میزان موالید استان قزوین در ۴سال اخیر ۳۲درصد کاهش یافت
– اخبار استانها – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از قزوین، در حالی که اجرای سیاستهای کنترل و کاهش جمعیت از ابتدای دهه ۱۳۷۰ خطر بالای این سیاستها در سالهای آخر دهه ۸۰ کاملاً مشخص شد؛ خطری که در صورت مهار نشدن با
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از قزوین، در حالی که اجرای سیاستهای کنترل و کاهش جمعیت از ابتدای دهه ۱۳۷۰ خطر بالای این سیاستها در سالهای آخر دهه ۸۰ کاملاً مشخص شد؛ خطری که در صورت مهار نشدن با افزایش نسبت سالمندان به جوانان میتواند تبعات جدی اقتصادی و سیاسی برای کشور به دنبال داشته باشد. آمارهای منتشرشده از سوی منابع رسمی نشان دهنده این است که شاخص نرخ رشد جمعیت از ۱٫۲۹ درصد در سال ۱۳۹۰ به یک درصد در سال ۱۳۹۸ رسیده است. موضوعی که بیش از هر چیز ناشی از تورم و سخت شدن اوضاع معیشتی به ویژه سیاستهای اقتصادی غلط در طول ۸ سال اخیر است که سطح امید خانوادهها به بچهدار شدن را کاهش داده است. در این میان آمارها نشاندهنده حرکت سریع استان قزوین به سمت سالخوردگی و کاهش جمعیت است که در فاصله سالهای ۹۵ تا ۹۹ سرعت بالایی به خود گرفته است.
فقط ۲۶ درصد جمعیت قزوین جوان هستند
مدیرکل ثبت احوال استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم معدل سنی جوانان استان در حال حاضر را ۳۱ سال دانست و اظهار داشت: در حال حاضر فقط ۲۶ درصد جمعیت استان قزوین را جوانان تشکیل میدهند.
حسن وفایی با اشاره به افزایش آمار مرگومیر در فاصله بین سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ اضافه کرد: میزان فوت در استان قزوین از ۵ هزار و ۸۱۷ نفر در سال ۹۵ به ۶ هزار و ۲۹۰ نفر در سال ۹۹ رسیده است که وضعیت اقتصاد و معیشت به عنوان یک عامل تعیینکننده در سطح زندگی و جلوگیری از بیماری و ضعف جسمانی افراد نقش مهمی بازی میکند.
تولدها در قزوین ۷ هزار نفر کاهش یافت
مدیرکل ثبت احوال استان قزوین همچنین کاهش میزان تولد در سال ۹۹ نسبت به ۴ سال قبل از آن را یادآور شد و گفت: سال ۹۵ میزان ولادتها در سطح استان ۲۱ هزار و ۴۷۹ نفر بوده که میزان در سال ۹۹ به ۱۴ هزار و ۷۶۹ ولادت کاهش یافته است که نشاندهنده کمبود حدود ۷ هزار نفری توالد و تولید جمعیت در استان قزوین بوده که ۳۲ درصد کاهش یافته است.
وفایی ادامه داد: همچنین نرخ کاهش تولد در استان قزوین ۸٫۸ درصد است که نسبت به نرخ کشوری ۱٫۳ درصد بیشتر است که مهاجرت ناشی از فقر اقتصادی یکی از علتهای مهم آن است.
سالمندی؛ علت بالا بودن آمار فوت کرونایی در قزوین
همچنین رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین با بیان اینکه قزوین از جمله استانهای پیر و مسن کشور است، گفت: بالا بودن میانگین سنی بیماران کرونایی و نرخ بالای بیماریهای زمینهای به ویژه دیابت و فشار خون علت بالا بودن آمار فوتیهای کرونایی در قزوین نسبت به سایر استانهاست.
پیمان نامدار با بیان اینکه استان قزوین در بعد سنی جزو استانهای مسن کشور به حساب میآید، اضافه کرد: میانه سنی بیماران کرونایی بستریشده در بیمارستانهای سطح استان ۶۱ سال است، در حالی که این میانه سنی در بیشتر استانهای کشور بین ۴۰ تا ۵۰ سال است که این موضوع نشان میدهد استان قزوین نسبت به سایر استانهای کشور پیرتر است و یکی از عوامل افزایش فوتیهای کرونا در قزوین همین مسئله بوده است.
اثر مخرب اعتیاد و طلاق بر جمعیت
از سوی دیگر، یک جامعهشناس قزوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه قزوین رتبه سیزدهم در میزان طلاق را دارد، گفت: یکی از علل مهم اعتیاد افسردگی ناشی از ناکامیهای اقتصادی است و بسیاری از افراد برای رهایی از نومیدی و مشکلات اقتصادی ناامیدکننده به مواد مخدر پناه میبرند که وضعیت آنها را بدتر میکند.
میرکاظم خلیفهزاده ادامه داد: به هر حال اعتیاد یکی از دلایل مهم طلاق در استان قزوین محسوب میشود و عامل اصلی در قطع زنجیره اعتیاد بهبود وضعیت معیشتی و اقتصادی است که در ۴ سال اخیر با انفجار تورم و بیارزش شدن پول روز به روز بدتر از قبل شد و اگر کمک نهادهای خیریه نبود، بسیاری از مردم را به خاطر این مشکلات از دست میدادیم.
آیا “وظایف حوزه جمعیت وزارت بهداشت” با عزل پیگیرترین مطالبهگر این حوزه محقق میشود؟!بحران جمعیت چه مشکلاتی ایجاد میکند/نرخ باروری در استان هرمزگان ۲٫۲ است“پنجره جمعیتی کشور” در سال ۱۴۲۵ بسته میشود!
افزایش جمعیت در گرو بهبود معیشت است
همچنین استاندار قزوین معتقد است که بهبود وضعیت جمعیت و فرزندآوری رابطه مستقیمی با وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم دارد. هدایت الله جمالیپور دیماه سال گذشته در این رابطه گفت: اقتصاد عنصری کلیدی و موثر در حوزه جمعیت است و نقشی اساسی در کاهش و افزایش آن ایفا میکند که بهبود معیشت مردم افزایش فرزندآوری و جمعیت کشور را به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه در شرایط پیک جمعیتی قرار داریم، افزود: نادیده گرفتن این موضوع سبب تخریب ساختارها بوده و لازم است تا برنامهریزی برای بهبود این اوضاع مورد توجه نخبگان و جریانهای سیاسی قرار گیرد تا با کاهش منازعات و درگیریها به معیشت و در ادامه آن به فرزندآوری یاری رسانند.
جمالیپور یادآور شد: جمعیت از مهمترین شاخصههای توسعه است و لازم است تا توجه بیشتری به آن شود چرا که در صورت نادیده گرفتن این موضوع با چالشهای اساسی در این حوزه روبهرو خواهیم بود.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از تسنیم، در نهایت برآیند نظر کارشناسان و مدیران نشان میدهد که ۲ عامل کاهش نرخ ازدواج و کاهش تمایل زوجین به فرزندآوری باعث سقوط شاخصهای جمعیتی در استان قزوین شده است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰