تاریخ انتشار : دوشنبه 24 آذر 1399 - 10:21
کد خبر : 74146

درمان نرمی استخوان با «خورش اسپناساک مازندران»

درمان نرمی استخوان با «خورش اسپناساک مازندران»

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از «تابناک»،   به نقل از «باشگاه خبرنگاران جوان»، خورش اسپناساک (اسفناج) یکی از غذا‌های سنتی مازندران و حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، کولین، فیبر، فسفر، سلنیوم، روی (زینک)، فولاد، اسیدفولیک، گوگرد،

درمان نرمی استخوان با «خورش اسپناساک مازندران» به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از «تابناک»،   به نقل از «باشگاه خبرنگاران جوان»، خورش اسپناساک (اسفناج) یکی از غذا‌های سنتی مازندران و حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، کولین، فیبر، فسفر، سلنیوم، روی (زینک)، فولاد، اسیدفولیک، گوگرد، سولفور و … است.
برای بررسی خواص خورش اسپناساک مازندران و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید. مهم‌ترین خواص خورش اسپناساک مازندران

حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهم‌ترین خواص خورش اسپناساک مازندران گفت: این غذا دارای پروتئین بسیار بالایی است و تاثیر چشمگیری در تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن دارد؛ لذا برای ورزشکاران، مخصوصا بدن‌سازان و کودکان در حال رشد بسیار مفید است.

وی افزود: خورش اسپناساک مازندران به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی می‌شود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.

عظمایی بیان کرد: خورش اسپناساک مازندران خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و موجب رفع انواع عفونت‌های بدن از جمله عفونت معده  می‌شود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این غذا دارای انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید است و تاثیر چشمگیری در تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و مو دارد و از پیری زودرس پیشگیری می‌کند.

 

عظمایی بیان کرد: خورش اسپناساک مازندران به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان می‌شود و از آرتروز و پوکی استخوان پیشگیری می‌کند؛ لذا برای افراد مبتلا به نرمی استخوان یا مشکلات حرکتی در پاها هستند،  بسیار مفید است.

وی گفت: از دیگر خواص این غذا می‌توان به تقویت سیستم قلبی عروقی، تقویت بینایی اشاره کرد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: خورش اسپناساک مازندران به علت داشتن ویتامین‌های A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماری‌ها مخصوصا سرطان‌ها می‌شود.

عظمایی اظهار کرد: فیبر موجود در این غذا موجب بهبود عملکرد روده‌ها، هضم آسان غذا و رفع یبوست می‌شود.

 

وی بیان کرد: مصرف خورش اسپناساک مازندران موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه می‌شود، همچنین ازآلزایمر پیشگیری می‌کند. برای افرادی که فعالیت فکری زیادی دارند بسیار مفید است.

مواد لازم خورش اسپناساک مازندران

-گوشت گوسفند ۴۰۰ گرم
-اسفناج تازه یک کیلو
-سبزیجات معطر (جعفری، گشنیز، تره و نعناع) ۳۰۰ گرم
-سیر ۴-۳ حبه
-پیاز متوسط ۲ عدد
-هویج یک عدد
-آب به مقدار لازم
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم

طرز تهیه خورش اسپناساک مازندران

-برای تهیه این غذا ابتدا پیاز و سیر را خرد می‌کنیم و با روغن دنبه یا کنجد تفت می‌دهیم.
-اسفناج را پس از شستن و خرد کردن به مواد اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.
-سپس مقداری آب اضافه می‌کنیم.
-گوشت خرد شده را به مواد اضافه می‌کنیم.
-سپس سبزیجات معطر و هویج خرد شده را اضافه می‌کنیم.
-پس از اضافه کردن ادویه‌جات، اجازه می‌دهیم غذا در حرارت ملایم بپزد و جابیفتد.
-این غذا همراه برنج یا نان سنگک تازه و سبزی سرو می‌شود.
نکته ۱: در برخی از سلیقه‌ها به این غذا نخود هم اضافه می‌کنند.
نکته ۲: گاهی به جای گوشت گوسفند از تخم مرغ استفاده می‌شود.

 

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد