تاریخ انتشار : شنبه 24 تیر 1396 - 3:36
کد خبر : 9202

مردم در حوزه امر به معروف و نهی از منکر بدنبال استحکام عدالت هستند

مردم در حوزه امر به معروف و نهی از منکر بدنبال استحکام عدالت هستند

سید مهدی هاشمیان در حاشیه بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اکنون در اجرای امر به معروف و نهی از منکر و در نظام اداری و حوزه مدیران بدنبال ارتقا اخلاق اجتماعی، استقرار و استحکام عدالت در جامعه هستیم.وی تصریح کرد: اگر این دو مقوله را در حوزه

سید مهدی هاشمیان در حاشیه بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اکنون در اجرای امر به معروف و نهی از منکر و در نظام اداری و حوزه مدیران بدنبال ارتقا اخلاق اجتماعی، استقرار و استحکام عدالت در جامعه هستیم.
وی تصریح کرد: اگر این دو مقوله را در حوزه امر به معروف و نهی از منکر چه در حوزه صنفی و نظام اداری و چه در حوزه نهاد خانواده در نهادهای فرهنگساز مثل آموزش و پرورش صدا وسیما دنبال کرده و ابعاد مختلف این واژه ها را برای مردم روشن کنیم، مردم به واژه های خوبی همچون مهربانی، ‌محبت و دوستی که در جامعه دینی و ارزشی ما وجود دارد، عمل خواهند کرد.
به گفته وی، مردم از آنجا که اهداف و آرمان های بالاتری را در جامعه اسلامی دنبال می کنند در حوزه کمبودهای اقتصادی بسیار مقاومت می کنند اما از بی عدالتی، تبعیض، رشوه در نظام اداری و پارتی بازی به شدت رنج می رند.
معاون ستاد امر به معروف و نهی از منکر در خصوص پررنگ شدن پوشش بانوان در فریضه امر به معروف و نهی از منکر افزود: حساسیت جامعه در حوزه پوشش بانوان به این دلیل است که بر اساس فقه و ارزش های دینی، دروغ کلید همه گناهان است و از این باب جامعه اسلامی مطرح می کند که اگر پوشش اسلامی نباشد ممکن است زمینه و بستر گناهان دیگری فراهم شود.
هاشمیان با طرح این سئوال که آیا همه امر به معروف و نهی از منکر در بد حجابی خلاصه می شود یا موضوعات و مصادیق دیگری در حوزه معروف ها و منکرها وجود دارد که جامعه ما به آن حساس است؟ گفت: به عنوان مثال احترام به بزرگترها و والدین معروف هایی هستند که در جامعه کمرنگ شده و همچنین مردم امروز نسبت به تبعیض در حوزه اداری و پارتی بازی ناراحت هستند.

** امر به معروف و نهی از منکر یک فریضه درونی و بیرونی است
معاون ستاد امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: امر به معروف و نهی از منکر مهمترین فریضه اجتماعی اسلامی است که در حوزه رفتار اجتماعی تعریف می شود و امری هم درونی و هم بیرونی است.
هاشمیان تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر سلسله مراتبی دارد که مرتبه اول آن این است که یک انسان اول باید به درون و قلب خود رجوع کرده و به خود تذکر دهد اگر در اینجا آن کمال را پیدا کرد آن هنگام این فریضه بیرونی می شود و می تواند به تکلیفش در جامعه عمل کند.
وی ادامه داد:‌ اگر کسی بخواهد امر به معروف و نهی از منکر کند باید از باب رحمت رحیمیه این کار را انجام دهد، آمر به معروف و ناهی از منکر باید از باب خیرخواهی اقدام کند تا بتواند در جامعه هنگامی که یک منکری بروز کند، تذکر لازم را بدهد.
معاون ستاد امر به معروف و نهی از منکر بیان داشت:‌ اگر انجام این فریضه در عرصه اجتماعی با خشونت مطرح شود و برای این کار از حوزه اخلاق وارد نشویم، رفتاری از این دست به هیچوجه مورد توجه امر به معروف و نهی از منکر نیست.
هاشمیان امر به معروف و نهی از منکر را حوزه تولید محبت اجتماعی دانست و گفت: اگر با انجام این فریضه در مخاطب تولید محبت و مهربانی شود، امر به معروف و نهی از منکری است که اثرات مثبت بر جای گذاشته است اما اگر در این حوزه به روش خشن اعمال رفتار کنیم تاثیرش منفی خواهد بود.
وی یادآور شد: در این شرایط در عرصه اجتماعی دچار گارد مخاطب می شویم و پذیرش این رفتار به حداقل می رسد زیرا مخاطب از ما خیرخواهی ندیده است لذا در این حوزه دنبال این هستیم که خیرخواهی تبدیل به یک رفتار و منش در حوزه اجتماعی شود در این صورت هیچ کس در مقابل امر به معروف و نهی از منکر گارد نخواهد گرفت بلکه در مقابل تذکر آمر به معروف مجبور به تشکر است.

** امر به معروف و نهی از منکر به فرهنگ تبدیل شود
معاون ستاد امر به معروف و نهی از منکر، مهمترین ابزار و مهارتی که دین تعریف کرده و جامعه آن را پذیرفته را فریضه امر به معروف و نهی از منکر برشمرد و گفت: چند رویکرد باید در جامعه به وجود آید اولین رویکرد این است که باید امر به معروف و نهی از منکر به فرهنگ تبدیل شود که این تکلیف بر عهده دستگاه های فرهنگساز و فرهنگی است.
هاشمیان اظهار داشت: نکته دوم این است که باید امر به معروف و نهی از منکر را علمی سازی کنیم به این معنا که نخبگان و فرهیختگان ظرفیت لازم را برای علمی سازی این فریضه ایجاد کنند و امر به معروف و نهی از منکر را به عنوان یک مهارت، با علمی سازی به مردم منتقل کنیم.
وی افزود: نکته دیگر اینکه باید امر به معروف و نهی از منکر را برای جامعه جذاب کنیم تا جوان و خانواده ها این را بدانند که اگر در جامعه ای امر به معروف و نهی از منکر وجود داشته باشد بسیاری از ناهنجاری ها بروز نخواهد کرد.
معاون ستاد امر به معروف و نهی از منکر با بیان اینکه اگر این فریضه برای مخاطبان جذابیت داشته باشد، مردم منافع خود را پیدا می کنند، اظهار داشت: لازم است امر به معروف و نهی از منکر را در الگوهای اجتماعی، اداری و صنفی نشان دهیم تا مردم به سمت اصلاحات و تغییر رفتار اجتماعی سوق داده شوند.

** نقش ساختارهای حکومتی در قانون امر به معروف و نهی از منکر مشخص است
معاون ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: قانون امر به معروف و نهی از منکر شهریور سال ۹۵ مشتمل بر ۲۴ ماده و ۱۹ تبصره درسوم فروردین ۱۳۹۴ در مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ دوم اردیبهشت ماه همان سال به تایید شورای نگهبان رسید.
هاشمیان ادامه داد: در این قانون نقش حوزه ها و ساختارهای حکومتی مشخص شد و اکنون نیاز داریم تا درباره جزییات این قانون اطلاع رسانی شود.

** شورای امر به معروف و نهی از منکر باید در فضای مجازی گروه تشکیل دهند
وی گفت: تمامی فعالیت های پایگاه اینترنتی ستاد امر به معروف و نهی از منکر آنلاین و به روز است و این ستاد همچنین در حوزه مردمی گروه و کانال هایی تشکیل داده تا بتوانند تولیدات این گروه ها و ستاد را در فضای مجازی منتشر کنند.
معاون ستاد امر به معروف و نهی از منکر یادآور شد: در حوزه نظام اداری یکی از بندهای فعالیت این است که شوراهای امر به معروف و نهی منکر وزارتخانه ها موظف به تشکیل گروه در فضای مجازی و اطلاع رسانی در زمینه پیام های این فریضه به کارکنان خود هستند.
هاشمیان افزود: قانون امر به معروف و نهی از منکر در ماده پنج دستور العمل خود تمامی وزرا و مدیران سازمان ها را موظف کرده تا شورای امر به معروف و نهی از منکر تشکیل داده و ساز و کارهای اداری و سازمانی را ایجاد کنند و هر ۶ ماه یک بار طبق مصوبه قانون گزارش کار وزارتخانه خود را در اختیار ستاد قرار دهند.
وی خاطرنشان کرد: ذیل فعالیت های این شورا به منظور توسعه فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در اجرای تذکر لسانی گروه های امر به معروف به عنوان یاوران معروف در ادارات، یادآوران در مدارس و طلایه داران در حوزه دانشجویی و اجتماعی تعریف شده است.
معاون ستاد امر به معروف و نهی از منکر چهارشنبه ۲۱ تیر ماه از خبرگزاری جمهوری اسلامی بازدید کرد.
فراهنگ ** ۱۸۸۳ ** خبرنگار: مریم جلوداران * انتشار: امید غیاثوند

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد