تاریخ انتشار : دوشنبه 1 دی 1399 - 7:42
کد خبر : 76347

جهش تولید در کشاورزی با تکیه بر جوانان؛ مخترع جوان استان فارس نخستین تولیدکننده سیر سیاه در کشور

جهش تولید در کشاورزی با تکیه بر جوانان؛ مخترع جوان استان فارس نخستین تولیدکننده سیر سیاه در کشور

– اخبار استانها – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از شیراز، «توسعه»، «توسعه همه جانبه»، «توسعه اقتصادی»، «رونق اقتصادی» و غیره واژه‌های آشنایی هستند که در سخنان مسئولان به کرات شنیده و راهکارهای مختلفی نیز بیان می‌شود اما تحقق این موضوع هنوز در

– اخبار استانها –

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از شیراز، «توسعه»، «توسعه همه جانبه»، «توسعه اقتصادی»، «رونق اقتصادی» و غیره واژه‌های آشنایی هستند که در سخنان مسئولان به کرات شنیده و راهکارهای مختلفی نیز بیان می‌شود اما تحقق این موضوع هنوز در خم یک کوچه مانده است.

کارشناسان اقتصاد بر این باورند که باید یک محصول را ارزش افزوده داد تا بتوان رونق اقتصادی ایجاد کرد. در این میان استان‌هایی که پایه صنعتی دارند به لحاظ ویژگی صنعت در این زمینه موفق‌تر هستند اما استانی مانند استان فارس که پایه اقتصادش بر کشاورزی است کمتر می‌تواند ارزش افزوده ایجاد کند.

جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه و بودجه در همین زمینه در گفت‌وگو با تسنیم گفته است «ما یک استان کشاورزی هستیم و ارزش افزوده به محصولات کشاورزی تعلق نمی‌گیرد» که همین امر دلیلی برای عقب ماندگی استان از برخی استان‌های همجوار شده است.

اما یک راهکار برای ارزش افزوده در بخش کشاورزی نیز وجود دارد و آن فرآوری محصولات و استفاده از صنایع تبدیلی است. صنایع تبدیلی یا فرآوری محصولات کشاورزی سبب می‌شود که یک محصول خام به محصولی با ارزش افزوده و امکان صادرات بدل شود.

استان فارس همواره در تولید محصولات کشاورزی دارای رتبه بوده و در زمینه تولید سیر نیز با تولید سالانه حدود ۸ هزار تن سیر تر و حدود ۳ هزار تن سیر خشک دارای جایگاه خوبی در کشور است.

اما نکته اینجا است که سیر با همه خواص درمانی و پزشکی که دارد شاید آن چنان مورد علاقه همگان نباشد یا اینکه نتوان ارزآوری مناسبی از آن داشت اما یک جوان استان فارسی با اختراع خود سیر را فرآوری و ترکیبی به نام سیر سیاه خلق کرده که هم به لحاظ ارزش غذایی و هم درآمدزایی بهتر از سیر است.

رضا بهروزی مخترع جوان استان فارسی نخستین فرد در ایران است که با اختراع دستگاه فرآوری موفق به تولید سیر سیاه شده است و در حال حاضر از کشورهای انگلستان، روسیه و کشورهای عربی تقاضا دارد.

وی هم اکنون بین ۷۰ تا ۱۰۰ تن در سال تولید سیر سیاه دارد که در صورت راه‌اندازی واحد جدید تولیدی و اضافه کردن دستگاه‌ها این میزان تولید بیشتر نیز می‌شود.

بهروزی در گفت‌وگو با تسنیم درباره این اختراع چنین می‌گوید: وقتی برای نخستین بار در «نمایشگاه گلف فود ۲۰۱۸ دبی» در پاویون ارائه محصولات ژاپن با سیر سیاه آشنا شدم، شگفت‌زده شدم.

صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی در لرستان راه‌اندازی شود توسعه استان گیلان در گرو گسترش صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی است تبدیل گیلان به استان پایلوت فرآوری محصولات کشاورزی؛ مسیر تجاری نوستراک تقویت می‌شود

وی در پاسخ به اینکه چه عاملی سبب شد که به سیر سیاه روی آورد، افزود: با توجه به فعالیتی که در زمینه تولید نوشیدنی تخمیری کامبوچا داشتم، تصمیم به تحقیقات بیشتری در مورد سیر سیاه و نحوه‌ فرآوری آن گرفتم. 

به گفته بهروزی پس از حدود دو سال تحقیق، نمونه‌سازی دستگاه و بررسی روش‌های تولید سیر سیاه در کشورهای مختلف، موفق به طراحی، ساخت و در نهایت ثبت اختراع دستگاه پیشرفته صنعتی و اتوماتیک فرآوری سیر سیاه شدم که تفاوت چشمگیری با دستگاه‌های موجود در دیگر کشورها دارد.

این مخترع جوان درباره ویژگی‌های این اختراع و تفاوتش با دیگر دستگاه‌ها عنوان کرد: از ویژگی‌های این دستگاه تنوع روش‌های فرآوری و برنامه‌پذیری بر اساس الگوریتم و متد تولیدکنندگان کشورهای ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور، چین و همچنین مانیتورینگ و کنترل از راه دور است که محصول نهایی را بسیار با کیفیت و خوش‌طعم ارائه می‌دهد. 

وی افزود: پس از ساخت دستگاه مراحل دریافت پروانه بهره‌برداری از وزارت صمت، ثبت علامت تجاری طلای سیاه دریافت پروانه بهره‌برداری وزارت بهداشت و پروانه ساخت محصول سیر سیاه از سازمان غذا و دارو طی شد و برای نخستین بار در «نمایشگاه آی فود ۹۸ شیراز» رونمایی شد.

اما سیر سیاه چیست و چه خواصی دارد؛ بهروزی در این زمینه نیز چنین توضیح می‌دهد: سیر سیاه فرآورده‌ای است که از تخمیر سیر معمولی و یا موسیر در حرارت و رطوبت کنترل شده تهیه می‌شود. این فرآیند سبب می‌شود قندها و اسید آمینه‌های داخل سیر واکنش نشان دهند که منجر به تشکیل رنگدانه سیاه و بافت نرم می‌شود.

به گفته وی پس از آن سیر حالت ژله‌ای پیدا می‌کند، مزه آن شیرین شده و عطر و طعم متفاوتی پیدا می‌کند و ارزش غذایی آن نیز بیشتر می‌شود. این روش فرآوری سبب می‌شود مقدار آلیسین در سیر سیاه کاهش یافته و ترکیبات گوگرددار جدیدی همچون اِس-آلیل‌سیستئین در سیر تشکیل ‌شود. در نتیجه برخی خواص سیر تخمیری در مقایسه با سیر تازه قوی‌تر است.

این مخترع جوان می‌گوید: این فرآورده خاصیت انرژی‌زایی دارد و معمولا از آن به عنوان چاشنی و طعم‌دهنده در غذاها استفاده می‌شود. در غذاهای خوش‌طعم و شیرین به طور یکسان عمل می‌کند و از گوشت گرفته تا دسر در همه چیز می‌توان استفاده کرد. هیچ نگهدارنده‌ای به این فرآیند اضافه نشده است که این را به یکی از بهترین مکمل‌های سالم در دسترس تبدیل می‌کند.

به گفته وی با توجه به خوش طعم بودن و فراوان بودن ترکیبات فعال زیستی‌، سیر سیاه با رشد چشمگیر تقاضای مصرف در سال‌های اخیر به یکی از معروف ترین و برجسته‌ترین محصولات موجود در مواد مغذی و مواد غذایی کاربردی تبدیل شده است.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد