تاریخ انتشار : جمعه 3 بهمن 1399 - 7:37
کد خبر : 88099

نشریات، مهمان این روزهای وزارت بهداشت/ دانشگاه تهران قربانی انتخابات وزارت علوم

نشریات، مهمان این روزهای وزارت بهداشت/ دانشگاه تهران قربانی انتخابات وزارت علوم

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد کفیلی؛ اتمام دومین ترم تحصیلی بعد از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی دانشگاه‌ها، زمان مناسبی را فراهم کرد تا به تعبیری، مهم‌ترین انتخابات جنبش دانشجویی در «وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری» و «وزارت بهداشت، درمان و آموزش» برگزار شود؛ انتخابات مدیر مسئولان عضو شورای ناظر بر نشریات دانشجویی در معاونت فرهنگی وزارت

جمعه بازار

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد کفیلی؛ اتمام دومین ترم تحصیلی بعد از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی دانشگاه‌ها، زمان مناسبی را فراهم کرد تا به تعبیری، مهم‌ترین انتخابات جنبش دانشجویی در «وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری» و «وزارت بهداشت، درمان و آموزش» برگزار شود؛ انتخابات مدیر مسئولان عضو شورای ناظر بر نشریات دانشجویی در معاونت فرهنگی وزارت خانه.

برگزاری این انتخابات که با حضور اعضا دانشجویی کمیته‌های ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه‌ها برگزار می‌شود، دانشگاه‌ها در هر دو وزارت خانه باید انتخابات دانشگاهی خود را در موعد مقرر و بر اساس آئین نامه برگزار می‌کردند. وزارت بهداشت عمدتا مشکل و حاشیه زیادی جهت برگزاری این انتخابات ندارد؛ اما وزارت علوم در سالیان گذشته همیشه برگزاری انتخابات در سطح دانشگاهی و شورای ناظر بر نشریات دانشجویی وزارت علوم، درگیر حواشی و تخلفاتی بوده است. این امر نشان دهنده سطح اهمیت برگزاری این انتخابات است.

برگزاری انتخابات در دانشگاه‌ها به صورت الکترونیکی، دارای مزیت و مضراتی دارد.مزیت آن سهولت در برگزاری و البته تنها راه برگزاری در دوره تعطیلی دانشگاه‌ها بود؛ اما از جمله مضرات آن می‌توان به عدم مشارکت حداکثری، عدم وجود شور و هیجان دانشجویی و سیاسی و البته احتمال وقوع تخلفات و تقلب، اشاره کرد.

انتخابات بی مناظرات
انتخابات نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشجویی در شورای ناظر بر نشریات دانشجویی وزارت علوم، ۲۵ بهمن ماه به صورت الکترونیکی برگزار می شود. این انتخابات هر سال در اردیبهشت ماه برگزار می‌شد که امسال با توجه به عدم برگزاری انتخابات دانشگاهی و شرایط کرونایی تاکنون به تعویق افتاده بود. پیش از این غفاری، معاون فرهنگی وزارت علوم در گفتگو با رسانه‌ها آبان ماه را به عنوان زمان برگزاری انتخابات نشریات اعلام کرده بود‌.

براساس اعلام اعضای دانشجویی شورای مرکزی ناظر بر نشریات، دانشگاه تهران که بالاترین تعداد حق رای در این انتخابات را داشته، امسال به دلیل تخلف در برگزاری انتخابات، امکان حضور و مشارکت در انتخابات شورای ناظر بر نشریات دانشجویی را نخواهد داشت. این امر با بی‌توجهی مسئولین و لجاجت معاونت فرهنگی دانشگاه تهران، باعث شد که دانشگاه تهران با بیشترین تعداد نشریات در دانشگاه‌های وزارت علوم، امسال و سال آینده از شرکت در این انخابات محروم شود. لازم به ذکر است، انتخابات‌های دانشگاهی این دوره در ایام مهرماه به صورت الکترونیکی برگزار شد.

بی‌حاشیه اما پر کار
انتخابات نمایندگان مدیران مسئول در شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  نیز چهارشنبه هشتم بهمن برگزار خواهد شد. نمایندگان دارای حق رای در هر دانشگاه به‌صورت غیرحضوری و از طریق سامانه رای‌شمار پس از دریافت کد احراز هویت از طریق شماره ثبت‌شده در سامانه از میان بیش از ۴۰ کاندیدای این انتخابات، دو نفر را انتخاب خواهند کرد.

نامزدهای انتخاباتی در سامانه رای‌شمار فرصت دارند با ارائه رزومه به‌صورت مکتوب و صوتی تبلیغات و نکات مدنظر خود را ارائه کنند. انتخابات مدیران مسئول نشریات در دانشگاه‌های علوم پزشکی، طول ماه‌های اخیر به‌ صورت غیرحضوری برگزار شده است.

بهمن ماه، ماه نشریاتی وزارت بهداشت
دوازدهمین جشنواره سراسری نشریات دانشجویی تیتر ۱۲، با شعار «عینیت در خبر، انصـاف در تحلیـل و آزادی در بیان» در ۵ بخش مستقل شامل: آثار برگزیده، نشریات برگزیده، فضای مجازی، بخش ویژه و بخش سرزمین مادری، در بیش از ۵۰ محور متفاوت به میزبانی وزارت بهداشت ودرمان و آموزش پزشکی برگزار می‌شود.

مدیر مسئولان و نویسندگان نشریات دانشجویی دانشگاه تهران، می‌توانستند تا ۳۰ دی ۱۳۹۹ نسبت به ثبت ‌نام و ارسال آثار به این جشنواره در سامانه titrfestival.ir اقدام کنند. اما پیرو درخواست‌های مکرر جمعی از فعالان نشریات دانشجویی مبنی بر تمدید مهلت ثبت نام و ارسال آثار در سامانه جشنواره به علت تداخل بازه دریافت آثار با امتحانات پایان ترم، شورای سیاست گذاری دوازدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی در جلسه ۲۴ دی ماه، مهلت دریافت آثار را تا پایان روز چهارشنبه پانزدهم بهمن ماه تمدید کرد.

مهلت ثبت نام و ارسال آثار به سامانه دوازدهمین جشنواره سراسری نشریات دانشجویی، «تیتر ۱۲»، تا ۱۵ بهمن ماه در حالی  تمدید شد که این جشنواره دانشجویی با شعار «عینیت در خبر، انصاف در تحلیل و آزادی در بیان» در ۵ بخش مستقل شامل: آثار برگزیده، نشریات برگزیده، فضای مجازی، بخش ویژه و بخش سرزمین مادری، ویژه دانشجویان ایرانی خارج کشور، در بیش از ۵۰ محور متفاوت به میزبانی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی برگزار می‌شود.

بر اساس این مصوبه فعالان نشریات دانشجویی که آثار و نشریات آن‌ها در بازه زمانی اول دی ماه ۹۷ تا ۳۰ دی ماه ۹۹ منتشر گردیده است می‌توانند با مراجعه به سامانه جشنواره نسبت به ثبت نام و ارسال آثار خود اقدام کنند. لازم به ذکر است بازه انتشار نشریات که از یکم دیماه ۹۷ تا ۳۰ دیماه ۹۹ بوده تغییری نکرده و تنها بازه ارسال آثار به مدت ۱۵ روز تمدید شده است. با عنایت تمدید بازه ارسال آثار و به منظور جلوگیری از تضییع حقوق فعالان نشریات دانشجویی امکان ویرایش و جایگزینی آثار و نشریات ارسالی قبلی در سامانه فراهم شده است.

جمعه بازار نشریات دانشجویی
در این قسمت از جمعه بازار به بررسی ۳ نشریه دانشجویی از دانشگاه‌های الزهرا (س)، شهید بهشتی و شیراز، که در روزهای گذشته منتشر شده‌اند، می‌پردازیم؛ نشریاتی که از نظر محتوایی و فرم سطح قابل قبولی را دارند. جهت مطالعه و دسترسی به فایل نشریات دانشجویی روی نام نشریات کلیک کنید.

شانزدهمین شماره نشریه دانشجویی «هفت تیر»، به همت بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی منتشر شد؛ در این شماره از نشریه سیاسی «هفت تیر» با مدیر مسئولی، مهدی خطیب دماوندی و شورای سردبیری، سیدمحمدعلی باقری و زهرا سادات حدادی به مناسبت سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، به این حادثه تروری پرداخته است. نظرات سلبریتی‌ها و اهل سینما به نسبت حاج قاسم و شهادت ایشان، بازتاب داده شده و اتفاقات آبان و دی ماه سال گذشته از نگاه نویسندگان این نشریه  بررسی شده است؛ روزهایی پرالتهاب در پاییز و زمستان سال ٩٨ که با حوادث بسیاری همراه بود و اثرات متفاوتی را در جامعە ایران بر جای گذاشت.

جمعه بازار

پنجمین شماره نشریه سینمایی، رسانه‌ای و فرهنگی «آینه جادو»، به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا (س) منتشر شد؛ این شماره از نشریه دانشجویی «آینه جادو» با مدیر مسئولی، مائده نیساری و سردبیری، محبوبه سادات صفوی، با محوریت بررسی حوزه رسانه، سینما و موسقی در شش سرویس خبری منتشر شد. بررسی انتقال نسلِ رسانه‌‌های ویدئویی به نسل کاربران مجازی، نحوه تمیز قائل شدن بین اخبار کذب و درست، نقش زنان در سینما و قبل از انقلاب و بعد از آن، را می‌توانید در سرویس سینما و رسانه کنید. سرویس موسیقی این نشریه نیز به بررسی فعالیت‌های محسن چاوشی در آستانه انتشار اولین کتاب و یازدهمین آلبوم این خواننده موسیقی پاپ پرداخته است. نقدی بر مزایده دو تابلو آیدین آغداشلو هم یادداشتی است که در سرویس هنرهای تجسمی مطالعه خواهید کرد.

جمعه بازار

شماره بیست و هشت نشریه دانشجویی «آرمانشهر»، به همت دانشجویان جنبش عدالتخواه دانشجویی دانشگاه شیراز منتشر شد؛ در این شماره از نشریه دانشجویی «آرمانشهر» به مدیر مسئول و سردبیری، زیبا دیندارلو، لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ بررسی شده، عدم وجود دستگاه کارتخوان برای فرار از پرداخت مالیات در ادارات و مطب‌ پزشکان با ارائه کارتخوان توسط دست فروشان و وانت بارها مقایسه شده و به بایدها و نبایدهای انتخابات ریاست جمهوری پرداخته شده است. در این شماره تمجیدی برهمت بلند دانشمندان ایرانی در ساخت واکسن داخلی ویروس کرونا به دست نویسندگان این نشریه، نگارش شده است. 

جمعه بازار

با عضویت در کانال تلگرامی پاتوق نشریات دانشجویی می‌توانید نشریات دانشجویی را دنبال کنید؛ جهت عضویت در کانال تلگرامی پاتوق نشریات دانشجویی اینجا را کلیک کنید. صفحه نشریات دانشجویی خبرگزاری دانشجو، عمده نشریات دانشجویی کشور را پوشش می‌دهد، با بازدید از آن می‌‌توانید به نشریات و اخبار آنها دسترسی داشته باشید.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد