رادیویی که برای ناشنوایان هم برنامه دارد!/ تلاش «عصر مقاومت» برای ارائه تصویر دقیق از «مقاومت»

خبرگزاری فارس- گروه رادیو و تلویزیون: «عصر مقاومت» با موضوع محوری ترویج سبک زندگی سردار دلها در جامعه با همراهی مخاطبان رادیو مقاومت هر روز روی آنتن این شبکه رادیویی رفت. این برنامه که در هر قسمت با مهمانان مختلفی به صورت حضوری و تلفنی درباره سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی گفتگو کرد، به
خبرگزاری فارس- گروه رادیو و تلویزیون: «عصر مقاومت» با موضوع محوری ترویج سبک زندگی سردار دلها در جامعه با همراهی مخاطبان رادیو مقاومت هر روز روی آنتن این شبکه رادیویی رفت.
این برنامه که در هر قسمت با مهمانان مختلفی به صورت حضوری و تلفنی درباره سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی گفتگو کرد، به تهیهکنندگی فرهاد دهنوی که فردی با تجربه در عرصه تهیهکنندگی برنامههای رادیویی و تلویزیونی است از اول دی ماه همزمان با راهاندازی رادیو مقاومت پخش خود را آغاز کرد.
**«عصر مقاومت» ادای دین به سردار سلیمانی است
فرهاد دهنوی تهیهکننده «عصر مقاومت» در پاسخ به این پرسش که چه چیزی باعث شد تا تهیهکنندگی این برنامه رادیویی را برعهده بگیرد، بیان کرد: این برنامه ادای دین من و همکارانم به سردار سلیمانی است. زمانی که سردار به شهادت رسید، احساس کردیم که باید از پتانسیل و سواد رسانهای خود برای شناساندن این مکتب به مردم و مخاطبان رادیو استفاده کنیم. از ماهها پیش تاکید داشتیم که حتما یک برنامهای را به مکتب ایشان اختصاص دهیم که در نهایت به ایده «عصر مقاومت» رسیدیم. در این برنامه در وهله اول درباره محور مقاومت و در گام بعدی درباره سردار صحبت کردیم.
وی درباره بخشهای مختلف این برنامه اظهار کرد: یکی از بخشهای این برنامه راهاندازی پویش نذر صلوات و ختم قرآن بود که با استقبال مخاطبان مواجه شد و توانستیم قبل از پایان راه رادیو مقاومت این پویش را به سرانجام برسانیم. یکی دیگر از بخشهای برنامه بررسی دستاوردهای انقلاب و صادرات دیپلماتیک آن به کشورهای حوزه مقاومت است که دکتر زهرا شیخی مبارکه سخنگوی کمیسیون بهداشت آن را ارایه داد. همچنین دکتر علیرضا داوودی کارشناس به نام و شاخص حوزه رسانه هر روز حوالی ساعت ۱۹ درباره دستاوردهای رسانهای حوزه مقاومت و نقش سردار سلیمانی صحبت کرد.
وی با بیان اینکه در این برنامه خاطرههایی از سردار بیان میشود که تاکنون در جایی گفته نشده و همین موضوع باعث شده است که مخاطبان برنامه را دوست داشته باشند، عنوان داشت: ما در این برنامه با برخی از اعضای خانواده شهدای گرانقدر گفتگو کردیم. حال برخی از این شهدا قبلا نامشان رسانهای شده است و برخی دیگر متاسفانه مهجور ماندهاند. درباره نحوه ارتباط با این عزیزان نیز باید بگویم روابط عمومی سپاه قدس پاسداران همکاری بسیار خوبی با ما داشت و بخشی از شمارهها را در اختیار ما قرار داد. البته برخی از مهمانان را نیز این روابط عمومی هماهنگ کرد. همچنین از طریق روابط عمومی شبکه و ارتباطی که با سفارتخانهها و خبرگزاریها برقرار کردیم، توانستیم از حضور کارشناسان رسانهای و حقوقی نیز در این برنامه بهره ببریم. در نهایت لازم است بگویم که بسیاری از ارگانها و نهادها دولتی و مردمی در این راه به ما کمک کردند.
دهنوی در پایان سخنان خود درباره راهاندازی رادیو مقاومت اظهارداشت: راهاندازی این رادیو و تاسیس آن در معاونت صدا اتفاق مبارکی بود. نگاه ما به مساله مقاومت نباید محدود به یک مناسبت و یا اتفاق خاص باشد و پس از آن به سراغ برنامهسازی برویم. این شبکه رادیویی با استقبال مخاطبان مواجه شده است و ما پیامکهایی از کشورهای مختلف در این برنامه دریافت کردهایم که حتی برخی از عزیزان در این پیامکها پیشنهاد دادهاند که رادیو مقاومت از رادیو فصلی تبدیل به رادیوی دائمی شود. البته من در جایگاهی نیستم که تصمیم بگیرم و این موضوع به تصمیمهای کلان معاونت صدا باز میگردد. امیدوارم برنامهسازی در حوزه مقاومت جاری و ادامهدار باشد.
**رادیو مقاومت، علم دارمحور مقاومت در حوزه رسانه است
علیرضا داوودی کارشناس مسائل رسانه و کارشناس «عصر مقاومت» نیز درباره دلیل همراهی با برنامه «عصر مقاومت» گفت: مهمترین دلیل برای همراهی این شبکه رادیویی اثبات تعهدی است که روی دوش، فکر، ذهن و کلیت هر آدمی است که معتقد به جنس مبارزه خیر و شر، استکبار و سلطهگری است. ما برای حضور در چنین مجموعههایی تکلیف داریم و برای اثبات پایبند بودن به اعتقاداتمان که جریان مقاومت، رزم و جهاد ناتمام و بیامان با حوزه ضد مقاومت است، در این مجموعهها حاضر میشویم.
وی در پاسخ به این پرسش که رادیو مقاومت تا چه اندازه توانسته است به اهداف خود دست پیدا کند، تصریح کرد: من هدف را در رادیو مقاومت برداشتن یک علم بسیار مهم و جدی در حوزه رسانه آن هم در حوزه رسانهای مانند رادیو در حوزه مقاومت نسبت به تمام اتفاقهایی که تاکنون رخ داده است، میدانم. اگر ما هدف را بلند کردن این علم بدانیم همین که رادیو مقاومت تشکیل شده است و در این حوزه قدم بر میدارد، یعنی به هدف خود رسیده و مابقی موضوعات به نحوه حرکت بر مبنای کیفیت و رویدادهایی که رخ میدهد، مرتبط است.
کارشناس مسائل رسانه ادامه داد: البته سیاستگذاران و عوامل رادیو مقاومت افراد حرفهای هستند پس به همین دلیل اهداف به بهترین شکل ممکن محقق میشود. نوپا و جدید بودن این رادیو مانع از این مساله نیست که بحث تکامل باید انجام شود پس همین که رادیو مقاومت تشکیل شده است و به اسم مقاومت فعالیت میکند یعنی به هدف خود رسیده است.
داوودی درباره تیم برنامهسازان این شبکه رادیویی عنوان کرد: آنچه که برای ما قابل مشاهده است و خروجیها نشان میدهد تیمهای معتقد و مومنی به فضای مقاومت در این شبکه رادیویی فعالیت میکنند و به واسطه کاری که در این رادیو انجام میدهند به تکامل و دگردیسیهای میرسند که روز به روز این تکامل در برنامهها و نحوه ارایه آنها بروز پیدا میکند.
وی در جواب به این سوال که در طول روز چه مدت شنونده رادیو مقاومت است، گفت: هر زمان خالی که داشته باشم صرف شنیدن، تحلیل و یادگرفتن از رادیو مقاومت میکنم. اعتقاد شخصی من این است که از رادیو میتوان بسیار یاد گرفت و ارزش آن را دارد که بخواهیم برای برنامههایش وقت بگذاریم.
وی درباره سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و واژه مقاومت اظهار کرد: سردار سلیمانی به علاوه مقاومت مساوی است با مکتبی که امروز یکی از مصادیق جدی، مهم، کاربردی و قابل تبدیل است. مقاومت سردار سلیمانی را پرورش داد تا ایشان بتواند مقاومت را رفیعتر، دقیقتر و موثرتر کند. یک طلبه مقاومت در مکتب مقاومت یکسری اقدامهای عاشورایی انجام داد که این اقدامات منجر به شکلگیری عزتمداری حسینی، کلام و نفوذ زینبی و صبر مهدوی شد. البته همه اینها بدون تدبیر، خرد، آگاهی، بصیرت، منش، روش و بینش علوی میسر نمیشد. حاج قاسم و مقاومت یعنی مکتبی علوی که ما را قطعا به حوزه مهدوی خواهد رساند.
داوودی در جواب به این سوال که رسانه چه وظیفهای در انعکاس موضوع مقاومت بین مردم و مسئولان دارد، مطرح کرد: اگر بگوییم وظیفه رسانه تبیین سازوکارها، شرایط و نگاه مقاومت در جامعه ما است، گزاف نگفتهایم. اگر رسانه بتواند وجوه مقاومت را در همه شئون پیامهایش نسبت به حوزه دریافت مخاطب جاری کند، میتوانیم بگوییم مهمترین، بهترین، کارآمدترین و اساسیترین وظیفه خود را انجام داده است.
**حاج قاسم سلیمانی فاتح همه قلبهای مردم آزادیخواه بود
حمید عبیری گوینده «عصر مقاومت» با اشاره به اینکه با اجرای این برنامه قصد داشته است که دین و وظیفه خود را نسبت به شهدای مقاومت به ویژه سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس ادا کند، اظهار کرد: نگاه ما ایرانیها بدین صورت است که تفاوتی بین شهید ابومهدی المهندس و شهید حاج قاسم سلیمانی قائل نیستیم. من فکر میکنم اجرای این برنامه باعث شده است دین خود را نسبت به کسانی که لحظه به لحظه در رکاب این بزرگواران بودهاند، ادا کنم و امیدوارم که مورد پذیرش واقع شود.
وی ادامه داد: به هر حال هر کدام از ما باید به هر میزان که میتوانیم در مسیر مقاومت قدم برداریم. این ذهنیت ناصحیح و ناثوابی است که فکر کنیم مقاومت صرفا در سوریه، لبنان، عراق، لیبی و مناطقی است که درگیری فیزیکی در آنجا وجود دارد بلکه مقاومت در همه دنیا میتواند نمود داشته باشد و این مقاومت صرفا مقاومت نظامی و حضور فیزیکی و نظامی نیست. ما میتوانیم در عرصه فرهنگی نیز در محور مقاومت پیشتاز و رزمنده باشیم که امیدوارم بتوانیم آن قدر که برعهده و به گردن ما است، قدم برداریم.
گوینده «عصر مقاومت» در پاسخ به این پرسش که در این برنامه چه سوالاتی از مهمانان پرسیده شد، گفت: بخش عمده سوالهایی که ما از مهمانان میپرسیم مربوط به آنهایی است که به برنامه دعوت شدهاند. در حقیقت فهرست مهمانان در اختیار من قرار میگیرد و سپس بنده جایگاه، موقعیت، سرگذشت، سرنوشت و شرایط میهمانان را مرور میکنم و به طرح پرسش میپردازم.
عبیری افزود: محور سوالهای برنامه با موضوع مقاومت است اما با توجه به شاخصههاییکه در بیوگرافی مهمانان وجود دارد، سوالها تنظیم میشود. در حقیقت هر کدام از عزیزان جایگاه و مسئولیتی در محور مقاومت دارند که سوالها هم متناسب با حایگاه آنها تنظیم میشود.
وی درباره سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی بیان کرد: اگر بخواهم ایشان را در یک جمله توصیف کنم، تنها چیزی که در این لحظه به ذهنم میرسد این است که حاج قاسم سلیمانی فاتح همه قلبهای مردم آزادیخواه و مدافع مظلوم بود.
گوینده «عصر مقاومت» با اشاره به اینکه راهاندازی رادیو مقاومت اتفاق جدید و عالی بود، مطرح کرد: ما در طول این ایام با ابعاد و زوایایی از موضوع مقاومت و تعریف حقیقی و واقعی آن آشنا شدیم که شاید تا قبل از این با آن غریب و دور بودیم و فاصله داشتیم.
عبیری افزود: نکته دیگر این است که ما به واسطه حضور و گفتگو با افرادی در برنامه که سالها، ماهها و ساعتها با سردار دلها کار و زندگی کرده بودند، با روحیات، خصوصیات، محاسن اخلاقی و ابعاد و زوایای مختلف شخصیتی و روحی حاج قاسم که برای ما روشن و آشکار نشده بود، آشنا شدیم
وی در پایان صحبتهای خود اظهار کرد: گفتگو با کسانی که سالها با حاج قاسم سلیمانی چه در محور مقاومت و چه در فضاهای مختلف زندگیکردهاند باعث شد دید و نگاه ما نسبت به شخصیت حاج قاسم تغییر کند و بسیار متفاوتتر، رفیعتر و والاتر جایگاه ایشان را در ذهن و قلب ما تثبیت شود. امیدوارم ما هم به عنوان یک الگوی شایسته به سردار سلیمانی نگاه کنیم و در مسیرشان قدم برداریم.
اگر مقاومت در عرصههای مختلف نبود قطعا اقتدار امروز را نداشتیم
زهرا شیخی مبارکه سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس دیگر و کارشناس برنامه «عصر مقاومت» درباره اهمیت موضوع مقاومت خاطرنشان کرد: امروز اقتدار کشورمان در عرصههای مختلف کاملا مشهود است و مقاومت غیور مردان و شهامت و روحیه خویشتنداری بانوان امروز ایرانی باعث شده است که امروزه کشوری مستقل، غیروابسته و اثرگذار در معادلات جهانی و منطقهای باشیم. اگر مقاومت در عرصههای مختلف نبود قطعا اقتدار، خودباوری و توانمندی امروز را نداشتیم هر چند بعضیها دائما قصد دارند این ویژگیها را انکار کنند. احتمالا این افراد و تفکر سودشان در انکار دستاوردهای مقاومت است و خودشان را به خواب زدهاند.
وی در پاسخ به این پرسش که صداوسیما با نشر اندیشه و مکتب حاج قاسم سلیمانی تا چه اندازه میتواند برای تحقق اهداف مقاومت راهگشا باشد، گفت: صداوسیما به فرموده بنیانگذار جمهوری اسلامی امام خمینی (ره) یک دانشگاه است. پس قطعا برنامه رادیو مقاومت با توجه به مباحث تخصصی و در عین حال حماسی نیازی بود که شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی شاید انگیزه اصلی شروع این رادیو را رقم زد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس ادامه داد: قطعا شور حماسی برنامههای رادیو مقاومت انگیزشی است و نه تنها زنان و مردان بلکه کودکانمان را نیز میتواند جذب کند.
شیخی مبارکه درباره رادیو مقاومت اظهار کرد: رادیو مقاومت مخاطب خود را پیدا کرده است. افرادی را میشناسم که برای گرفتن مطالب علمی و تخصصی با رویکرد مقاومت برنامههای این رادیو را دنبال میکنند.
کارشناس «عصر مقاومت» در پایان صحبتهای خود درباره این برنامه نیز تصریح کرد: «عصر مقاومت» برنامهای اثرگذار برای ساختن الگوهای مناسب و امروزی برای نسل در حال رشد است. همچنین این برنامه به دنبال آمادهسازی بستههای تخصصی با رویکردهای مختلف برای طی کردن مسیرهایی است که میتواند مسیرهای چند ساله را بسیار کوتاه کند.
**ابتکار جدید رادیو برای ناشنوایان
ثمین سالاریه گوینده زبان اشاره برنامه «عصر مقاومت» درباره شیوه کار در این برنامه گفت: در برنامه «عصر مقاومت» حضور مترجم در کنار گوینده برنامه در داخل استودیو صورت میگیرد و از طریق دوربینی که در فضای استودیو نصب شده است، مترجم صحبتهای مجری و مهمانان تلفنی و حضوری برنامه را برای ناشنوایان اشاره ترجمه میکند.
وی در پاسخ به این پرسش که تا چه اندازه لازم است که برنامههای رادیویی از گوینده زبان اشاره بهره ببرند، مطرح کرد: قابلیت دسترسی به شکل تصویری در برنامههای رادیویی این امکان را برای ناشنوایان فراهم میکند تا از طریق بصری در فضای استودیو و اشارههای مترجم قرار گیرند. اگر رادیو بتواند این امکان را به شکل مستمر برای برنامههای مختلف رادیویی فراهم آورد، اتفاق خوبی است. همچنین باید برای آگاهیسازی ناشنوایان برای پخش چنین برنامههایی با حضور مترجم قدم برداشت تا همه بتوانند استفاده کنند. تماشای برنامه برای ناشنوایان در برنامه کاربردی ایران صدا به دلیل نصب آن روی گوشی و کوچک بودن تصویر در مقایسه با تلویزیون باعث خستگی چشم ناشنوایان در مدت طولانی میشود و بهتر است تدابیری اندیشیده تا در مدیوم تلویزیون نیز از طریق رادیونما هم پخش شود.
مونا کریمی دیگر گوینده زبان اشاره «عصر مقاومت» نیز درباره اینکه چگونه به تیم عصر مقاومت پیوسته است، اظهار کرد: همکاری ما با فرهاد دهنوی در برنامهای دیگر سبب شد تا ایشان بر لزوم توجه به ناشنوایان در برنامههای رادیویی تاکید کند. بنابراین برای برنامه «عصر مقاومت» نیز ایشان از ما دعوت کرد تا به مثابه قبل این بار برنامهای را با محور مقاومت برای ناشنوایان ترجمه کنیم و حقوق یکسانی را نیز برای آنان قائل شویم.
وی در پایان صحبتهای خود با اشاره به اینکه سردار سلیمانی الگو و نمادی از مقاومت برای ما ایرانیان است، گفت: ایشان بدون وابستگی به هیچ جناحی، درس انسان بودن، مردانگی و شجاعت را به ما آموخت. بنابراین وظیفه صداوسیما این است تا در سالگرد مظلومانه شهادت سردار و به یاد همه ایثارگریهایش به ابعاد شخصیتی، رشادتها و شجاعتهای وی بپردازد و از این طریق به همه ما یادآوری کند که اگر سردار سلیمانی، شهیدان مدافع حرم و همرزمانش نبودند هیچ کدام از ما چنین آرامشی را در کشور تجربه نمیکردیم. باید افتخار کنیم که سردار سلیمانی فراتر از مرزهای ایران به عنوان یک مرد ایرانی مظهر محور مقاومت نامیده شد پس وجود برنامههایی از این جنس لازم است تا نسلهای بعد هم با شخصیت والای ایشان آشنا شوند و ما هم بتوانیم به وی و همه همرزمان شهیدش ادای دین کنیم و راهشان را ادامه دهیم.

برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰