تاریخ انتشار : سه شنبه 20 مهر 1400 - 12:57
کد خبر : 136829

نائینی:شهید سلیمانی اسم‌ورمز مقاومت بود/چاپ ۴۳۰ اثر ادبیات مقاومت

نائینی:شهید سلیمانی اسم‌ورمز مقاومت بود/چاپ ۴۳۰ اثر ادبیات مقاومت

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری مهر اختتامیه دومین دوره دوسالانه انتخاب کتاب جبهه مقاومت و دفاع از حرم اهل‌بیت (ع) «جایزه سردار سرلشکر پاسدار شهید حاج حسین همدانی» با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، حجت‌الاسلام‌

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری مهر اختتامیه دومین دوره دوسالانه انتخاب کتاب جبهه مقاومت و دفاع از حرم اهل‌بیت (ع) «جایزه سردار سرلشکر پاسدار شهید حاج حسین همدانی» با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، حجت‌الاسلام‌ حاجی صادقی نماینده ولی‌فقیه در سپاه، علی فضلی جانشین معاون هماهنگ‌کننده سپاه، بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس، علی‌محمد نائینی مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران و رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس و جمعی از مسؤولان کشوری و لشکری و همچنین نویسندگان و ناشران فعال در عرصه جبهه مقاومت و مدافعان حرم امروز (سه‌شنبه ۲۰ مهرماه) برگزار شد.

مهم‌ترین ویژگی مدافعان حرم از منظر رهبر انقلاب

در این مراسم علی‌محمد نائینی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با تأکید بر اینکه دفاع مقدس و جبهه مقاومت و دفاع از حریم اهل‌ بیت (ع) ترجمان عملی آیات الهی است، بیان داشت: هر روز اهمیت آن آشکارتر، پیام‌ها و درس‌های آن الهام‌بخش‌تر می‌شود. به تعبیر مقام معظم رهبری قرن‌ها امکان استخراج معارف این مجاهدت‌ها و جای سرمایه‌گذاری وجود دارد.

وی افزود: شهادت در غربت، غیرت و تعصب دفاع از حریم اهل‌ بیت (ع)، بصیرت، کمک به مظلومان مسلمان، مقابله با جریانات تکفیری و بدترین جنایتکاران تاریخ مهم‌ترین ویژگی رزمندگان و شهیدان جبهه مقاومت و مدافعان حریم اهل‌ بیت (ع) از منظر مقام معظم رهبری است.

نگارش در حوزه مقاومت و پایداری شتاب بیش‌تری می‌گیرد

نائینی با اشاره به‌ ضرورت نگارش در حوزه مقاومت و پایداری ابراز داشت: امروز هر چند از اینکه، جمعی از فرماندهان دفاع مقدس با خاطرات خودشان از میان ما رفتند، متأسف می‌شویم، نباید در مورد جبهه مقاومت شاهد این اتفاق باشیم و با فاصله گرفتن از حوادث تاریخی و میدان‌های مجاهدت، روایت حوادث، دچار ۲ آفت فراموشی و تحریف شود.

وی با بیان اینکه خوشبختانه در چند سال اخیر ادبیات مقاومت اهمیت و رشد قابل‌ توجهی پیدا کرده است و در دوسالانه دوم آثار ۲ برابر شده است، گفت: توصیه‌ای که رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد کار نهضتی و سرعت بخشیدن به تولید ادبیات و تحقیقات دفاع مقدس داشتند، در مورد توسعه ادبیات و تحقیقات مقاومت هم مصداق دارد که فرمودند «اگر شما به جمع‌آوری و افزودن سرمایه خاطرات جنگ رو نیاورید، دشمن میدان را از شما خواهد گرفت، من به شما می‌گویم، جنگ را شما روایت کنید که خودتان در جنگ بوده‌اید».

رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با اشاره به اینکه نویسندگان و ناشرین دفاع مقدس و جبهه مقاومت در واقع از منظر رهبر انقلاب واسطه‌های رزق معنوی هستند و انتقال خاطرات شهیدان و رزمندگان، یک صدقه، حسنه و انفاق است، اظهار داشت: مقاومت اسلامی با بهره‌گیری از منظومه فکری امامین انقلاب اسلامی، موجب شکل‌گیری جبهه مقاومت در غرب آسیا شد. شهید سلیمانی اسم و رمز مقاومت بود و توانست در عمل، نظریه مقاومت را به دکترین عملیاتی کارآمد، تبدیل و با جوان‌های منطقه، جبهه مقاومت را محقق سازد.

وی با بیان اینکه دوسالانه انتخاب آثار برتر جبهه مقاومت و دفاع از حرم «جایزه شهید همدانی» ابتکار تعدادی از علاقه‌مندان فعال به گسترش ادبیات مقاومت بود که اجرای دوسالانه اول مورد تائید و تداوم آن مورد تأکید شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی قرار گرفت، ادامه داد: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با تجربه‌ای قریب به ۴۰ سال در جمع‌آوری، سازمان‌دهی، گویا سازی اسناد دفاع مقدس و ایجاد گنجینه منحصربه‌فرد از اسناد و تجربه انجام پژوهش‌های تاریخی و تاریخ شفاهی فرماندهان با بهره‌گیری از منابع دست‌اول، توفیق و افتخار دارد در ششمین سالگرد شهادت سردار حسین همدانی، دوسالانه آثار برتر مقاومت و دفاع از حرم اهل‌ بیت (ع) را که مکمل دوسالانه انتخاب پژوهش‌های برتر دفاع مقدس و جبهه مقاومت «جایزه شهید سلیمانی» است، با تدبیر فرمانده کل سپاه و با کمک علاقه‌مندان به گسترش ادبیات مقاومت اجرا کند.

چاپ ۴۳۰ اثر در ادبیات حوزه مقاومت

نائینی خاطرنشان کرد: تدبیر فرمانده کل سپاه در گسترش مأموریت‌های مرکز به سایر میدان‌های مجاهدت از جمله جبهه مقاومت و ضرورت پشتیبانی از مأموریت‌های نیروی قدس سپاه در ستاد فرماندهی کل سپاه، انگیزه دیگری برای انجام این جشنواره توسط مرکز بود.

وی ضمن اشاره به اهداف برگزاری دوسالانه «جایزه سردار سرلشکر پاسدار شهید حاج حسین همدانی» افزود: هدف اصلی از دوسالانه انتخاب آثار برتر جبهه مقاومت و دفاع از حرم اهل‌ بیت (ع)، بررسی دستاوردهای حوزه ادبیات مقاومت، کمک به افزودن سرمایه معنوی این جبهه، نیازسنجی و بررسی آثار و داشته‌های موجود، گسترش و تعمیق پژوهش‌های علمی در مورد چرایی، چیستی، آثار و پیامدهای جبهه مقاومت و تجلیل از پژوهشگران، نویسندگان، ناشرین و در نهایت ارزیابی و انتخاب بهترین آثار است.

رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس تصریح کرد: در این جشنواره ۴۳۰ اثر که در دو سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ به چاپ رسیده، توسط دبیرخانه دریافت و در ۶ گروه ارزیابی و در نهایت آثار برگزیده و قابل‌تقدیر مشخص شده است.

*تقدیر از نویسنده کتاب برگزیده از نگاه مردم

در ابتدای این مراسم گلعلی بابایی نویسنده و فعال فرهنگی به‌ عنوان دبیر علمی «جایزه سردار سرلشکر پاسدار شهید حاج حسین همدانی» بیانیه هیأت داوری دومین دوسالانه انتخاب کتاب جبهه مقاومت و دفاع از حرم اهل‌ بیت (ع) «جایزه سردار سرلشکر پاسدار شهید حاج حسین همدانی» را قرائت کرد.

در این بیانیه آمده است:

«ن والقلم و ما یسطرون»

عرض سلام، ارادت و خیرمقدم دارم به محضر تمامی حضار محترم؛ به‌ ویژه خانواده‌های محترم شهیدان، اهالی فهیم فرهنگ و ادب این خاک پرگهر و مقامات بزرگوار لشکری و کشوری. هر چند من کمترین، به دلیل ابتلا به بیماری کرونا نتوانستم، آن‌چنان‌که وظیفه‌ام بود در خدمت مدیریت محترم جشنواره، به‌ویژه گروه‌های زحمتکش داوری باشم، اما به‌ رسم معمول قرائت بیانیه هیأت داوری دومین دوسالانه انتخاب کتاب جبهه مقاومت و دفاع از حرم اهل‌ بیت (ع) «جایزه سردار سرلشکر پاسدار شهید حاج حسین همدانی» به بنده در جایگاه دبیر علمی این جشنواره محول شد که به سمع و نظر مبارکتان می‌رسانم. به سمع شما بزرگوارانی که در این محفل فرهنگی گرد هم آمده‌اید تا دین خود را به شهید همدانی و دیگر قهرمانان بی‌نام‌ونشان عرصه پرخطر دفاع از حرم ادا نمایید.

آری، بار دیگر گرد نام مبارکشان جمع شده‌ایم؛ «شهید» نامی که به احترامش نفس‌ها در سینه حبس و چشمه‌ها در کوهساران ترانه‌خوان غربتشان می‌شوند. غربتی که حقشان نیست. پس عهد کرده‌ایم تا هر دو سال یک‌بار به زیارت نواحی مقدس یادشان بیاییم و دل و روحمان را با خاطراتشان جلا بدهیم.

حاج حسین عزیز!

در این جشنواره نام تو و همرزمان دریادلت، رزق روح ما شده است. امیدواریم، تا زنده‌ایم هوادار قلم‌های غیوری باشیم که با نور چراغ شهیدان و رزمندگان می‌نویسند. این را هم می‌دانیم اکنون با آمدن حاج قاسم، جمع آسمانی‌تان از همیشه کامل‌تر شده است، اما خوب است شما هم بدانید که به برکت حماسه‌های بی‌بدیلتان، کم نبودند و نیستند نویسندگانی که به‌ رغم گم‌شدن در پیچ‌وخم‌های ناهموار معاش، همچنان در وصف شما یاران آخرالزمانی حضرت ولی‌عصر (عج) و رهبر فرزانه انقلاب، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای عزیز، می‌نویسند و آثار متنوعی در گونه‌های مختلف ادبی و هنری خلق می‌کنند. در این مسیر سخت، عزیزان هنرمند و نویسنده، همه دلگرمی‌شان به این است که شما خوبان امت، در یوم الحسرت دستشان را می‌گیرید. ان‌شاء‌الله

در ارتباط با برگزاری جایزه شهید همدانی به استحضار شما عزیزان می‌رسانم که این حرکت فرهنگی تأثیرگذار، اول‌بار در سال ۱۳۹۷، طی یک حرکت خودجوش و همکاری سازمان‌های مرتبط با مدیریت آقایان: محسن مؤمنی، حمید حسام، حسین زنجانی و تنی چند از دوستداران شهید همدانی، شروع و در آبان ۱۳۹۸ به سرانجام رسید.

برای برگزاری دومین دوره این جایزه، پس‌از آنکه سردار نائینی مسؤولیت کامل انجام آن را بر عهده گرفت، در اولین جلسه شورای راهبردی مقرر شد، کتاب‌های منتشرشده طی سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ توسط دبیرخانه جشنواره جمع‌آوری، در شش گروه تقسیم‌بندی و در اختیار گروه‌های داوری قرار بگیرد.

پس از اتمام مهلت ارسال کتاب‌ها، تعداد ۴۲۷ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید و بلافاصله در اختیار داوران عزیز قرار گرفت.

سرداوری گروه‌های شش‌گانه دوره دوم جایزه شهید همدانی را عزیزان بزرگواری بر عهده داشتند که جا دارد از اساتید محترم سرداور و همچنین داوران زیرمجموعه هر گروه تشکر و قدرنمایی نماییم:

سرداور گروه سیاست و بین‌الملل جناب آقای سعدالله زارعی
سرداور گروه داستان و رمان جناب آقای محسن پرویز
سرداور گروه مستند و پژوهش جناب آقای علی شجاعی صائین
سرداور گروه خاطره جناب آقای جواد کامور بخشایش
سرداور گروه زندگینامه و خاطرات خودنوشت جناب آقای مهدی کاموس
سرداور گروه کودک، نوجوان و شعر جناب آقای علی داودی

به‌ رغم محدودیت‌هایی که بیماری کرونا در کشور ایجاد کرده بود، داورهای محترم با جدیت و تلاش مخلصانه کلیه آثار را موردبررسی دقیق قرار دادند که در نهایت از مجموع آثار رسیده به جشنواره؛ شش اثر برگزیده و پنج اثر شایسته تقدیر شناخته شدند. در اینجا لازم می‌دانم به نکته‌ای اشاره کنم که بسیار مهم و قابل‌توجه می‌باشد و آن اینکه در ۲ بخش تأثیرگذار و اساسی در حوزه ادبیات مدافعین حرم، داوران هیچ اثری را برگزیده تشخیص ندادند. یکی بخش مستند و دیگری داستان کودک و نوجوان.

از نظر داوران محترم اگر برای رفع این نقیصه چاره‌اندیشی نشود، قطعاً ما در آینده دچار خسران فراوانی در جهت تبیین چرایی حضور رزمندگانمان در عرصه دفاع از حرم خواهیم شد.از اتفاقات خوب جشنواره دوم که در شورای راهبردی آن به تصویب رسید و امروز اجرایی می‌شود، این بوده است که علاوه بر نویسندگان برگزیده و شایسته تقدیر، به پیشنهاد اعضای محترم شورای راهبردی جشنواره، در این مراسم از هفده خانواده محترم شهید مدافع حرم، چهار نویسنده فعال در حوزه جبهه مقاومت و چهار ناشر فعال این حوزه نیز تقدیر به عمل آید.ضمن آنکه نویسنده کتاب برگزیده از نگاه مردم هم مورد تقدیر قرار می‌گیرد.

در پایان لازم می‌دانم به‌ عنوان عضو کوچکی از این جشنواره از سردار نائینی، مجموعه تحت امر ایشان در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس؛ به‌ ویژه دبیر محترم اجرایی جشنواره برادر عزیزمان آقای حسن علایی فعال که نقش برجسته‌ای در برگزاری این دوره از جایزه شهید همدانی داشتند و همچنین داوران عزیز تقدیر و تشکر داشته باشم و به آن‌ها خدا قوتی بگویم.

اجرتان با خدای شهیدان.«والسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته»

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد