کرونا و محدودیتهای غذایی از منظر رئیس اداره طب سنتی علوم پزشکی یاسوج
کیان دهرابپور در گفتوگو با خبرنگار فارس در یاسوج اظهار کرد: در هنگامه همهگیریها یکی از مهمترین موضوعاتی که سیستمهای بهداشتی و درمانی باید در نظر گیرند موضوع محدودیت های غذایی است تا در کنترل بیماری، بهتر و سریعتر قدم برداشته شود. وی گفت: طب سنتی ایرانی از دیرباز در همه گیری ها با توجه
کیان دهرابپور در گفتوگو با خبرنگار فارس در یاسوج اظهار کرد: در هنگامه همهگیریها یکی از مهمترین موضوعاتی که سیستمهای بهداشتی و درمانی باید در نظر گیرند موضوع محدودیت های غذایی است تا در کنترل بیماری، بهتر و سریعتر قدم برداشته شود.
وی گفت: طب سنتی ایرانی از دیرباز در همه گیری ها با توجه به تجارب انسانی و بر اساس تحقیقات علمی و آکادمیک پزشکان و متخصصین این رشته به یافته هایی علمی از بعد محدودیت های غذایی در کنترل همه گیری ها دست یافته است که قسمتی از آنها که در همه گیری کووید ۱۹ برای افراد مفید و سودمند است.
دهرابپور گفت: همیشه بویژه در هنگام همه گیری ها باید از سه رفتار بد تغذیه ای اجتناب کرد تا نیروهای بدن بجای توجه به آماده باش دفاعی، زیاد به کارهای گوارش و دفع پسماندهای تغذیه گمارده و مشغول نشوند. پرخوری (حتی از غذای سبک) در هم خوری (حتی از غذاهای سودمند) و سنگین خوری (حتی بمقدار معمول).
وی افزود: منظور از غذای سنگین، غذایی است که هضم آن دشوار باشد و گذر آن از معده به روده طول بکشد و پسماندهای آن هم به آسانی دفع نشوند. غذاهای خمیری و سرخ کرده و چرب از این قبیل هستند مانند ماکارونی چرب، الویه با گوشت های صنعتی، سوسیس، هلیم و آش گوشت غلیظ، پنیر پیتزا و فست فودها.
رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: روزه داری طبی، به معنای کاهش حجم و کالری غذایی دریافتی در حد بیست درصد کمتر از وضعیت همیشگی هر فرد، با تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب می تواند منجر به بهبود عملکرد دستگاه دفاعی بدن در برابر عوامل بیماریزای بیرونی شود.
وی گفت: مصرف شوری ها و ترشیهای محرک و خشکی آور مخاط تنفسی (مانند سرکه ی تند و تیز و خیار شور) محدود شود مصرف شیر، ماست، گوجه، رب گوجه، شوری های آب گوجه ای، موز، شیرینیهای چسبنده و چرب محدود شود. لبنیات بطور مطلق ممنوع نیستند ولی تاکید می شود که مقدار مصرف آنها (بویژه ماست و دوغ ترش) معتدل باشد و همراه با مصلحات استفاده شود.
دهرابپور افزود: از مصرف نوشیدنیها و خوردنی های محرکهای مغز و بر هم زننده خواب مانند قهوه، نسکافه، چای سبز، و نیز شکلات تلخ در ساعات عصر و شب خودداری شود تا خواب به وقت و عمیق و پیوسته از دست نرود از مصرف پیاپی ادویه بسیار گرم و خشک و تند و تیز مانند فلفل قرمز، خردل، و سس های تند پرهیز شود.
این پزشک ادامه داد: به نظر می رسد مصرف سیر و زنجببل فقط تا اندازه ای در پیشگیری احتمالی سودمند است. بطور عمومی مصرف بیش از یک تا دو حبه سیر کوبیده، و بیش از دو تا سه گرم زنجبیل پیشنهاد نمی شود. مصرف بیشتر از این مقادیر بویژه بطور پیوسته می تواند موجب تحریک عصبی و ایمنی و تغیرات ناهنجار مزاجی و خلطی شود و در بیمارن قلبی، تداخل هر دو را با داروهای ضد انعقاد می بایست در نظر گرفت. در برخی شرایط مصرف مقادیر کم نیز ممکن است عوارض جدی داشته باشد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰