کمردوغ، پارک جنگلی یاسوج، چشمه بلقیس، ماغر و … نیز فعالیت‌های جهت توسعه گردشگری انجام شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان  موضوع گردشگری در حوزه آب و ایجاد دهکده آبی گردشگری را با توجه به ظرفیت‌های آبی استان از مهمترین نیازهای استان در زمینه گردشگری دانست و گفت: این ظرفیت دمغفول مانده بود که تلاش شد تا دهکده آبی گردشگری در سد چم‌شیر گچساران به سرمایه‌گذار واگذار شد و سد انحرافی چیتاب نیز کارهای مطالعاتی آنانجام شده است.

۲۰۰ قطعه اشیاء تاریخی پاکدشت تحویل اداره میراث فرهنگی شدتکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام؛ اولویت شهرداری تهران در حوزه گردشگری و میراث فرهنگیتعامل پایین وزارت میراث فرهنگی و وزارت علوم در آموزش نیروی تخصصی حوزه گردشگری

صفایی یادآور شد:۳۲۰ امامزاده جلیل‌القدر در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارند که قریب ۱۳ امام‌زاده ثبت شده‌اند و امیدواریم که در کنار این امامزاده ها بتوانیم زیرساخت‌های گردشگر⁦ی را ایجاد کنیم

وی به راه‌اندازی تله کابین در آبشار یاسوج اشاره کرد گفت: تسهیلات مورد نیاز این طرح توسط بانک طرف قرارداد بلوکه شده بود که با پیگیری انجام شده مبلغ پنج میلیارد تومان آن آزاد شد که متاسفانه همچنان بین سرمایه گذار و بانک مربوطه اختلاف وجود دارد.

صفایی بیان کرد: اولین حضور استان در نمایشگاه ایکس پو ۲۰۲۰ در آینده رقم خواهد خورد و درصدد هستیم که استان با تمام ظرفیت‌ها در این نمایشگاه شرکت کنیم.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: در زلزله سال ۹۹ در شهرستان دنا جلسات متعددی جهت اینکه مبلمان و بنای شهر سی‌سخت مرکز شهرستان دنا بر اساس بنای توریستی و گردشگری باشد و روستای تاریخی کریک نیز ثبت شد و صد میلیون تومان اعتبار نیز برای احیای نمای میراثی نیز جذب شد.

وی به ثبت سه روستای تاریخی کریک، الگن، آرند  اشاره کرد و افزود: شناسایی روستاهای هدف گردشگری و تاریخی و ثبت آنها از مهم‌ترین اولویت‌های این سازمان است.

صفایی گفت: غار ده‌شیخ توسط یک سرمایه‌گذار غیر بومی راه‌اندازی شد و می‌توان از این غار به عنوان یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های گردشگری در کشور نام برد و درصد. رفع مشکلات بر سر راه سرمایه‌گذاری هستیم.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد