“پاچنار” محلهای در قرق جوانان خیراندیش خرمآبادی
خبرگزاری فارس لرستان- نسرین صفربیرانوند، پاچنار در انتهای خیابان ولیعصر و در مجاورت دانشگاه سما و هنرستان ولیعصر که انتهای آن به محله ۶۰ متری وصل میشود، این محله با مشکلات متعددی همچون ساخت و سازهای غیرمجاز، فقر، معضل اعتیاد، وجود خرده فروشان مواد مخدر، بی توجهی به خدمات شهری از جمله عدم آسفالت معابر،
خبرگزاری فارس لرستان- نسرین صفربیرانوند، پاچنار در انتهای خیابان ولیعصر و در مجاورت دانشگاه سما و هنرستان ولیعصر که انتهای آن به محله ۶۰ متری وصل میشود، این محله با مشکلات متعددی همچون ساخت و سازهای غیرمجاز، فقر، معضل اعتیاد، وجود خرده فروشان مواد مخدر، بی توجهی به خدمات شهری از جمله عدم آسفالت معابر، عدم نامگذاری کوچهها و معضلاتی از این قبیل دست و پنجه نرم میکند.
چند سالی است که تعدادی از جوانان با کار جهادی و راهاندازی موسسات نیکوکاری به دنبال رفع معضلات و چالشهای این محله هستند، به همین منظور با «یاسر بسطامی» مدیرعامل مرکز نیکوکاری و گروه جهادی شهید حججی و نماینده موسسه همای رحمت گفتوگویی ترتیب دادهایم که در ادامه میخوانید.
چطور شد به فکر فعالیت در محله پاچنار افتادید؟
محله پاچنار با جمعیتی بیش از ۳۹۰۰ خانوار یکی از محلههای حاشیهنشین و محروم با آسیبهای اجتماعی متعدد است، وجود خانوادههای بدون سرپرست، توزیع و استعمال مواد مخدر، بی توجهی شهرداری نسبت به آسفالت معابر و کوچهها همچنین ساخت و سازهای غیر مجاز تنها بخشی از مشکلات این محله هستند، البته محله ظرفیتهای خوبی هم به لحاظ گردشگری مانند چشمههای متعدد و هم جوانان فعال به ویژه درحوزه ورزش دارد به طوری که هرساله شاهد کسب عناوین قهرمانی در سطح ملی و استانی است، سعید علیمرادی که شخصیتی قهرمان پرور و بومی محله است متولی استعددادیابی پاچناراست.
وجود چالشهای متعدد سبب شد بفکر راهاندازی موسسه و مرکزی در راستای رفع معضلات محله بیفتیم بالاخره موسسه همای رحمت سال ۹۵ و مرکز نیکو کاری شهید محسن حججی با همکاری کمیته امداد سال ۹۸ با نگاه محرومیت زدایی و تمرکز در محله پاچنار مجوز فعالیت را دریافت کرد.
عمده فعالیتهای موسسه همای رحمت و مرکز نیکوکاری شهید حججی چیست؟
دامنه کار ما در محله پاچنار وسیع است درحال حاضرخدماتی به بیش از ۲۵۰ خانوار محروم ارائه میشود، علاوه بر کارهای خدماتی رویه جدیدی را هم چاشنی کار کردهایم و آن همدلی و همافزایی بین گروههای فعال جهادی همچنین همکاری و تعامل پیوسته با مسجد قمر بنی هاشم، مسجد امام حسین، حسیسنه شهید ملکی و پایگاه بسیج خواهران حضرت رقیه است.
این چند مجموعه در محله فعال هستند و با ارتباط قوی به دنبال رفع مشکلات هستند، موسسه ارتباط با افراد اثرگذار محله مانند خیرین، صاحب نفوذان و معتمدان را در دستور کار قرارداده و همین امر منجر به بروزاتفاقی بزرگی مانند فراهم کردن زمینه اشتغال برای ۶۰ بدون سرپرست و بد سرپرست شد، برگزاری پنج دوره مسابقه فرهنگی ورزشی در رشتههای بومی و محلی از دیگرکارهای انجام شده است.
از دیگر کارهای صورت گرفته شده میتوان به آسفالت ۱۰ یا دوازده کوچه رها شده محله بود که با تداوم و مطالبهگری اعضا موسسه پس از ده سال انجام شد، ترمیم دیوار حائل و سنگی امتداد کوچه زاگرس یک و پشت دیوارهنرستان همچنین جمعآوری نخالهها و زبالههای اشاره کرد، همچنین مزین کردن کوچهها به نام شهدا با همکاری بنیاد شهید و شهرداری در دست اقدام است.
توزیع بستههای حمایتی با مشارکت بنیاد مهدویت، ظرفیت خیران، ستاد اجرایی فرمان امام بین خانوادههای رها شده و آسیبب دیده از کرونا از دیگر کارهای انجام شده، ضد عفونی معابر و منازل بیماران کرونایی بخش دیگری از فعالیتهای انجام شده است.
ما در راستای رفع مشکل بزهکاری و آسیبهای اجتماعی محله هم برنامههایی انجام دادیم که در این زمینه نقش فرمانده انتظامی شهرستان و روسای کلانتری ۱۷ و ۱۵در برقراری نظم عمومی بسیار مهم بود.
ظاهرا به عملکرد دانشگاه علوم پزشکی انتقادهایی دارید؟
بله با پیگیرییهایی که توسط هیات مدیره موسسه همای رحمت و مرکز نیکوکاری شهید حججی کانون سلامت و خانه داوطلب هلال احمر در محله پاچنار راهاندازی، خانه داوطلب به نام شهید زنده سید نورخدا موسوی نامگذاری شد، اما از عملکرد دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی کانون سلامت گلایه داریم، زیرا دانشگاه علوم پزشکی پس از راهاندازی آن هیچگونه حمایت و پشتیبانی درمانی، لجستیکی و تشکیلاتی را انجام نداد، زمانی که یک دستگاه پیشقدم میشود انتظار این است که کارها را پیش ببرد و گرنه کارهای موردی قبلا با کمک نهادهای مختلف انجام میشد.
در فعالیتهای خود چه چیز را سرلوحه قراردادید؟
تلاش کردهایم در مسیر رهنمودهای مقام معظم رهبری و عمل واقعی به سیره شهدا که مکتب اصلی ما است قدم برداریم، مسیر خدمات رسانی در صیانت ازآبرو و حفظ کرامات خانواده محرومان است، نکته دیگر اینکه هدف ما در این موسسه و مرکز نیکوکاری این نیست که به مردم محله تنهاماهی بدهیم بلکه هدف یاددادن ماهیگیری یا همان اشتغالزایی است.
در حال حاضر عمده مطالبه مردم محله چیست؟
با اینکه کارهای خوبی در محله پاچنارانجام شده، اما بسیاری از مطالبات محله روی زمین مانده که مهمترین آن توسعه ساخت و سازهای غیرمجاز است در این میان مخاطب ما دستگاههای خدمات رسان است که با کدام مجوز قانونی امتیاز میدهید و اگر امتیاز می دهید در مقابل خدمات ارائه کنید.
احداث دیوار حائل امتداد پاچنار نیز از دیگر مطالبات جدی محله است، زیرا نبود دیوار حائل سبب سرازیر شدن آبهای سطحی همراه با شن و سنگریزه به داخل کوچهها و معابر میشود و همین خود از بین رفتن آسفالت را به دنبال دارد.
و سخن آخر…
ما دست یاری به سوی دستگاههای خدمات رسان، خیرین و دلسوزان محله پاچناردراز میکنیم تا این محله که از محلات حاشیهی و بیمار خرمآباد است احیا شود همچنین همکاری و همافزایی قرارگاه فرهنگی صاحب الامر لرستان ظرف این سالها نقش مهمی در پیشبرد کارهای ما داشت.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰