اعتراض به سند ۲۰۳۰ مصداق بارز نهی از منکر/ نهی از منکر کاری گروهی است
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از «بسیج زنان کشور»؛ جلسه دوم کلاس «نور مبین» با موضوع بررسی آیات قرآن در مورد دو فریضه امر به معروف و نهی از منکر، به همت حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از «بسیج زنان کشور»؛ جلسه دوم کلاس «نور مبین» با موضوع بررسی آیات قرآن در مورد دو فریضه امر به معروف و نهی از منکر، به همت حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج جامعه زنان کشور و با سخنرانی ناهید دمیرچی، مسؤول امور خواهران بسیج طلاب و روحانیون سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ، به مناسبت ماه مبارک رمضان در سازمان بسیج جامعه زنان کشور برگزار شد.
دمیرچی با اشاره به آیه ۱۱۰ سوره مبارکه آل عمران، در بیان مفهوم و ضرورت اجرای دو فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، گفت: لازم است که آمرین به معروف ابتدا خود معروف را بشناسند و بتوانند به درستی از آن دفاع کنند و بر این اساس می توانند از شرع، عقل و عرف متشرع برای شناخت امورات بهره ببرند.
وی افزود: در آیه ۱۰۴ سوره مبارکه آل عمران دومین شرط بعد از شناخت این است که فرد اصرار به گناه داشته باشد، زیرا زمانی فرد گناهی را انجام می دهد اما تکرار نمی کند، پس سریع آن را بیان نکنید، مگر اینکه بر آن مداومت داشته باشد؛ در واقع امر به معروف و نهی از منکر ۲ خصلت خداست پس اگر کسی بخواهد به خدا وصل شود باید این صفات در او پدیدار شود.
مسؤول امور خواهران بسیج طلاب و روحانیون سپاه محمد رسولالله(ص)، با اشاره به آیه «وَلْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّهٌ یَدْعُونَ إِلَى الْخَیْرِ» گفت: در ترجمه این بخش از آیه شریفه آمده است باید از شما امتی(گروهی) قرار گیرند که مردم را به سمت نیکی دعوت کنند یعنی باید کار به صورت گروهی انجام شود و نسبت به مفاسد جامعه و زمان اقدام شود، درواقع برچیدن منکرها و ایجاد فضایل کار گروهی می طلبد.
وی ادامه داد: در مورد انجام کار در این زمینه دو دیدگاه وجود دارد، برخی از مراجع تقلید معتقدند که انجام این کار واجب کفایی است یعنی اگر گروهی تشکیل شد، دیگر از دوش بقیه انجام فریضه برداشته می شود، در حالیکه برخی از مراجع تقلید از جمله رهبر معظم انقلاب این دو فریضه را واجب عینی می دانند که مانند نماز و روزه با انجام دادن دیگران، هیچ وقت تکلیف انجام آن از روی دوش انسان ساقط نمی شود، و بر مکلفان ایشان واجب است که اگر حسنه یا منکری را در جامعه مشاهده کردند علاوه بر تشکیل گروه، به صورت فردی نیز نسبت به آن عکس العمل نشان بدهند.
دمیرچی تاکید کرد: در ادامه آیه ۱۰۴ سوره مبارکه آل عمران آمده است که اگر این فریضه ها به صورت دسته جمعی انجام شود «َأُولَئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ» همانا آنان رستگار می شوند.
وی در پاسخ به این شبهه که برخی می گویند ما خواهان آزادی هستیم و نهی از منکر آزادی ما را تحت الشعاع قرار می دهد، گفت: ما در جامعه اسلامی زندگی می کنیم و لازم است که مقرراتی بر آن حاکم باشد، مانند قواعدی که در رانندگی وجود دارد و راننده نباید از چراغ قرمز رد شود و باید به قوانین احترام بگذارد، فریضه نهی از منکر نیز باید در جامعه اسلامی پیاده شود.
این استاد حوزه افزود: در پاسخ به این شبهه، پیامبر اکرم(ص) فرمودند مثال این افراد، مانند کسی است که با گروهی سوار کشتی می شود و هنگامی که در وسط دریا قرار می گیرد، به سوراخ کردن جایگاه خویش می پردازد. اگر دیگران او را از این کار خطرناک باز ندارند، آب به کشتی نفوذ می کند و یک باره همگی غرق می شوند؛ بنابراین در مقابل منکر نباید بی تفاوت بود.
مسؤول امور خواهران بسیج طلاب و روحانیون سپاه محمد رسولالله(ص) با بیان این که نهی از منکر ۳ مرحله دارد، گفت: هر فرد انزجار خود را به زبان، قلب و رفتار باید نشان بدهد و سند۲۰۳۰ یکی از این موارد است که با مبانی علوی و نبوی ما سازگاری ندارد و مخالف نص صریح قرآن کریم است، به طور مثال در مورد خانواده نظراتی دارد که آیت الله مکارم شیرازی به خوبی به تفسیر آن پرداختند، اهمیت به خانواده بسیار مهم و خوب است اما از نظر آن ها، همجنس گرایان که رابطه مرد و مرد و زن با زن برقرار می شود نیز خانواده نام دارد در حالیکه در مبانی دینی، نبوی و علوی ما این روابط خانواده نام نمی گیرد.
وی تاکید کرد: به صورت صریح قرآن کریم بیان می کند که قومی در زمان حضرت لوط وجود داشتند که به لواط مشغول بودند و دچار عذاب الهی شدند، پس ما این مورد را اصلا نمی پذیریم و این روابط را در چارچوب یک خانواده قبول نداریم، مشکل دیگر این است که در این سند برای تن فروشی به عنوان یک شغل حقوق قائل هستند حال آنکه ما آن را زنا می دانیم.
دمیرچی ادامه داد: واجب است که ما در این مورد مداومت کنیم و به ناظر و بازرسی که باید در امر به معروف و نهی از منکر وجود داشته باشد، عکس العمل نشان بدهیم؛ در مورد سند ۲۰۳۰، ناظرین ما مقام معظم رهبری، مراجع عظام تقلید، مسئولین در صدا و سیما، ریاست جمهوری، بازرسین وزارت کشور، وزارت ارشاد، شورای عالی انقلاب، هستند که بر تک تک ما لازم است که اعتراض خود را در خصوص اجرای سند ۲۰۳۰ به دفاتر مراجع و همچنین رسانه ها و وزارت خانه های مرتبط با سند اعلام کنیم.
مسؤول امور خواهران بسیج طلاب و روحانیون سپاه محمد رسولالله(ص) در پایان نیز گفت: این ماه فرصت بسیار مناسبی برای کسب فضایل اخلاقی است، دهه اول آن رحمت، دهه دوم مغفرت و دهه سوم دهه اجابت است و با استغفار می توان دل را بیش از پیش آماده دریافت رحمت الهی کرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰