جهش اقتصادی روستاهای گلستان با رویکرد توجه به آثار زیبای صنایعدستی/ ثبت ملی صنایعدستی در ۴ روستای گلستان
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از گرگان، صنعت گردشگری به عنوان منبع درآمدی، اشتغال و رشد اقتصادی در بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشور ما مورد توجه قرار گرفته است. اگر چه شیوع ویروس کرونا صنعت گردشگری را با چالشهای جدی مواجه
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از گرگان، صنعت گردشگری به عنوان منبع درآمدی، اشتغال و رشد اقتصادی در بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشور ما مورد توجه قرار گرفته است.
اگر چه شیوع ویروس کرونا صنعت گردشگری را با چالشهای جدی مواجه کرده، اما شاید بتوان گفت این زمان فرصت مناسبی را برای تقویت زیرساختها و آمادهسازی برای دوران پساکرونا ایجاد کرده است.
ظرفیتهای گردشگری گلستان بر کسی پوشیده نیست به تازگی یک شهر و چهار روستای گلستان در فهرست ملی صنایع دستی به ثبت رسیده است اتفاقی که نوید ایجاد اشتغال پایدار و توسعه روستاها را به همراه خواهد داشت.
*خسارت ۳۶۰ میلیارد تومانی به صنعت و تأسیسات گردشگری گلستان در زمان شیوع کرونا/ در نظر گرفتن بستههای سفر و سلامت برای انجام سفرهای ضروری
در همین رابطه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان در گفتوگو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد: شیوع کرونا به بسیاری از حوزههای اقتصادی آسیب وارد کرد، در این میان دو حوزه صنعت گردشگری و صنعت حمل و نقل هوایی بیشترین خسارت را متحمل شدند.
احمد تجری با بیان اینکه بیش از ۸۵ درصد صنعت گردشگری براساس شرایط قبل دچار آسیب و زیان شد، تصریح کرد: در گلستان این آسیب بسیار مشهود بود و تا به امروز در حوزه صنعت و تأسیسات گردشگری ۳۶۰ میلیارد تومان استان ما از شیوع کرونا متحمل آسیب شده است.
وی بیان کرد: با توجه این اینکه سلامت مردم در اولویت قرار دارد، ما محدود کردن سفرها را پیشنهاد میکنیم اما از آنجایی که نحوه کنترل و به نوعی آگاهی نسبت به شیوع کرونا افزایش یافته است در حال حاضر وزارت میراث فرهنگی با مشورت و هماندیشی حوزه بهداشت و درمان به دنبال در نظر گرفتن بستههای سفر و سلامت با رعایت پروتکلهای بهداشتی برای مردم هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان ادامه داد: به عنوان مثال بسیاری از هتلها، بومگردیها و یا واحدهای پذیرایی که زیرمجموعه حوزه گردشگری هستند نسبت به بحث پروتکلهای بهداشتی که ابلاغ شده باید هر اتاقی که در آن ۲۴ ساعت اقامت صورت میگیرد ۲۴ ساعت بعد از اقامت فرد دیگر خودداری کنند در واقع با این اقدامات شرایطی در نظر گرفته میشود که اگر سفری ضروری است، انجام شود.
تجری اضافه کرد: این نظارتها در تمام شهرستانها وجود دارد و یکی از حوزههایی که رعایت پروتکلهای بهداشتی از تراز بالایی برخوردار است، حوزه گردشگری میباشد.
* رمز بقا و موفقیت فعالیت هنرمندان صنایعدستی تجاریسازی و بازاریابی است/ فعالیت ۳۰ هزار هنرمند گلستانی در ۸۵ رشته صنایع دستی
وی به ثبت ملی چهار روستا و یک شهر در استان اشاره کرد و افزود: هفته گذشته اتفاق خوبی برای استان رقم خورد و از دو بعد گلستان را متفاوت کرد گلستان بیشترین پرونده در حوزه روستاها و شهر ثبت ملی در صنایعدستی را به خود اختصاص داده است و برای اولین بار روستاهای استان به عنوان روستاهای صنایعدستی ثبت ملی شدند.
به گفته مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان دو روستای «زیارت» و «شاهکوه» در گرگان، روستای «سیاهرودبار» در «علیآبادکتول» و «تنگلی» در گنبدکاووس و شهرستان علیآبادکتول در صنایعدستی ثبت ملی شدند.
تجری خاطرنشان کرد: اولین تأثیر ثبتهای ملی در حوزه گردشگری و صنایعدستی اهمیت دارد که باید به طور مستمر تمام بخشها در بحث برندسازی و تجاریسازی متمرکز باشند، در واقع این ثبتها موجب میشود روستاهای ما در سطح کشور و بینالملل معرفی شوند و بدون تردید در معیشت و اقتصاد روستاهای ما تأثیرگذار خواهد بود.
وی با بیان اینکه رمز بقا و موفقیت فعالیت هنرمندان صنایعدستی تجاریسازی و بازاریابی است، افزود: گلستان به دلیل دارا بودن پیشینه تاریخی و تنوع اقوام در صنایع دستی نیز از تنوع خاصی برخوردار است اینامر موجب شده تا شرایط گلستان در تولید صنایع دستی در تراز بالایی قرار بگیرد، از طرفی با وجود ۸۵ رشته صنایع دستی در حال تولید و فعالیت ۳۰ هزار هنرمند در گلستان باید شرایط مساعدی برای این افراد فراهم باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان افزود: یکی از موضوعات در بحث تجاریسازی فضای مجازی است و در رابطه با فروش و بازاریابی صنایعدستی استان تا کنون هفت فروشگاه اینترنتی ایجاد شده است.
*فعالیت بیش از ۲ هزار هنرمند صنایعدستی در علیآبادکتول
سرپرست فرمانداری علیآبادکتول نیز در خصوص اقدامات این شهرستان برای معرفی بیشتر روستاهای ثبت ملی شده در حوزه صنایع دستی گفت: علیآبادکتول ظرفیت بسیار خوبی در زمینههای مختلف اعم از صنایع دستی و گردشگری دارد با توجه به پیشینه غنی که در حوزه آیین و فرهنگ محلی و کتولی وجود دارد قطعأ ثبت ملی میتواند به شناساندن فرهنگ و آیین شهرستان و در حوزه صنایع دستی به ما کمک کند.
محسن سوختهسرایی با اشاره به فعالیت ۲ هزار و ۱۰۰ هنرمند صنایع دستی در علیآبادکتول گفت: ظرفیتهای متنوعی در سایر روستاها وجود دارد در حال برنامهریزی و پیگیری برای ثبت ملی شدن سایر روستاها نیز هستیم.
وی افزود: زیرساختها در بقیه روستاها نیز فراهمخواهد شد تا شاهد اشتغال و درآمد مردم در منطقه باشیم.
* تلاش برای تأمین اعتبار و ایجاد زیرساختهای لازم برای توسعه صنایعدستی در روستاهای گرگان
فرماندار گرگان نیز در خصوص ثبت ملی صنایع دستی دو روستای «زیارت» و «شاهکوه» گفت: این دو روستا ظرفیتهای زیادی در حوزه گردشگری دارند به خصوص روستای زیارت که فاصله کمی با مرکز استان دارد و با دارا بودن جمعیت بیش از ۵۰۰ هزار نفری یک ظرفیت بالا برای حضور گردشگران محسوب میشود از طرفی بحث ثبت ملی «جاجیم» در این روستا نیز میتواند برای توسعه و اشتغال روستا مفید باشد.
محمد حمیدی تصریح کرد: برای تأمین اعتبار و ایجاد زیرساختهای لازم در بحث توسعه صنایع دستی در این دو روستا تلاش خواهیم کرد از طرفی باید در تغییر نگاه مردم به خصوص ساکنان این روستاها نیز اقداماتی از جمله ارائه آموزشهای علمی تقویت شود.
وی بیان کرد: باید برنامهریزی کنیم تا از ثبت این دو روستا برای مردم منفعت تأمین شود و با حضور گردشگران بتوانیم در منطقه ثروت تولید و توسعه و اشتغال پایدار در روستاها را داشته باشیم.
انتهای پیام/۸۳۰۱۷
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰