روحانیان پرچمدار دعوت مردم به مساجد باشند
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمود مظفر، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به تشریح مشکلات مساجد کشور و ارتباط متقابل حضور نمازگزاران و وضعیت مساجد بر یکدیگر پرداخت و اظهار کرد: آبادانی مساجد
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمود مظفر، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به تشریح مشکلات مساجد کشور و ارتباط متقابل حضور نمازگزاران و وضعیت مساجد بر یکدیگر پرداخت و اظهار کرد: آبادانی مساجد فقط به ساختوساز فیزیکی آن محدود نیست بلکه این نمازگزاران هستند که باید به مساجد رونق داده آنها را آباد کنند.
پیوند نهادهای آموزشی با مساجد قطع شده است
وی مهمترین نکته در خصوص شرایط مساجد کشور را حضور کم رنگ نوجوانان و جوانان در مساجد اعلام و اظهار کرد: شاهد هستیم اکنون مخاطب بسیاری از مساجد ما نسل مسن هستند. این مسئله و آسیب چند علت دارد که مهمترین آن این است که نهادهای آموزشی که در کنار مسجد هستند پیوند و ارتباطشان با مساجد قطع شده است. یعنی اگر مدرسهای در کنار مسجدی است مدیر مدرسه باید هماهنگ کند که هفتهای حداقل یک بار بچهها به نوبت در مسجد حضور داشته باشند و یا حداقل جشنهایی مانند جشنهای اعیاد شعبانیه در مساجد برگزار شود.
مظفر با اظهار تأسف از اینکه همه در حرف خوب هستیم اما به هنگام عمل اقدامی انجام نمیدهیم گفت: برخی مدیران مدرسه که باید هماهنگی این ارتباط را انجام دهند اعتقاد و یقین قلبی به ارتباط مدرسه و مسجد ندارند و گویی که تحصیل و آموزش یک کار جدا و برنامههای عبادی مسئلهای جدا است. اگر یک مهدکودک در کنار مسجد برنامههای خود را به نحوی تنظیم کند که حداقل هفتهای یک بار بچهها به مسجد بیایند، آداب ورود و حضور در مسجد را یاد بگیرند، با فضای مسجد آشنا شوند و بدانند که چرا صدای اذان از مسجد محله آنها بلند میشود و مردم چرا به مسجد میروند و … پیوند بین نهادهای آموزشی و مسجد که اکنون کم رنگ است، برقرار خواهد شد.
نماز جمعه در قلب دانشگاه تهران برگزار میشود اما با کمترین دانشجو
وی با اشاره به اینکه در خود دانشگاه تهران که نماز جمعه برگزار میشود شاهد حضور کمترین قشر دانشجو و جوان هستیم، گفت: حتی در خود دانشگاه هم شاهد هستیم افراد مسن برای اقامه نماز میآیند در حالی که باید در این نماز که در قلب دانشگاه تهران برگزار میشود تعداد دانشجویان موج بزند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور از عدم حضور افراد مؤثر در مساجد نیز انتقاد کرد و گفت: بر اساس آیه۴۱ سوره حج که میفرماید: «الَّذِینَ إِنْ مَکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاهَ؛ همان کسانى که چون در زمین به آنان توانایى دهیم نماز برپا مىدارند» مدیر مدرسه، استاد دانشگاه، استاندار، فرماندار و هر کسی که خداوند به وی مکنت داده و مسئولیتی دارد، باید برنامههای خود را طوری تنظیم کند که با مسجد ارتباط داشته باشد و اگر در محیط کار و اداره هست بخشی از نمازهای خود را در مسجد کنار محل کار خود برگزار و ارتباط مردمی خود را در مسجد برقرار کند که خود این اقدام میتواند خیر و برکت زیادی داشته و به آبادانی مسجد کمک کند.
وی تصریح کرد: زمانی که گفته میشود این محل مسجد است، فقط وقت ظهر و عصر و یا مغرب و عشاء مسجد نیست هنگام صبح هم مسجد است و مساجد هنگام صبح هم باید با حضور مردم آباد شود. مساجدی داریم که ۳۰۰ نفر نمازگزار هنگام ظهر و عصر دارد اما هنگام صبح ۱۰ نفر برای اقامه نماز میآیند، یا نماز جماعت ندارند و یا درب آنها بسته است؛ باید متولیان مساجد برای این موضوع هم فکری بکنند.
امامان جماعت باید مردم را به حضور در مسجد دعوت کنند
مظفر خواستار رونق گرفتن مساجد در صبح و درآمدن مساجد هنگام صبح از غربت شد و گفت: ارتباط امام جماعت با نمازگزاران نیز باید بیشتر شود. اکنون امامان جماعت به مساجد میروند نماز میخوانند و از مسجد میروند، در حالی که در گذشته امامان جماعت موفق ما از یک ساعت قبل از نماز در بازار و بین مردم راه میرفتند و با مردم حال و احوال کرده مردم را به نماز دعوت میکردند.
وی تصریح کرد: اگر مردم برای نماز به مسجد نمیروند امام جماعت همانند پیامبر (ص) که طبیبالدوار بود باید به سراغ مردم برود و از آنها برای حضور در مسجد دعوت کند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور خاطرنشان کرد: امامان جماعت میتوانند با مدرسه، مهدکودک، بازاریان، اصناف و … در محل صحبت و آنها را به مسجد دعوت کنند. در جمهوری اسلامی همه باید موضوع مسجد و نماز را محور و اولویت کارهای خود قرار دهند. کانونهای فرهنگی هنری مساجد نیز با این هدف ایجاد شد که با فرهنگ و هنر ذائقهپسند جوانان آنها را به مساجد جذب کند اما چرا چنین اتفاقی رخ نداده؟ باید دید اشکال کار کجاست.
مظفر در پاسخ به این سؤال که وقتی بایدها مطرح میشود، میبینیم همه بایدها را میدانند پس چرا در اجرا موفق نیستیم؟ گفت: برای اینکه کار سختی است و ما مدام به دنبال کار راحت هستیم. گفتن و حرف زدن آسان است اما اجرا کردن، با مشکلات کار مواجه شدن، شکستخوردن و دوباره بلند شدن، به پای گرفتاریها و مشکلات ماندن، جوابگوی مردم بودن، زخم زبانها را تحمل کردن و … کار سختی است.
وی با اشاره به بهانههایی که برخی مدیران مدارس برای عدم حضور دانشآموزان در مساجد نزدیک مدرسه میآورند، عنوان کرد: اولین مطلبی که وقتی از مدیر مدرسه میخواهیم دانشآموزان را به مسجد بیاورد مطرح میکند این است که «اگر اتفاقی بیفتد و خون از دماغ یکی از دانشآموزان بیاید من چه پاسخی به والدین کودک بدهم» اینها وسوسههای شیطانی است وقتی میخواهیم یک کار خوب برای رضای خدا انجام دهیم شیطان هم با وسوسههای مختلف میآید و مسائل فرعی را به مسائل اصلی تبدیل میکند و باعث میشود چنین اقدام مؤثری صورت نگیرد.
وی در پایان مهمترین نکته در این خصوص را آموزش روحانیان عنوان و اظهار کرد: روحانیان باید پرچمدار دعوت از مردم به مساجد باشند. طلاب و روحانیانی که در حال تحصیل در حوزههای علمیه هستند و یا تحصیلات خود را به پایان رساندهاند باید آموزشهای ویژهای برای جلب مخاطب و ارتباط با نمازگزاران ببینند. همچنین باید امکاناتی برای آنها فراهم و زندگی آنها تأمین شود تا بتوانند تمام وقت در مساجد فعالیت کنند. با این روش نه تنها یک مسجد بلکه یک محله و منطقه را آباد میتوانند آباد کنند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰