ذائقه مردم در موضوع مهدویت بهجای بسترسازی بهسمت نشانههای ظهور هدایت شده است/ ۴ چالش دوران غیبت
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه دیگر رسانههای خبرگزاری فارس، روزنامه جام جم گفتوگویی با حجتالاسلاموالمسلمین محمدرضا نصوری معاون آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) انجام داده است که بخشهای مهم آن در ادامه میآید. مهمترین عامل انحراف مردم از مسیر حق و
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه دیگر رسانههای خبرگزاری فارس، روزنامه جام جم گفتوگویی با حجتالاسلاموالمسلمین محمدرضا نصوری معاون آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) انجام داده است که بخشهای مهم آن در ادامه میآید.
مهمترین عامل انحراف مردم از مسیر حق و اثرگذاری مدعیان بین مردم
– مهمترین عامل انحراف مردم از مسیر حق و اثرگذاری مدعیان بین مردم، جهل عمومی و عدم شناخت کافی از معیارهای حق و باطل است.
– جهل مردم از مقوله مهدویت نتیجه کمکاری عالمان دین، متولیان و اهالی فرهنگ در معرفی صحیح مهدویت است. بیتوجهی به پیامدهای تحریف اصل مهدویت دلیل دیگری بر ایجاد جهل است.
ذائقه مردم بهجای بسترسازی بهسمت نشانههای ظهور هدایت شده است
– منشأ گرایش مردم به نشانههای ظهور به جای زمینهسازی ظهور را باید پیدا کنیم. باید ببینم چه کسی این ذائقه را ایجاد کرده و راهبرد نشانه محوری شده است؟
– وقتی مردم به این سمت هدایت میشوند به جای اینکه منتظر ظهور باشند و بستر آن را فراهم کنند منتظر پیدایش نشانههای ظهور هستند.
– نشانهمحوری اولا به ظهور ختم نمیشود بلکه موجب ناامیدی و تردید در اصل مهدویت میشود و ثانیا زمینه رونق کاسبی افراد دسیسه چین و فرصت طلب را نیز فراهم میکند.
– در فرمایشات رهبری هرگز از نشانهها سخن به میان نیامده بلکه زمینه سازی برای ظهور، ایجاد تمدن نوین اسلامی و ضرورت ایجاد تحرک در جامعه برای پذیرش مهدویت سخن گفته شده است.
۳ شاخصه جامعه مهدوی
- مردم در جامعه مهدوی سه شاخصه را باید رعایت کنند؛ دین محوری، عزت محوری و تکلیف محوری. اگر این سه شاخصه رعایت شود تقوا، عدالت، پایبندی به اخلاق، احکام و عقاید اسلامی، بینیازی از خلق، ظلم ستیزی، مسوولیتپذیری در قبال خانواده و جامعه و… مورد توجه افراد جامعه قرار میگیرد.
– دولتمردان ما باید تلاش کنند براساس همان سه محوری که بیان شد مردم را به سمت و سوی فرهنگ انتظار هدایت کنند تا از فرهنگ ابتذال در امان بمانند. این نظامی است که بر اساس توحید، عدالت محوری و اخلاق محوری برای سعادت بشر توسط خاتمالانبیا طراحی شد تا به خاتمالاوصیا سپرده شود. ما در دوران غیبت کبری وظیفه داریم زمینهساز اجرای این طرح باشیم.
عوامل شکلگیری جریانهای انحرافی مانند انجمن حجتیه و بهاییت
– عوامل متعددی در شکلگیری جریانهای انحرافی مانند انجمن حجتیه و بهاییت نقش داشته است که هدایت مردم به سمت علائم ظهور یکی از این عوامل است.
– ملاقاتگرایی و دعوت به تعقیب این مقوله یکی دیگر از عوامل شکلگیری جریانهای انحرافی از دل مهدویت است.
– نکته دیگر نبود متولی واحد در امر تبلیغ مهدویت است. اکنون موسسات و ستادهای متعدد با عنوان مهدویت فعالیت میکنند که به دلیل نبود سند و متولی واحد برخی کارها به موازیکاری ختم شده است.
بد عمل کردن انسانهای منتظر از عوامل ایجاد انحراف در موضوع مهدویت
– نکته دیگر بد عمل کردن انسانهای منتظر است، کسی که پشت شیشه ماشین «اللهم عجل لولیک الفرج» مینویسد نباید به حقوق سایر مردم تجاوز کند.
کسی که در منزل دعای ندبه و عهد میخواند چگونه به خود اجازه میدهد به همسر و فرزنش بد اخلاقی کند یا در محیط کار حقوق همکار خود را نادیده بگیرد.
ظرفیت وجود دارد اما همت نیست!
– یکی از مهمترین دلایل انحرافات بهوجود آمده از دل مهدویت کمکاری علمیو پژوهشی برای این موضوع اساسی است. ما چند رساله و پایاننامه با محوریت امام زمان و مهدویت داریم؟ چند کار پژوهشی متقن نوشته شده است؟ آیا موقوفات برای امام عصر(عج) بیشتر است یا امام شهید؟
– کدام بحث آموزشی در مدارس، دانشگاهها و حوزههای علمیه به صورت جدی به مهدویت پرداخته است؟ چند فیلم خوب با موضوع مهدویت ساخته شده است؟ من یقین دارم ظرفیت وجود دارد اما همت نیست.
– افزایش تعداد مهدیهها و زائرین مسجد جمکران خوب است اما برای معرفی امام عصر(عج) کافی نیست. کافی است مقایسهای داشته باشیم بین دپارتمانهای علمیغرب علیه مهدویت با فعالیتهای محدود و معدود ما در کشور اسلامی! تاسفآور است.
۴ چالش دوران غیبت
– ما در دوران غیبت چهار چالش جدی داریم؛ فترت(فاصله ازامام)، حیرت و سرگردانی، فتنه و یاس. هریک از این چالشها درمان دارد.
– راه مبارزه با فترت و فاصله از امام دعوت از امام و فراهم کردن زمینه ظهور است، راه رهایی از سرگردانی تمسک به استدلال و عقلانیت است، راه مقابله با فتنههای آخرالزمان دفاع از رکن دین است و نهایتا ایجاد امید و نشاط درجامعه آخرین راه مقابله با چالشهای دوران غیبت است. برای رفع این چالشها عامه مردم و نخبگان درکنار یکدیگر باید انجام وظیفه کنند.
هرجا ما غفلت کردیم دشمن از غیبت ما استفاده کرد
– آسیبها و چالشها روز به روز در حال گسترش و پررنگتر شدن است. هرجا ما غفلت کردیم دشمن از غیبت ما استفاده کرد.
– حاشیه شهر را رها کردیم، بهاییت و مسیحیت و وهابیت جایگزین شد، در مدارس، سینما و… کمکاری کردیم، دیگران سوءاستفاده کردند.
برای جبران گذشته باید در دو زمینه علمیو عملی اقدام شود
– برای جبران گذشته باید در دو زمینه علمیو عملی اقدام شود. در حوزه علمی باید در نظامهای آموزشی با محوریت قرآن و متون دینی وارد عمل شویم و مبانی را به دانشآموز، دانشجو و طلبه بیاموزیم تا مانع اوجگیری جریانهای انحرافی شود.
– در بعدعملی هم باید به مردم آموزش دهیم تا از خرافات پرهیز کنند. علما و کارشناسان دینی باید همنشین مردم شده و از مردم فاصله نگیرند. تولیدات علمیرا به سطح جامعه بیاوریم تا بی تفاوتی مردم نسبت به شناخت دقیق و علمی از بین برود.
مکتب حاج قاسم باید رونق بگیرد
– اقدام مهم دیگری که باید انجام شود، تربیت شخصیتهای الگو برای عموم مردم است. شخصیتهایی مانند حاجقاسم و صیاد شیرازی در حوزه فرهنگ باید به مردم معرفی شوند. مکتب حاج قاسم باید رونق بگیرد.
– مراکز معتبر دینی باید به هنرمندان و فیلمسازان خوراک فکری برسانند تا تولیدات فاخر برای مردم تولید شود. در حالی که ما از هنر سینما غافل شدهایم هالیوود با تولیدات آخرالزمانی چهره دیگری از موضوع موعود و آخرالزمان آنگونه که خود میخواهد به تصویر میکشد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰