تاریخ انتشار : شنبه 20 شهریور 1400 - 13:08
کد خبر : 129663

کانون‌های فرهنگی هنری مساجد می‌توانند ظرفیت‌های کارآفرینی کشور را تقویت کنند

کانون‌های فرهنگی هنری مساجد می‌توانند ظرفیت‌های کارآفرینی کشور را تقویت کنند

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا،«محمد رشیدی» نماینده مردم کرمانشاه در خانه ملت در گفت‌وگو با ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، با بیان اینکه مساجد پایگاه‌های فرهنگی اسلامی هستند، اظهار کرد: نخستین اقدام پیامبر اکرم (ص) ساخت مسجد بود؛ از آنجا که مساجد باید پایگاه باشند اولویت

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا،«محمد رشیدی» نماینده مردم کرمانشاه در خانه ملت در گفت‌وگو با ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، با بیان اینکه مساجد پایگاه‌های فرهنگی اسلامی هستند، اظهار کرد: نخستین اقدام پیامبر اکرم (ص) ساخت مسجد بود؛ از آنجا که مساجد باید پایگاه باشند اولویت با مسجد سازی، حفظ مساجد و دین است. 

وی افزود: در صدر اسلام مساجد محل اجتماع، مشورت، کسب روزی، محل قضاوت و صلح، طراحی جنگ و فرماندهی نظامی و حتی محل استراحت برای افرادی بود که محلی برای زندگی کردن نداشتند. این کاربرد های متعدد و متنوع به معنای آن است که مساجد محل تصمیم گیری امور مهم مسلمین بوده است. 

رشیدی، با ابراز تاسف از اینکه امروز مساجد فقط در بعد مناسکی و اقامه نماز دیده می‌شوند، بیان کرد: اغلب مخاطبان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد جوانان هستند؛ این کانون‌های فهما  با نفوذی که در میان نسل جوان دارند می‌توانند مساجد را به کاربرد اصلی خود بازگردانند. 

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با ابزارهایی که در اختیار دارند می‌توانند بسیاری از طرح‌ها و برنامه‌ها را با محوریت جوانان پیش ببرند به گونه ای که در مسجد فعالیت های آموزشی را به اجرا در آورده و با ایجاد محیط تربیتی، فرهنگ‌سازی کرده و برای تسهیل در امر ازدواج جوانان و ترویج ازدواج آسان کار کنند یا خیریه راه اندازی کرده و از افراد نیازمند دست گیری کنند. 

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند در تمام این تصمیم گیری ها و اعمال نیک موثر باشند. اجرای این برنامه‌ها به وسیله جوانان، در مساجد ایجاد شور و نشاط کرده و مسجد را تبدیل به یک پایگاه کاربردی اسلامی می کند. 

رشیدی تاکید کرد: باید اهمیت جایگاه و تأثیرگذاری کانون های فرهنگی هنری مساجد را دریابیم و تصمیمات بهتری را در راستای حمایت و تقویت کانونها اتخاذ کنیم.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، از آمادگی این کمیسیون در راستای حمایت از طرح ها و برنامه های کارآفرینی در کانون های فهما کشور خبر داد و اظهار کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد با آموزش جوانان مستعد و ورود و هدایت آنان به این عرصه است که می‌توانند ظرفیت‌های کارآفرینی را در سراسر کشور ایجاد و تقویت کنند . 

وی تاکید کرد: کانون‌های مساجد با حضور موفق در این حوزه و رشد جوانان کارآفرین و هدایت آنان در عرصه کارآفرینی، کاری مهم و ارزشمند را رقم زده و از این طریق می‌تواند بخشی از وظایف فرهنگی  و یک بخش هم شاخصه اقتصادی در مساجد ایجاد کنند.

رشیدی، گفت: کانون های مساجد در حوزه استارتاپ‌ها نیز با آموزش دادن به جوانان.، ایجاد انگیزه و جهت بخشی به آنان قوی عمل کرده و با محوریت استارتاپ ها منشاء تحول در حوزه کارآفرینی و حرکت های نوینی باشند که در این حوزه صورت گرفته است. 

عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه، در تشریح نقش کانون ها در ایجاد پیوند میان اقتصاد و فرهنگ، گفت: از آنجا که مسجد محل تصمیم گیری، مشورت و تصمیم‌سازی‌های بزرگ است در وهله نخست باید مساجد را به کانون تحولات محله و مناطق روستایی تبدیل کرد. این تحول می‌تواند در دو بخش فرهنگی و اقتصادی باشد به گونه‌ای که به رشد فرهنگی مردم و بهبود وضعیت معیشتی آنان کمک کند . 

عضو کمیسیون جهش تولید و نظارت بر اصل ۴۴، ابراز کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد با ورود به محلات و برقراری ارتباط با جوانان و همچنین اخذ و  بررسی آمار خانوارها، جوانان جویای کار، خیرین، افراد خلاق و توانمند اقتصادی می توانند این ظرفیت های کاری، تجربی، علمی و آموزشی را داخل کانون‌ها آورده و میان جوانان نشر بدهند . 

وی با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) که فرمود: «من لا معاش له لا معاد له» گفت: جوانان اگر ببینند که کانون ها می‌توانند برای آنان اشتغال‌زایی کرده و زندگی شان را متحول کنند به همان اندازه نسبت به رشد فرهنگی و دینی خود علاقه نشان می دهند . 

رشیدی، افزود: فرهنگ و اقتصاد  ارتباط مستقیم دارند در هر جامعه ای اگر  این دو مولفه توأم با یکدیگر حرکت نکنند به همان اندازه که اقتصاد جا بماند فرهنگ و دین نیز جا خواهد ماند؛ در این راستا کانون‌های فهما نقش مهمی در تحقق این هدف دارند و اگر بتوانند هدفمند و با برنامه‌ریزی در راستای تحقق این مهم گام بردارند در فاصله‌ای کوتاه همان گونه که توانستند در سطح یک محله یا روستا تحول اقتصادی ایجاد کنند، می توانند منجر به تحول فرهنگی در ابعاد گسترده تری شوند.

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد