در تفکر بسیجی قرار است به همه مردم خدمت شود/ پولدار و بیپول در تفکر بسیجی جایی ندارد

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از اراک، مهدی صالحی متخصص طب سنتی متولد ۱۳۵۸ در تهران و فرزند اول خانواده هفت نفری است. هنوز چند بهار از عمرش نگذشته بود که خانوادهاش اراک را به عنوان محل سکونت برگزیدند، به همراه خانواده راهی
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از اراک، مهدی صالحی متخصص طب سنتی متولد ۱۳۵۸ در تهران و فرزند اول خانواده هفت نفری است.
هنوز چند بهار از عمرش نگذشته بود که خانوادهاش اراک را به عنوان محل سکونت برگزیدند، به همراه خانواده راهی اراک شد، در سال ۱۳۶۹ در مدرسه تیزهوشان پذیرفته شد، ۷ سال در این مدرسه تحصیل کرد و در طول هفت سال شاگرد اول مدرسه بود.
وی میگوید: ابتدا به سبب علاقهای شخصی در رشته ریاضی تحصیل کردم اما در کنار ریاضی به رشته تجربی هم علاقهمند شدم، برهمین اساس پس از پایان دوره دبیرستان، در همان سال اولی که کنکور دادم (سال ۱۳۷۶) به جای کنکور ریاضی در کنکور پزشکی شرکت و در رشته پزشکی اراک قبول شدم، ریاضی و فیزیک را در کنکور ۱۰۰ زدم، تا سال ۱۳۸۳ در حال تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی اراک بودم در همان سال ازدواج کردم و مدتی پس از ازدواج، مدتی از ادامه تحصیل فاصله گرفتم.
در زمان دانشجویی چند سال کارهای تحقیقاتی انجام میداد و در همان جا با بحث گیاهان دارویی آشنا و به آن علاقهمند شد.
در این مدت مسئولیتهای مختلفی داشت، در سال ۱۳۸۵ به مدت ۳ سال رئیس بیمارستان محلات بود، از محلات که برگشت مسئولیتهای زیادی به وی پیشنهاد شد اما چون علاقهای به مسئولیت نداشت و ترجیح داد بیشتر کار پزشکی انجام دهد، پس از مدتی به عنوان پزشک اورژانس بیمارستان امیرکبیر فعالیت کرد و در نهایت با توجه به شرایطی که بیمارستان آیتالله خوانساری اراک و بیمارانی که به آن مراجعه میکردند داشت، حس کرد شاید بتوانند کمکی کند، ریاست این بیمارستان را قبول کرد و در این مدت اقدامات خوبی در بیمارستان داد.
در همان حین در رشته مورد علاقه خود یعنی در طب سنتی در دانشگاه علوم پزشکی تهران برای تخصص پذیرفته شد، در رشته طب سنتی رتبه برتر کشور بود، پس از فارغ التحصیلی در دانشگاه علوم پزشکی اراک به عنوان هیئت علمی پذیرفته شد.
صالحی از پزشکان خوش نام جهادی است، بیماران محروم و نیازمند را به خوبی میشناسد، معتقد است این تفکر که فرد عاشقانه برای مملکت، اسلام و دین کار کند و اما کمترین حقوق و درآمد را داشته باشد یک تفکر جهادی است.
به منظور آشنایی با این پزشک جهادی دقایقی با وی به گفتوگو نشستیم.
فارس: چه انگیزهای باعث شد به دنبال کارهای جهادی بروید؟
صالحی: به نظر من باید اول تفکر انقلاب را تبیین کنیم، در هر موردی که کشور موفق بوده در آن کار جهادی انجام شده است، اگر من پزشک این تفکر را داشته باشم که در برابر چه مقدار پول کار کنم و یا هر زمان هم که پول نگرفتم کار را تعطیل کنم این مملکت جلو نمیرود.
همه ما باید به شرایط کشور آگاهی کامل داشته باشیم، کشوری که امام خمینی(ره) آمد و با یک تفکر اسلاممحور آن را از نظام شاهنشاهی نجات داد و به این سمت آورد هدف نهایی آن ترسیم شده، بنا به فرموده مقام معظم رهبری به سمت تشکیل یک تمدن اسلامی است، ما هنوز به این مرحله نرسیدیم و فاصله زیادی داریم.
مقام معظم رهبری برای انقلاب ۵ گام در نظر گرفتند، ما هنوز در گام سوم یعنی دولت اسلامی ماندهایم، وقتی که مطالعه میکنیم بهویژه در خصوص علائم ظهور، نکتهای در خصوص ۳۱۳ یار امام زمان(عج) وجود دارد این که امام زمان(عج) تنها ۳۱۳ یار ندارد بلکه این افراد یاران اصلی ایشان هستند، حکومت حضرت مهدی یک حکومت جهانی است، آن تمدن اسلامی که مقام معظم رهبری میفرمایند برای حکومت اسلامی جهانی است.
این حکومت جهانی باید یار و نیرو داشته باشد، یکی از خصوصیات این افراد این است که به شدت کار میکنند اما پایینترین حقوق را دریافت میکنند.
برعکس چیزی که هماکنون در کشور وجود دارد، یعنی مثلا استاندار و یا همان رئیس جمهور در زمان حکومت حضرت مهدی(عج) حقوق پایینتری دریافت میکند، این تفکر در آن زمان وجود دارد، یعنی یک نفر هرچه مسئولیت بالاتری داشته باشد حقوق پایینتری دریافت میکند.
این تفکر میتواند عالم را اداره کند، اینکه هر چه مسئولیت بالاتر حقوق هم بالاتر باشد و به دنبال دریافت حقوق بیشتر باشیم مردم را زَده میکند.
این تفکر که فرد عاشقانه برای مملکت، اسلام و دین کار کند و اما کمترین حقوق و درآمد را داشته باشد یک تفکر جهادی است، این تفکر در قله است و فاصله زیادی با آن داریم، اما امام(ره) با تشکیل بسیج تشکیل این تفکر را داشتند که بسیج از تودههای مردمی است.
این بسیج بود که جنگ را اداره کرد، نمیشد با تفکر پول جنگ را اداره کنیم، مقام معظم رهبری در چند سال اخیر فرمودند اگر میخواهید مملکت رشد کند باید تفکر بسیجی زمان جنگ را داشته باشیم، در زمان جنگ وقتی یک رزمنده برای خنثیسازی میدان مین و باز کردن معبر میرفت بهصورت داوطلبانه بود و حتی وسایل نو خود را که از بیتالمال گرفته بود برای همرزمان میگذاشت، با مقایسه این موضوع با شرایط کنونی متوجه فاصله موجود خواهیم شد.
در دوران دفاع مقدس ایران رسما با ۹۲ کشور دنیا جنگید، اما چرا خم نشد؟ زیرا این تفکر بسیجی وجود داشت، اماهماکنون این تفکر کجاست؟ الان وقتی یک چیز گران میشود چه اتفاقاتی رخ میدهد و مسوولان ما چه اقدامی انجام میدهند.
عراق با تمام قوا و به پشتیبانی همه قدرتهای دنیا به ایران حمله کرد، اما ایران خم نشد و نمیشود، زیرا تفکر جهادی وجود دارد، اگر ما در برابر ۹۲ کشور دنیا که به دنبال تیکه تیکه کردن ما بودند ایستادیم باز هم میتوانیم.
در قرآن آمده است که فرعون به دنبال کشتن مردان و به اسارات بردن زنان است، شاید فرعون زمان ما داعش بود که همین اقدامات را انجام میداد، خوب سوال اینجاست اگر ما با یک فرعون این چنینی طرف هستیم که میخواهد این اقدام را انجام دهد، چگونه باید در برابر آن بایستیم؟ چگونه میایستیم؟
اگر ما توانستیم در برابر جنگ تحمیلی بایستیم قطعا میتوانیم در برابر مشکلات بعدی هم بایستیم، فقط آن تفکر گم شده، آن تفکری که همه دنبال خدمت بودند، آن تفکری که وقتی فرد پول دریافت میکرد قسمت اعظم آن را برای کمک به جبهه میداد، گم شده است.
اما این تفکرات است که میتواند کشور را اداره کند، ملت ایران تاریخ غنی در همه زمینهها دارد اما متاسفانه گنجهای خود را فراموش کرده است.
اگر میبینیم که در زلزله و سیل این بسیجیان هستند که بدون منت کار میکنند، چه دلیلی وجود دارد، هرچند که بودند بسیجیانی که در راه خدمت به مردم آسیبدیدند، قطع نخاع شدند و حتی جان خود را از دست دادند، چقدر پول باید به یک آدم بدهند که حاضر باشد جان خود را برای خدمت به مردم از دست دهد، قطع نخاع شود و …؟
تفکر بسیجی است که میتواند سبب رشد جامعه شود، ما به یک تفکر جهادی در همه سطوح نیاز داریم، قله این تفکر جهادی در زمان حکومت حضرت مهدی(عج) است.
فارس: چند سال است که کار جهادی را آغاز کردهاید؟
صالحی: از زمان دبیرستان عضو بسیج بودم، در دانشگاه با بسیج دانشجویی بودم و پس از آن در بسیج جامعه پزشکی فعالیت کردم.
شالوده تفکر بسیجی کار جهادی است، متاسفانه برخی به این افراد تهمت میزنند و به آنها لطماتی وارد و برخی با آنها تسویه حساب سیاسی میکنند، بسیج سیاسی نیست، البته این به معنای این نیست که نظری ندارد، زیرا بسیجی شرایط را تحلیل میکند و براساس آن به دولت کمک میکند، زیرا کمک به دولت، کمک به مردم است.
هر کسی وارد این سیستم شود و کار کند، وارد تفکر جهادی میشود، همه بسیجیان در این زمینه در تلاش هستند تا بتوانند به ولی امر مسلین با نگاه و تفکر خود کمک کنند.
فارس: در گروههای جهادی پزشکی بهصورت میانگین چند بیمار ویزیت میکنید؟
صالحی: تقریبا ۴-۵ سال اخیر در این گروهها حضور داشتم و آمار دقیق از تعداد بیمارانی که ویزیت کردهام، ندارم.
کارهایی که در گروه جهادی جامعه پزشکی در استان مرکزی انجام و در کشور نیز نمونه است، ایجاد بیمارستانهای صحرایی در مناطق محروم استان است.
پزشکان بسیار ماهر و بزرگی در این گروهها حاضر و بیمنت به مردم ارائه خدمت میکنند، قصد داریم در استان موضوع دیگری بغییر از ویزیت مریض را در این بیمارستانها صحرایی اجرا کنیم و آن سبک زندگی سالم است، هماکنون استارت آن زده شده و در تلاش هستیم سبک زندگی سالم را در جامعه گسترش دهیم.
در این طرح قرار است در کنار فرد بمانیم و مشکلات او را برطرف کنیم، نهتنها جسمی و بیماری، ممکن است این مشکلات در زمینه خانوادی، اقتصادی و .. باشد.
ویزیت رایگان بیماران در مناطق محروم بسیار خوب است، اما آن اتفاقِ بزرگِ مدنظر، نخواهد افتاد، اگر توانستیم در جامعه به سمت سبک زندگی سالم حرکت کنیم، موفق خواهیم بود.
دو دیدگاه وجود دارد، یکی این که مرتب بیمارستان بسازیم و طبقات آن را زیاد کنیم، یکی هم این که سبک زندگی را اصلاح کنیم، برای مثال در طب سنتی وجود دارد که با خراب شدن خواب، رنگ پوست هم خراب میشود، یا اینکه ادامه یبوست سبب ایجاد بیماریهای بسیاری میشود که درمان آنها به مراتب سختتر از درمان خود یبوست است.
اگر توانستیم در جامعه بقبولانیم که بین تغذیه و بیماری رابطه وجود دارد، میتوانیم در جامعه سبک زندگی سالم را رواج و در راستای جلوگیری از بیماری موفق عمل کنیم.
کار جهادی این نیست که تنها افراد بیبضاعت را ویزیت کنیم، به نظر بنده ویزیت آخرین مرحله است، کار جهادی این است که در راستای بهبود سبک زندگی فرد و برطرف شدن مشکلات آنها گام برداریم.
چرا طرح شهید رهنمون اعتقاد دارد که پزشک باید در کنار جامعه هدف خود باشد، به این خاطر که اگر فرد مشکلی دارد میتوان با کار ساده آن را برطرف کرد.یعنی قرار نیست همه مشکلات آنها را با قرص برطرف کرد، حتی میتوانیم در زمینههای مختلف مثل مسائل اقتصادی و ایجاد اشتغال این افراد نیز کمک کنیم.
فارس: تاکنون در چه مناطقی حضور یافته و چه اقداماتی انجام دادهاید؟
صالحی: بنده در کنار تیم پزشکی در مناطق محروم حاضر و علاوه بر ویزیت بیماران، باتوجه به این مسئول سبک زندگی هستم، در راستای تغییر سبک زندگی آنها نیز تلاش کردم، یک سری ایده در زمینه کاهش ابتلا به بیماری در جامعه در حال تدوین است تا بتوانیم آن را در جامعه گسترش دهیم.
لازم به ذکر است که در برخی از موارد که یک فرد به درمانی بالاتر از سطح بیمارستان صحرایی نیاز داشته باشد، پزشکان حاضر در گروه جهادی در راستای ادامه درمان فرد در بیمارستانها و مراکز جراحی را انجام میدهند تا با حداقل هزینه فرد درمان شود.
فارس: گروههای جهادی با چه انگیزهای خدمت بیمنت و بیمزد انجام میدهند؟
صالحی: در تفکر بسیجی پولدار و بیپول، این حزب و آن حزب وجود ندارد، قرار است به همه مردم کمک شود، قرار نیست در تفکر بسیجی به ظاهر، پول و موضوعات بسیار دیگر توجه شود، بلکه شیرینی طعم کمک کردن برای بسیج و بسیجی مهم است.
برهمین اساس قصد ما تنها کمک به مردم است و در تلاش هستیم در این زمینه موفق باشیم، همین افرادی که به عنوان مدافع حرم شهید شدند، آیا امنیت فرد پولدار در جامعه را تامین نکرند؟ تامین کرد، آنها حتی امنیت فردی که هماکنون به آن توهین میکند را هم تامین کرند.
در زلزله کرمانشاه و در سیل ابتدای سال، گروه جهادی جامعه پزشکی استان مرکزی نخستین تیمی بود که قبل از همه برای حضور در مناطق مورد نظر آماده شدند، هرچند که برخی در شیفت بودند اما یک ساعت پس از اعلام، تیم برای حرکت آماده بود.
این درحالی است که بسیاری از سیستمهای دولتی هنوز موفق به تهیه مقدمات خود نشده بودند، وقتی تفکر بسیجی وجود داشته باشد این اتفاقات رخ میدهد.
تفکر ما نسبت به مقام معظم رهبری این است که ایشان ولی امر مسلمین هستند و ایشان را اولا بر خود میدانیم، برهمین اساس تصمیات ایشان برای ما فصلالخطاب در همه چیز است، تفکر بسیجی یعنی گوش به فرمان رهبری بودن، امیدوارم جزو افرادی باشیم که ولایت را پذیرفته است، به نظر بنده مهمترین چیزی که در این عالم وجود دارد همین بحث ولایت است، در ولایت هم یعنی فرامین ولایت را بدون چون و چرا بپذیریم.
ولایتپذیری از صفر تا ۱۰۰ است، تفکر ولایی یعنی این که فرد علاوهبر پذیرش ولایت تا آخر پای کار باشد، انشالله که این پذیرش ولایت نصیب همه شود، به نظر بنده هم این موضوع مهمترین چیزی است که در تفکر بسیجی وجود دارد.
فارس: یکی از موضوعات حال حاضر جامعه پزشکی مطرح شدن خود برتربینی برخی از پزشکان و فاصله گرفتن آنها از مردم و در نهایت از اجتماع است این موضوع را قبول دارید؟
صالحی: هم بله، هم خیر، در هر قشری همه جور آدمی وجود دارد، در قشر پزشکی هم این گونه است، ممکن است برخی از پزشکان به دلایل مختلف خود را برتر ببینند، هرچند که در همین قشر پزشکی افراد زیادی وجود دارند که خاکی هستند.
برهمین اساس میتوان گفت چنین چیزی در جامعه وجود دارد، هرچند که بنده مخالف آن هستم، اما این دیدگاه اصلا در بین پزشکان جهادی جایی ندارد، آنها بدون منت در بین مردم و در مناطق محروم حاضر میشوند و ارائه خدمت میکنند، تفکر جهادی با پول و مادیات ارتباطی ندارد.
هستند پزشکانی که در روز برای کسب پول، بسیار کار میکنند، اما پزشکان جهادی با حاضر شدن در مناطق محروم و آسیب دیده به دنبال خدمت به مردم هستند.

برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰