آلبلاغ اسفراین همچنان منتظر تدبیر/ تناقضگویی مسئولان ادامه دارد
خبرگزاری مهر – گروه استانها: یکی از ظرفیتهای مهم معدنی خراسان شمالی معدن آلبلاغ اسفراین محسوب میشود؛ معدنی که طی سالیان گذشته با بی توجهی رو به رو بوده و همین امر سبب برداشتهای غیر مجاز از آن شده است. معدن روی و سرب آلبلاغ اسفراین که دارای سنگ معدنی با ارزشی است توسط نیروهای
خبرگزاری مهر – گروه استانها: یکی از ظرفیتهای مهم معدنی خراسان شمالی معدن آلبلاغ اسفراین محسوب میشود؛ معدنی که طی سالیان گذشته با بی توجهی رو به رو بوده و همین امر سبب برداشتهای غیر مجاز از آن شده است.
معدن روی و سرب آلبلاغ اسفراین که دارای سنگ معدنی با ارزشی است توسط نیروهای محلی برداشت شده و به صورت خام به دلالان فروخته میشود.
طی ماهها و شاید یک یا دو سال اخیر مسئولان بارها و بارها خبر از حفاظت معدن دادهاند اما هیچ گاه این وعده محقق نشده است.
خبرگزاری مهر پیش از این در گزارشهایی ابعادی از معدن آلبلاغ را مورد بررسی قرار داده است که میتوانید در لینکهای زیر مطالعه کنید.
خبرگزاری مهر در خبرهای متعدد به پیگیری وضعیت این مدعن پرداخته است که میتوان به این مطالب اشاره کرد، «معدن آلبلاغ اسفراین همچنان رها است / فقط خلف وعدهها به چشم میآید»، «قصه آلبلاغ اسفراین به اکتشاف رسید / ۲۰ میلیارد در معدن هزینه میشود»، «گنج پر رنج آلبلاغ / وقتی مصوبه رئیسجمهور نادیده گرفته میشود» اما مسئولان در تحقق وعدههایشان برای ساماندهی این معدن موفق نبوده اند.
حفاظت و بهره برداری از معدن آلبلاغ به یک شرکت اکتشاف ملی واگذار شده است. این شرکت نیز معمولاً در تعهدات خود کم کاری میکرد که همین امر موجب اعتراض و گلایه استاندار خراسان شمالی میشد.
در اواخر شهریور ماه معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به خراسان شمالی سفر کرد. غریب پور در سفر به استان به ظرفیت بالای معدن آلبلاغ اسفراین اشاره داشت و اظهار کرد: تاکنون ۳۴ تونل غیر مجاز این منطقه مسدود شده و پاک سازی هایی انجام گرفته است.
وی افزود: به منظور حفاظت از این معدن ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و برای اکتشاف ۲۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفتهایم اما به دلیل سختی عبور و مرور به منطقه در مناقصه کسی حاضر نشد و از این رو مناقصه را تمدید کردیم.
غریب پور ادامه داد: در فاز اول شناسایی آلبلاغ ۳۰۰ نمونه برداشت و به آزمایشگاه ارسال شده است زیرا فعالیتهای معدنی کار دقیق علمی میخواهد.
امان الله حسین پور، نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی نیز پس از این سفر به خبرنگار مهر گفت: برنامههایی در خصوص معدن آلبلاغ مصوب شده که باید اجرایی شوند اما تاکنون به اجرا در نیامده است.
وی افزود: باید حفاظت از این مجموعه محکمتر شده و هر چه سریعتر اکتشاف آن آغاز شود.
حسین پور در انتها با تاکید بر اینکه حفاظت از مجموعه امری ضروری است، گفت: ۳۰ میلیارد تومان برای این امر تخصیص داده شده لذا باید کار حفاظت انجام شود.
تکلیفی که مشخص نیست / معاون استاندار میداند یا سازمان صنعت؟
اما با حضور سردار سعید محمد، فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا در خراسان شمالی پروژه آلبلاغ وارد فاز جدیدی شد. غلامرضا هوایی، معاون عمرانی استاندار خراسان شمالی در این سفر که آذر ماه برگزار شد، اظهار کرد: مطالعه طرحهایی که ظرفیت واگذاری دارند، بهپایان رسیده و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء در اجرای ۳ طرح راهآهن گرگان – بجنورد – مشهد، بیمارستان راز و جرگلان و معدن آلبلاغ اسفراین اعلام آمادگی کرده است.
هر چند به نظر میرسید با سخنان معاون استاندار اقدامات برای واگذاری معدن آلبلاغ به قرارگاه خاتم آغاز شود اما چند روز بعد سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی شبهات این پروژه را بیشتر کرد.
علی اصغر رضا زاده در این خصوص گفت: شرکت متولی به تعهدات خود در قبال معدن سرب و روی آلبلاغ اسفراین پایبند است و تاکنون اقدامات اولیه در خصوص اکتشاف را انجام داده است.
وی درباره انتشار اخباری مبنی بر ورود قرارگاه خاتم به معدن سرب و روی آلبلاغ، گفت: این امر هنوز قطعی نشده است، البته در این خصوص مذاکراتی انجام شده اما هنوز به قطعیت نرسیده است.
رضازاده در خصوص برداشتهای غیر مجاز نیز بیان کرد: این مشکل همچنان ادامه دارد و برداشت غیرمجاز در حال انجام است، در این زمینه قرار است شرکتی حفاظتی به زودی انتخاب و در منطقه مستقر شود.
استقرار تیم حفاظتی در آلبلاغ / باز هم برداشت ادامه دارد!
سرانجام در اواخر دی ماه بود که طاهر رستمی، فرماندار اسفراین پس از ماهها انتظار خبر استقرار تیم حفاظتی شرکتی را در آلبلاغ داد.
وی در این باره اظهار داشت: استقرار امکانات و تجهیزات و کانکسهای این شرکت حفاظتی انجام میشود.
رستمی تصریح کرد: با ورود شرکت حفاظتی حضور برداشت کنندگان در منطقه آلبلاغ ممنوع است و با آن برخورد قانونی میشود.
هرچند فرماندار اسفراین از اجرای عملیات پاکسازی معدن آلبلاغ از برداشت کنندگان غیر مجاز خبر داده بود اما روز گذشته باری دیگر خبر برداشت از این معدن به گوش رسید.
سرهنگ سعید عزیزی، جانشین فرمانده انتظامی اسفراین از کشف سه تن و ۸۶۸ کیلوگرم سنگ معدنی غیر مجاز به ارزش بیش از ۳۰۹ میلیون ریال در این شهرستان خبر داد.
وی افزود: فردی با هویت معلوم اقدام به برداشت غیر مجاز سنگ معدن از منطقه حفاظت شده آلبلاغ کرده و در یک دامداری در یکی از روستاهای اطراف شهرستان دپو میکرد.
عزیزی با اشاره به اینکه مأموران در بازرسی از محل مورد نظر سنگ معدنی از نوع سرب را کشف کردند افزود: متهم دستگیر و به مراجع قضائی معرفی شد.
از این رو مشخص میشود همچنان برداشتهای غیر مجاز از آلبلاغ ادامه دارد و معلوم نیست وعدههای مسئولان دقیقاً در چه بخشی اجرا خواهد شد.
لزوم شتاب بیشتر در مطالعه و بهره برداری
این در حالی است که امان الله حسین پور، نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی در دیدار دهیاران دهستان میلانلوی اسفراین در این باره گفت: مسئولیت مطالعه و امور حفاظتی معدن آلبلاغ با سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران است و این شرکت متعهد شده که موارد مرتبط با معدن آلبلاغ را اجرا کند و اولین قدم در مطالعه معدن، حفاظت از آن است.
این نماینده مجلس با اشاره به برداشتهای غیرمجاز از ذخایر معدن آلبلاغ گفت: این اقدامی خطرناک و حادثه آفرین است و شاید تنها شمار بسیار اندکی از مردم منطقه را از مزایای این معدن بهره مند کند.
وی افزود: مردم باید به مسؤولان برای ساماندهی شرایط معدن آلبلاغ اعتماد کنند تا سود حاصل از معدن به نفع همه مردم منطقه تمام شود.
حسین پور گفت: به عنوان نماینده مردم پیگیر حق آنان در انتفاع از این معدن هستم و یقیناً در بهره برداری از معدن آلبلاغ منافع و سود مردم منطقه لحاظ خواهد شد.
عضو هیأت رئیسه فراکسیون معدن و صنایع معدنی مجلس با بیان اینکه تمام عوائد حاصل از معدن آلبلاغ متعلق به مردم اسفراین است، اظهار داشت: البته شرکت متولی باید شتاب بیشتری به مراحل مطالعات معدن داده و زمینه اکتشاف را برای بهرهبرداری مجاز از آن فراهم کند.
حسین پور همچنین با هشدار نسبت به سو استفاده احتمالی سودجویان از نام معدن آلبلاغ برای ایجاد شرکت تعاونی و دریافت پول از مردم گفت: مردم باید هشیار باشند زیرا این عمل کاملاً غیرقانونی است.
اینک باید دید سرنوشت مبهم معدن آلبلاغ اسفراین چه زمانی روشن میشود؟ آیا شرکت متولی به تعهدات خود عمل میکند؟ آیا قرارگاه خاتم به این موضوع وارد خواهد شد؟ چه زمانی بناست برداشتهای غیر مجاز متوقف شود؟ اینها بخشی از سوالاتی است که مردم در ذهن دارند که به نظر میرسد فقط مرور زمان به آنها پاسخ خواهد داد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰