تاریخ انتشار : چهارشنبه 13 آذر 1398 - 1:55
کد خبر : 69127

گاز به زاهدان نرسید که نرسید!/ صف‌های طولانی گاز مایع سیستان و بلوچستان برای معیشت و سوخت

گاز به زاهدان نرسید که نرسید!/ صف‌های طولانی گاز مایع سیستان و بلوچستان برای معیشت و سوخت

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- زینب‌سادات میرسلطانی؛ «گاز به زاهدان رسید! بهره مندی مردم زاهدان از نعمت گاز اقدامی بزرگ و تحقق یکی از وعده‌های دولت به مردم استان سیستان و بلوچستان است که در این خصوص از وزیر نفت و شرکت گاز تشکر می‌کنم و به تدریج «تمام» شهرستان‌های دیگر استان سیستان و بلوچستان از نعمت گاز

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- زینب‌سادات میرسلطانی؛ «گاز به زاهدان رسید! بهره مندی مردم زاهدان از نعمت گاز اقدامی بزرگ و تحقق یکی از وعده‌های دولت به مردم استان سیستان و بلوچستان است که در این خصوص از وزیر نفت و شرکت گاز تشکر می‌کنم و به تدریج «تمام» شهرستان‌های دیگر استان سیستان و بلوچستان از نعمت گاز بهره مند می‌شوند. گاز، برای توسعه رفاه مردم و زیرساخت‌های صنایع و مشاغل حائز اهمیت است و امروز (اسفند ۱۳۹۵) آنچه که دو سال پیش (۱۳۹۳) در زاهدان به مردم قول داده شد، محقق شده و از همه تلاشگران در این راستا و مردم عزیز استان قهرمان پرور سیستان و بلوچستان تشکر می‌کنم.»

گاز به زاهدان نرسید
این ها بخشهایی از صحبت های روحانی در اسفند ۹۵ میان مردم سیستان و بلوچستان بود. حالا ۳ سال از آن روز می‌گذرد و مردم این استان در فصل سرد سال، اغلب وقت خود را در صفوف طولانی گاز سپری می‌کنند. اگر از ساکنان این استان پهناور در خصوص لوله کشی گاز خانه هایشان سوال کنیم یا از این موضوع شاکی هستند و یا اظهار بی اطلاعی می‌کنند. مردمی که با گذشت ۶ سال از عمر دولت تدبیر و امید، رنگ لوله‌های گاز را هم ندیده اند چطور می‌توانند به دو سال آینده این دولت امیدوار باشند؟!
چندی پیش هم رئیس جمهور در مراسم آیین بهره برداری از راه دور چند طرح در استان سیستان و بلوچستان، گفته بود که «افتخار دولت یازدهم و دوازدهم گازرسانی به سیستان و بلوچستان است. او در ادامه صحبت خود گفت که از زمان روشن شدن مشعل گاز در زاهدان روز تاریخی برای مردم سیستان و بلوچستان رقم خورد و باید این گازرسانی به سرعت در شهر‌ها و روستا‌های این استان ادامه پیدا کند».
گاز به زاهدان نرسید/ سهمیه بندی که گرما را از زندگی مردم سیستان و بلوچستان گرفت
این گفته‌ها در حالی بود که با شروع فصل سرما، تصاویری از صفوف طولانی مردم زاهدان برای دریافت گاز مایع در رسانه ها پخش شده بود.
به گفته اهالی این استان کمبود گاز موجب شد تا عده‌ای از این شرایط سوء استفاده کرده و پس از خرید تعداد زیادی کپسول، آن‌ها را به قیمت گزافی می‌فروشند، که از چگونگی تهیه این سیلندرها توسط دلالان خبری در دسترس نیست. 
سالهاست مردم دیار سیستان و بلوچستان با مشکلات عدیده‌ای از جمله آب و هوای نامناسب در فصول مختلف سال، بی آبی، نبود شغل مناسب، عدم امکانات حمل و نقل شهری و بین شهری و معضلی به نام قاچاق دست و پنجه نرم می‌کنند.
این مردم مدت هاست با صبوری از این مشکلات عبور کرده و دم نزدند. هرچند که این بی مهری را از مسئولان استانی هم می بینند؛ مثلا استاندار مدتهاست غایب است، حتی نامه‌، دعوت‌ و بیانیه‌های دانشجویان مطالبه گر نیز تا به امروز برای یافتن او بی تاثیر بوده است.
بکارگیری ۳۵ نیروی بسیجی برای نظارت بر توزیع سلیندر‌های گاز مایع در زاهدان
وضعیت کمبود گاز مایع در سیستان و بلوچستان شرایطی را بوجود آورد که مسئولان دست به دامن جوانان و بسیجی‌ها شدند. روز ۱۱ آذر ۹۸ حجت الاسلام موحدی، دادستان عمومی و انقلاب زاهدان با حضور در میان دانشجویان بسیجی از آن‌ها خواست تا در صورت مشاهده تخلف، موارد را اعلام کرده تا با متخلف طبق قانون برخورد شود.
روشن، جانشین سپاه زاهدان هم در این جلسه از بکارگیری ۳۵ نیروی بسیجی برای نظارت بر توزیع سلیندر‌های گاز مایع خبر داد و افزود تا زمان رفع مشکل موجود، این نیرو‌های بسیجی کار نظارتی شان را انجام خواهند داد.
شه بخش، رییس پرسی ایران گاز سیستان و بلوچستان هم در این جلسه با اشاره به توزیع روزنه ۲۸۰ تا ۳۰۰ تن گاز مایع گفت: «این مشکل به دلیل استفاده مردم از سلیندر گاز مایع برای وسایل گرمایشی بوجود آمده است و برای رفع موقتی مشکل مردم به هر خانوار فعلا ماهانه ۲ سلیندر گاز تحویل داده خواهد شد.» این در حالی است که اغلب منازل مسکونی مردم این استان فاقد لوله کشی گاز بوده و قطعا مردم در سرمای هوا مجبور به استفاده از گاز مایع خواهند شد.

 گاز به زاهدان نرسید/ سهمیه بندی که گرما را از زندگی مردم سیستان و بلوچستان گرفت
محمد جواد عمرانی، دبیر قرارگاه احمدی روشن بسیج دانشجویی استان سیستان و بلوچستان به سفر سه سال پیش روحانی اشاره کرده و می گوید: دقیقا ۳ سال پیش روحانی به زاهدان آمد و گفت: «گاز را به زاهدان رسانده و افتخار دولت گاز رساندن به استان سیستان و بلوچستان است»، اما اکنون بعد از گذشت ۳ سال گازی در زاهدان مشاهده نشد. این درست نیست کسی در مقام ریاست جمهوری به مردم دروغ بگوید. مردم سیستان و بلوچستان از تحریم و مشکلاتی که به وجود می‌آید خسته نیستند، این مردم از تبعیض خسته اند.   به عقیده عمرانی، ظلم است که صفوف مردم برای پر کردن کپسول گاز در استان کیلومتری شود و کسی به این موضوع توجه‌ای نکند. مسئولین که اغلب پشت میز نشسته اند و از آنجا اعلام می‌کنند: «مشکلی در توزیع نیست.» این سهمیه بندی باعث شد تا ناگهان افراد به گاز سوز کردن ماشین های خود روی بیاورند که در نتیجه این اتفاق ، گاز مایع برای زندگی و معیشت مردم کمیاب و در عوض صف های طولانی برای پر کردن گاز برای خودرو نمایان شد.   گاز به زاهدان نرسید/ طرح سهمیه بندی که گرما را از زندگی مردم سیستان و بلوچستان گرفت
به گفته دبیر قرارگاه احمدی روشن بسیج دانشجویی استان سیستان و بلوچستان، سال گذشته حدود ۱۲۰ تن گاز در زاهدان توزیع شد و امسال این آمار در این جریانات به بیش از ۲۰۰ تن توزیع گاز خواهد رسید که این امر با توجه به عدم زیرساخت‌ها امکان پذیر نبوده و قطعا باعث بروز مشکلاتی در استان خواهد شد.

او می‌گوید در استان سیستان و بلوچستان هیچ کس جواب گوی کار‌های دولت نیست. روحانی که مشغول فرافکنی است، از سوی دیگر نیز زمانی که برای حضور استاندار در دانشگاه بیش از ده‌ها نامه ارسال شد، او سکوت را ترجیح داد. برخی فرمانداران هم در کل با بیان جمله «امکانات نداریم»، هیچ تلاشی برای رفع محرومیت در استان نکردند.   گاز به زاهدان نرسید/ سهمیه بندی که گرما را از زندگی مردم سیستان و بلوچستان گرفت
کمالی، دبیر جنبش عدالتخواه دانشگاه زابل نیز در این باره به سفر هرساله مسئولین و نمایندگان به استان و وعده آن‌ها برای گازرسانی اشاره کرده و میگوید: نمایندگان و مسئولین دولتی هرساله به استان سیستان وبلوچستان می‌آیند و قول‌هایی می‌دهند که اساسی‌ترین وعده آن ها مربوط به گازرسانی به منطقه سیستان است. به این ترتیب ما هر سال شاهد ارائه وعده‌ها و عملی نشدن آن‌ها در این مورد هستیم. سال گذشته قرار بود تا گاز به زاهدان برسد اما به مهر امسال موکول شد، مهر امسال هم که گذشت، پاییز‌ها و زمستان‌ها هم می‌آیند و می‌گذرند، اما مردم استان از نعمت گاز در این منطقه بی بهره هستند.   گاز به زاهدان نرسید/ سهمیه بندی که گرما را از زندگی مردم سیستان و بلوچستان گرفت
به گفته کمالی، به علت مسافت‌های طولانی در استان پهناور سیستان و بلوچستان، سهمیه دولتی بنزین کفاف حمل و نقل را نمی‌دهد و از طرفی به دلیل نبود کپسول های گاز سی ان جی رانندگان مجبور به استفاده و نصب سیلندر های ال پی جی روی ماشین های خود هستند. به این ترتیب کپسول‌های گاز مصرفی خانه‌ها داخل ماشین ها جاسازی شده که کاری بسیار خطرناک است و تاکنون این اتفاق، موجب انفجار‌ها زیادی شده است .
کمالی می‌گوید در سیستان مردم برای پخت و پز و آبگرمکن های خانگی از کپسول‌های ال پی جی استفاده می‌کنند، که با شروع فصل سرما، کمیاب هم شده است. از طرفی نیز نفتی که در جایگاه‌ها توزیع می‌شود، به دلیل دود فراوان در چراغ‌های نفتی مردم را بیزار کرده و به سمت چراغ‌های گازی سوق داده است. در حال حاضر جایگاه‌های گازرسانی،  شاهد صفوف طولانی و ۱۰۰ متری مردم است. هر فرد نیز ۲ یا ۳ کپسول به همراه دارد؛ که با گذشت زمان و تمام شدن گاز مایع، مردم باید تا فردا منتظر گاز باشند و طبیعتا زندگی و تمام کار‌های واجب از جمله پخت و پز و استحمام و گرمایش منزل به کل متوقف و مختل می‌شود.
به گفته دبیر جنبش عدالتخواه دانشگاه زابل، اخیرا یکی مسئولین استان  گفته است که در زمینه گاز مشکلی نداریم و این در حالی است که صفوف مردم در جایگاه های گاز چیزی جز این ادعا را نشان می‌دهد.

او می‌گوید: دانشجویان استان نیز در چند سال اخیر مطالباتی پیرامون موضوع گازرسانی در استان سیستان و بلوچستان داشته  و نامه نگاری‌هایی نیز انجام داده اند. از طرفی نمایندگان استان در مجلس نیز مطالبات بسیاری برای امر گازرسانی به منازل مردم داشتند، اما به سرانجام نرسید و تنها در مرحله وعده باقی ماند.   کمالی در خصوص روند لوله کشی گاز در استان سیستان و بلوچستان گفت: با این حال روند لوله کشی گازرسانی به کندی انجام می‌شود و در برخی از مناطق شهر زاهدان و زابل در حال انجام است، اما به این صورت که فقط لوله کشی آن تا دو سال دیگر  به طول می‌انجامد.   گاز به زاهدان نرسید/ سهمیه بندی که گرما را از زندگی مردم سیستان و بلوچستان گرفت
کمالی میگوید به دلیل عدم حمایت و بی توجهی مسئولان به تشکل‌های دانشجویی خصوصا در سیستان و بلوچستان، دانشجویان سرخورده شدند و دیگر اشتیاقی برای مطالبه ندارند. مسئولین در گذشته حداقل جواب نامه‌های تشکل‌های دانشجویی را می‌دادند و اگر دعوتی صورت می‌گرفت به دعوت دانشجویان لبیک می‌گفتند، اما امروز به دانشجویان هیچ توجهی نمی‌شود؛ و این موجب دلسردی آن ها برای ورود به موضوعات و مشکلات استان شده است.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد