بروکراسی و روند طولانی صدور مجوزها عامل فرار سرمایهگذار از آذربایجان شرقی است
– اخبار استانها – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از تبریز، آذربایجان شرقی یکی از استانهای توانمند در حوزه تولید و صادرات است که ظرفیتهای بالقوه زیادی دارد که باید به بالفعل تبدیل شود. سرمایهگذاری در این استان مزیتهای جدی دارد که از
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از تبریز، آذربایجان شرقی یکی از استانهای توانمند در حوزه تولید و صادرات است که ظرفیتهای بالقوه زیادی دارد که باید به بالفعل تبدیل شود.
سرمایهگذاری در این استان مزیتهای جدی دارد که از جمله وجود زیرساختهای کافی، امنیت سرمایهگذاری، نزدیکی به مرزها و همسایگان و قرار گرفتن در مسیرهای ترانزیت و صادرات، وجود معادن به عنوان مواد اولیه برخی صنایع و کارخانجات در استان و امکان توسعه صنایع پایین دستی صنایع بزرگ، از مزیتهای سرمایهگذاری داخلی و خارجی در استان است.
اعلام جزئیات بزرگترین افزایش سرمایه تاریخ بازار سرمایه ایران/ عرضه سهام «تجلی» نزدیک استمیزگرد تسنیم| جای رئیس سازمان بورس در دولت خالی است/ امیدواری به افزایش اثرگذاری بازار سرمایه با اجرای برنامههای خاندوزیسیرجان امنترین شهرستان برای کارآفرینان و سرمایهگذاران محسوب میشود
از سوی دیگر، نهادهای حاکمیتی هم باید این بستر را فراهم کنند تا تولیدکنندگان و سرمایهگذاران آذربایجان شرقی بتوانند در بازارهای جهانی حضور یابند و از فرصتهای نمایشگاههای بین المللی در ایران و خارج از کشور برای معرفی محصولات خود استفاده کنند.
استفاده از تجربیات چین و ترکیه در حوزه سرعت رشد صنعتی شدن هم ضرورت دارد، ضمن اینکه استان آذربایجان شرقی این توان را دارد که در بسیاری از حوزهها نیاز داخلی را تأمین کرده و به صادر کننده بزرگ تبدیل شود.
سرمایه گذاری بیش از ۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی در آذربایجان شرقی در یک و نیم سال گذشته
ابراهیم پور مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری آذربایجان شرقی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، وظیفه و رسالت این اداره کل در حوزه سرمایهگذاری را برشمرد و افزود: حمایت از سرمایه گذاری با شناسایی و رفع موانع واحدهای تولیدی اتفاق افتاده و سرمایه گذاری جدید هم با وجود مشکلات اقتصادی جدی در استان آذربایجان شرقی صورت گرفته است.
وی آخرین آمار سرمایه گذاری سال ۱۳۹۹ آذربایجان شرقی را مورد اشاره قرار داد و ابراز داشت: 792 طرح با ۵ هزار و ۸۵۶ میلیارد تومان سرمایه گذاری در سال ۹۹ در این استان صورت گرفته است که این آمار دستگاههای اجرایی است ولی سرمایه گذاریهای خدمات و اصناف در این آمار لحاظ نشده است.
ابراهیمپور خاطر نشان کرد: در پنج ماهه ۱۴۰۰ هم ۲۵۸ طرح با سرمایه گذاری ۳ هزار و ۴۴۳ میلیارد تومان به بهره برداری رسیده و یا در آستانه بهرهبرداری است.
اهمیت بازاریابی بینالمللی برای جهانی شدن محصولات و رونق تولید و اشتغال
برای آشنایی با دیدگاههای بازاریان تبریز به عنوان سرمایهگذاران قدیمی این شهر، با آرش خادم که پدرش فروش کفش دست دوز را از سال ۱۳۳۰ آغاز کرده و این هنر صنعت را در طول عمر خود به عنوان استادکار و هنرمند از طریق فرزندان و شاگردان خود ترویج میکند.
این بازاری و سرمایه گذار تولید کارگاهی کفشهای دست دوز، موانع صنعت چرم و کفش را برشمرد و گفت: اکنون بیش از ۶۰ استادکار در حوزه کفش برای تولید کفش دستدوز داریم.
وی با بیان اینکه به آموزش علمی و آکادمیک هنر-صنعت چرم و کفش برای ماندگاری و تولید علمی محصولات نیاز داریم، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد به تازگی این کار را آغاز کرده است و میتواند در رشد این صنعت کمک کند.
این تولیدکننده و سرمایهگذار با تاکید بر اینکه باید این هنر صنعت با روشهای مختلف زنده و سرپا نگه داشته شود، گفت: امیدوارم مشکلات دارایی و بیمه، این صنعت نحیف را زمین گیر نکند.
خادم با بیان اینکه کفش تبریز را باید جهانی کنیم و در بازار بین المللی برای این صنعت جا باز کنیم، ادامه داد: خوشبختانه اخیراً به استرالیا صادراتی داشتیم در آلمان، عراق، آذربایجان و غیره کفشهای ما به فروش میرسد و این باعث رونق تولید و اشتغال خواهد بود. باید در نمایشگاههای بین المللی نمایندگانی از ایران حضور یابند و تولیدات خود را در جهان به نمایش بگذارند، قبلاً در کنیا و آفریقا نمایشگاهی برگزار شد که به نمایندگی از چرم و کفش ایران حضور یافتیم که در بازاریابی بین المللی بسیار مؤثر بود، قبل از کرونا هم نمایشگاهی در گوانگجوی چین در زمینه توانمندیهای ایران برگزار شد که حضور داشتیم و تداوم آن میتواند صنایع ایران را به جهان معرفی کند.
فرصتهای سرمایه گذاری آذربایجان شرقی در صنایعی که زنجیرههای تولید موجود در این استان را به یکدیگر متصل کند
در ادامه، ابراهیم پور در پاسخ به اینکه برای حمایت از سرمایه گذاریهای موجود و یا سرمایهگذاری جدید چه اقداماتی صورت گرفته است، ابراز داشت: در حمایت از سرمایه گذاری موجود، شناسایی و رفع موانع را در دستور کار داریم که در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید مشکلات واحدهای تولیدی با بانکها و دستگاههای اجرایی از جمله بیمه و مالیات را حل میکنیم.
وی افزود: در ۵۷ جلسه، 148 پرونده بررسی شده است که اکثر مشکلات در حوزه بانکی بوده و مشکلات اقتصادی کشور باعث شده بود واحدها نتوانند بازپرداخت تسهیلات خود را به موقع انجام دهند که از بانکها مهلت میگیریم تا کار به مصادره اموال و کارخانه و غیره نکشد و تولید تداوم یابد.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری آذربایجان شرقی، با بیان اینکه منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس هم منطقه مستقلی است، تصریح کرد: اگر مشکلاتی برای سرمایه گذاران در این منطقه به وجود آید، تلاش میکنیم با ابزارهایی که در اختیار داریم رفع کنیم.
وی در پاسخ به اینکه جذابیتهای سرمایه گذاری استان آذربایجانشرقی چیست، گفت: صنایعی که زنجیرههای تولید موجود در این استان را به یکدیگر متصل کند، جذابیت سرمایه گذاری دارد. مواد اولیه کارخانجات که با توجه به شکل واردات مواد اولیه، اکنون با مشکل مواجه است، سرمایه گذاری در این حوزه را منطقی تر میکند.
ابراهیمپور با اشاره به اینکه اولویتها در استان شناسایی و به سرمایهگذاران داخلی و خارجی معرفی میشود، تاکید کرد: برخی صنایع اشباع است و نباید ورود یابند. مثلا در حوزه تولید آجرهای سفال، این استان اشباع شده و میتوانند در صنایع پایین دستی آن ادامه دهند.
وی از تدوین بستههای سرمایه گذاری و مشوقهای لازم برای آن خبر داد و افزود: مرکز خدمات سرمایه گذاری در استان داریم که بیش از یک دهه قبل در استان راه اندازی شده است و هر ساله بستهها، مشوقها و مزیتها را شناسایی کرده و اعلام میکنند.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری آذربایجان شرقی، در پاسخ به اینکه یکی از نیازهای سرمایه گذاری استان، احداث نیروگاه تولید برق است چرا در این بخش اقدام به سرمایهگذاری نمیشود؟ ابراز داشت: در ایامی که نرخ دلار پایین بود، تقاضا برای احداث نیروگاههای مقیاس کوچک در استان افزایش یافت ولی متاسفانه شرکت برق استقبال نکرد و همکاری نشد. مجوزهایی که درخواست شده بود، بعد از ۵ سال در شرکت برق منطقهای هنوز هم بلاتکلیف است.
وی ادامه داد: بروکراسی اداری موانع جدی بر سر راه سرمایهگذار ایجاد میکند و شاید زمانی مجوز صادر شود که توجیه اقتصادی نداشته باشد.
ابراهیمپور، مهمترین موانع سرمایهگذاری در استان را مورد اشاره قرار داد و افزود: بروکراسی و فضای کسب و کار مهمترین موانع موجود بر سر راه است. مثلا صدور یک مجوز ساده تغییر کاربری برای هتل حدود یکسال زمان میبرد که هیچ سرمایهگذار توان صبر برای این زمان طولانی را ندارد، وقتی لوازم گرانتر میشود، سرمایهگذاری هم از توجیه اقتصادی فاصله میگیرد.
وی با بیان اینکه شاید دیدگاهها هم در این طول دادن و بروکراسی نقش دارد، گفت: زمان برای سرمایهگذار اهمیت دارد و باید سرعت بیشتری برای حل مشکلات و موانع داشت. از سوی دیگر، دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری هم اختیارات کافی برای کاهش برخی موانع را ندارد، مثلا در حوزه معادن، پس از کلی فعالیت اکتشافی، وقتی وارد حوزه بهره برداری میشوند، معارضان وارد شده و خواسته های غیرمنطقی برای سوءاستفاده دارند که دفتر جذب و حمایت در این زمینه اختیاراتی ندارد.
این مقام مسئول در حوزه سرمایهگذاری آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه رئیس کل دادگستری در یکی از جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی دستور تشکیل کارگروه دادند تا این مشکل را بررسی و پیگیر رفع مشکل شوند، تصریح کرد: اگر این تداوم یابد، بهره برداری از معادن دچار چالش جدی خواهد شد.
صدور مجوز دو هفتهای چند ماه زمان میبرد
حجتالاسلام سیدکاظم زعفرانچی رئیس کمیسیون سرمایهگذاری، گردشگری و بهبود فضای کسب و کار شورای شهر تبریز هم با انتقاد جدی از اینکه سرمایه گذاران واقعی را با بروکراسی فراری دادیم، تاکید کرد: یک مجوز دو هفته ای را چند ماهه میدهیم و سرمایه گذرانی که فراری شدند در مشهد و اصفهان و غیره در کمترین زمان مجوز را دریافت کرده و تبریز دست خالی ماند.
وی با بیان اینکه مجموعههای مدیریت سرمایه گذاری و گردشگری باید به سازمان تبدیل شود تا اختیارات قانونی داشته باشد و بتوانیم کارها را پیش بریم، افزود: سرمایه گذاری در حوزه های مختلف شهری برای تبریز اهمیت دارد و باید سرمایه گذاری های گردشگری هم در اولویت قرار گیرد.
عضو شورای شهر تبریز با بیان اینکه شهرداری کلانشهرهای دنیا را مطالعه کرده ایم و به دنبال استفاده از تجربیات موفق در مدیریت شهری هستیم، گفت: این تجربیات را میتوان کپی برداری یا بومی سازی کرد.
وی سرمایه گذاری در حوزه هوشمندسازی شهری تبریز را لازم و ضروری دانست و خاطرنشان کرد: در دنیا یکی از بزرگترین سرمایه گذاریهای شهری در حوزه زیرساخت، برای هوشمندسازی است. فیبرنوری در این شهر برای فعال کردن شهر هوشمند و استارتاپ ضروری است؛ به عنوان مثال، در هوشمندسازی حتی خودروهای جمع آوری زباله هم میتوانند هوشمند شوند.
اعمال نظرهای شخصی، آفت جدی در مسیر سرمایهگذاری
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از تسنیم توجه ویژه به کاهش بروکراسی و کاهش روند صدور مجوزها امری لازم و ضروری است که با ایجاد پنجره واحد سرمایه گذاری در استان، برای رفع بخشی از این نقیصه تلاش شده ولی همچنان روند کارها بسیار کُند پیش میرود.
تلاش همه نهادها و سازمانها برای تسهیل سرمایهگذاری، باید یکدست عمل کرده و از هزینهتراشی و مانعتراشی در برابر سرمایه گذاری جلوگیری کنند.
اعمال نظرات شخصی در مسیر سرمایهگذاری هم یکی از آفتهای جدی در این راستاست و باید یکبار برای همیشه، از چنین رویکردهایی جلوگیری کرده و اجازه دهیم به جای فرار سرمایهگذار به خارج از کشور یا سرمایهگذاری در استانهای دیگر، سرمایه را در این استان ماندگار کنیم تا تولید و اشتغال آذربایجان شرقی بیش از پیش رونق یابد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰