از آمار بالای طلاق تا بهکارگیری ماموستایان برای ترویج ازدواج

ازدواج به عنوان یکی از هنجارهای اجتماعی براساس توافق طرفین(زن و مرد) بر مبنای یک سلسله اصول شکل یافته و دوام مییابد همچنین هر قدر طرفین به آن اصول «مدون یا غیرمدون» پایبندتر باشند قوام بقای خانواده بیشتر است. ژان ژاک روسو، که اساس نظام اجتماعی را بر مبنای قرارداد، استوار میداند، از خانواده به
ازدواج به عنوان یکی از هنجارهای اجتماعی براساس توافق طرفین(زن و مرد) بر مبنای یک سلسله اصول شکل یافته و دوام مییابد همچنین هر قدر طرفین به آن اصول «مدون یا غیرمدون» پایبندتر باشند قوام بقای خانواده بیشتر است.
ژان ژاک روسو، که اساس نظام اجتماعی را بر مبنای قرارداد، استوار میداند، از خانواده به عنوان قدیمیترین نوع جامعه و تنها جامعه طبیعی یاد میکند. بنیان و مبانی اصلی هر خانواده را تفاهم، درک متقابل، فداکاری، گذشت از حقوق یکدیگر، و صبر برابر مشکلات میسازد. اگر یکی از زوجین یا هر دو به دلایل گوناگون نتوانستند با یکدیگر سازش کنند، در این جاست که خانواده از هم گسیخته میشوند. هر قدر خانواده از بنیان مستحکمتری برخوردار باشد و طرفین از جهات بیشتری با یکدیگر توافق کنند، احتمال بقای این خانواده بیشتر است.
انسان همواره در زندگی شخصی و اجتماعی خود، از ارزشها و هنجارهای ثابتی پیروی نمیکند، بلکه این امر نیز مانند بسیاری امور دیگر در معرض تغییرات قرار گرفته است. گذشت زمان و یا حتی تغییر مکان و شرایط خاص اجتماعی دیگر از جمله عوامل تغییر ارزشها و نگرشها است. در ابتدای زندگی، چیزهایی برای ما ارزش به شمار میرود که شاید بعدها جاذبه خود را از دست بدهد. عمدهترین عامل تغییر ارزشها و نگرشها «ارتباطات » است. نقش وسایل ارتباطی در تغییر نگرشها و ارزشها و تزریق هنجارها بسیار مؤثر است. به نظر بعضی از جامعهشناسان، از جمله عمیقترین علل طلاق، پیدایش بحران در ارزشها و هنجارها است. هنگامی که انسانها صرفاً به تمتع میاندیشند و فقط مصالح خویش را در نظر میآورند، دیگر مفاهیمی نظیر: فداکاری، گذشت، سازش میان انسانها رشد نمیکند و در چنین جامعهای پدیده طلاق رو به فزونی خواهد گذاشت.
با توجه به افزایش آمار طلاق، بالا رفتن سن ازدواج و به منظور بررسی مشکلات هفته ازدواج ستاد ساماندهی جوانان اولین جلسه سال ۹۸ خود را به موضوع «ازدواج، خانواده و هفته ازدواج» اختصاص داده است.
بهمن مرادنیا، استاندار کردستان در جلسه ستاد ساماندهی جوانان که با محوریت «ازدواج» برگزار شد، اظهار کرد: آمارهای زیادی در مورد طلاق ارائه میشود اما ما باید این مسئله را به صورت ریشهای بررسی کنیم و عامل آن را دریابیم.
وی با اشاره به اینکه بانکها نیز باید در بحث پرداخت تسهیلات به جوانان بیشتر حمایت کنند، افزود: جوانانی که قصد ازدواج دارند باید از طرف دولت و بانکها حمایت شوند و این مهم را باید جدی بگیرند.
استاندار کردستان با بیان اینکه کردستان استان فرهنگی است، اظهار کرد: همه باید تلاش و بررسی کنند که چرا در استان کردستان که ازدواجها نیز به صورت سنتی انجام میشود جزو ۱۰ استان اول در بحث طلاق شده است.
وی با اشاره به اینکه آسیبهای اجتماعی بیشتر در حاشیهها اتفاق میافتد، ذکر کرد: ما از دستگاههای فرهنگی میخواهیم در حاشیهها و نواحی منفصلهای شهری برنامههای شاد برگزار کنند.
استاندار کردستان توجه به حواشی شهر را یک اولویت دانست و بیان کرد: متأسفانه کارهای فرهنگی در این مناطق کم است پس باید بیشتر به آنها توجه شود.
مرادنیا در پایان یادآور شد: بحث ازدواج جوانان در جامعه بسیار مهم است و بر همین اساس باید هرچه در توان داریم برای این مسئله استفاده کنیم.
تسهیل ازدواج جوانان
حامد جولایی مدیرکل ورزش و جوانان استان کردستان نیز اظهار کرد: بحث ازدواج جوانان و تسهیل کردن شرایط وظیفهای است که تمام جامعه بر دوش دارند و همه باید کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری بالغ بر ۳ هزار و ۷۴۱ ازدواج صورت گرفته است، افزود: در شهرهای استان کردستان تعداد ۲ هزار و ۸۸۶ ازدواج و در روستاها ۸۵۵ ازدواج صورت گرفته است.
مدیرکل ورزش و جوانان استان ضمن اشاره به آمار طلاق در جامعه بیان کرد: از اول فروردین تا پایان تیرماه سال جاری یک هزار و ۴۴ طلاق صورت گرفته است که از این میان ۸۶۲ مورد در شهر و ۱۸۲ مورد مربوط به روستاهای استان است.
وی از آمار بالای طلاق در جامعه ابراز نگرانی کرد و گفت: امروز در بعضی از شهرستانها آمار طلاق بالا است که این مهم نگرانکننده بوده و باید بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.
جولایی در پایان به پرداخت تسهیلات ازدواج از ابتدای سال جاری اشاره کرد و یادآور شد: جمع کل متقاضیان وام ازدواج ۴۱۴ هزار و ۱۷۷ نفر بوده که از این میان ۱۸۲ هزار و ۵۱۱ نفر وام دریافت کردهاند.
فتاحی، معاون جوانان ورزش و جوانان استان نیز اظهار کرد: از دستگاههای استان میخواهیم که در هفته ازدواج برنامههای مؤثری را داشته باشند.
وی یادآور شد: تحکیم خانوادهها بحث اساسی است که باید در برنامههای ازدواج به آن توجه شود.
۴۰ ماموستای جوان آماده ترویج فرهنگ ازدواج آسان
حجتالاسلام علیرضا کاوه، رئیس اداره تبلیغات اسلامی سنندج نیز با اشاره به آمادگی ۴۰ ماموستای جوان برای ارائه مشاوره و فرهنگسازی ازدواج آسان در نقاط حاشیهای شهرها، اظهار کرد: ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) باید الگویی برای همه جوانان باشد.
وی افزود: یکی از اقداماتی که در این زمینه انجام گرفته توزیع ۴۰ فقره جهیزیه به نوعروسان کمبضاعت بوده که با همکاری بنیاد برکت و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در استان کردستان انجام گرفت.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی سنندج جهاد بزرگ مورد نیاز امروز را کار فرهنگی اعلام کرد و یادآور شد: یکی دیگر از برنامههای فرهنگی، برگزاری کارگاه آموزشی ویژه مزدوجین جوان است.
انتهای پیام

برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰