تاریخ انتشار : چهارشنبه 23 مرداد 1398 - 6:50
کد خبر : 61406

ممانعت شریعتمداری از افشای بدهی‌های دولت به صندوق بازنشستگی

ممانعت شریعتمداری از افشای بدهی‌های دولت به صندوق بازنشستگی

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، وقتی علم فسادستیزی و شفافیت بلند می‌شود ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کار می‌شوند تا حذفت کنند. به راستی چرا؟ مگر آرمان‌های مردمی که انقلاب کرده‌اند و امام و شهدا غیر

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، وقتی علم فسادستیزی و شفافیت بلند می‌شود ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کار می‌شوند تا حذفت کنند. به راستی چرا؟ مگر آرمان‌های مردمی که انقلاب کرده‌اند و امام و شهدا غیر از عدالت‌گستری و فسادستیزی بوده است. واقعیت این است که مساله به این سادگی‌ها نیست.

اولا وقتی فسادی برملا می‌شود دو گروه مقابل شما قد خواهند کشید. منتفعان از فساد و همراهان‌شان و مسوولان وقتی که در زمان تصدی آن‌ها این فساد اتفاق افتاده است. مراسم معارفه سرپرست جدید صندوق بازنشستگی کشوری، با حضور وزیر کار، مسوولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تعدادی از مدیران و معاونان صندوق روز گذشته در حالی برگزار می‌شود که سیدمیعاد صالحی مدیرعامل ۳۷ ساله صندوق بازنشستگی کشوری بعد از چهار ماه فعالیت در صندوق بازنشستگی دوشنبه شب از سمت خود برکنار شد.

صالحی در مدت چهار ماهه حضور خود در صندوق بازنشستگی دست به اقدامات جنجال‌برانگیز و افشاگرانه علیه زیرمجموعه خود زد. دهم فروردین ۹۸، محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دکتر سیدمیعاد صالحی ۳۶ ساله (متولد ۱۳۶۱ در تهران) را به مدیرعاملی صندوق بازنشستگی کشوری منصوب کرد. برخی این انتصاب را به تراژدی «ژن خوب» و حماسه انتصاب «علی فروغی» در شبکه ۳ و داستان انتصاب کامبیز مهدی‌زاده فرساد (داماد حسن روحانی) مرتبط می‌کنند. در حالی که ظرفیت علمی و اجرایی میعاد صالحی، قابل مقایسه با کامبیز مهدی‌زاده‌فرساد و رییس جوان شبکه سه نبود. صالحی یک دانش‌آموخته موفق دکترا در حوزه فنی و مهندسی و کارآفرینی دانش‌بنیان بوده و ۱۱ سال عضو پیوسته بنیاد ملی نخبگان بود.

این دانش‌آموخته جوان، سابقه مشاورت علمی و فناوری رییس‌جمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت را در کارنامه داشته و یک دوره نیز، مشاور رییس شورای سیاستگذاری و راهبری طرح‌های صنایع نوین وزارت صمت بود. عضویت در هیات مدیره صندوق نوآوری و شکوفایی، از دیگر سمت‌های دکتر صالحی پیش از مدیرعاملی صندوق بازنشستگی کشوری است. البته مخالفان این انتصاب نیز این سوال را مطرح می‌کردند که چگونه یک جوان سی و اندی ساله بدون تجربه اجرایی، وارد عرصه مشاوره شده و سریعا به درجه مدیرعاملی صندوق بزرگ بازنشستگی کشوری منصوب می‌شود؟ البته روحانی پیش‌تر نیز به برخی انتصابات وزرا واکنش نشان داده بود، پاییز گذشته پس از آنکه رحمانی، وزیر صنعت، فردی به نام کامبیز مهدی‌زاده که داماد رییس‌جمهور است را به سمت معاون منصوب کرده بود، روحانی بلافاصله ساعتی بعد او را توبیخ کرد و خواستار لغو آن شد. فردای آن روز اعلام شد که با استعفا ماجرا خاتمه پیدا کرده است.
فشار‌ها و تخریب‌ها

وی برای اولین بار مدارک تحصیلی مدیران صندوق و شرکت‌های تابعه را منتشر کرد. او همچنین برای اولین بار جمع حقوق و مزایای مدیران صندوق و شرکت‌های تابعه‌اش را منتشر کرد. سیدمیعاد صالحی، در قدم بعدی‌اش صورت‌های مالی شرکت‌های صندوق بازنشستگی کشوری را منتشر کرد و در تدارک انتشار جزئیات پرونده‌ها و پروژه‌های چند هزار میلیاردی زیرمجموعه‌های این صندوق بود که عمر مدیریتش بر صندوق به پایان رسید. صالحی در آخرین توئیت خود پیش از برکناری‌اش نوشته بود: «هرچه امور صندوق بازنشستگی را شفاف‌تر می‌کنیم، فشار‌ها و تخریب‌ها نیز بیشتر می‌شود. گام مهم بعدی، انتشار جزئیات پرونده‌ها و پروژه‌های چندصد و چندهزار میلیارد تومانی است. صالحی که در زمان تصدی خود بر صندوق بازنشستگی کشوری مواردی از جمله دریافتی اعضای هیات مدیره را از طریق توئیتر اعلام می‌کرد در آخرین توئیت خود نوشته بود: هرچه امور صندوق بازنشستگی را شفاف‌تر می‌کنیم، فشار‌ها و تخریب‌ها نیز بیشتر می‌شود. گام مهم بعدی، انتشار جزئیات پرونده‌ها و پروژه‌های چندصد و چندهزار میلیارد تومانی است. نعمت‌الله ایزدی، رییس هیات مدیره به عنوان سرپرست، جایگزین وی شد. همچنین در حکمی میعاد صالحی به عنوان مشاور علمی و فناوری وزارت کار معرفی شد.
خواب و رویای شفافیت

شنیده‌ها حکایت از آن دارد که با انتصاب ربیعی به سخنگویی دولت و نزدیکی بیشتر او به روحانی، فشار سنگینی بر محمد شریعتمداری وارد شده تا دست از شعار‌های شفافیت و فسادستیزی‌اش به خصوص در صندوق بازنشستگی بردارد. زیرا از منظر آن‌ها نتایج آن از یک طرف، به ضرر روحانی که در پایان دوره دوم ریاست جمهوری‌اش است خواهد بود و از طرف دیگر نشان‌دهنده سوءمدیریت و عملکرد ضعیف ربیعی و… در زمان مسوولیتش در وزارت کار خواهد بود، زیرا سیدمیعادصالحی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری وعده داده بود علاوه بر مدارک تحصیلی و حقوق و دستمزد‌های کلیه اعضای مجموعه‌اش؛ صورت‌های مالی شرکت‌ها را هم انتشار و پرونده‌های فساد مالی صندوق را با جدیت پیگیری خواهد کرد.

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از آنا، گروه دیگری که از سامانه شفافیت راه‌اندازی شده و برملا شدن فساد‌ها دل‌نگران هستند، نمایندگانی از مجلس یا ادوار آن هستند که به انحای مختلف در معرفی و انتصاب افراد منجر به فساد یا پروژه‌های دارای مشکلات مالی و… نقش داشته‌اند و برملا شدن اینگونه اطلاعات حیثیت آن‌ها را خدشه‌دار و از ادامه فعالیت‌های سیاسی باز خواهد داشت. این گروه نیز با فشار بردیوان محاسبات و ارسال اطلاعات غلط برای آن (و البته تغافل سوال‌برانگیز دیوان) نامه غیرقانونی بودن انتصاب صالحی را اخذ و در رسانه‌ها بر آن مانور دادن که البته نمایندگان دیگری از مجلس این توطئه را خنثی و بعد از صدور نامه سازمان اداری استخدامی مبنی بر عدم مغایرت قانونی در انتصاب صالحی با تبیین کردن قانون و بر اساس رزومه مستند میعاد صالحی به عنوان یک مدیر ارزشی نخبه از او حمایت کردند.

گروه دیگری از مخالفان برخی مدیران هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه و اعضای هیات‌های مدیره صندوق بازنشستگی هستند که طی این سال‌ها به دلیل غفلت و ضعف سیستم‌های نظارتی مانند دیوان محاسبات، با عملکرد ضعیف و حداقلی‌شان با خوش‌اشت‌هایی از سقف حقوق و گاهی حتی چند برابر آن (حقوق‌های نجومی)، رفاهیات، ماشین‌های لوکس و… بهره‌مند شده‌اند. آن‌هم در جایی که صاحبان اصلی صندوق یعنی بازنشستگان در این شرایط سخت اقتصادی با سیلی صورت خود را سرخ می‌کنند لذا این افراد با کمک حساب‌های پرپولشان و رسانه‌های منتسب به آن‌ها تیربارخود را به سمت صالحی روشن کرده‌اند و روزی نیست که امرا به طرق مختلف تخریب و خبر برکناری او به بهانه انتصاب غیرقانونی‌اش را تیتر نزنند.

جالب‌ترین مقوله درباره صالحی طناب پوسیده استعلامات منتفعان صندوق از سازمان‌های مربوطه و غیرمربوط در رابطه با تطبیق مدرک تحصیلی و پست او و..؛ و مانور در رسانه‌ها بوده است؛ فرآیندی که هرگز برای هیچ‌کدام از ارکان وزارت کار و صندوق‌های بازنشستگی تا حالا لزومی بر آن احساس نشده بود. اما چون صالحی وارد منطقه ممنوعه شده باید دستاویزی برای حذفش پیدا می‌شد. آخرین مانور رسانه‌ها خبری است که در آن ادعا شده رییس‌جمهور به دلیل عدم رعایت موارد قانونی در انتصاب سید میعاد صالحی مستقیما دستور برکناری او را به شریعتمداری ابلاغ کرده است!

البته این خبر خیلی منطقی به نظر نمی‌رسد و به نظر بیشتر یک هجمه جدید تبلیغاتی مفسدان و منتفعان این ابربنگاه اقتصادی است، زیرا اولا کشور پر است از مدیران ناکارآمد و غیرقانونی در این سطوح و بالاتر با کوله‌باری از اتهام فساد و..؛ که هرگز رییس‌جمهور در آن‌ها مستقیم ورود نکرده است. نمونه آخرش همین انتساب مدیرعامل جدید تامین اجتماعی (که ایرادات قانونی‌ای که به انتصاب صالحی وارد شده برای او نیز گزارش شده) یا برخی مدیران زیرمجموعه وزارت نفت، اقتصاد، بانک مرکزی، و… یا همین مدیر قبلی آقای تقی‌زاده که در حین بازنشسته بودن اخیرا معاون وزیر ورزش شده است.

دوما در این روزگاری که نارضایتی‌ها از عملکرد دولتمردان بالا گرفته، اقدامات صالحی در راه‌اندازی سامانه شفافیت که مبارزه ساختاری و سیستماتیک در فساد است و برای اولین بار بعد از ۲۰ سال در صندوق اتفاق افتاده، باعث نظم‌یافتگی صندوق و رفع هرج‌ومرج مالی آن خواهد شد و این موفقیت به پای دولت روحانی نوشته خواهد شد. ثالثا با حضور مدیر جوان و باانگیزه صندوق بازنشستگی و اصلاح امور جاری صندوق، جلوگیری از ریخت‌وپاش‌ها، تنوع و وسعت‌بخشی به وام‌های ضروری، ارتقای کیفیت بیمه تکمیلی، نظارت و نظارت و بازدید‌های مستمر از شرکت‌های زیرمجموعه و..؛ و از همه مهم‌تر ارتباط مستقیم و بی‌واسطه با بازنشستگان در اینستاگرام، بعد از مدت‌ها بازنشستگان دلگرم شده‌اند که فردی آمده و با دلسوزی پیگیر امورشان است و مانند مدیران قبلی نه تنها به دنبال پر کردن جیب خودش نیست بلکه از گرفتن نیمی از حقوق و مزایایش انصراف داده است. واقعیت این است که صندوق بازنشستگی کشوری یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر مخاطب دارد که خانواده آن‌ها حدود هشت میلیون از هم‌وطنانمان هستند که با واسطه با عملکرد صندوق درگیرند.

حال کدام عقل سلیمی می‌پذیرد مجموعه‌ای را که موتور حرکت و اصلاحش روشن شده و در حال بلند شدن است را دچار فرود اضطراری کنند آن‌هم به خاطر حاشیه‌های منفعت‌طلبان و دسته‌های قطع شده از بیت‌المال. البته همه این‌ها نقد و تحلیل است. باید صبر و این موضوع را تعقیب کرد تا مشخص شود نفوذ مفسدان و نااهلان در ارکان دولتی چقدر کارساز خواهد بود. به نظر می‌رسد امتحان سخت و بزرگی بر سر راه مسوولان کشور قرار گرفته است. حمایت از میعاد صالحی یا حذف او از منظر جامعه در حقیقت حمایت یا حذف یک فرد نیست بلکه موضع نظام و دولت در قبال یک تفکر آرمان‌گرا، انقلابی و فسادستیز است. حال که این مدیر جوان با شجاعت سهم خود را در اعتلای آرمان‌های انقلاب و مبارزه با فساد پرداخت کرده باید دید حال که نوبت مسوولان است آیا آن‌ها هم حاضرند سهم خود را پرداخت کنند؟ آیا بعد از ۴۰ سال مسوولان و ساختار‌های اجرایی کشور بلوغ حمایت از مدیران جوان، آرمانگرا و فسادستیز و نسل سومی را خواهند داشت.
توضیحات وزارت کار درباره دلیل جابه‌جایی در صندوق بازنشستگی کشوری

روابط عمومی وزارت تعاون دلیل جابه‌جایی سید میعاد صالحی را تشریح کرد. مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تغییر و تحولات انجام شده در صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد: هدف اصلی خدمت‌رسانی به بازنشستگان است و هیچ اولویتی مهم‌تر از تداوم خدمت‌رسانی مناسب به جامعه هدف صندوق و حفاظت از اموال و منافع آنان وجود ندارد. این مرکز در ادامه عنوان کرده است: با توجه به دیدگاه‌ها و نظرات مختلف نهاد‌های نظارتی درباره شرایط عمومی احراز برای مسوولیت کلی ارکان صندوق‌ها و به‌منظور ایجاد شرایط باثبات‌تر در مدیریت صندوق بازنشستگی کشوری تصمیم بر آن شد تا از حضور «سید میعاد صالحی» در مسوولیت دیگری استفاده گردد و تا زمان اظهارنظر روشن سازمان اداری و استخدامی درخصوص شرایط احراز افراد معرفی شده به آن سازمان «نعمت‌اله ایزدی» که ریاست هیات‌مدیره صندوق را برعهده دارد، سرپرستی صندوق بازنشستگی کشوری را برعهده خواهد داشت. منبع: جهان صنعت

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد