عفو و گذشت به یک واکنش دائمی در زندگی تبدیل شود
حجتالاسلام اصغر دانشی، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه لرستان در گفتوگو با ایکنا از لرستان، با تاکید بر لزوم ترویج خوبیها در جامعه با امر به معروف و نهی از منکر، اظهارکرد: در آیه ۱۹۹ سوره اعراف با مضمون «خُذِ الْعَفْوَ وَأْمُرْ بِالْعُرْفِ وَأَعْرِضْ عَنِ الْجَهِلِینَ» سه راهکار اساسی برای تقویت ارتباطات اجتماعی و امر
حجتالاسلام اصغر دانشی، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه لرستان در گفتوگو با ایکنا از لرستان، با تاکید بر لزوم ترویج خوبیها در جامعه با امر به معروف و نهی از منکر، اظهارکرد: در آیه ۱۹۹ سوره اعراف با مضمون «خُذِ الْعَفْوَ وَأْمُرْ بِالْعُرْفِ وَأَعْرِضْ عَنِ الْجَهِلِینَ» سه راهکار اساسی برای تقویت ارتباطات اجتماعی و امر به معروف و نهی از منکر بیان شده است.
وی با ذکر این مطلب که در آیه مذکور عفو و بخشش، ترویج خوبی و برخورد مناسب با جاهلین بهعنوان راهکارهای تقویت ارتباطات اجتماعی بیان شده است، اضافه کرد: عفو بهمعنای گذشت از حق است و گذشت باید به یک واکنش دائمی در زندگی تبدیل شود تا در برخی جاها بتوانیم از حق خودمان در مقابل حق مقدور بگذریم.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان لرستان با بیان اینکه عرف در لغت به بلندی گفته میشود که به چشم میآید، اضافه کرد: ما باید به ارزشهای انسانی که همگان در جامعه میبینند بیشتر توجه کنیم این در حالیاست که در مقابل آن پرهیز از منکرات آمده است.
وی با ذکر این مطلب که راهکار دیگری که موجب هدایت اجتماعی و تقویت ارتباطات اجتماعی میشود منش نسبت به انسان جاهل است، اضافه کرد: جاهل به دو معناست که گاهی جاهل علم دارد که باید آنرا هدایت کرد اما گاهی جاهل عاقل نیست.
دانشی با بیان اینکه منشور و رفتار ما در برخورد با افراد جاهل باید بر مبنای آیات قرآن باشد، خاطرنشان کرد: برای امر به معروف باید قابلیتهای شاخصی داشته باشیم نخست آنکه خودمان معروفات را انجام دهیم و خودمان اول نسبت به آن اهتمام داشته باشیم.
دانشی شناخت معروفات دین را از دیگر لازمههای امر به معروف و نهی از منکر دانست و با یادآوری این مطلب که لازمه دیگر امر به معروف بصیرت است، اضافه کرد: داشتن خردورزی در هنگام امر به معروف لازم است لذا باید بدانیم در هنگام اجرای امر به معروف چگونه عمل کنیم.
هماهنگی قول و عمل در امر به معروف
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان لرستان با تأکید بر تقویت قابلیت اخلاقی افرادیکه بهعنوان امر به معروف کننده مطرح هستند، خاطرنشان کرد: کسیکه مردم را دعوت به چیزی میکند باید اخلاص، سینه فراخ، حُسن خلق و هماهنگی قول و عمل داشته باشد.
وی با ذکر این مطلب که هر مصاحی اول باید صالح باشد تا بتوانند روحیه اصلاحگری داشته باشد، اضافه کرد: اگر پیامبر اسلام(ص) توانست اسلام را جهانی کند اول خود و خانواده خود را اصلاح کرد.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰