غلبه بر نقرس با طب سنتی
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نقرس اظهار کرد: این بیماری به علت رسوب اسید اوریک در لایههای مفاصل مانند قوزک پاها، زانوها، آرنجها و به ویژه انگشت شست پا ایجاد میشود و درد را به همراه دارد. نقرس در افراد دموی مزاج
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نقرس اظهار کرد: این بیماری به علت رسوب اسید اوریک در لایههای مفاصل مانند قوزک پاها، زانوها، آرنجها و به ویژه انگشت شست پا ایجاد میشود و درد را به همراه دارد. نقرس در افراد دموی مزاج (طبع گرم و تر) بیشتر دیده میشود. این بیماری در مردان شایعتر است و در زنان هم پس از سن یائسگی بیشتر دیده میشود.
عوامل مؤثر در ایجاد نقرس
او بیان کرد: رعایت نکردن اصول تغذیه صحیح، مصرف زیاد گوشت قرمز به ویژه گوشت گاو و گوساله، ابتلا به چاقی، خوردن زیاد حبوبات مانند عدس، لوبیا و نخود، مصرف زیاد سبزیهایی مانند اسفناج و تره، خوردن برنج بدون سبوس، اختلال در کارکرد کبد و کلیهها، به هم خوردن تعادل عملکرد هورمونهای بدن، تنظیم نبودن سوختوساز بدن، مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده و شیرینیهای قنادی، کم تحرکی، نوشیدن چای پُر رنگ و هر عاملی که در غلیظ شدن خون مؤثر باشد، از جمله عوامل مؤثر در ایجاد نقرس هستند.
بیشتر بخوانید: بیماری نقرس چه علائمی دارد؟ / بهترین درمانهای طبیعی برای نقرس
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: ابتلا به چربی خون (کلسترول خون بالا)، فشار خون، دیابت نوع یک و ۲، عوامل ارثی، استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی در بروز بیماری نقرس نقش دارند.
مهمترین علائم نقرس
عظمایی تأکید کرد: قرمزی و درد شدید مفاصل به ویژه انگشت شست، قوزک و مچ پا از مهمترین علائم نقرس هستند. در این عارضه رسوبهای اسید اوریک در بافتهای زیر پوست مانند آرنج و مچ دست تجمع پیدا میکنند و به شکل برجستگی مشاهده میشوند. اگر بیماری نقرس با التهاب همراه باشد اغلب درد هم احساس میشود.
بخور و نخورهای غذایی برای مبتلایان به نقرس
او تصریح کرد: مبتلایان به نقرس باید از مصرف گوشت قرمز به ویژه گوشت گاو و گوساله، حبوبات مانند عدس، لوبیا و نخود، دل، قلوه، جگر، مغز، کله پاچه، خاویار، دوغ ترش، ماست بدون مصلح، چای پُر رنگ، باقالی، غذاهای ترش و پُر ادویه، آبگوشت با نخود زیاد، خیارشور، غذاهای کنسرو شده و ساندویچی مانند سوسیس و کالباس پرهیز کنند. این افراد میتوانند گوشت گوسفند جوان را به مقدار کم بخورند اشخاص دچار این عارضه باید از اضطراب، استرس و عصبانیت هم دوری کنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: گنجاندن ورزش در برنامه روزانه مبتلایان به نقرس ضروری است. همچنین افراد دچار این عارضه که از اضافه وزن و چاقی رنج میبرند باید وزن خود را کاهش دهند.
عظمایی اظهار کرد: پاکسازی خلط غالب بدن در درمان بیماری نقرس بسیار اهمیت دارد که برای پاکسازی از مصرف مصلحات، حجامت، زالو و زنبوردرمانی کمک بگیریم. ماساژ بدن با روغنهای گل محمدی و شترمرغ هم برای مبتلایان به نقرس مفید است.
بیشتر بخوانید: مطالبی که هیچگاه درباره نقرس نشنیدهاید! / آیا شما در معرض ابتلا به نقرس هستید؟
او بیان کرد: افراد دچار نقرس برای رفع مشکلشان میتوانند عرقیات کیالک، کاسنی، خارشتر و بید را به نسبت مساوی با هم ترکیب کنند و روزانه سه تا چهار لیوان از این مخلوط را به همراه شربت سکنجبین بنوشند. مصرف روزانه ۲ تا سه لیوان زرشک آبگیری برای مبتلایان به این عارضه مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: مصرف سورنجان به علت داشتن مادهای به نام «کلشیسین» برای مبتلایان به نقرس مفید است. برای این منظور سورنجان را میتوان با هلیله سیاه، پوست هلیله زرد و مقدار خیلی کم عصاره صبر زرد و عسل مخلوط کرد و این ترکیب را به شکل نخود درآورد و روزانه حدود ۶ نخود از این مخلوط را میل کرد.
عظمایی تأکید کرد: از آبمیوههای طبیعی مفید برای مبتلایان به نقرس میتوان به آب انگور، هندوانه، گیلاس و آلبالو اشاره کرد.میوه سیب و میوهها و سبزیهای سرشار از ویتامین C مانند نارنگی، پرتقال، لیمو شیرین و کلم بنفش هم برای افراد دچار این عارضه مناسب است.
او یادآوری کرد: مبتلایان به نقرس در صورت مصرف ماست و دوغ باید از مصلحات آنها مانند آویشن، کاکوتی، پونه، زیره و زنیان استفاده کنند. مصرف ماء الجبن افتیمونی (آب پنیر) به افراد دچار این عارضه پیشنهاد میشود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰