تاریخ انتشار : پنجشنبه 27 آذر 1399 - 11:41
کد خبر : 75145

ظرفیت بسیج مردمی در سالگرد شهادت شهید سلیمانی به کار گرفته شود

ظرفیت بسیج مردمی  در سالگرد شهادت شهید سلیمانی به کار گرفته شود

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از اراک سردار سرتیپ دوم پاسدار محسن کریمی ظهر امروز در نشست تخصصی ستاد گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس با موضوع تهیه دانشنامه دفاع مقدس استان؛ ضمن گرامیداشت یاد و خاطر شهدای انقلاب اسلامی و خصوصاً شهید قاسم

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از اراک سردار سرتیپ دوم پاسدار محسن کریمی ظهر امروز در نشست تخصصی ستاد گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس با موضوع تهیه دانشنامه دفاع مقدس استان؛ ضمن گرامیداشت یاد و خاطر شهدای انقلاب اسلامی و خصوصاً شهید قاسم سلیمانی اظهار کرد: امروز به برکت تفکر انقلاب اسلامی روحیه جهاد و مجاهدت فی سبیل الله در نیروهای مسلح وجود دارد و این مسئله را در شرایط مختلفی که کشور با آن روبه رو است به‌وضوح مشاهده می‌کنیم که به برکت همین رشادت‌ها و مجاهدت‌ها ایران اسلامی در اوج اقتدار، سربلندی و عزت قرار دارد.

وی افزود: در طول این چهل سال کشور با بحران‌ها و شرایط مختلفی مواجه بوده که همواره با رشادت‌ها و دلاوری‌های مردم و نیروهای مسلح نجات پیدا کرده و این مرهون هدایت‌های مقام معظم رهبری و تلاش‌های شهدای عرصه‌های مختلف همچون انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، دفاع از حریم امنیت، دفاع از حرم و مدافعان سلامت است.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی بیان کرد:‌ امروز در شرایطی که کشور با بیماری منحوس کرونا مواجه شده و شاهد نقش‌آفرینی و مجاهدت‌های کادر درمان و مدافعان سلامت هستیم تلاش برای ایجاد امنیت نیز به‌طور چشمگیر دیده می‌شود که نمونه آن را در روزهای گذشته در شهادت شهید مرتضی براتی به‌وضوح دیدیم.

کریمی ادامه داد: در طی این سال‌های اخیر استان مرکزی اقدامات بزرگی در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت انجام داده  که کنگره شهدای استان نمونه برجسته این اقدامات است و امروز برای برگزاری سایر برنامه‌های فرهنگی یک الگوی مناسب و یک نقشه راه در اختیار داریم که به خوبی می‌توان مسیر را پیدا کرد.

وی اضافه کرد: مهمترین دلیل برتری کنگره شهدای استان و ماندگاری آن مردمی بودن آن بود چراکه در راستای برگزاری کنگره و اجلاسیه های مختلف بیش از یک‌صد هزار نفر در سطح استان نقش و مشارکت داشتند.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی تصریح کرد: به برکت کنگره شهدای استان تهیه دانشنامه جامع دفاع مقدس که یکی از مطالبات مهم مقام معظم رهبری در حوزه دفاع مقدس است در دستور کار گرفته و خوشبختانه بیش از ۶۰ درصد این کار بزرگ امروز در اختیار ما است.

کریمی گفت: به برکت اقداماتی که در کنگره شهدای استان انجام شد خوشبختانه امروز زیرساخت‌های خوبی برای هرگونه اقدام پژوهشی در حوزه دفاع مقدس در استان وجود دارد و این یک سرمایه ارزشمند است که باید به‌درستی از آن استفاده کرد.

وی افزود: دانشنامه دفاع مقدس نمونه جامع و برجسته‌ای از شناسایی مسئله‌ها و عناصر مرتبط با دفاع مقدس در استان است که می‌توان آن را هدیه بزرگ کنگره شهدای استان برای مردم و علاقه‌مندان به حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دانست.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی با بیان اینکه اگر دفاع مقدس را یک گنج بزرگ در نظر بگیریم، تهیه دانشنامه دفاع مقدس استان نیز در راستای بهره‌برداری از این گنج عظیم بسیار تأثیرگذار است، اضافه کرد: امروز آن چیزی که باید برای تکمیل دانشنامه دفاع مقدس استان در نظر داشته باشیم برخورداری از سطح بالای مقالاتی است که به‌کارگیری می‌شوند، چراکه دفاع مقدس در همه ابعاد کارآمد و راهگشا است و کارهایی که در این راستا همچون مقالات انجام می‌شود باید جامعیت و کارآمدی لازم را داشته باشند.

کریمی ادامه داد: با توجه به رویکرد علمی و پژوهشی دانشنامه دفاع مقدس هیچ‌گونه محدودیتی برای نقش‌آفرینی اساتید و نخبگان دانشگاهی وجود ندارد و همه می‌توانند مشارکت کنند چراکه دفاع مقدس متعلق به آحاد و اقشار مختلف مردم است.

وی افزود: با توجه به در پیش بودن سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی و بیانات روز گذشته مقام معظم رهبری باید برنامه‌ریزی‌های جامعی در خصوص بزرگداشت شهید سلیمانی انجام شود که استفاده از خلاقیت‌ها و ابتکارات باید محور کار باشد.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی تأکید کرد: بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با خانواده شهید سلیمانی نقشه راه ملت ایران و ملت‌های مسلمان برای ادامه راه پرافتخار مقاومت و شهید سلیمانی است و نکاتی که ایشان از جمله اتحاد، وحدت همه‌جانبه، قوی شدن در همه ابعاد، پرهیز از اعتماد به دشمنان، استفاده از ظرفیت‌های داخل برای خنثی کردن تحریم‌ها و تبدیل تهدیدات به فرصت‌ها تأکید کردند باید سرلوحه کار همه مسئولین و مردم باشد.

کریمی تصریح کرد: بیانات کلیدی مقام معظم رهبری در روز گذشته همچنین نقشه راه بزرگداشت شهید حاج قاسم سلیمانی را نیز برای ما روشن می‌کند چراکه اگر نکاتی که ایشان در خصوص شخصیت و سیره شهید سلیمانی به کار بردند، عملیاتی شود قطعاً موجب برکات زیادی خواهد شد.

وی با بیان اینکه شناخت مردم با سیره و مکتب شهید سلیمانی، ترویج و تقویت مکتب شهید سلیمانی در جامعه از جمله راهبردهای مهم در بزرگداشت این شهید بزرگوار است که باید در همه ابعاد انجام شود، بیان کرد: همچنین مردمی بودن شهید و مردمی برگزار کردن بزرگداشت شهید حاج قاسم سلیمانی از محورهای مهم بیانات مقام معظم رهبری است که باید مورد توجه باشد.

فرمانده سپاه روح‌الله استان مرکزی اضافه کرد: امروز اگر می‌خواهیم در سالگرد شهادت شهید سلیمانی اقدام مؤثری انجام دهیم باید ظرفیت بسیج مردمی را پای کار بیاوریم و همان‌گونه که مردم برای تشییع این شهید پای کار آمدند باید این مسئله در بزرگداشت شهید انفاق بیفتد و البته با توجه به شرایط کرونایی و محدودیت‌ها استفاده از ابتکارات و خلاقیت‌ها و توجه به دستورالعمل‌های بهداشتی یک ضرورت مهم است.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان مرکزی نیز در این گفت: کار دانشنامه دفاع مقدس با تکیه بر بیانات ارزشمند مقام معظم رهبری و هدایت‌های فرمانده سپاه روح‌الله در استان از چند سال پیش تحت عنوان ستاد پیشینه رزم استان در حال انجام است و امروز با توجه به اهمیت تکمیل آن روند سریع‌تری به خود گرفته است.

غلامرضا کریمی اظهار کرد: با توجه به جایگاهی که استان از نظر فرهنگی با برگزاری کنگره عظیم شهدای استان پیدا کرد و توقعاتی که در حوزه دفاع مقدس وجود دارد نیازمند این هستیم برای تکمیل دانشنامه از کلیه ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم و کاری در خور فعالیت‌های گذشته به ماندگار بگذاریم.

وی افزود: دبیرخانه دانشنامه دفاع مقدس استان در اداره کل حفظ آثار استان مستقر شده که در این راستا شورای سیاست‌گذاری تشکیل و کمیته‌های تخصصی کار خود را با قوت دنبال می‌کنند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان مرکزی بیان کرد: به دلیل اینکه کار دانشنامه با رویکرد علمی و پژوهشی در حال انجام است یک ارتباط نزدیک با بیش از یک‌صد نفر از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها و فرماندهان نیروهای مسلح و دفاع مقدس شکل گرفته که در تکمیل آن از کلیه این اشخاص استفاده خواهیم کرد.

کریمی اضافه کرد: مدخل گزینی، تشکیل پرونده علمی، تدوین مقاله و چاپ و انتشار چهار گام مهم در تهیه دانشنامه است که برای تهیه جامع این گام‌ها از کلیه ظرفیت‌ها استفاده خواهیم کرد.

وی یادآور شد: دانشنامه دفاع مقدس استان در ۵ دسته‌بندی عمده از جمله شهدا، اشخاص، فرهنگی و اجتماعی، جغرافیا و نظامی مدخل گزینی کرده که در این راستا تاکنون بیش از ۶۲۲ مدخل شناسایی شده که ۳۹۱ مدخل مربوط به شهدا و اشخاص، ۲۱ مدخل فرهنگی، ۱۲۵ مدخل اجتماعی، ۷۳ مدخل نظامی و ۱۲ مدخل جغرافیا است.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان مرکزی تصریح کرد: همچنین بیش از ۵۲۳ پرونده علمی جمع‌آوری شده که ۲۶۸ پرونده برای شهدا و اشخاص، ۱۲۰ پرونده برای فرهنگی و اجتماعی و ۱۳۵ پرونده برای جغرافیا و نظامی است که ۱۲۴ عنوان مقاله نیز تدوین و تهیه شده که ۷۲ عنوان برای شهدا و اشخاص، ۳۳ عنوان برای فرهنگی و اجتماعی و ۱۰ عنوان برای جغرافیا و نظامی است.

کریمی خاطرنشان کرد: امروز سرمایه بزرگی تحت عنوان شهدا و ایثارگران در اختیار ماست که می‌توانیم سیره و رفتار آنها و فرهنگ ارزشمند آنها را در مقاطع و شرایط مختلف زندگی استفاده کنیم که تهیه دانشنامه دفاع مقدس در راستای بهره‌گیری بیشتر از این ظرفیت و سرمایه عظیم است.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد