تاریخ انتشار : دوشنبه 3 خرداد 1400 - 11:15
کد خبر : 115349

شرح شجاعت رزمندگان گیلانی در فتح خرمشهر؛ ۱۰۰۰ رزمنده گیلانی در عملیات «الی بیت‌المقدس» شرکت داشتند

شرح شجاعت رزمندگان گیلانی در فتح خرمشهر؛ ۱۰۰۰ رزمنده گیلانی در عملیات «الی بیت‌المقدس» شرکت داشتند

– اخبار استانها – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از رشت، روز سوم خردادماه در تقویم رسمی ایران به‌عنوان روز مقاومت، ایثار و پیروزی نامگذاری شده است و علت نامگذاری این روز به حماسه‌آفرینی دلیر مردان این سرزمین در سوم خردادماه سال ۶۱

– اخبار استانها –

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از رشت، روز سوم خردادماه در تقویم رسمی ایران به‌عنوان روز مقاومت، ایثار و پیروزی نامگذاری شده است و علت نامگذاری این روز به حماسه‌آفرینی دلیر مردان این سرزمین در سوم خردادماه سال ۶۱ باز می‌گردد.

 خرمشهر که از آن با لفظ خونین شهر نیز یاد می‌شود در ۴ آبان سال ۵۹  به اشغال نیروهای بعث عراق درآمد؛ این شهر به دلیل موقعیت جغرافیایی از نظر سیاسی و جغرافیایی جایگاه بسیار حساس و استراتژیکی برای عراق داشت.

از این رو ارتش بعث عراق قصد تصاحب خرمشهر به هر قیمتی را داشت و مدعی بود که با تصاحب خرمشهر در روزهای آینده به تهران رسیده و حتی تهران را نیز تصاحب می‌کند.

فتح خرمشهر، فتح المبین ایرانی اسلامی بودروایتی ناب از آزادسازی خرمشهر/عملیات فریب رزمندگان قرارگاه قدس برای شکستن خطوط مستحکم دشمن در دجله و فراتآنچه که باید در خصوص آزادسازی خرمشهر بدانیم+موشن گرافی

 آغاز عملیات «الی بیت المقدس» توسط ارتش و سپاه ایران در ۳۰ دقیقه بامداد روز ۱۰ اردیبهشت سال ۶۱ آغاز مهر باطلی بر تمام ادعاهای ارتش بعث عراق بود.

 عملیات «الی بیت‌المقدس» با رمز «بسم ‌الله‌ الرحمن الرحیم، بسم الله القاسم الجبارین و یا علی ابن ابی طالب» از سوی فرماندهی آغاز شد.

 رزمندگان دلیر اسلام تنها سه هفته پس از آغاز عملیات و در روز دوشنبه سوم خردادماه سال ۶۱ ضربه مهلکی به ارتش عراق وارد کرده و توانستند خرمشهر که ۱۹ ماه در چنگال طاغوت اسیر بود را به میهن عزیزمان بازگردانند.

 در ساعات ابتدایی آزادسازی خرمشهر رزمندگان اسلام در مسجد جامع خرمشهر نماز شکر به جای آوردند و موجی از شادی و سرور سرتاسر میهن عزیزمان را فرا گرفت و تمام مردم به خیابانها آمده است.

جوانان این مرز و بوم از جای جای ایران اسلامی برای آزادسازی پاره‌ای از ایران عزیزمان راهی خرمشهر شده و جان خود را در طبق اخلاص گذاشتند لذا رزمندگان گیلانی و تکاوران دریایی گیلان جزو نخستین نفرات حاضر در عملیات «الی بیت‌المقدس» برای آزادسازی خرمشهر بودند.

جانشین فرمانده لشکر عملیاتی ۱۶ قدس سپاه گیلان به مناسبت سالروز سوم خردادماه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، اظهار داشت: عملیات «الی بیت‌المقدس» یکی از معروف‌ترین و مهم‌ترین عملیات‌های دوران دفاع مقدس بود که منجر به آزادی خرمشهر شد چرا که خرمشهر ۵۷۶ روز توسط ارتش عراق مورد اشغال قرار گرفته بود و رزمندگان ما پس از ۵۷۶ روز موفق به آزادسازی خرمشهر شدند.

سیدحسن حسینی با بیان اینکه اجرای این عملیات ۳ هفته به طول انجامید تصریح کرد: این پیروزی توسط یک عملیات مشترک بین ارتش و سپاه و با فرماندهی شجاع و توانایی چون شهید صیاد شیرازی، محسن رضایی، سید یحیی صفوی، حسن باقری و احمد کاظمی رقم خورد.

 وی با اشاره به نقش رزمندگان گیلانی در آزادسازی خرمشهر ابراز داشت: رزمندگان گیلانی نقش پررنگی در آزادسازی خرمشهر داشتند و هزار رزمنده از استان گیلان در عملیات «الی بیت‌المقدس» به مبارزه علیه ارتش باطل پرداختند.

جانشین فرمانده لشکر عملیاتی ۱۶ قدس سپاه گیلان خاطرنشان کرد: استان گیلان در این عملیات ۲۵۰ شهید را در راه آزادسازی خرمشهر تقدیم کرد و ۷۰ نفر از رزمندگان گیلانی نیز به درجه جانبازی نائل آمدند.

حسینی با بیان اینکه تمامی رزمندگان گیلانی در دوران دفاع مقدس و هشت سال جنگ تحمیلی حضور پررنگ داشته و شجاعت و غیرت خود را به منصه ظهور گذاشتند افزود: از جمله شهدای شاخص گیلانی در عملیات «الی بیت‌المقدس» می‌توان به شهید دانا، شهید حق وردیان، شهید احمدیان و شهید ناصحی اشاره داشت.

وی با تاکید بر اینکه رزمندگان گیلانی در تمامی دوران دفاع مقدس و در همه عملیات‌ها از جمله عملیات «الی بیت‌المقدس» حضور داشتند گفت: رزمندگان شجاع گیلانی نقش به‌سزایی در پیروزی این عملیات که در محور اهواز-خرمشهر-دشت آزادگان رخ داد داشتند.

 جانشین فرمانده لشکر عملیاتی ۱۶ قدس سپاه گیلان بیان کرد: از جمله فرماندهان و رزمندگان گیلانی در طول ۸ سال دفاع مقدس می‌توان به سردار هامون محمدی، سردار محمد عبدالله‌‌پور و سردار محمدعلی حق‌بین اشاره داشت.

حسینی گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی جوانانی که همراه امام خمینی(ره) بودند همان جوانان نسل اولی بودند که انقلاب را به پیروزی رساندند و جوانان نسل دوم جوانانی شدند که دفاع مقدس را به پیش برده و انقلاب را حفظ کردند.

 وی ابراز داشت: روح مسیحایی امام خمینی(ره) با توکل بر خدا، تکیه بر ائمه اطهار و اعتقاد به توانمندی داخلی باعث شد این اتفاق مبارک رخ دهد و ما ۸ سال نه تنها در برابر یک کشور بلکه در برابر همه جهان بایستیم.

جانشین فرمانده لشکر عملیاتی ۱۶ قدس سپاه گیلان عنوان داشت: از سوم خرداد به‌عنوان روز ایثار، مقاومت و شجاعت یاد می‌شود از طرفی برای جوانان نسل سوم نیز به‌عنوان یک الگو مطرح شد و توانستند به‌عنوان مدافعان حرم رزمندگی کرده و اتفاقات خوبی را در جغرافیای مقاومت رقم بزنند.

حسینی با بیان اینکه این امر نتیجه تأسی جوانان مسلمان از فرهنگ امام خمینی(ره) که برگرفته از فرهنگ حسینی است حاصل شد گفت: جوانانی که در عراق، یمن، لبنان، فلسطین و سوریه می‌جنگند به تأسی از فرهنگ مقاومتی مبارزه می‌کنند که در ایران رخ داد.

وی تصریح کرد: اکنون ما می‌توانیم این امید را در دل‌های مردم آزادی‌خواه ایجاد کنیم و از ۸ سال دفاع مقدس ایران به‌عنوان الگوی مقاومت موفقی یاد کنیم که با دستان خالی اما داشتن ایمان قوی و تکیه بر توانمندی‌های داخلی می‌توان در برابر کل جهان ایستاد و نمونه بارز این ایستادگی پیروزی رزمندگان فلسطینی در مقابل ارتش تا دندان مسلح رژیم اشغالگر اسرائیل است.

یکی از رزمندگان گیلانی حاضر در پادگان حمید و عملیات آزادسازی خرمشهر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به خاطرات حضور خود در جبهه‌ها اظهار داشت: بنده سال ۶۱ از طریق سپاه به منطقه اعزام شدم.

 سیدعبدالله شرفی‌نژاد با اشاره به موقعیت استراتژیکی خرمشهر گفت: خرمشهر بندری بزرگ و به آب‌های آزاد متصل بوده و در همسایگی بصره قرار داشت و به این جهت در منظر عراقی‌ها از جایگاه ویژه‌ای  برخوردار بود.

وی خاطرنشان کرد: از این‌رو باز پس‌گیری خرمشهر ضربه مهلکی را به عراق وارد می‌کرد و چون با پیروزی ایران در این عملیات حجم زیادی از خاک ایران از تصرف عراق آزاد می‌شد این عملیات برای ایران و عراق از اهمیت بالایی برخوردار بود.

شرفی‌نژاد تصریح کرد: با یک گردان از سپاه گیلان، گردانی از مازندران و دو گردان از کرمان یک تیپ را تشکیل داده بودیم و در منطقه فارسیاب پشت پادگان حمید مستقر بودیم؛ عملیات «الی بیت‌المقدس» از ساعت حدود ۱۲ شب ۱۰ اردیبهشت آغاز شد و در همان مراحل ابتدایی عراق نتوانست مقاومت بالایی از خود نشان دهد.

وی ابراز داشت: ساعت ۴ صبح با گذشت ۴ ساعت از آغاز عملیات ما به همراه رزمندگان دیگر تا پشت سنگرهای فرماندهی عراقی‌ها و پشت توپخانه عراق پیش‌روی کردیم و صبح درگیری جدیدی آغاز شد.

شرفی‌نژاد با بیان اینکه استان گیلان تعدادی از زمندگان خود را در عملیات «الی بیت‌المقدس» برای آزادسازی خرمشهر تقدیم کرد افزود: از جمله این شهیدان شهید علی حسین‌زاده و شهید ثابت قدم بودند.

اردشیر رنجبر از دیگر رزمندگان حاضر در عملیات فتح خرمشهر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: بنده از شهرستان رودبار پایگاه مقاومت توتکابن به همراه دوستان هم‌پایگاهی عازم خرمشهر شدیم و در ۱۰ اردیبهشت‌ماه سال ۶۱ در ۱۷ سالگی افتخار حضور در عملیات «الی بیت‌المقدس» را داشتم.

وی با بیان اینکه بنده پس از پایان دوره آموزشی سریعاً به جبهه اعزام شدم و در همان ابتدای امر توفیق حضور در عملیات‌ها را داشتم گفت: در شب‌های ابتدایی عملیات «الی بیت‌المقدس» به همراه رزمندگان دیگر از جمله رزمندگان پایگاه رودبار با محوریت لشکر ۲۵ کربلا عملیات را آغاز کردیم.

رنجبر گفت: در مرحله نخست عملیاتی که در محور «کرخه کور» رقم خورد به دلیل لو رفتن منطقه موفقیت چندانی حاصل نشد اما با لطف خدا در مراحل بعدی به پیروزی‌های بزرگی رسیدیم و توانستیم پیش‌روی خوبی داشته باشیم لذا در مراحل انتهایی عملیات «الی بیت‌المقدس» دشمن که خود را در محاصره می‌دید عقب‌نشینی کرد.

وی با اشاره به خاطرات هم‌رزمان خود افزود: در زمان نزدیک به عملیات «رمضان» من و چند تن از رزمندگان پشت خط در سنگر رزمندگان رودبار با عنوان دسته زیتون بودیم و به دلیل گرمای طاقت‌فرسای جنوب نوبتی چفیه‌ای را با آب مرطوب کرده و برای خنک کردن رزمندگان از آن استفاده می‌کردیم. 

 رنجبر  با بیان اینکه تمام روزهای دوران ۸ سال دفاع مقدس مملو از خاطرات رزمندگان و هم‌رزمانمان است تصریح کرد: شهدای زیادی از خطه گیلان به پیشگاه انقلاب تقدیم شد و شهید داراب رضائی از جمله دوستان هم‌پایگاهی بنده بود که در یکی از عملیات‌ها به درجه شهادت نائل آمد.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد