سردار در مسیر تکروی
محسن رضایی سالهاست در سمت دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار دارد، ولی در عین حال هم سالهاست تلاش میکند خود را به ساختمان پاستور برساند. البته در این مسیر تاکنون موفقیت چشمگیری نداشته و هر بار تلاشش در انتخابات ریاست جمهوری با استقبال مردم مواجه نشده است. این بار هم سخنرانیها و فعالیتهایش نشان
محسن رضایی سالهاست در سمت دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار دارد، ولی در عین حال هم سالهاست تلاش میکند خود را به ساختمان پاستور برساند. البته در این مسیر تاکنون موفقیت چشمگیری نداشته و هر بار تلاشش در انتخابات ریاست جمهوری با استقبال مردم مواجه نشده است. این بار هم سخنرانیها و فعالیتهایش نشان میدهد که دوباره میخواهد وارد عرصه رقابت شود. در این مسیر هم از هیچ سخنی و فعالیتی دریغ نمیکند. او که بیشتر خود را یک اقتصاددان میداند، در امور مختلف از جمله نظامی، سیاسی و دیپلماسی اظهار نظر میکند. رضایی طی سالهای گذشته بارها به طرق مختلف اعلام کرده که راه حل مشکلات کشور را میداند و برای اقتصاد ایران برنامه دارد. اما با این که به هرحال در مجمع تشخیص مصلحت نظام جایگاهی دارد ولی نظراتش محل توجه قرار نگرفته است. او این روزها تلاشهای خود را بیشتر کرده تا بلکه بتواند توجه افکار عمومی را به خود جلب کند. در موضوعات مورد چالش عموم معمولا صحبت میکند و حتی وارد فاز مصاحبه با نشریات خارجی هم شده است.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از روز نو :او در تازهترین اظهار نظر خود درباره مذاکرات ایران و آمریکا و بحث لغو تحریمها سخن گفته است. محسن رضایی در گفتوگویی با روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» اظهار داشته است که «ایران آماده از سر گرفتن مذاکرات بر سر برجام با آمریکا و سایر قدرتهای اروپای است، البته مشروط به اینکه آنها «سیگنال مشخصی» ارسال کنند که تحریمها در عرض یک سال لغو میشود.»
محسن رضایی گفته است:«آنها میتوانند اعلام کنند و به ما اطمینان دهند که تمام تحریمهای اعمال شده پس از برجام در عرض کمتر از یک سال لغو میشود و بگویند بروید و پروسه این اتفاق را مذاکره کنند.»
وی در بخش دیگری افزود:«هر ماه در طول مذاکرات، باید برخی تحریمهایی که ضروری است لغو شوند. مثلا تحریم علیه مبادلات مالی و محدودیتهایی که بر بانکهای اروپایی اعمال شده باید در ماه اول برداشته شود. صادرات نفت نیز در بین اولویتهای نخست ما است.»
رضایی که فایننشال تایمز از او به عنوان کاندیدای بالقوه ریاست جمهوری یاد کرده در ادامه تصریح کرده است که «دیگر اقدامات آمریکا مثل کمک به رفع مسدودی پولهای ایران به عنوان مشوقی برای آغاز مذاکرات، مثل دادن یک «آب نبات» میماند.» او همچنین این موضوع را رد کرد که اصولگرایان میخواهند مذاکرات با آمریکا را به تعویق بیندازند. محسن رضایی در حالی اظهارات فوق را به زبان آورده است که جایگاهی در سیاست خارجی کشور ندارد. مضاف بر اینکه سیگنالهای او برخلاف سیاستهای اعلامی کشور مبنی بر لغو یکباره تمام تحریمها است.
بهعلاوه برخی معتقدند که تکرویهای او در عرصه سیاست تنها به این مورد محدود نمیشود. او چند وقتی است که اختیارات امور مجمع تشخیص را در دست گرفته است. منتقدان میگویند در بسیاری از موارد موضوعاتی که تأیید محسن رضایی را نداشته باشند، به راحتی امکان طرح و به نتیجه رسیدن آن در صحن مجمع تشخیص وجود ندارد. از جمله آن میتوان به لوایح موسوم به اف.ای.تی.اف اشاره کرد. رضایی از جمله مخالفان این لوایح بود که آنرا آن قدر در دبیرخانه مجمع مسکوت گذاشت که در نهایت حسن روحانی به عنوان رئیس جمهوری مجبور شد در این باره با رهبری نامهنگاری کند. با این حال به نظر میرسد که محسن رضایی سبک خاصی را برای فعالیت در عرصه سیاست برای خود برگزیده است. حرکتهای انفرادی او حتی مورد توجه اصولگرایان هم قبول نمیگیرد. این روزها که بحث تعیین نامزد نهایی کاندیداها در جریان است، اصولگرایان نامی از او به عنوان یک گزینه احتمالی خود برای انتخابات مطرح نمیکنند. درباره رضایی میتوان گفت که تقریبا از سوی جریانهای مطرح کشور به نوعی کنار گذاشته شده است. با این حال رضایی به سخنان و فعالیتهای خود با توجه به امکاناتی که در اختیار دارد ادامه میدهد. اما تازهترین سخنان و موضعگیریاش چنان مانند دیگر حرکتهایش بیپاسخ نمانده است. چرا که این بار موضوع حساس مذاکرات هستهای بین ایران و آمریکا را هدف قرار داده است.
واکنش ظریف
محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه نسبت به مصاحبه او با فاینشنال تایمز نتوانست سکوت کند و در این باره در صفحه توئیتر خود نوشت:«عرصه سیاسی ایران پویاست و مقامات نظرات متنوعی مطرح میکنند، اما آن نظرات نباید با سیاست رسمی دولت اشتباه گرفته شود. من، به عنوان وزیر خارجه و مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران، به زودی طرح اقدام سازنده و دقیق خودمان را ارائه خواهم کرد- البته از طریق کانالهای دیپلماتیک.»
برخی میگویند رضایی قصد داشته با این سخنان در روند فعلی مذاکرات ایران خللی وارد کند و به این ترتیب مانع به سرانجام رسیدن تلاشهای دیپلماتیک دولت فعلی شود. چرا که به تازگی برخی منابع این گونه تحلیل میکنند که بایدن برای به توافق رسیدن با دولت روحانی دچار تردید شده و به نظر میرسد که میخواهد منتظر دولت بعدی باشد.
واکنش وزارت خارجه
در همین راستا سخنگوی وزارت امور خارجه هم موضعگیری کرده است. سعید خطیبزاده در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد اظهارات اخیر محسن رضایی در ارتباط با موضوع مذاکرات هستهای و تحریمها در مصاحبه فایننشال تایمز گفت:«مصاحبه و نظرات مطرح شده در این مصاحبه شخصی است.
کلیه امور مرتبط با حوزه سیاست خارجی صرفا از طریق وزارت خارجه و به صورت نهادی و از مجاری رسمی خودش منتقل میشود.»
از دولتیها، حسامالدین آشنا، مشاور رئیسجمهوری مشاور رئیس جمهوری هم به این موضوع واکنش نشان داده و در توئیترش نوشته:«آقا محسن عزیز! همان یک عملیات فریب قدیمی کافیاست. لازم نیست دشمن را بیش از این فریب دهید.» اشاره آشنا به عملیات کربلای۵ در زمان دوران دفاع مقدس است که از سوی محسن رضایی به عنوان فرمانده وقت سپاه پاسداران، به تازگی به عنوان یک عملیات فریب معرفی شده بود. در این عملیات تعداد قابل توجهی از رزمندگان شهید شدند. کنایه آشنا این نکته را بازگو میکند که سخنان رضایی میتواند آسیبهایی را به کشور وارد کند.
بعضی از افراد راجع به همه چیز صحبت میکنند
مصطفی هاشمیطبا، فعال سیاسی اصلاحطلب نیز در واکنش به مصاحبه محسن رضایی با فایننشال تایمز گفت: ایشان البته برخی از صحبتهای خود را تکذیب کردهاند. اما ایشان مرتب فرمایش میکنند و درخصوص همه مسائل و با همه کس صحبت میکنند. قبلا هم گفته بودند که اگر من رئیس جمهور شوم هیچ کس بیکار نمیماند، چه بگوییم؟! ایشان از این مدل حرفها میزنند. متاسفانه برخی از مسئولین ما در حیطه وظایف خود حرف نمیزنند.
هاشمیطبا در پاسخ به این سوال که آیا چنین صحبتهایی تبعاتی دارد یا خیر، گفت: بله، صد درصد تبعات دارد. ببینید آنچه آنجا درج شده، ملاک است. نمیشود آدم حرفی را بزند و بعد تکذیب کند. معمولا آنها فایل صحبت را دارند، ضبط میکنند و پخش میکنند. تکذیب ایشان مصرف داخلی دارد و مصرف بینالمللی همان است که درج شده است. بنابراین، بله، به نظر من این الان یک نقطه ضعف بزرگ برای ما در سیاست خارجه است. همانطور که گفتم بعضی از افراد راجع به همه چیز صحبت میکنند!
هرچند این سخنان محسن رضایی واکنشهای زیادی در پی داشته ولی بعید به نظر میرسد که خللی در عزم رضایی برای ادامه فعالیتهایش ایجاد کند. کما این که وقتی درباره عملیات کربلای پنج با سیل زیادی از نظرات منفی رو به رو شد، سخنانش نه محدود و نه کم شد. حالا هم با توجه به نزدیکتر شدن به انتخابات ریاست جمهوری احتمالا همچنان به فعالیت خود ادامه دهد.
منبع:روزنامه همدلی
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰