تاریخ انتشار : پنجشنبه 4 مهر 1398 - 4:50
کد خبر : 64754

محجبه ها به زیر زمین هدایت می شوند

محجبه ها به زیر زمین هدایت می شوند

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از کرج، امروزه دسترسی به لباس های فاخر و پوشیده برای زنان در سطح شهر کرج به دغدغه ای برای بانوان محجبه تبدیل شده و این در حالی است که پوشش مناسب یکی از آموزه های دینی اسلام

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از کرج، امروزه دسترسی به لباس های فاخر و پوشیده برای زنان در سطح شهر کرج به دغدغه ای برای بانوان محجبه تبدیل شده و این در حالی است که پوشش مناسب یکی از آموزه های دینی اسلام وضامن بقای نظام اخلاقی خانواده است.

ترویج فرهنگ عفاف و حجاب به عنوان یکی از وظایف فرهنگی  باید در دستور کار همه متولیان فرهنگی باشد اما توسعه بازارهای مملو از پوشاک نامتعارف بانوان که هیچ سنخیتی با عفاف و پوشیگی زنان جامعه ندارد نشان می دهد که کم کاری های فراوانی در این حوزه فرهنگی بسیار مهم صورت گرفته است.

یکی از موضوعاتی که در موضوع گسترش فرهنگ حجاب می توان مورد مطالعه و بررسی قرار داد فروشگاه ها و مراکز عرضه محصولات حوزه عفاف و حجاب است که انتظار می رود با عرضه مناسب و متنوع لباس های بانوان بتواند نقش مناسبی در پاسخ به نیازها و سلایق افراد مختلف جامعه ایفا کند اما در شهر کرج ماجرا طور دیگری رقم خورده است.

یکی از مواردی که موجبات گلایه شهروندان را فراهم می کند ناشناخته بودن مراکز عرضه چادر در کرج است. با توجه به سیاست های غلط دولت مبنی بر عدم تخصیص یارانه دولتی به چادر، تامین هزینه‌های این محصولات بانوان محجبه را با مشکل مواجه کرده است اما در شهر کرج با توجه  به مکان یابی نامناسب فروشگاه های عرضه محصولات حجاب این مشکلات مضاعف می شود و همان چادر گران قیمت هم در سطح شهر یافت نمی شود!

 

خبرنگار فارس برای بررسی دقیق تر این موضوع و گفت و گو با مردم و مغازه داران به سطح شهر کرج رفت. بانوی جوانی که به همراه همسرش در خیابان شهید بهشتی کرج حضور داشت و کلافه به نظر می رسید به خبرنگار ما می گوید: به تازگی از تبریز به این شهر مهاجرت کرده ایم اما به حدی تعداد فروشگاه های مورد نظر اندک هستند که باید با پرس و جو آن ها را پیدا کرد.

گشت و گذار در خیابان های اصلی و پرسش از خانم های حاضر در خیابان، ما را به سوی مکانی در زیر زمین در میدان شهدای کرج هدایت کرد که ظاهر آن محدوده نشانی از تولید و فروش محصولات عفاف و حجاب نداشت و تنها به نام پناهگاهی در گذشته شناخته می شد که امروز به نام بازار لاله معرفی می شود.

فروش چادر در پناهگاه جنگی!

به گفته کسبه محل، در زمان جنگ، این مکان به عنوان پناهگاه مورد استفاده قرار می گرفت و پس از جنگ آن به عنوان نمایشگاه های دوره ای فرهنگی استفاده می شد اما در سال های اخیر به مرکز فروش و عرضه محصولات حجاب و عفاف تبدیل شده است که سکوت حاکم بر مجموعه، عدم استقبال شهروندان از این مرکز را فریاد می زند. 

با ورود به این مکان نخستین سؤالی که در ذهن ایجاد می شود این است که آیا مکانی در زیر زمین باید به محصولات حجاب تعلق گیرد؟ در حالیکه لباس های نامتعارف و نامناسب که در شأن بانوان این مرز و بوم نیستند باید با افتخار در روی زمین و در ملاء عام به فروش برسند.

این روزها مشاهده می شود مانتوهای بدون دکمه، نازک و بدن نما که الگوی خاصی برای دوخت آن ها طراحی نشده و تنها از روی سلایق شخصی و متدهای غربی به کشور وارد شده اند و شلوارهای پاره و کوتاه بازار را قبضه کرده و نبض آن را در دست گرفته اند.

شعار همه مسؤولان برخورد با پدیده شوم بی حجابی و بدحجابی است اما وجود چنین مراکزی در سطح شهر، آن هم در زیر زمین، خلوت و بدون دید مناسب، فاصله زمین تا آسمان بودن این شعار را ثابت می کند.

علیرضا علیزاده مدیر بازار عفاف و حجاب لاله کرج در گفت و گو با خبرنگار فارس در کرج ضمن گلایه از عدم حمایت دستگاه های فرهنگی استان البرز گفت: حدود چهار سال پیش، راه اندازی مجموعه ای با محوریت حجاب و عفاف در دستور کار مسؤولین استان قرار گرفت و این مرکز به نام بازار حجاب و عفاف لاله با سرمایه ای نزدیک به  ۴۵۰ میلیون تومان در میدان شهدای کرج راه اندازی شد.

مدیر بازار عفاف و حجاب لاله کرج بیان کرد: به دلیل مشکلاتی از قبیل قرارگیری این مرکز در زیر زمین و عدم تطابق دخل و خرج غرفه داران ، استقبالی از سوی آن ها صورت نگرفت و پیشرفتی در این زمینه حاصل نشد که در پی آن، تعداد غرفه های فعال، از ۳۰ باب مغازه به هفت باب کاهش یافت.

علیزاده اذعان کرد: تلاش های فراوانی برای جلوگیری از تعطیلی این بازار صورت گرفت و در حال حاضر هزینه ای بابت اجاره مغازه از غرفه داران بازار عفاف و حجاب لاله در کرج دریافت نمی شود و تنها ۳۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان بابت حق شارژ، خدمات و مدیریت اجرایی از فروشندگان دریافت می شود و بدین ترتیب بر تعداد غرفه داران افزوده شده تا بازار به شکل کنونی در آمد.

کسی اینجا را نمی شناسد!

یکی از فروشندگان این مرکز در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: مدتی است که این فروشگاه را تحویل گرفته ام اما روزانه تعدادی انگشت شمار از این مرکز بازدید می کنند. احساس می کنم بسیاری از مردم از وجود چنین مکانی بی اطلاع هستند.

 

فیلم | وضعیت بازار ارائه محصولات عفاف و حجاب در کرج 

وی ادامه داد: خیلی تلاش کردم این فضا را به دوستان معرفی کنم اما مگر ما چقدر دوست و آشنای محجبه داریم تا بتوانیم این مرکز را به همه معرفی کنیم؟ چاره ای جز ماندن در این مرکز ندارم چون هزینه اجاره مغازه در کرج بسیار بالا و از توان من خارج است.

شاید بانوان محجبه مشکلی با رفتن به زیر زمین برای خرید لباس پوشیده نداشته باشند اما به هر حال این مرکز باید به مردم معرفی شود. مسؤولین مربوطه در استان تا چه حد حاضرند در این مسیر سرمایه گذاری کنند؟ چقدر می توانند از سود حاصل از تبلیغات شهری چشم پوشی کنند؟ چه تعداد از تابلوهای سطح شهر را می توانند به تبلیغ در زمینه حجاب اختصاص دهند؟ چندین جلسه با محوریت حجاب در استان برگزار شده که خروجی آن تشویق بخش خصوصی به در اختیار گذاشتن واحدهای خالی و یا اختصاص تابلویی مختص تبلیغات محصولات حجاب بوده است؟

میراسماعیل صدیق، رئیس اتحادیه پوشاک کرج در گفت و گو با خبرنگار فارس در کرج با بیان اینکه اتحادیه پوشاک پرچمدار حجاب در استان است اما حامی ندارد گفت: تمایل به تبلیغات مراکز حجاب در استان از سوی این اتحادیه وجود دارد اما هزینه های فراوان پایه های تبلیغاتی که هر کدام مربوط به یک نهاد یا ارگان است قادر به تبلیغات در سطح شهر نیستیم.

تابلوهای شهری فقط برای درآمدزایی از کنسرت است

رئیس اتحادیه پوشاک کرج با اشاره به هزینه های گزاف رزرو پایه ای تبلبغاتی در شهر افزود: از مسؤولین انتظار می رود تا همکاری لازم در زمینه تبلیغات کالاهای مربوط به حجاب را با اتحادیه پوشاک داشته باشند و برخی تابلوهای سطح شهر را در اختیار این اتحادیه قرار دهند تا این پوشاک که آبروی جامعه است به خوبی تبلیغ شود.

رئیس اتحادیه پوشاک کرج گفت: بزرگترین مشکل این واحدهای صنفی در سطح شهر، بالا بودن اجاره بهاست و به دلیل اینکه تقاضای چادر و محصولات حجاب نسبت به پوشاک نامتعارف کمتر است، تولید کنندگان و فروشندگان را از نظر اقتصادی با مشکل مواجه می کند.

صدیق مطرح کرد: در جلساتی که بدین منظور برگزار شده پیشنهاد دادیم طبقات فوقانی روزبازارهای سطح شهر در اختیار اتحادیه پوشاک قرار گیرد تا غرفه بندی شده و به منظور راه اندازی نمایشگاه های دائمی در اختیار فروشندگان قرار گیرد.

رئیس اتحادیه پوشاک کرج با اشاره به حضور خوب تولید و توزیع کنندگان پوشاک در استان البرز تصریح کرد: در شهرداری ها علاوه بر باجه ای که به بانک شهر اختصاص داده شده می توان باجه دیگری را در اختیار این اتحادیه قرار داد تا پوشاک مربوطه، زیر قیمت بازار به دست مصرف کننده برسند.

وی اظهار کرد: بخش هایی از ادارات، حوزه های بسیج و پایگاه ها می توانند با راه اندازی غرفه ای مربوط به این گونه محصولات، نقش مؤثری در کاهش نارضایتی مردم مبنی بر کمبود مراکز عرضه چادر در استان داشته باشند. از سوی دیگر نظارت بر قیمت چادرهای عرضه شده در این مراکز می تواند گامی بلند در جهت تمایل به حجاب باشد.

خانم محجبه ای که به همراه دخترش برای خرید چادر به یکی از این مراکز مراجعه کرده بود، در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: هر بار که برای خرید چادر مراجعه می کنیم با مشکلاتی از قبیل هزینه بالای چادر مشکی مواجه می شویم. قیمت ها از توان خرید مردم بسیار بالاتر است.

 

با مراجعه به یکی از این مغازه ها و ارائه لیست قیمت فروشنده مشاهده کردیم پایه قیمت چادر ازحدود  ۱۸۰ هزار تومان آغاز و به صورت فزاینده ای افزایش می یابد تا جایی که به عنوان مثال، یک خانم شاغل با حقوق متوسط ماهانه خود می تواند دو قواره چادر تهیه کند.

رئیس اتحادیه پوشاک کرج همچنین در مورد افزایش قیمت چادر ادامه داد: بخشی از تولید پارچه چادر مشکی در خرم آباد انجام می شود و بخش دیگر از طریق واردات تأمین می شوند و جلوگیری از واردات برخی کالاها افزایش قیمت را نیز در پی داشته است زیرا زمانی که واردات منسوجات و پوشاک قاچاق ممنوع شود نمی توان چادر را از میان آن ها تفکیک کرد و این خود یکی از دلایل افزایش قیمت است.

با نگاهی به گذشته این استان به سادگی می توان دریافت که کارخانه های جهان چیت و فخر ایران در زمینه نساجی فعالیت می کردند بنابراین با توجه به مصرف لباس مشکی در ایام محرم و عزاداری ها این ظرفیت در استان وجود دارد که بتواند تولید پارچه مشکی را داشته باشد و قطعا درآمد خوبی نیز خواهد داشت.

در صورتی که تولید محصولی بیشتر شود به دنبال آن قیمت نیز کاهش می یابد که این امر مشارکت مسؤولین مربوطه را می طلبد تا با توجه به نیاز جامعه، کالاهای مربوط به عفاف و حجاب بیشتر توزیع شود.

—————————-

تهیه گزارش: صدیقه صباغیان

—————————-

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد