شفافیتی از جنس شورای شهر
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سپهر قاسمی؛ متاسفانه در سالیان اخیر عدم پاسخگویی مسئولین در نهادهای مختلف حکومت ، تبدیل به مهمترین عاملی شده است ؛ که موجب افزایش فساد اداری ، سیاسی و اقتصادی در آن نهادها شده است . در همین راستا شفافیت عملکرد مسئولین و نهادها ، بستر مناسبی برای رفع این پاسخگویی ایجاد
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سپهر قاسمی؛ متاسفانه در سالیان اخیر عدم پاسخگویی مسئولین در نهادهای مختلف حکومت ، تبدیل به مهمترین عاملی شده است ؛ که موجب افزایش فساد اداری ، سیاسی و اقتصادی در آن نهادها شده است . در همین راستا شفافیت عملکرد مسئولین و نهادها ، بستر مناسبی برای رفع این پاسخگویی ایجاد میکند.
به عبارتی اگر شفافیت وجود نداشته باشد ؛ سخن از پاسخگویی و ارزیابی عملکرد مسئولین بیهوده است ؛ همانطور که اگر آب نباشد پاکیزگی بی معناست ، اگر در راس کار مسئولین شفافیت وجود نداشته باشد ، تشخیص مشکلات بس دشوار است. همان طور که در سخنرانیهای رهبری مطرح است : مسئولان جز در موارد نظامی ، امنیتی و اموری که با دشمن مقابله داریم ، باید شفاف باشند و هیچ رازی را از مردم پنهان نکنند.
متاسفانه در سالیان اخیر چنین شفافیتی را در نهاد مقدسی چون شورا شاهد نبودیم . در جامعه اسلامی شورای شهر ، به عنوان نهادی سیاسی و مدنی شناخته میشود و به نهادی بینابینی بدل میشود از این رو این نهاد از یک طرف در حکومت دخیل و از طرف دیگر در دل جامعه است.
لذا باید به مردم که بزرگترین سرمایهی اجتماعی و فرهنگی جامعه می باشند توجه اکید شود همچنین باید مطالبات آنان مورد بررسی قرار گیرد و این مهم مستلزم داشتن ارتباط شهردار و شورای شهر با مردم میباشد . تا شهردار مشکلات مردم را بشناسد و برای برطرف کردن آنها بکوشد.
اگرچه بهبود مدیریت شهری نیازمند تلاش جمعی است ، اما بدون برنامهریزی دقیق موانع برطرف نخواهند شد . اعضای شورای شهر ، که نهادی به انتخاب مردم میباشند باید با مدیران دستگاههای اجرایی ارتباط داشته باشند ، تا بتوانند موانع موجود در مدیریت شهری را برطرف سازند . مدیریت شهری ؛ که همان شوراها و شهرداری ها میباشند برای پرداختن به مسائل سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی باید اصولی را در امور خود رعایت کنند که این اصول عبارتند از:
۱ : پاک دست باشند.
۲ : خلاق وخوش فکر باشند.
۳: ازمتدهای قدیمی ونخ نما بهره نگیرند.
۴ : به جای وعده ووعید به دنبال اجرا باشند.
۵ : تصمیم گیری های آنان صرفا پشت میز نشینی نباشد بلکه با بازدیدهای مستمر از سطح شهرکاملا آگاهانه تصمیم بگیرند.
۶ : فقط مشکلات را شناسایی نکنند بلکه جایگزبنی برای آنها بیابند.
۷ : نظارت برکار شهرداری را بهنحواحسنت انجام دهند.
۸ : شفافیت چه در امور سیاسی و چه در سایر امور را در راس کار خود قرار دهند.
همچنین باید به این نکته اشاره شود که جریان شفافیت شورای شهر تنها شفافیت شورای شهر نیست بلکه این موضوع میتواند دروازه شفافیت کشور باشد ، زیرا قالب انبوهی از نظاماتی که در کشور داریم قالب کمیسیونی و شورایی است و چنانچه یک نمونه موفقی در کشور ایجاد شود میتواند به سمت سایر نهادها رسانش پیدا کند.
همچنین شورای شهر دروازه ورود به شهرداری است و شهرداری میتواند متعاقب شفافیت شورا ، گام به گام در آن شفافیت رخ دهد و رشد کند . اگرچه متاسفانه در سالیان اخیر کمتر به موارد فوق علی الخصوص شفافیت توجه شده و در عمل آن را پیاده سازی نکرده اند. علی ای حال امیدواریم شورا و شهردار در سالهای پیشرو شفافیت را در راس کار خود قرار داده و در جهت حل مشکلات مردم کوشا باشند.
سپهر قاسمی – کارشناسی رشته فرش دانشگاه شیراز
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰