تاریخ انتشار : شنبه 6 خرداد 1396 - 8:34
کد خبر : 6706

بازار رنگارنگ عطاری ها شلوغ تر از هر فصل دیگر/ماست و خرما جز لاینفک سفرهای افطار قوم بلوچ

بازار رنگارنگ عطاری ها شلوغ تر از هر فصل دیگر/ماست و خرما جز لاینفک سفرهای افطار قوم بلوچ

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پهره؛ یکی از سنت هایی حسنه و واجب در میان امت مسلمان عمل کردن به فریضه واجب روزه داری است که البته در هر کجای دنیا با تعدد هر قوم مسلمانی؛ آداب و رسوم ماه

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پهره؛ یکی از سنت هایی حسنه و واجب در میان امت مسلمان عمل کردن به فریضه واجب روزه داری است که البته در هر کجای دنیا با تعدد هر قوم مسلمانی؛ آداب و رسوم ماه مبارک رمضان در آن متفاوت است.

در شهرستان ایرانشهر هم با شروع ماه مبارک رمضان آداب و رسوم این ماه با شور و اشتیاق فراوانی دنبال می شود که بیشتر از هرکس برای روزه اولی ها این تجربه شیرین تر است.

در ایرانشهر یکی از بازارهایی که بیشتر از جاهای دیگر مورد استقبال قرار می گیرد عطاری هاست؛ در همین زمینه نوربی بی یکی از زنان بومی ایرانشهر به خبرنگار پهره گفت: با توجه به بالابودن مصرف پکوره و سمبوسه در بین مردم منطقه؛ بیشترین خرید مردم از عطاری ها بذر گیشنیز و آرد نخود می باشد.

 

 

وی افزود: «پکوره» از مخلوط آرد نخود، آرد گندم، گشنیز، ادیه های معطر، روغن، فلفل و سیب زمینی تهیه می شود و مردم بلوچ معمولاً سر سفره افطار از این غذا بهره می گیرند، دستور پخت آن از کشورهای عربی و پاکستان گرفته شده است.

نوربی بی ادامه داد: با اذان مغرب سفره افطار پهن و بعد از خوردن مقدار کمی ماست و خرما؛ بلافاصله نماز مغرب را اقامه می کنیم و تقریبا در یک ساعت بعد از افطار نماز عشا و بعد از آن سفره شام پهن می شود.

 

وی با اشاره به این نکته که  امکان ندارد ماست و خرما از سفره افطار قوم بلوچ حدف شود افزود: در سفره افطار علاوه بر خوراکی های مرسوم مثل آش و حلیم؛ میوه و شربت هم برای رفع عطش گرمای طاقت فرسای منطقه؛ طرفداران خاص خود را دارد.

وی ادامه داد: تباهگ، نان تیموش، ترشی انبه، ترشی لیمو، کتوک، هارگ، بت ماش، چانگال هم از خوراکی های مورد استفاده در سفره های ماه مبارک رمضان در منطقه بلوچستان است که همیشه بخشی از این مواد خوراکی برای مشارکت در ثواب افطاری دادن در سینی هایی به مساجد فرستاده می شود.

 

نوربی بی "سیوه ایی" را هم یکی از شیرینی های خوشمزه مردم بلوچ منطقه معرفی کرد و گفت: اکثرا این شیرینی رشته ای شکل قبل از اقامه نماز عید فطر مصرف می شود و تقریبا در خانه همه طبخ می شود.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد