تاریخ انتشار : دوشنبه 24 خرداد 1400 - 14:25
کد خبر : 118187

ورود سرمایه گذار خارجی باید مشروط باشد/ محصول کامل نباید وارد شود

ورود سرمایه گذار خارجی باید مشروط باشد/ محصول کامل نباید وارد شود

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار مهر، حمیدرضا غزنوی امروز در نشست خبری اظهار داشت: از ورود سرمایه گذار خارجی مشروط به انتقال تکنولوژی و فناوری به روز به کشور و استفاده از نیروهای داخلی استقبال می‌کنیم. ما خواهان بستن مرزهای کشور به روی سرمایه

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار مهر، حمیدرضا غزنوی امروز در نشست خبری اظهار داشت: از ورود سرمایه گذار خارجی مشروط به انتقال تکنولوژی و فناوری به روز به کشور و استفاده از نیروهای داخلی استقبال می‌کنیم. ما خواهان بستن مرزهای کشور به روی سرمایه گذار خارجی و تحریم نیستیم.

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با بیان اینکه ورود سرمایه گذار خارجی باید منجر به جلوگیری از خروج ارز و یا منتج به ارزآوری شود، گفت: در دیگر کشورها نیز سرمایه گذاری خارجی در برخی از حوزه‌ها مشروط است، به عنوان مثال کره در برخی از صنایع خود به سرمایه گذار خارجی به شرط صادرات اجازه ورود داده است.

وی تاکید کرد: در حوزه‌هایی که به خودکفایی رسیده ایم نباید به هیچ وجه اجازه سرمایه گذار خارجی را بدهیم چرا که در این غیر این صورت شاهد اتلاف سرمایه گذاری‌های قبلی خواهیم بود.

غزنوی با بیان اینکه متأسفانه جذب سرمایه گذار در کشور جنبه مالی دارد و به موضوع تکنولوژی توجهی نمی‌شود، گفت: به دلیل عدم صیانت از سرمایه گذاری‌های قبلی در حال حاضر خالص سرمایه گذاری در کشور منفی شده است.

وی افزود: بین سال‌های ۵۲ تا ۵۶ که رابطه ما با دنیا خوب بود ۹۷۲ شرکت خارجی به ایران آمدند که هیچکدام از آنها در بخش تکنولوژی و صنعت سرمایه گذاری نکردند و از قبل این شرکت‌ها عواقبی نصیب صنایع شد که غیرقابل توجیه بود.

کشور در زمان جنگ بهتر اداره شد

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی در ادامه با اشاره به درآمد ارزی کشور گفت: بین سال‌های ۸۵ تا ۹۶، ۱۲۸۰ میلیارد دلار درآمد ارزی، درآمد ارزی داشتیم چقدر از این پول‌ها تبدیل به سرمایه گذاری شده است؟

وی افزود: طی هشت سال جنگ ۱۲۰ میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم حالا وضعیت آن زمان را با وضعیت کنونی کشور مقایسه کنید که در آن دوران کشور چطور اداره می‌شد و حال چگونه اداره می‌شود.

تاکنون برندهای بین‌المللی برای صادرات در ایران سرمایه گذاری نکرده‌اند

غزنوی گفت: بعد از برجام همه مباحث مربوط به ورود سرمایه گذاری خارجی به بهانه صادرات محور بودن می‌شد که همه این صحبت‌ها دروغ و فریب افکار عمومی بود چرا که صادرات انجام نشد. هیچ برند بین‌المللی حاضر نیست در کشور ما به منظور صادرات سرمایه گذاری کند.

وی افزود: در کشور ما هزینه لجستیک مناسب نیست و امکان صادرات بسیار کم است. در حالی که کشورهای منطقه اصلاً این مشکلات را ندارند. هزینه لجستیک در ترکیه یک سوم ایران است. در حال حاضر کشورهای ترکیه، امارات و مصر هم زمینه تولید را به خوبی فراهم کرده اند و هم زمینه صادرات را تسهیل کرده اند. حتی کشورهای عراق و پاکستان نیز در حال ورود به این فاز هستند.

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی تصریح کرد: حتی اگر دولتی‌ها به طرف‌های خارجی طرحی ارائه دهند که ۵۰ درصد صادرات داشته باشیم و ۲۰ درصد سرمایه گذاری کنند باز هم به دلیل عدم ضمانت اجرایی این طرح‌ها به نتیجه نمی‌رسد، ما باید در بحث ورود سرمایه گذار خارجی استراتژی مشخصی داشته باشیم.

وی افزود: استراتژی درست این است به جای واردات محصولات کامل یک برند بین‌المللی، سرمایه گذار خارجی به بخش قطعه سازی وارد شود. در این صورت هم موجب انتقال دانش فنی می‌شوند و هم به دلیل کاهش وابستگی صنعتی کشور، ریسک تحریم کاهش می‌یابد. همچنین نیروهای فنی و مهندسی ایرانی نیز در صنایع به کار گرفته می‌شوند.

غزنوی ادامه داد: از سوی دیگر صادرات قطعه راحت تر از صادر محصول کامل است و به دلیل ارزان بودن انرژی و نیروی کار در ایران در بخش قطعه سازی مزیت‌های زیادی داریم و منطقه می‌تواند محل صادرات ما باشد که در این صورت صنایع کشورهای همسایه به ما وابسته می‌شود و باعث می‌شود اگر تحریمی رخ داد سرمایه گذار و شرکت‌های خارجی به راحتی ایران را ترک نکنند چرا که به دلیل نیاز کشورهای دیگر به ما هم باید روابط شأن را با ایران ادامه دهند و هم تکنولوژی به روز وارد کنند.

وی افزود: به عنوان مثال در مقوله‌ای همچون کمپروسور یخچال که نیاز سالیانه ما بین ۲ تا سه میلیون دستگاه است، سرمایه‌گذاری داخلی به صرفه نیست، اما می‌توان خارجی‌ها را مجاب به تولید در کشورمان کرد تا حتی از همین جا به دیگر کشورها صادرات داشته باشند.

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با بیان اینکه سیاست غرب در بخش صنایع ایران یک سیاست بلاتکلیف است، گفت: در وزارت صمت شورای سیاست گذاری لوازم خانگی تشکیل شده که در این شورا استراتژی‌های سرمایه گذاری خارجی را بررسی می‌کنیم و از طریق مراجع قانونی پیگیری خواهیم کرد.

بازار لوازم خانگی انحصار ندارد

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه در صورت عدم ورود محصول کامل خارجی، همچنان بازار انحصاری و تنها در اختیار تولیدکننده داخلی خواهد بود، توضیح داد: باید تعریفمان از انحصار را مشخص کنیم؛ اگر بازار در دست شرکت‌های محدودی باشد می‌توان گفت که بازار انحصار دارد اما در حال حاضر ۱۵۰۰ تولیدکننده لوازم خانگی در کشور فعال هستند و نمی‌توان گفت انحصاری در بازار وجود دارد.

غزنوی در پاسخ به اینکه همه این ۱۵۰۰ شرکت ایرانی هستند و نمی‌توانند تأثیری در شکست انحصار و افزایش رقابت داشته باشند، افزود: این شرکت‌ها با هم در حال رقابت هستند. اما به طور کلی انحصار زمانی شکسته می‌شود که ما صادرات داشته باشیم. در این صورت مجبور می‌شویم کیفیت را افزایش دهیم. واردات محصول کامل منجر به کاهش کیفیت عمق داخل می‌شود. متأسفانه با واژه‌های حق انتخاب مصرف کننده و گرانی لوازم خانگی داخلی نسبت به خارجی نفوذ خارجی‌ها را افزایش داده اند.

وی افزود: اینکه می‌گویند لوازم خانگی ایرانی گران‌تر از لوازم خانگی برندهای بین‌المللی است درست نیست به عنوان مثال گران‌ترین لباس شویی ۷ کیلویی ایرانی ۴۴۰ دلار و دو محصول مشابه کره‌ای این محصول در هندوستان ۴۵۸ و ۵۱۲ دلار است، لباسشویی ۸ کیلویی ایرانی ۵۶۰ دلار و دو محصول مشابه کره‌ای این محصول در هندوستان ۴۵۸ و ۵۲۷ دلار است همچنین لباسشویی ۹ کیلویی ایرانی ۶۰۰ دلار و دو محصول مشابه کره‌ای این محصول در هندوستان ۵۸۷ و ۵۶۳ دلار است.

سهم ۲ میلیارد دلاری قاچاق از بازار ایران

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی در ادامه گفت: نیاز بازار لوازم خانگی بزرگ کشور (یخچال، لباسشویی، تلویزیون و اجاق گاز) ۷ میلیون و ۲۰۰ تا ۸ میلیون دستگاه است که سال گذشته توانستیم ۵ میلیون و ۹۶۹ هزار دستگاه تولید کنیم که نسبت به سال ۹۸، ۷۸ درصد رشد داشتیم. مابقی این نیاز از طریق قاچاق تأمین می‌شود.

وی افزود: ارزش ظرفیت بازار لوازم خانگی ایران ۶ میلیارد دلار است که سهم قاچاق دو میلیارد دلار برآورد شده است. بازار ما به دلیل تعداد ازدواج‌ها و ازدیاد کالای فرسوده و بی در و پیکر بودن مرزهای اقتصادی کشور برای خارجی‌ها بسیار جذاب است از این رو حتی به صورت قاچاق نیز ما را تأمین می‌کنند.

غزنوی ادامه داد: متأسفانه مرزهای اقتصادی کشور بسیار بی در و پیکر است و طبق بررسی که انجام دادیم در دو بندر ما بدون هیچ نظارتی روزانه سه هزار ماشین شوتی لوازم خانگی قاچاق می‌برند.

علت گرانی لوازم خانگی ایرانی

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی در پاسخ به این سوال چرا قیمت محصولات ایرانی گزاف است، گفت: افزایش قیمت جهانی مواد اولیه به اضافه افزایش نرخ ارز و به اضافه ۳۹ درصد افزایش دستمزد منجر به افزایش قیمت لوازم خانگی شده است البته اگر قرار بود بر اساس نرخ ارز که طی دو سال هشت برابر شد ما نیز باید قیمت‌ها را هشت برابر افزایش می‌دادیم اما قیمت کالاها بین سه تا پنج برابر افزایش یافته است.

وی افزود: در این شرایط کشورهای دیگر به مردم برای خرید کالا و تداوم فعالیت تولیدکننده تسهیلات ارزان قیمت می‌دهند اما این موضوع در ایران اجرا نمی‌شود. در سال گذشته تورم مصرف کننده ۴۰ درصد بود در حالی که این عدد برای تولیدکنندگان ۶۱ درصد محاسبه شد.

غزنوی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره اینکه مصرف کننده ایرانی کالای خارجی را حتی به صورت قاچاق به کالای ایرانی ترجیح می‌دهد، در این صورت چگونه قرار است نیاز این بخش از جامعه پاسخ داده شود، گفت: ما باید این موضوع را بپذیریم که آیا کشور باید صنعتی شود یا مصرفی؟ برای صنعتی شدن در سه بخش خودرو، لوازم خانگی و صنایع هایتک باید سرمایه گذاری کنیم. با توجه به وضعیت لوازم خانگی این بخش برای صنعتی کردن کشور راحت تر است.

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی افزود: استقبال از کالای خارجی زیاد است اما بالاخره ما باید صنعت خود را توسعه دهیم که این کار نیاز به بهبود وضعیت فرهنگ، تولید و تبلیغ دارد. باید بخش تبلیغات ما بداند که با چیپس و پفک کشور صنعتی نمی‌شود.

وی تصریح کرد: همچنین باید برای بهبود تولید و افزایش استقبال مصرف کنندگان از تولیدات داخلی استانداردهای کیفی را افزایش دهیم. از سوی دیگر نیز با بهبود تکنولوژی زمینه صادرات را فراهم کنیم.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد