تاریخ انتشار : چهارشنبه 5 آبان 1400 - 17:57
کد خبر : 139933

ماجرای پِلان معروف "بچه مهندس" چه بود؟/ ایده‌ای برای ساخت سریالی برای «مسجد»

ماجرای پِلان معروف "بچه مهندس" چه بود؟/ ایده‌ای برای ساخت سریالی برای «مسجد»

– اخبار فرهنگی – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکی از خلأهای مهم و محسوس در سریال‌ها و برنامه‌های تلویزیونی، نمایشِ مفاهیم و ارزش‌های اجتماعی و فرهنگی و مذهبی که در «مسجد» اتفاق می‌افتد. چندی پیش در سریال “نوروز رنگی” به

– اخبار فرهنگی –

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکی از خلأهای مهم و محسوس در سریال‌ها و برنامه‌های تلویزیونی، نمایشِ مفاهیم و ارزش‌های اجتماعی و فرهنگی و مذهبی که در «مسجد» اتفاق می‌افتد. چندی پیش در سریال “نوروز رنگی” به کارگردانی علی مسعودی شاهدِ صحنه‌های جذابی از مساجد دهه ۱۳۶۰ و فعال در دوران دفاع مقدس بودیم. همچنین در سریال‌هایی مثلِ “ستایش۳” «مسجد» و فعالیت‌های «امام محله» با بازی فرهاد جم به نمایش گذاشته می‌شود. اما شاید از همه پررنگ‌تر سریال “بچه‌مهندس” در فصل سوم و چهارم، صحنه‌‌هایی را به تصویر کشید که «جواد جوادی» کاراکتر اصلی سریال با شخصیت نخبه‌ای که دارد به عنوان الگویی شناخته می‌شود.

او در یکی از پلان‌های فصل سوم “بچه‌مهندس” نماز می‌خواند و در فصل چهارم هم اتفاقاتی که پیش می‌آید و گروه به مشهد می‌روند اتفاقاتی برای شخصیت اصلی سریال می‌افتد که با نماز و دعا در قالب آن سکانس‌های زیبایی مشهد مقدس آن مشکلات برطرف می‌‌شوند.  

پلان‌هایی که مورد تقدیر ستاد اقامه نماز کشور و بازخوردهای کاربران اجتماعی قرار گرفت. کار پسندیده‌ای که تک و توک در میانِ برنامه‌ها و سریال‌های پرطرفدار دیده می‌شود که شعارگونه نباشد. همان دغدغه‌ای که «مهدی حاجی» به عنوان دبیر قرارگاه مسجد در سیما به آن اعتقاد دارد. باید «مسجد» و کارکردهای مؤثرش در همه حوزه‌ها به شکل شعاری جلوه داده نشود. اگر مستند، فیلم کوتاه، تله فیلم، انیمیشن و عناصر نمایشی به آنتنِ شبکه‌های سیما برسد، مخاطب با فضای شعارگونه‌اش، این سریال یا برنامه‌نمایشی را پس نزند.

صدا و سیما , سریال , مسجد ,

در فصل سوم و چهارم سریال “بچه‌مهندس” با پرداختن هنرمندانه به سکانس‌های نماز رسیدند و اتفاقاً با تأکید بر اهمیت نماز صبح و کاهش آسیب‌های اجتماعی، نماز و مسجد، نماز و آرامش، نماز و زیارت، نماز و قرآن، اذان، وضو و ترویج کمک مؤمنانه باعث شد تا این سریال مورد توجه خاصی قرار گیرد. این همان اتفاقی بود که در پشتِ پرده آن، «مهدی حاجی» و قرارگاه مسجد قرار داشت و بسیار تلاش کردند تا این پلان‌های تأثیرگذار ساخته شود. اگرچه او در جریانِ گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم می‌گوید: سعید سعدی به عنوان تهیه‌کننده بسیار استقبال می‌کرد چنین اقداماتی در جریانِ سریال اتفاق بیفتد و مخاطب با یک نخبه مذهبی و دین‌دار روبرو شود. 

او همچنین درباره نقش‌آفرینی قرارگاه مسجد در ساخت برنامه‌ها و سریال‌های تأثیرگذارِ تلویزیون می‌گوید که اگر ساختارِ‌ این قرارگاه شکلِ منجسم و رسمی‌تری به خود بگیرد شاید اتفاقات بهتری در عرصه القای درست مفاهیم و کارکردهای حوزه مسجد در فیلمنامه سریال‌ها و برنامه‌سازی‌ها و حتی وایرال‌شدن این مفاهیم ارزشمند در وی‌او‌دی‌ها، فضای‌مجازی و سیما که جایِ خالی یک برنامه تخصصی تلویزیونی احساس می‌شود.

صدا و سیما , سریال , مسجد ,

حاجی به فعالیت‌های نمایشی قرارگاه مسجد در ۱۴۰۰ پرداخت که یک سریال ۳۰ قسمتی قرار است ساخته شود. حدود ۱۲ فیلمنامه بررسی شده و هنوز آن نوشته‌ای که بتواند به یک سریالِ درست و تأثیرگذار برسد اتفاق نیفتاده است. ما از همین‌جا اعلام می‌کنیم نویسندگان، سریال‌سازان و علاقه‌مندان به حوزه ساخت سریالی ماندگار و فاخر در عرصه «مسجد» که ایده خوبی در این زمینه دارند به شبکه‌ها و گروه‌های فیلم و سریال مراجعه کنند و یا به قرارگاه مسجد بیایند و ایده و طرح‌شان را ارائه بدهند بررسی می‌شود. 

دبیر قرارگاه مسجد همچنین به رقم ۲۰ میلیاردی اشاره کرد که قرار است این سریال با این رقم ساخته شود. ما در تلاشیم تا سریالی بسازیم در ذهن‌ها بماند، ایده‌ها، خلاقیت‌ها و استعدادها و کارکردهای مسجد در آن به دور از هرگونه شعارزدگی دیده شود. از همین ‌رو به دنبال فیلمنامه‌ و طرح و گروه سازنده خوبی هستیم که ان‌شاءالله بتوانیم به زودی وارد مرحله تولید شویم. 

در گفت‌وگو با مهدی حاجی که مشروح آن به زودی منتشر می‌شود به کارکردِ قرارگاه مسجد، تأثیرات، جاهای خالی آن روی آنتن سیما و تأثیرات و بازخوردهای برنامه‌های ساخته شده در این حوزه پرداخته‌ایم. قرارگاهی که در سال ۱۳۹۵ در سازمان صداوسیما شکل گرفت. بنابر همان مطالبه مقام معظم رهبری که باید جایگاه مساجد را احیاء کنیم. سال ۱۳۹۸ آقای شاه‌آبادی که در معاونت صدا بودند، تصمیم بر این شد که این کار در حوزه صدا به صورت جدّی‌تر، انجام شود؛ لذا بنده را مأمور کردند و ما در قدم اول امورات زیرساختی را انجام دادیم که نزدیک به عملیات باشد، ازجمله برای اولین بار سند راهبردیِ برنامه‌سازیِ مسجد و رسانه را، در رادیو تدوین کردیم که تهیه‌کنندگان حداقل بدانند که برای برنامه‌سازی در حوزه مسجد از چه زاویه‌ای  باید اقدام کنند.

او همچنین تأکید کرد: مهرماه ۱۳۹۹ که آقای شاه‌آبادی به معاونت سیما منتقل شد، باز هم بلافاصله دستور داد که ما هم به آن سمت منتقل شویم و باتوجه به عقبه‌ای که در معاونت صدا بود به عملیات، نزدیکتر شده بودیم. سابقاً دبیر قرارگاه مسجد در معاونت سیما، مدیریت شبکه یک بود و بسیار اقدامات ارزشمندی در دوران تصدی کار که به‌عهده داشت انجام داد، اما در دوره جدیدی که از آذرماه سال ۱۳۹۹ شروع شده، با مدیریت دانش و تجربه زیسته معطوف به سابق، ستاد قرارگاه مسجد را در دفتر معاونت سیما مستقر شد و رأساً آقای شاه‌آبادی حکم دبیر قرارگاه را صادر کرد. 

این قرارگاه در سه بعد تعریف شده که یک شورای هماهنگی دارد. در این شورا ترکیبی از مدیران دستگاه‌های حوزه مسجد و تعدادی از مدیران ستادی معاونت حضور دارند. بخش دیگری از شأنیت قرارگاه جلسه شورای سیاستگذاری مسجد است که ترکیبی از مدیران شبکه‌های یک، دو، سه، پنج، قرآن، افق، امید و کودک به علاوه تعدادی از مدیران ستادی معاونت در آن حضور دارند. بخش سوم همان بخشی است که برای اثرگذاری بیشتر و اصلاح روند تولیدات قرارگاه تحت عنوان کارگروه اجرایی ایجاد کردیم تا به صف نزدیکتر شویم، به این شکل که از هر شبکه یک نماینده برای تولید داریم تا طیف‌های مختلف مخاطبین را از طریق این شبکه‌ها می‌توانیم داشته باشیم و برای آنها برنامه‌سازی کنیم.

حاجی در بخشی دیگر از صحبت‌هایش ابراز امیدواری کرد قرارگاه مسجد به دنبال این است که هر کارکردی در حوزه مسجد وجود دارد به نمایش درآورده شود. در قدم اول کارکردهای موجودی که در مسجد وجود دارد معرفی شود و رفته‌رفته به سمت کارکردهایی حرکت کند که روی آن کاری انجام نشده است.

او همچنین بر روی کار مؤثر روی حوزه کودک و نوجوان تأکید کرد و گفت: ساختِ انیمیشنی به نامِ “آبادشهر” را در دستور کار داریم که به مرحله نگارش درآمده و قرار است به زودی وارد مرحله تولید شود و در کنار آن برگزاری جشنواره‌ای با سه بخش اهالی رسانه، اهالی مسجد و کاربران فضای‌مجازی نیز در دستور کار است که تا اواخر ماه رونمایی و کار دبیرخانه جشنواره و جمع‌آوری آثار، آغاز خواهد شد. 

مهدی حاجی براساس حکمِ حمید شاه‌آبادی معاون سیما چندی پیش به عنوان دبیر قرارگاه مسجد سیما منصوب شد. 

دوربین تسنیم در پشت‌صحنه سریالی کمدی با ماجراهای امنیتی/ چرا “گسل۲” ساخته نشد؟+فیلمورود سریال امنیتی تلویزیون به سایت‌های شرط‌بندی و قمار/ سرجوخه‌های ترور اسرائیل معرفی می‌شوند

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد