تاریخ انتشار : پنجشنبه 5 فروردین 1400 - 15:32
کد خبر : 101973

دستگاه خود آبیار فیتیله‌ای در پارک علم و فناوری خلیج فارس اختراع شد

دستگاه خود آبیار فیتیله‌ای در پارک علم و فناوری خلیج فارس اختراع شد

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کمبود منابع آبی و نیاز کشور به کاشت نهال، محیط زیست را دچار نوعی دوگانگی کرده که به اعتقاد کارشناسان راه گذر از آن، استفاده از فناوری‌های نوین برای آبیاری درختان و به دنبال آن داشتن

عید 34 //اختراع دستگاه خود آبیار فیتیله‌ای در پارک علم و فناوری خلیج فارس

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کمبود منابع آبی و نیاز کشور به کاشت نهال، محیط زیست را دچار نوعی دوگانگی کرده که به اعتقاد کارشناسان راه گذر از آن، استفاده از فناوری‌های نوین برای آبیاری درختان و به دنبال آن داشتن هوای با طراوت و محیط زیست سالم است.

خشکسالی و تغییر اقلیم از یک سو و سنتی بودن روش آبیاری از سوی دیگر، موجب هدررفت چشمگیر منابع آبی و تلف شدن آب می‌شود و آب‌های مورد نیاز و قابل دسترس گیاه نیز هدر می‌رود. اختراع دستگاه‌هایی مدرن برای جلوگیری از هدررفت آب یکی از راه‌های رهایی از این مصائب است که در پارک علم و فناوری خلیج فارس استان بوشهر به این مقوله توجه شده است.

سبحان زارع‌زاده، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی و کشاورزی پرنیان آبگیر پرده از شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری استان بوشهر در این باره گفت: این شرکت فعالیتش را از سال ۱۳۹۵ آغاز کرد و ایده محوری کار شرکت طراحی و ساخت دستگاه خود آبیار فیتیله‌ای بود که آن را به سرانجام رسانده و ثبت اختراع شد.

زارع‌زاده در خصوص هدف از ساخت دستگاه خود آبیار فیتیله‌ای اظهار کرد: آب در کشور ما یک کالای اقتصادی نیست و یک سرمایه ملی و استراتژیک است و جهاد کشاورزی هم به سمت تغییر شیوه آبیاری حرکت می‌کند. این وسیله که با عنوان تجاری آناوان ثبت شده، یک دستگاه خود آبیار فیتیله‌ای است که اقدام به آبیاری زیرسطحی نهال و درختان می‌کند و بالغ‌بر ۹۰ درصد صرفه‌جویی در آبیاری کشاورزی را شاهد هستیم و از علف‌های هرز اطراف نهال جلوگیری می‌کند.

وی تصریح کرد: طرح صنعتی اختراع ثبت و گواهی‌های مختلفی را در سطح ملی اخذ کردیم، از جمله این طرح، طرح برتر مقابله با خشکسالی در جشنواره ۹۷ بود. هدف اولیه کار ما این بود که بتوانیم اشتغال روستایی ایجاد کنیم. زمین در اغلب نقاط جنوبی کشور برای کشاورزی موجود است، ولی اراضی فاقد آب هستند و در حالت عادی کشاورزی در این مناطق به‌صرفه نیست.

زارع‌زاده بهترین راه‌حل برای کشت درخت را بیابان‌زدایی عنوان کرد و گفت: الان مشکلی که داریم جدای از بحث کشاورزی و باغداری، موضوع مقابله با ریزگرد‌ها و بیابان‌زدایی در جنوب کشور است. یکی از راه‌حل‌های اصلی این کار هم کشت درخت برای مقابله با ریزگرد‌ها و جلوگیری از فرسایش خاک است. ولی غالب پروژه‌ها به علت اینکه آب موردنیاز برای ادامه حیات درخت تأمین نمی‌شود با شکست روبه‌رو شده و هزینه‌های سرسام‌آوری دارند.

وی در زمینه میزان صرفه‌جویی دستگاه آبیاری خاطرنشان کرد: در حال حاضر میزان آبیاری فضای سبز که در جنوب انجام می‌شود، تقریباً هر دو روز یک‌بار بالغ‌بر ۴۰ تا ۶۰ لیتر آب به‌ازای هم نهال استفاده می‌شود، اما دستگاه اختراعی ما این قابلیت را دارد که برای یک نهال در طول سه ماه فقط ۱۵ لیتر آب مصرف کند.

زارع‌زاده عنوان کرد: نمونه خارجی این دستگاه هلندی است و این نمونه در هلند با ۲۰ یورو ساخته می‌شود. از نظر کارکرد این دستگاه‌ها شباهتی با هم ندارند و کاملاً در سطح متفاوتی هستند که نمونه ایرانی بسیار باکیفیت‌تر است.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد