تاریخ انتشار : چهارشنبه 24 دی 1399 - 7:52
کد خبر : 85160

ارتقای توانمندی «امامان محله و روستا« و تقویت شبکه‌سازی

ارتقای توانمندی «امامان محله و روستا« و تقویت شبکه‌سازی

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، حجت الاسلام رضا غلامی صبح امروز در نشست با امام محل‌های شهری و روستای استان همدان اظهار کرد: در قالب عملیات شهید سلیمانی، توانمندسازی امامان محله، روستا و پایگاه‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفت تا در

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، حجت الاسلام رضا غلامی صبح امروز در نشست با امام محل‌های شهری و روستای استان همدان اظهار کرد: در قالب عملیات شهید سلیمانی، توانمندسازی امامان محله، روستا و پایگاه‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفت تا در صورت بروز و شیوع بحران‌های دیگر امامان به مرحله‌ای از آگاهی و توانمندی رسیده باشند که خود مدیریت و کنترل محله یا روستا را به دست بگیرند.

وی بیان کرد: از آنجا که موضوع اصلی و جدی در بنیاد هدایت ارتقای سطح امام محله و روستا و شبکه‌سازی است،‌ این دو مهم در قالب طرح شهید سلیمانی نیز مورد توجه قرار گرفته است.

مسوول عملیات شهید سلیمانی بنیاد هدایت سازمان تبلیغات اسلامی خاطرنشان کرد: ایده و الگوی ما به این است که ولایت الهی (توحید) باید خانه به خانه و نفر به نفر برسد و رسیدن ولایت الهی و توحید به جامعه باید توسط شبکه امامان اتفاق بیافتد این در حالی است که معتقدیم جنس ولایت نیز باید از جنس محبت و خدمت باشد.

وی عنوان کرد: یکی از اهداف بنیاد این است که امام محله با شبکه‌سازی و استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های مردمی یک نیروی واکنش سریع و آماده به خدمت در حل مسأله‌های محله داشته باشد، از این ‌رو یکی از مسائل جدی در این عملیات این بوده که شبکه‌های امام محله‌ای خود را به سمت توانمندسازی در شناسایی و اولویت‌بندی و برنامه‌نویسی برای حل مسأله پیش ببریم.

غلامی با یادآوری اینکه در محل سه نوع ارتباط داریم که شامل ارتباط بین مؤمنان، بین همسایگان و بین خانواده و خویشاوندان است گفت: امام محله باید این ولایت الهی را که جنس آن از محبت و خدمت است، از این سه ارتباط محقق کند؛ یعنی در محله روابط بین همسایگان را تقویت و حقوق همسایگان را برای یکدیگر تبیین کند تا همسایه حق همسایه را رعایت کند.

وی یادآور شد: در زیرمجموعه این عملیات کمیته‌های مختلفی شکل گرفته‌اند، که بنیاد هدایت با در اختیار داشتن شبکه ۵ هزار بابی مساجد و محوریت امام محلات، کمیته مسجد این عملیات را عهده‌دار است.

مسوول عملیات شهید سلیمانی بنیاد هدایت سازمان تبلیغات اسلامی در خصوص خدمات اجتماعی و رسیدگی به مسائل فرهنگی محل تبلیغ نیز گفت: امام جماعت مسجد در کنار منبر باید خدمات اجتماعی و مردمی را نیز وظیفه خود بداند، همانطور که پیامبر اکرم(ص) علاوه بر امام جماعت بودن در ساخت مسجد و کمک‌رسانی به محرومان مشارکت می‌کردند.

وی تاکید کرد: در سال‌های اخیر شاهد حضور گسترده روحانیون جهادی و نمازگزاران مسجدی در کمک‌رسانی به مردم آسیب دیده از سیل و زلزله و خدمات‌رسانی به بیماران کرونایی و کادر درمان بودیم و این همان کارکرد اجتماعی مساجد و روحانیت است که مقام معظم رهبری چند سال پیش در آستانه روز مسجد از ائمه جماعات خواسته بودند.

غلامی ادامه داد: مرکز رسانه و گفتمان‌سازی بنیاد هدایت محتواهای انگیزشی، آموزشی و ترویجی تولید می‌کند و در کنار آن امامان فعالی که در کف میدان کار می‌کنند را تجربه نگاری و الگوسازی و معرفی می‌کند.

وی بیان کرد: معاونت راهبری بنیاد هدایت، محصولات و تولیدات ارائه شده را از طریق شبکه راهیاری در سه لایه منطقه‌ای، استانی و شهرستانی بین امامان توزیع می‌کند و برای حل مسائل در کف میدان به امامان مشورت می‌دهد.

مسوول عملیات شهید سلیمانی بنیاد هدایت سازمان تبلیغات اسلامی با شرح اولویت‌های عملیات «شهید سلیمانی» در مساجد خاطرنشان کرد: شناسایی نیازمندان محلی و جنس نیازها، شناسایی خیران متناسب با شبکه نیازمندان و نیازها و رسیدگی به خانواده‌های مبتلا به کرونا در قالب ارائه بسته‌های معیشتی، کمک‌رسانی و تامین مایحتاج با هدف جلوگیری از حضور افراد در جامعه و گسترش ویروس اولویت‌های این عملیات است.

وی تصریح کرد: افزون بر برنامه‌های اشاره شده در طرح شهید سلیمانی، توانمندسازی امامان محله، روستا و پایگاه‌های اجتماعی نیز مورد توجه قرار گرفت تا در صورت بروز و شیوع بحران‌های دیگر امامان به مرحله‌ای از آگاهی و توانمندی رسیده باشند که خود مدیریت و کنترل محله یا روستا را به دست بگیرند.

غلامی در پایان با بیان اینکه منزلت مسجد به عنوان یک نهاد فرهنگی، دینی و اجتماعی بر کسی پوشیده نیست گفت: این مکان از صدر اسلام تاکنون با برخورداری از کارکردهای مختلف توسعه فرهنگ و تمدن اسلامی را مهیا ساخته و بر همین اساس در صورتی که نقش مسجد و خصوصاً امام جماعت مسجد به عنوان محور فعالیت‌های مسجد مورد بازشناسی قرار بگیرد، می‌توان زمینه غنای فرهنگ اسلامی را در ابعاد مختلف دینی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی فراهم کرد.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد