نامه بانیان آبان ۹۸ برای عبور از “عذرخواهی”/ نگاه خاص حجاریان به انتخاباتی که رئیسجمهورش شهید شد!
سرویس سیاست مشرق – «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید. *** “از خیابان تا انفجار” نگاه خاص حجاریان به انتخاباتی که رئیسجمهورش شهید شد! سعید حجاریان،
سرویس سیاست مشرق – «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
“از خیابان تا انفجار”
نگاه خاص حجاریان به انتخاباتی که رئیسجمهورش شهید شد!
سعید حجاریان، از تئوریسینهای هسته سخت اصلاحات اخیراً در بخشی از یک یادداشت که در وبسایت مشق نو منتشر شد با اشاره به اینکه به زعم او نتیجه انتخابات ۱۴۰۰ قابل پیشبینی است؛ نوشت:
“اکنون جامعه ایران در نقطه اوج سوژهگی قرار دارد؛ گاه میل به مشارکت میکند، گاه تحریم و گاه خیابان. از طرفی، حاکمیت نیز به انتخابات غیررقابتی و خودمانی میل میکند همچون انتخابات مجلس یازدهم. بنابراین میخواهم نتیجه بگیرم انتخابات سال ۱۴۰۰ صحنه کشاکش حامیان انتخابات غیر رقابتی و جامعه تودهای از یکسو و شهروندان مستقل و دارای عاملیت از سوی دیگر است. و از آنجا که پروژه شیبانیسازی و پرورشسازی همچنان کارآمد بهنظر میرسد، انتخاباتی غیر رقابتی و پیشبینیپذیر را شاهد خواهیم بود. “[۱]
*از “راهکار خیابان”! که بگذریم؛ اشاره حجاریان به چیزی که او “پروژه شیبانیسازی و پرورشسازی” نامیده؛ کنایه به کاندیداتوری آقای شیبانی و مرحوم پرورش در دومین انتخابات ریاستجمهوری ایران است که برخی معتقدند با توجه به نظر مردم از قبل مشخص بود که “شهید رجایی” پیروز آن خواهد بود.
در واقع حجاریان در حال القای این مقوله به ذهن افکار عمومی است که یک اتاق فکر قصد دارد “نمایش رقابت” را در انتخابات ۱۴۰۰ برپا کند و در حالی که میلش به یک کاندیدای خاص است اما کسانی که رأی چندانی را ندارند نیز بعنوان نامزد انتخابات معرفی کند!
این در حالی است که اولا “اتاق فکر” مورد نظر حجاریان اساساً وجود خارجی ندارد و صرفا بخشی از داستانپردازی حجاریان است. زیرا یک نگاه ساده به این حقیقت که قدرت اجرایی کشور در بیش از ۳۰ سال از ۴۲ سال عمر پر شکوه انقلاب اسلامی در اختیار چپها بوده؛ مبیّن همین تحلیل است که اساساً پای هیچ اتاق فکری در میان نیست.
ثانیا و فرض بر تحریم انتخابات از سوی اصلاحطلبان باید دانست که نظام سیاسی در ایران یک نظام حزبی نیست که دو نفر از یک حزب وارد رقابت شوند و دیدگاههای یکسانی در سیاست و اجرائیات و اقتصاد و غیره داشته باشند! یعنی حتما شاهد رقابت انتخاباتی در اوج خواهیم بود ولو اینکه اصلاحطلبان به خواست خود در انتخابات نباشند.
ثالثا مخاطبان محترم باید بدانند که حجاریان و دوستان او از آنجا که بیش از هرکسی به “افتضاح کارنامه دولت اعتدال” و نظر مردم در این باره آگاهاند و از آنرو که فضای کشور را مستعد اجرای نقشه شوم خود مبنی بر ایجاد “فتنه اقتصادی” میدانند [۲] به این تحلیل رسیدهاند که نامزدی با “همت جهادی” میتواند تمام نقشههای آنها را پنبه کند.
یعنی با توجه به کارنامه جهادیاش هم احتمال پیروزی آنها در صورت حضور در انتخابات را به شدت کاهش میدهد و هم با کارآمدی ناب و اثبات شدهای که دارد رشتههای آنها برای ایجاد فتنه اقتصادی را پنبه میکند.
تحلیل این افراد که به نتیجه دوگانه فوقالذکر منتج شده است البته یک راهکار دوگانه هم دارد که بایستی اذعان کنیم تیم حجاریان با هوشمندی به آن دست یافتهاند!
مشاهده میشود که آنها از یکسو در حال القای مهندسی شدن انتخابات [۳]، بحث “تحریم خاموش”[۴] و تخریب و ترور نامزدهای کارآمد با کلیدواژه “کاندیدای نظامی”! هستند و از سوی دیگر هم همانطور که مشاهده میشود (اشاره به راهکار خیابان) بر باقی بودن حکایت آبان ۹۸ و به خیابان کشاندن مردم در سال ۱۴۰۰ اصرار دارند. [۵]
در کنایه به یادداشت حجاریان و حرفهای او درباره پروژه شیبانیسازی انتخابات نیز بیان این نکته ضروریست که ولو با فرض چنین احتمالی هم به نظر میرسد “ترور رجایی” در دستور کار “منافقین انقلاب” قرار دارد و آنها نه به رقابت انتخاباتی که به نتیجه انتخابات میاندیشند…
***
کارآمدی نظام بر مشارکت انتخاباتی تقدم دارد
پاسخ رئیسی به یک شبهه بزرگ سیاسی
حجتالاسلام رئیسی، رئیس قوه قضائیه روز سهشنبه گذشته در مراسم تجدید میثاق مسئولان قضایی با آرمانهای امام راحل (ره)، ضمن تجلیل از امام خمینی (ره) به مسائل روز کشور اشاره کرد و با تاکید بر اینکه قبل از نگرانی برای مشارکت مردم، باید نگران کارآمدی نظام اداری در کشور بود، گفت: اگر نظام اداری کارآمدی خود را نشان دهد؛ امید، نشاط و مشارکت را در بین مردم تضمین کرده است.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از مشرق، او تصریح میکند: مشارکت مردم و افزایش سرمایه اجتماعی در مردم کاری است که امام انجام دادند و هنر امام، حفظ کردن مردم در صحنه بود و در همه امور نه به صورت تشریفاتی بلکه به صورت واقعی، مردم را حساب کردند. [۶]
*تأکید حجتالاسلام رئیسی بر “تقدم کارآمدی بر مشارکت” یک اصل بایسته در سیاستورزی عقلانی است که خوب است مد نظر تمام خواص و مردم عزیز باشد.
در نظامات سیاسی پیشرفته و عقلانی مثل نظام جمهوری اسلامی؛ مشارکت مردم در انتخابات یک امتیاز بزرگ است. اما مقدم بر آن رعایت قانون و البته کارآمدی نظام است.
یعنی نظام حکومتی کشور با هر میزان مشارکت انتخاباتی کم یا زیادی حتما یک نظام مشروع و بایسته است به شرط اینکه اولا مُرّ قانون را در همه ابعاد از جمله انتخابات رعایت کند و ثانیا به سمت کارآمدی و در مسیر پیشرفت قرار داشته باشد.
این شرط مشروعیت و استقرار عقلانی هر نظام سیاسی است که به فضل الهی درباره نظام جمهوری اسلامی ایران کاملا صادق است و قضاوتهای عقلانی و کارنامه نظام در ابعاد اقتصادی، معیشتی، رعایت قانون، مبارزه با فساد و… نشان میدهد که نظام در این زمینه موفق بوده و مشکلات موجود نیز به شرط “رأی خوب” مردم به کارنامه جهادی و کارآمد در انتخابات قابل رفع هستند.
جالب است که دانشمندان علوم سیاسی درباره دموکراسیهای پیشرفته این تصریح را دارند که حتی کاهش مشارکت در انتخابات نیز نوعی مشارکت در نظام سیاسی است نه یک رفتار عداوتآمیز چون قصد دارد یک پیام سیاسی بدهد و سبب درس و عبرتهایی برای حاکمیت یا مردم خواهد بود.
ضمن اینکه تعیّن مشارکت فقط در انتخابات نیست و مثلا مادام که مردم مالیات میپردازند و یا قوانین موضوعه حکومتی و عرف جامعه را رعایت میکنند؛ تمامی این امور تفسیر مشارکتی در امورات مهمه کشور دارد و نشان میدهد که نظام سیاسی توانسته است مردمسالاری را منقّح کند.
گفتنیست، اصلاحطلبان در پی تحریم خاموش انتخابات مجلس یازدهم موفق به کاهش دادن مشارکت بخشی از مردم در انتخابات شدند. آنها این رفتار مغایر با اصول عقلانی و دموکراسی را اما پیامی به نظام میخوانند که نباید در انتخابات ۱۴۰۰ تکرار شود.
چپها معتقدند اگر نظام کاندیداهای بدسابقه آنها را تأیید صلاحیت کند آنگاه شاهد کاهش مشارکت نخواهد بود. آنها اما نمیگویند که مقدم بر مشارکت گزینههای زیادی وجود دارد که بایستی عملی شود.
***
چرا مجمع روحانیون مبارز “سیاهی مطلق” را ترویج میکند؟
نامه بانیان آبان ۹۸ برای عبور از “عذرخواهی”
تشکل اصلاحطلب موسوم به مجمع روحانیون مبارز، از تشکلهای حامی رئیسجمهور روحانی که چهره محوری آن یعنی موسویخوئینیها چندی قبل در یک نامه سرگشاده، تلویحا خواستار “تحریم خاموش انتخابات” شد [۷] به تازگی و به مناسبت دهه فجر بیانیهای عجیب را منتشر کرد.
در ادامه بخشهایی از این بیانیه که حتی یک کلمه “امید” و امیدواری هم در آن دیده نمیشود را به روایت سایت جماران میخوانیم:
_ ما در ایامی به استقبال سالگرد پیروزی انقلاب می رویم و این برگ زرّین تاریخ کشورمان را ورق می زنیم که با کمال تأسّف ملت ایران در سطوح مختلف، با دشواری ها و رنج های بسیار روزگار می گذرانند، بخش عظیمی از خانوادها در تنگنای جانکاه معیشتی گرفتار هستند، بیکاری روز افزون بستری برای افزایش مفاسد و بزهکاری های نوظهور فراهم آورده است، مفاسد اقتصادی و سوء استفاده ازبیت المالِ ملت، چنان رائج و دامن گستر شده است که گویا فساد در تاروپود تمام دستگاه های حکومت و در همه جا لانه کرده است.
_ امروز نیز جز با به صحنه آمدن همه اندیشه ورزان با همه گرایش های سیاسی و فرهنگی و از همه اقوام و مذاهب کشور و استفاده از همه نیروهای دلسوز، رهائی از بحران اقتصادی موجود و نجات از حصر اقتصادی و کاهش تنش با کشورهای دور و نزدیک امکان پذیر نیست.
_ امروز نمیتوان از فشار سختی که به معیشت مردم و به خصوص زندگی بخشهای محرومتر وارد آمده است سخن نگفت و نیز از اینکه اخلاق و عقاید مردم بخصوص جوانان در معرض آسیب های جدی قرار گرفته است بی تفاوت بود و اینکه ایجاب میکند که نحوه حکمرانی و بخصوص تبلیغ عقلایی از دین بصورتی دیگر باشد.
_ باگذشت بیش از چهل سال از پیروزی انقلاب که باید به اوج بلوغ حکمرانی در عرصه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، قانونمداری و… رسیده باشیم گروهی ناشیانه و تقلیدوار گفتار وکرداری از خود نشان می دهند که هیچگونه تأثیری در بهبود و اصلاح امور ملک و ملت ندارد و نام آن را انقلابی گری می گذارند که عاقلان در آن بگونه ای دیگر نگاه می کنند.
_ باید فضای گفتگو و اظهار نظر و بیان دیدگاه ها ایجاد شود و هر فرد یا جناح وهرحزبی با آزادی کامل بتواند نظرخود را برای برون رفت کشور از “مشکلات بحران آفرین” کنونی بیان کند. [۸]
*البته بهتر بود که مجمع روحانیون بیانیه خود را با موضوع پاسخگویی به مردم از بابت وضع موجود و مشکلاتی که گزینه انتخاباتی آقایانِ مجمع در دامن مردم گذاشت منتشر میکرد.
زیرا مردم منتظر پاسخگویی هستند نه سیاهنمایی!
موسوی خوئینیها پیش از این و در تابستان امسال در قالب یک نامه سرگشاده خطاب به ساحت رهبر معظم انقلاب، تقلا کرده بود تا مسئولیت مشکلاتی که خود و دوستانش مسببالاسباب آن هستند را متوجه رهبری نظام کند. [۹]
بیانیه آقایان که اهمّ آن در بالا مورد اشاره قرار گرفت نیز در حالی است که ماهیگیری از آب گلآلود مشکلات مردم که همین آقایان موجب آن هستند یک کار مذموم و ناجوانمردانه است.
بله! مشکلاتی مثل گرانیهای دستکند اصلاحطلبان در جامعه امروز ایرانی هست ولی پیشرفتهای نظام و امیدواری برای سرعت بیشتر در مسیر بهروزی هم کم نیست.
کما اینکه رهبر معظم انقلاب نیز تصریح دارند که نظام جمهوری اسلامی ایران توانسته مایه مباهات باشد.
علت علاقه آقایان مجمع به این سیاهی و ناامیدی را البته باید در پروژه “فتنه اقتصادی” جست.
مقولهای که سالهاست بعنوان اصلیترین راهبرد هسته سخت اصلاحات مد نظر است و تاکنون به موفقیتهایی مثل حوادث دیماه ۹۶ و آبان ۹۸ نیز منتج شده! هیزم اصلی و سوخت این فتنه نیز قرار است معجونی از عملکرد یک دولت ناکارآمد در کنار سیاهنمایی و ناامیدسازی باشد.
رفتار شریرانهای که حتی میتواند ساکنان بهشت را نیز به تصور “زیست جهنمی” بکشد.
بیان معقول و مستند مثبتات نظام اسلامی، رسوا کردن سیاهنمایان، بیان کارنامه درخشان انقلاب اسلامی در عرصه مبارزه با فساد و اشاره به راهحلهای رفع مشکلات مثل “صندوق رأی” از مهمترین راهبردهای مقابله با فتنه اقتصادی هستند.
***
۱_ entekhab.ir/002Vz0
۲_ mshrgh.ir/1175651
۳_ mshrgh.ir/1175651
۴_ mshrgh.ir/1121882
۵_ mshrgh.ir/1119442
۶_ mshrgh.ir/1175935
۷_ mshrgh.ir/1121882
۸_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1494964
۹_ mshrgh.ir/1088498
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰