معرفی چهره جهادی سال در جشنواره مردمی عقیق سلیمانی
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، نشست خبری نخستین دوره جایزه مردمی عقیق سلیمانی با هدف تجلیل از فعالیتهای برتر مکتبی و جهادی به همت شبکه فعالان جهاد و شهادت (وارثون) صبح امروز چهارشنبه ۱۷ دیماه با حضور حجتالاسلام
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، نشست خبری نخستین دوره جایزه مردمی عقیق سلیمانی با هدف تجلیل از فعالیتهای برتر مکتبی و جهادی به همت شبکه فعالان جهاد و شهادت (وارثون) صبح امروز چهارشنبه ۱۷ دیماه با حضور حجتالاسلام محمدمهدی ماندگاری، رئیس هیأت موسس شبکه وارثون، حجتالاسلام جواد شفیعیان، دبیر جشنواره و جمعی از اصحاب رسانه در مجموعه فرهنگی شهدای هفتم تیر (سرچشمه) برگزار شد.
با انعکاس اخبار خوب مانع فضاسازیهای دشمن شوید
حجتالاسلام محمد مهدی ماندگاری، رئیس هیأت موسس شبکه وارثون در این مراسم با بیان اینکه یکی از بزرگترین آسیبهای کارهای فرهنگی در این چهار دهه انقلاب اسلامی، ضعف در اطلاعرسانی بوده است، اظهار داشت: اگر در این چهار دهه، همه خود را مسئول میدانستند تا کارهای خوب را چه در عرصه ارگانی و چه مردمی اطلاعرسانی کنند، بسیاری از مشکلات و فضاسازیها رخ نمیداد. حال که نظام شیعی برسرکار است، حیف است که کارهای خوب منتشر نشود تا فرصتی برای دشمن شود تا با نمایش کاستیها، نیمه خالی لیوان را به مردم و به خصوص جوانان نشان دهند.
وی با بیان اینکه جشنواره مردمی عقیق سلیمانی کاری نو است، زیرا در جشنوارههای گذشته دستگاههای مربوط به نظام تقدیر میکردند، اما در این جشنواره مردم پای به میدان گذاشتهاند، تصریح کرد: ما در هیأتها و مساجد تقدیر از کارهای خوب را داشتیم، اما در عرصه ملی شاید تنها جشنواره فیلم عمار را داشته باشیم که به صورت مردمی از فعالیتها تقدیر میکند که الحمدلله استقبال خوبی هم از آن شده است. جشنواره عقیق سلیمانی نیز بنا دارد به صورت مردمی به تقدیر از فعالیتها بپردازد.
قاسم سلیمانی شاگرد ممتاز مکتب امام(ره) و رهبری بود
ماندگاری با اشاره به علت نامگذاری این جشنواره به نام حاج قاسم سلیمانی گفت: مقام معظم رهبری از حاج قاسم با تعبیر مکتب حاج قاسم سلیمانی یاد کردند، اما چرا ایشان تعبیر به مکتب کردند؟ امام خمینی(ره) میفرماید هرچه داریم از مکتب ماست. حاج قاسم سلیمانی شاگرد ممتاز مکتب امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری بود. مکتبی که مکتب اسلام، شهادت، جهاد و مقاومت و … است.
رئیس هیأت موسس شبکه وارثون اضافه کرد: حاج قاسم سلیمانی مرد میدان در تمام عرصهها بود که این روزها در تبلیغات محیطی با تفکیک این عرصهها از او به درستی با عناوین مرد میدان مقاومت، رفاقت، بصیرت، اطاعت و تسلیم، خدمت و مدیریت جهادی، مراقبت، استقامت و … یاد میکنند که همه جز عناصر مکتب محسوب میشود.
خاطرهای از مراقبت حاج قاسم سلیمانی در سوریه
وی با ذکر خاطرهای از حاج قاسم سلیمانی گفت: این سردار دلها در خانه مردم سوری یادداشت میگذاشت که ما از این خانه برای دفاع در برابر دشمنان استفاده کردیم؛ اگر راضی نیستید اطلاع دهید تا خسارت پرداخت کنیم. حاج قاسم هیچگاه حتی در سختترین لحظات مبارزه با داعش و … احساس بن بست نکرد. معتقدم اگر مقام معظم رهبری نام ایشان را به مکتب متصل کردند برای این است که بگوییم ما شخصپرست نیستیم و اگر به اهل بیت(ع)، امام خمینی(ره) و … ارادت داریم به خاطر خدا و مکتب است.
ماندگاری گفت: جایزه عقیق سلیمانی برای بزرگداشت مکتب اسلام است و چون حاج قاسم سلیمانی برترین شاگرد این مکتب است، به نام ایشان مزین شده است. در این جشنواره هدف ما تقدیر مادی نیست که البته در حد خود صورت میگیرد بلکه هدف اصلی ما معرفی الگو است. مثلا در دوران دفاع مقدس ما پدر و پسری را داریم که با هم اسیر میشوند. پسر از پدر انقلابیتر بود و در اسارت کارهایی میکرد اما پدر را جایش شلاق میزدند و این الگویی برای کسانی است که میگویند فرزندان رزمندهها و شهدا مانند پدران خود نبودند.
آیه ۸۳ سوره قصص، ملاک فعالیتهای ما باشد
رئیس هیأت موسس شبکه وارثون ادامه داد: امروز بخشی از همسران و فرزندان شهدا در عرصه خود نخبه هستند و بهترین فعالیتها را دارند. ما چه هدیه مادیای میتوانیم به آنها بدهیم که ارزش کار آنها را داشته باشد؟ ما در انقلاب اسلامی اشتباه کردیم که خدمات را ارزشگذاری مادی کردیم. عاقبتش حقوقهای نجومی شد که طرف به دنبال درصد گرفتن است. این ناشی از نگاه مادی است؛ در حالی که در آیه ۸۳ سوره قصص میگوید: افراد دنبال پاداش دنیایی نیستند و به دنبال پاداش اخروی هستند.
وی گفت: در روایات آمده روزی پیامبر(ص) به خادم خود فرمود که از من پاداشی بخواه. او گفت اجازه دهید تأمل کنم. او برای پاسخ با امیرالمومنین نیز مشورت کرد و نزد رسول خدا رفت و فرمود: از شما میخواهم دعا کنید همانطور که در دنیا در خدمت شما بودم، در آخرت نیز در خدمت شما باشم. پیامبر(ص) دلیل این خواسته را پرسیدند و او گفت اگر از شما پاداش دنیایی بخواهم، با دنیا هم به پایان میرسد.
معرفی چهره مکتبی و جهادی سال در دوم بهمنماه
حجتالاسلام جواد شفیعیان، دبیر نخستین دوره جایزه مردمی عقیق سلیمانی نیز در این مراسم اظهار داشت: این جشنواره با هدف تجلیل از فعالیتهای برتر مکتبی و جهادی ایجاد شده است. مکتبی بودن، بُعد اندیشهای و فکری فعالیتها را نشان میدهد و جهادی بودن بُعد اجرایی و عملیاتی را؛ یعنی در این جایزه جدا از موضوع فعالیت، ابعاد اندیشهای و فکری و همچنین اجرایی و عملیاتی هم بررسی میشود.
وی با اشاره به دلیل برگزاری این جشنواره تصریح کرد: احیای نگرش و اقدام مکتبی و جهادی مورد توجه ماست. حضرت امام خمینی(ره) در بدو پیروزی انقلاب اسلامی در قم، مردم و انقلابیون را به خصوصیت مکتبی انقلاب توجه میدادند. اشاره حضرت امام برای مکتبی بودن در دهه ۶۰ مورد توجه بود، اما در دهه ۷۰ و ۸۰ کمرنگ شد و در فعالیتهای انقلابی فرم و صورت جای سیرت و محتوا را گرفت. بعد از اینکه مقام معظم رهبری در خصوص حاج قاسم به مکتب اشاره کردند، این نگاه ایجاد شد که باید به سیرت و محتوا توجه کرد و ما را بر آن داشت تا نسبت به صورت و سیرت فعالیتهای جهادی توجه داشته باشیم.
برای جشنواره امسال فراخوان عمومی نداریم
شفیعیان در خصوص نحوه برگزاری این جایزه گفت: پایش، رصد و ارزیابی فعالیتها برخلاف جشنوارههای دیگر که برپایه فراخوان آثار صورت میگیرد، در این جشنواره مدنظر است؛ یعنی ما فراخوان رسمی نداریم، بلکه از مجموعههای مرتبط به عنوان منبع اطلاعات فعالیتها را دریافت میکنیم؛ چنان که تاکنون از همین نهادها و گروههای مردمی اطلاعات ۱۰۰ نفر را به دست آوردهایم.
دبیر نخستین دوره جایزه مردمی عقیق سلیمانی افزود: در پایان این جشنواره چهره جهادی و مکتبی سال در روز دوم بهمنماه همزمان با ایام سالگرد شهادت شهید نواب صفوی معرفی خواهد شد. البته در این جریان افرادی به عنوان نامزد معرفی می شوند که در پایان از این افراد نیز تجلیل خواهد شد.
بخش ویژه جشنواره امسال
وی گفت: این جشنواره بخش ویژهای هم دارد که بناست از میان شهدای دفاع مقدس، چهرهای انتخاب شود و سپس از میان جوانان حاضر نیز فردی به عنوان الگو که از این شهید تاسی گرفته است، معرفی شود. این ایده به دلیل چهلمین سالگرد دفاع مقدس انتخاب شده است.
شفیعیان تصریح کرد: امسال به دلیل محدودیتهای زمانی انتخاب ایده تا اجرا، فراخوان عمومی نداریم و تنها اطلاعات فعالیت ها از رابطان، مجموعههای مردمی و نهادهای مرتبط دریافت میشود و براساس شاخصها بررسی خواهد شد. چهره سال براساس فعالیتهای فردی و یا جمعی انتخاب میشود، اما در نهایت هدف این است تا یک فرد معرفی شود.
دبیر نخستین دوره جایزه مردمی عقیق سلیمانی در پایان خاطرنشان کرد: موسسه وارثون برای تمام نامزدها در بعد رسانهای برنامههایی خواهد داشت تا به عنوان الگو معرفی شوند. بلکه هدف الگوسازی ما نیز محقق شود.
در پایان این مراسم از پوستر نخستین دوره جایزه مردمی عقیق سلیمانی نیز رونمایی شد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰