تاریخ انتشار : دوشنبه 16 فروردین 1400 - 10:51
کد خبر : 104438

تخریب یک واحد صنعتی، مصوبه کارگروه اقتصاد مقاومتی قزوین!

تخریب یک واحد صنعتی، مصوبه کارگروه اقتصاد مقاومتی قزوین!

جواد اسلامی صدر در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص فرنخ و نازنخ اظهار کرد: این کارخانه‌های عظیم انواع و اقسام نخ را تولید و عرضه می‌کردند به‌گونه‌ای که تا پیش از خصوصی‌سازی ۶۰ تُن در روز تولید داشتند. این واحدهای تولیدی در دهه‌های گذشته علاوه بر اشتغال‌زایی توسط صادرات ارزآوری هم داشته‌اند و محصولات خود

جواد اسلامی صدر در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص فرنخ و نازنخ اظهار کرد: این کارخانه‌های عظیم انواع و اقسام نخ را تولید و عرضه می‌کردند به‌گونه‌ای که تا پیش از خصوصی‌سازی ۶۰ تُن در روز تولید داشتند. این واحدهای تولیدی در دهه‌های گذشته علاوه بر اشتغال‌زایی توسط صادرات ارزآوری هم داشته‌اند و محصولات خود را به ترکیه و ایتالیا صادر می‌کردند.

وی ادامه داد: واحدهای تولیدی که به‌صورت تخصصی و حجم عمده تولید دارند امکانی هستند که تمرکز خود را از اقتصاد نفتی کاهش دهیم و به سمت تولیدات داخلی حرکت کنیم، این تولیدات مانند یک زنجیره چرخه اقتصاد کشور را کامل خواهند کرد و برای همین امر ارزشمند هستند؛ اگر امروز فرنخ و نازنخ فعال بودند و اینگونه تعطیل و تخریب نمی‌شدند شاهد صادرات این واحدها بودیم.

این فعال اجتماعی عنوان کرد: قطعاً در روزگاری که تحریم هستیم و نمی‌توانیم نفت صادر کنیم وجود چنین صنایعی می‌توانست بخشی از تحریم‌ها را بی‌اثر کند و نیازی به واردات این محصولات نداشته باشیم، ارزآوری هر یک از این واحدهای تولیدی می‌توانست با چاه‌های نفت برابری کند.

وی با اشاره به خصوصی سازی نامناسب این واحدهای تولیدی تصریح کرد: فرآیندی که در خصوصی‌سازی طی شده است مطلوب نبوده و واحدهای تولیدی به افرادی واگذار شدند که اهلیت صنعتی و اقتصادی تخصصی نداشته‌اند و با یکسری ارتباطات مالک واحدهای تولیدی شدند.

اسلامی صدر بیان کرد: مدیران این واحدها بدون اینکه قصد ادامه فعالیت داشته باشند از ابتدا به همه چیز به‌عنوان یک منبع سود نگاه کردند و حتی ماشین‌آلات این واحد صنعتی را فروختند و حقوق کارگران را تضییع کردند تا از آنان به عنوان ابزار فشار برای دریافت وام‌های کلان استفاده کنند. البته هیچ یک از این وام‌ها را وارد صنعت نکردند بلکه آن را در دیگر حوزه‌ها تزریق کردند و بدین ترتیب شرکت را به تعطیلی کشاندند و پس از آن مواد موجود در انبار و حتی ضایعات را نیز فروختند.

وی یادآور شد: زمین، زیرساختی ارزشمند است و زمانی که در مجاور شهر باشد ارزش مضاعفی دارد بنابراین مدیران واحدهای تولیدی پس از تصاحب تلاش کردند این اراضی را از کاربری صنعت خارج کرده و به هر چیزی که بیشترین سود را داشته باشد تبدیل کنند؛ مالک شرکت فرنخ نیز همین راه را رفته است و قصد برپاداشتن صنعت را نداشته و تسهیلات دریافتی را در این واحد تولیدی هزینه نکرده است چراکه اگر این اتفاق می‌افتاد امروز این واحد صنعتی وضعیت بهتری داشت.

این  کارشناس مسائل شهری اظهار کرد: مالک فعلی فرنخ چند سال پیش درخواست تبدیل تغییر کاربری زمین را داده بود که وزارت صمت در سال ۹۳ طی جلسه‌ای که در وزارتخانه تشکیل شده بود این امر را مشروط به انجام برخی اقدامات مانند احداث ۲ کارخانه نساجی و موتورسازی کرده بود که تا سال ۹۷ این اقدام صورت نگرفته و شروط عملیاتی نشده است.

تصمیمی به نفع مالک و به ضرر کارگر

وی بیان کرد: سال ۹۷ در کارگروه اقتصاد مقاومتی استان قزوین مسئولان تصمیم به تخریب کارخانه گرفتند تا ضایعات را به فروش برسانند و مطالبات کارگران را پرداخت کنند در واقع این عمل به نفع مالک و به ضرر کارگر شد.

اسلامی‌صدر افزود: کارگروه می‌توانست تصمیم بگیرد تا سالن‌ها را به واحدهای کوچک اجاره دهد نه اینکه چند هکتار کارخانه و سوله را با آن همه امکانات نابود کند چراکه این امکانات می‌توانست در جهت اشتغال بیشتر به کار گرفته شود.

وی عنوان کرد: این تصمیم کارگروه اقتصاد مقاومتی در تضاد با شعار اقتصاد مقاومتی است، بهتر است مسئولین بگویند با کدام منطق تصمیم بر تخریب یک واحد صنعتی گرفته و آن را در کارگروه اقتصاد مقاومتی استان قزوین تصویب کرده‌اند؟!

این  فعال اجتماعی اشاره کرد: مقام معظم رهبری بیش از ۱۰ سال است که در بیاناتشان به اقتصاد مقاومتی مکرراً تأکید داشته‌اند و سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی را ابلاغ فرمودند که اگر مسؤلین به این سیاست‌ها توجه می‌کردند امروز مردم این چنین در فشار گرانی و بیکاری نبودند.

وی اضافه کرد: آقایان مسؤلی که در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی تصمیم به تخریب و حراج ماشین‌آلات و تجهیزات کارخانه به‌صورت ضایعات گرفتند بفرمایند با چه تفسیری از بیانات و ابلاغ‌های رهبری به این نتیجه رسیدند.

اسلامی‌صدر گفت: به بهانه پرداخت حقوق معوق کارگرها که گویا هنوز هم کامل پرداخت نشده است ۵۷ هکتار سوله ساختمان صنعتی همراه زیرساخت‌های آب و برق و گاز و خیابان‌کشی را به ضایعات تبدیل و حراج کردند. تک تک اعضای جلسه ستاد به اصطلاح مقاومتی استان قزوین که این فاجعه را رقم زدند باید پاسخگوی اقدامشان در پیشگاه خداوند، مردم و دادگاه باشند.

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد