تاریخ انتشار : سه شنبه 16 شهریور 1400 - 13:26
کد خبر : 129107

معیارهای اصلی در نمره دادن به "دینداری افراد و گزینش آنها"

معیارهای اصلی در نمره دادن به "دینداری افراد و گزینش آنها"

– اخبار فرهنگی – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام رفیعی در سخنانی با اشاره به اینکه برای «ملت امام حسین» شدن باید با ویژگی اصحاب اباعبدالله آشنا شد، گفت:  برای اینکه ملت امام حسین باشیم، باید ویژگی یاران اباعبدالله علیه‌السلام

– اخبار فرهنگی –

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام رفیعی در سخنانی با اشاره به اینکه برای «ملت امام حسین» شدن باید با ویژگی اصحاب اباعبدالله آشنا شد، گفت:  برای اینکه ملت امام حسین باشیم، باید ویژگی یاران اباعبدالله علیه‌السلام را بشناسیم. یکی از ویژگی یاران، وفادار نسبت به عهد و پیمان خویش بودند. خداوند در قرآن خود را باوفادارترین‌ به عهدها معرفی می‌کند؛ در آیه ۸۰ بقره می‌فرماید «فَلَنْ یُخْلِفَ اللَّهُ عَهْدَه‏»؛ یعنی خداوند از عهدش تخلف نمی‌کند، خُلف وعده در رویه خدا نیست. به این جهت خداوند یکی از مهم‌ترین ویژگی مؤمنان را وفای به عهد معرفی می‌کند. در سوره مؤمنون وقتی ویژگی مؤمنان را می‌شمارد، می فرماید  «وَ الَّذینَ هُمْ لِأَماناتِهِمْ وَ عَهْدِهِمْ راعُون‏»؛ یعنی همان‌ها که نسبت به امانات و عهدشان پایبندند. در یک اصل کلی، خداوند در آیه ۳۴ اسراء می‌فرماید «وَ أَوْفُوا بِالْعَهْدِ إِنَّ الْعَهْدَ کانَ مَسْؤُلا»؛ خداوند فردای قیامت از عهد و پیمان‌ها سؤال می‌شود. اگر وعده‌ای می‌دهید، سعی کنید عمل کنید.

وی افزود: وفای به عهد، ریشه فطری و عقلی دارد. عقل و فطرت حکم می‌کند انسان پاک حتی اگر به کافران وعده می‌دهد، به آن وفا کند. پس خود این امر یک اصل بین‌المللی است. در روایات داریم حتی طرف شما مشرک است،‌ باید به پیمان خود وفادار باشید. یا خداوند در قرآن یکی از ویژگی‌های رسول خویش به نام اسماعیل را صادق‌الوعد معرفی کرده، می‌فرماید «وَ اذْکُرْ فِی‏ الْکِتابِ‏ إِسْماعِیلَ‏ إِنَّهُ‏ کانَ‏ صادِقَ‏ الْوَعْدِ». این رسول بزرگوار غیر از فرزند ابراهیم نبی است. در روایت آمده است با مردی قرار گذاشت و آن فرد نیامد. ایشان به مدت یک سال سر قرار می‌رفت تا به عهد خود وفا کند. در حالات رسول خدا صلی الله علیه و آله آمده با فردی قرار گذاشتند و آن شخص نیامد تا اینکه به آن حضرت آفتاب زد. به پیامبر گفتند مقداری آن طرف‌تر بروید تا زیر سایه باشید. ایشان اعتنا نکرد و در همان مکان ماند تا به وعده خویش وفا کرده باشد.

حجت‌الاسلام رفیعی  با اشاره به اینکه امروز در جامعه خیلی از بدقولی‌ها لطمه می‌خوریم،‌ گفت: بدقولی دولتمردان نسبت به مردم، بدعهدی کشورهای خارجی با کشورمان و تعهداتی که می‌دهند و عمل نمی‌کنند، بدقولی زوجین نسبت به یکدیگر از جمله این موارد است. در مسئله ازدواج می‌بینیم زوجین قبل از عقد به یکدیگر قول‌هایی می‌دهند و عمل نمی‌کنند.

این کارشناس مذهبی در اهمیت پایبندی به عهد و خوش‌قولی گفت: رسول خدا فرمود نزدیک‌ترین شما به من در روز قیامت ۵ ویژگی دارد: اَصدَقُکُم‌ لِلحَدِیث: کسی که راستگوتر است. وَ آداکُم لِلاَمانَهِ: امانت خود را ادا می‌کنند. وَ اَوفاکُم بِالعَهدِ: آنها که به عهد خود وفا می‌کنند. وَ اَحسَنُکُم خُلُقاً: یعنی حسن خلق داشتن وَ اَقرَبُکُم مِنَ النّاسِ؛ به مردم نزدیک‌تر است و بار از دوش آنها برمی‌دارد.

حجت‌الاسلام رفیعی افزود: به قدری خصلت وفای به عهد اهمیت دارد که امام صادق فرمود اگر می‌خواهید به کسی نمره دهید لَا تَنْظُرُوا إِلَى طُولِ رُکُوعِ الرَّجُلِ وَ سُجُودِهِ؛ نگاه نکنید که رکوع و سجود طولانی دارد فَإِنَّ ذَلِکَ شَیْ‏ءٌ اعْتَادَهُ؛ چه بسا عادت کرده که رکوع و سجود کند و قرائت قرآنش خوب باشد؛ اینها دلیل نمی‌شود و دو اصل باید مبنا باشد وَلکِنِ انظُروا إِلى صِدقِ حَدیثِه وَأَداءِ امانَته؛ یعنی در گفتار صادق باشد و صدق حدیث داشته باشد. باید دقت کنیم ملاک امتیاز و گزینش در یک اداره صرف نماز نیست که از طرف سؤال می‌کنند در نماز جمعه شرکت می‌کنی یا خیر. ببین امانت‌دار است یا خیر. خوش قول و خوش اخلاق است یا خیر؟ آیا تعهد دارد؟ اگر تعهد نداشته باشد و نماز جمعه هم بخواند؛ چه فایده دارد.

انتقاد حجت‌الاسلام قرائتی از رسوم غلط ازدواج/ بعد از عقد مانع مراوده عروس و داماد نشوید

انتهای‌پیام/

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد