به چه شیوهای میتوان جهیزیه را پس از طلاق پس گرفت؟
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ زندگی زناشویی در مقایسه با زندگی مجردی تقدس خاصی دارد و بنابراین هرکسی که زندگی زناشویی را شروع می کند باید نسبت به خیلی از امورات آگاهی داشته باشد و حتی در برخی موارد که حتی
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ زندگی زناشویی در مقایسه با زندگی مجردی تقدس خاصی دارد و بنابراین هرکسی که زندگی زناشویی را شروع می کند باید نسبت به خیلی از امورات آگاهی داشته باشد و حتی در برخی موارد که حتی حق با هم او باشد باید گذشت کند تا زندگی زناشویی سرشار از لذت و خوشبختی را تجربه کند اما در این میان، جهیزیه موردی که است که زوجه در همان ابتدای زندگی برای گذران زندگی خود توسط والدین او خریداری شده و آن ها را به خانه زوج وارد می کند تا بتواند جهت گذران زندگی خود از آن ها استفاده کند. البته در زندگی زناشویی بیشتر امورات و اموال مشترک شده و به اصطلاح من به ما تبدیل میشود ولی باز هم با این همه خیر و برکتی در زندگی زناشویی وجود دارد ولی گاهی مواقع اختلاف کوچکی به اختلافات بسیار بزرگی تبدیل می شوند.
اموال منقولی که توسط زوجه استفاده میشود به زوجه تعلق میگیرد و اموالی که توسط شوهر بنا به عادت و به صورت مکرر استفاده میشود متعلق به شوهر بوده و یکسری از اموال هم به صورت مشترک استفاده میشوند. جهیزیه شامل اموال منقولی است که توسط زوجه به خانه زوج آورده میشود و به مرور زمان خراب شده یا از میزان بهرهوری آن کاسته شده و مستهلک میشود. البته شوهر هم در عقدنامه نسبت به جایگزینی اموال منقول جهیزیه متعهد نشده یا حتی قرار بر این هم نیست که مبالغ اموال خراب شده را به زوجه پرداخت کند ولی با این وجود در صورتی که قدرت خرید داشته باشند میتوانند اموال بهتری را خریداری کرده و از آن استفاده کنند. زمانی که زن و شوهر بر سر طلاق توافق می کنند، نحوه استرداد جهیزیه به گونه دیگری خواهد بود.
علیرضا احمدزاده، وکیل دادگستری، در خصوص نحوه استرداد جهیزیه در طلاق توافقی به خبرنگار برنا گفت: زمانی که طرفین بر سر طلاق به توافق برسند در این صورت باید نحوه استرداد و زمان و مکان آن را نیز مشخص کنند، البته این کار بعد از جاری شدن صیغه طلاق به انجام میرسد، زوجه زمان و مکانی را برای دریافت جهیزیه مشخص میکند. در صورتی که زوجه هنوز در مورد استرداد جهیزیه توافق نکرده باشند میتواند براساس لیست ابتدایی، اموال جهیزیه را دریافت کند.
وی در پاسخ به این سوال که جهیزیه به صورت دقیق شامل کدام اموال موجود میشود، اظهار کرد: لیست اموال جهیزیه همان اموالی است که زوجه در ابتدای زندگی خود به خانه شوهر میآورد و زوجه میتواند در اموال خود هر گونه دخل و تصرفی را به انجام برساند.
احمدزاده با اشاره به این موضوع که زوجه حتی در مقایسه با شوهر استقلال مالی دارد، تصریح کرد: زن میتواند مبلغ درآمدی خود را به هر نحو که بخواهد صرف کند. زوجه میتواند طبق لیست ابتدایی خود، اموال دلخواه خود را به هر شکل و ترتیبی استرداد کند. مرد نیز باید در همان ابتدای زندگی، لیست اموال را مشاهده کرده و آنها را امضاء کند. زمانی که زوج لیست اموال را امضاء کرد دیگر این چنین لیستی یک لیست معمولی نیست بلکه یک سند معتبر محسوب میشود. هر اموال منقولی که زوجه در ابتدای زندگی خود خریداری کرده جزو جهیزیه او محسوب میشود.
این وکیل دادگستری در پاسخ به این سوال که آیا برای استرداد جهیزیه حتما به دادگاه مراجعه کرد، عنوان کرد: در صورتی که ارزش مالی جهیزیه کمتر ۲۰ میلیون تومان باشد، دادخواست زوجه به شورای حل اختلاف واگذار میشود در غیر این صورت زوج و زوجه باید به دادگاه خانواده مراجعه کنند؛ البته زوجین باید بر سر نحوه استرداد جهیزیه به توافق رسیده باشند و در توافق خود نیز نحوه استرداد را مشخص کرده باشند تا براساس توافق جهیزیه استرداد شود.
او در پایان یادآور شد: امیدواریم که هیچ آشیانه عشقی ویران نشود و زوجین بتوانند در هر شرایطی باهم یک زندگی سرشار از عشق و محبت را تجربه کنند حتی به گونهای دیگر واژه طلاق از دایرهالمعارف حذف شود و آن روز همان روزی که است که خداوند وعده داده که همگان با عشق و امید و عدالت خداوندی زندگی خواهند کرد.
بیشتر بخوانید: آموزش، تنها راه کاهش طلاق است علایم هشدار دهنده در ازدواج!
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰