تاریخ انتشار : چهارشنبه 29 بهمن 1399 - 8:28
کد خبر : 93817

حکایت بانوی کارآفرین گیلانی

حکایت بانوی کارآفرین گیلانی

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها، سیده سمیه رعد: مقام معظم رهبری یک دهه پیش اقتصاد مقاومتی را راهکار مقابله با تحریم‌های ظالمانه دشمنان اعلام کردند و مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز سیاست‌های کلی آن را تدوین و سران ۳ قوه نیز نسبت به اجرایی کردن آن در یک بازه زمانی مشخص موظف شدند. دستیابی به اهداف

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها، سیده سمیه رعد: مقام معظم رهبری یک دهه پیش اقتصاد مقاومتی را راهکار مقابله با تحریم‌های ظالمانه دشمنان اعلام کردند و مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز سیاست‌های کلی آن را تدوین و سران ۳ قوه نیز نسبت به اجرایی کردن آن در یک بازه زمانی مشخص موظف شدند.

دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز بیست‌ساله و ارتقای شاخصه‌های اقتصادی کشور از اهداف اقتصاد مقاومتی عنوان شده و رهبری نیز شرط دستیابی به آن را اتخاذ رویکرد جهادی توسط مسئولان و مدیران اعلام کردند.

اگرچه اوضاع و احوال اقتصاد کشور بیانگر عدم توجه کافی مسئولان سه قوه و نرسیدن به اهداف این رویکرد است اما در این بین تلاش‌هایی نیز از سوی زنان و مردان با غیرت کشور انجام شده است که نشان می‌دهد «ما می‌توانیم» تنها یک شعار نیست بلکه با بهره‌گیری از امکانات موجود با وجود تمام سختی‌ها و حتی کارشکنی‌ها امکان‌پذیر است.

«فاطمه دریساوی» یکی از زنان کارآفرین و تولیدکننده موفق استان گیلان است که در همین شرایط سخت اقتصادی توانسته در راستای تحقق «اقتصاد مقاومتی» و «جهش تولید» گام بردارد به بهانه ۲۹ بهمن روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی گفتگویی با این بانوی باهمت گیلان انجام دادیم.

مدیریت گله گاومیش پشتیبان و تحقیقاتی کشور

این بانوی کارآفرین در ابتدا به تأسیس تعاونی گاومیش داران استان گیلان از سال ۹۵ اشاره کرد و گفت: با مشارکت و همراهی ۴۲ نفر از گاومیش داران استان این تعاونی را تأسیس کردم و حدود ۲۰ سال است که در این عرصه مشغول فعالیت، مطالعه، کار علمی و تحقیقاتی هستم.

وی با اشاره به اینکه فعالیت در این عرصه را با هدف اصلاح نژاد گاومیش آغاز و تا به امروز دنبال کرده‌ام، افزود: در حال حاضر با کمک همسرم یک گله ۵۰ رأسی از گاومیش‌های اصلاح نژاد شده داریم که به نوعی می‌توان گفت گله پشتیبان و تحقیقاتی کشور محسوب می‌شود.

اطلاعات ضعیف زنان روستایی مهم‌ترین مشکل در مسیر تولید

مدیرعامل تعاونی گاومیش داران گیلان عدم آگاهی و سواد ناکافی زنان روستایی نسبت به تکنولوژی کشاورزی را یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین معضلات بر سر راه تولید دانست و بیان کرد: داشتن برنامه برای هر کسب و کاری از ملزومات است.

دریساوی با تاکید بر اینکه باید برای راه اندازی هر کسب و کاری طرح توجیهی وجود داشته باشد، ادامه داد: شناخت هدف و ظرفیت‌های بازار و اینکه چه مقدار باید تولید کنیم، از موارد مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

این بانوی تولیدکننده با اشاره به اقدامات خوب جهاد کشاورزی جهت آموزش زنان روستایی، گفت: زنان و جوانان روستایی به عنوان یکی از اصلی ترین افراد در حوزه تولید باید آگاهی کامل نسبت به بازار و چالش‌های پیش رو داشته باشند.

تولیدکنندگان باید چالش‌های شغل خود را بشناسند

دریساوی ادامه داد: هر فرد تولیدکننده باید چالش‌های شغل مورد نظر اعم از مرغداری، دامداری، کارهای گلخانه‌ای و غیره را بشناسد اما عدم آگاهی قشر کثیری از زنان و جوانان اولین مشکل در این حوزه است.

وی با بیان اینکه پرورش گاومیش در همه جای دنیا به صورت سنتی است و تنها چند کشور به شیوه صنعتی عمل می‌کنند، تصریح کرد: در روش سنتی میزان تولید شیر کم بوده و میکروب‌ها نیز بیشتر است لذا مصرف کننده تمایل کمتری به استفاده از شیر گاومیش دارد.

این بانوی کارآفرین مهمترین مشکل در خصوص پرورش گاومیش و حوزه دامداری را بالا بودن قیمت نهاده‌های دامی عنوان و اظهار کرد: این موضوع یکی از چالش‌های مهمی است که تولیدکنندگان این حوزه با آن دست به گریبان هستند.

کم بودن علوفه کاری در استان گیلان و کم شدن مراتع به دلیل ویلاسازی

دریساوی ادامه داد: کم بودن علوفه کاری در استان گیلان و کم شدن مراتع به دلیل ویلاسازی و ساخت و سازهای غیرمجاز و بالا رفتن قیمت نهاده‌های دامی در کنار اعمال تحریم‌ها از جمله مشکلاتی است که بسیاری از تولیدکنندگان با آن مواجه هستند.

این بانوی کارآفرین با اشاره به اینکه شیرگاومیش به دلیل خواص زیاد خود، بازار خوبی دارد و اگر دولت از ما حمایت کند بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد عنوان کرد: بسیاری از اراضی کشاورزی در گیلان در شش ماه دوم سال بلا استفاده هستند در حالی که می‌توان از این ظرفیت برای افزایش علوفه کاری بهره گرفت.

دریساوی به ظرفیت‌های استان گیلان اشاره و تاکید کرد: گیلان یکی از استان‌هایی است که در حوزه اصلاح نژاد گاومیش در کشور پایلوت است.

حرکت به سوی پرورش جنین گاومیش و خودکفایی

وی با اشاره به همکاری با دانشگاه‌ها برای تکثیر نژاد گاومیش‌های اصلاح شده، ادامه داد: شش رأس از بهترین گوساله‌های اصلاح نژاد شده برای تحقیقات به دانشگاه پژوهشی شهید بهشتی فرستاده شد تا پژوهشگران این دانشگاه بتوانند به تولید جنین نیز دست یابند تا در این حوزه نیز خودکفا شویم.

مدیرعامل تعاونی گاومیش داران گیلان با بیان اینکه برندینگ این کار دست کشور ایتالیا است، اظهار کرد: اینکه به چنین مرحله‌ای رسیدیم نشانگر آن است که می‌توانیم قدم‌های بسیار مثبتی در حوزه خودکفایی برداریم که همه این موارد نیازمند حمایت‌های بیشتر دولت است.

دریساوی در خصوص مشکلات گاومیش داران گیلانی نیز گفت: سال گذشته تسهیلاتی به دامداران داده شد اما از آنجایی که تعداد بسیار اندکی از گاومیش داران استان مجوز دامداری دارند نتوانستند از این تسهیلات استفاده کنند.

وی با اشاره به دریافت مجوز دامداری توسط تعداد زیادی از پرورش دهندگان گاومیش در استان، اضافه کرد: هنوز تسهیلاتی برای آنها در نظر گرفته نشده که همین موضوع نیز باعث ایجاد مشکلاتی شده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یک سند بالادستی مصوب است که تمامی تصمیمات اقتصادی باید با آن منطبق باشد، گفت: اگر مجلس مصوبه‌ای داشته باشد که با اهداف اقتصاد مقاومتی همخوانی ندارد شورای نگهبان با آن مخالفت می‌کند.

غلامرضا مرحبا با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی ابتکار بی‌نظیری بود که می‌توانست بسیاری از گرفتاری‌های اقتصادی کشور را درمان کند، ادامه داد: آن را شفاف سازد همچنین می‌توانست باعث شود که عوامل تأثیرگذار در اقتصاد قانونمند شده و در بحث کارآفرینی و دوری از اقتصاد نفت محور نیز به ما کمک کند اما متأسفانه به کمک طور کامل محقق نشد.

وی با اشاره به اینکه بازیگران غیردولتی اقتصاد، آنطور که باید از اقتصاد مقاومتی بهره نگرفتند، تصریح کرد: باید اقتصاد مقاومتی را از سطح یک سیاست دولتی خارج و به یک استراتژی کلی تبدیل می‌کردیم که متأسفانه در این زمینه موفق عمل نشد.

مرحبا با تاکید بر اینکه با وجود تحریم‌ها و مشکلاتی از این دست توانستیم تا حدودی وابستگی اقتصاد به فروش نفت خام را کم کنیم، افزود: تحریم‌ها توفیق اجباری بود تا به سمت اقتصاد غیر نفتی حرکت کنیم اما نباید به این حد بسنده کرد بلکه باید به سمت اقتصاد کارآفرین برویم.

عدم تمایل سرمایه گذاران به سرمایه گذاری

نماینده مردم آستارا در مجلس با بیان اینکه یکی از معضلات فعلی اقتصاد عدم تمایل سرمایه گذاران به سرمایه گذاری است، اضافه کرد: در چنین اقتصادی، آمار بیکاری افزایش می‌یابد و تعداد بسیار کمی از سرمایه گذاران حاضر به سرمایه گذاری می‌شوند.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا مجلس از ابزارهای قانونی خود جهت اجبار دولت در روی آوردن به کاهش وابستگی به نفت استفاده نمی‌کند، گفت: مجلس به وظایف خود در این خصوص عمل می‌کند اگرچه ما نیز قبول داریم که در بودجه ۱۴۰۰ میزان فروش نفت غیر واقعی و غیر قابل تحقق است لذا از این رو کمیسیون تلفیق میزان آن را کاهش و به سمت واقعی بودن سوق داد اما باید قبول کنیم که فعلاً اقتصاد ما به مرحله‌ای نرسیده که بتواند بدون نفت به حیات خود ادامه دهد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه بسیاری از تصمیمات اتخاذ شده در مجلس مطلوب نیست، اظهار کرد: گاهی در تصمیمات اجرایی مجبور به فاصله گرفتن از ایده آل‌ها هستیم اما تمام سعی خود را جهت انجام اقداماتی که به نفع مردم تمام شود انجام می‌دهیم.

تحریم‌ها و ضعف مدیریتی عامل ناتمام ماندن پروژه‌های اقتصاد مقاومتی گیلان

مرحبا با بیان اینکه عدم تکمیل بسیاری از پروژه‌های عمرانی استان گیلان به شرایط کلی کشور برمی‌گردد، افزود: میزان تکمیل پروژه‌های عمرانی در سراسر کشور به دلیل اعمال تحریم‌ها پایین آمده و گیلان نیز از این قضیه مستثنی نیست.

وی با تاکید بر اینکه البته همه مشکلات به دشمنان و تحریم‌ها بر نمی‌گردد و ضعف مدیریتی و نظارتی دیگر عامل ناتمام ماندن پروژه‌ها است، بیان کرد: بسیاری از پروژه‌ها پس از گذشت چندین سال و صرف میلیاردها تومان هزینه و با وجود پیشرفت فیزیکی بالا رها شده و در حال تخریب هستند.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد