تاریخ انتشار : سه شنبه 31 اردیبهشت 1398 - 5:53
کد خبر : 56377

از غیبت آثار نمایشی بیانیه گام دوم تا غلبه هنرنمایی بر واقعیات قرآنی در نمایشگاه بیست‌و‌هفتم

از غیبت آثار نمایشی بیانیه گام دوم تا غلبه هنرنمایی بر واقعیات قرآنی در نمایشگاه بیست‌و‌هفتم

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، علیرضا رحیمی، معاون پژوهش و برنامه‌ریزی ستاد همکاری‌های حوزه و آموزش و پرورش در حاشیه بازدید از بیست‌و‌هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم اظهار کرد: با توجه به صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در بهمن ۹۷

از غیبت آثار نمایشی بیانیه گام دوم تا غلبه هنرنمایی بر واقعیات قرآنی در نمایشگاه بیست‌و‌هفتم به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، علیرضا رحیمی، معاون پژوهش و برنامه‌ریزی ستاد همکاری‌های حوزه و آموزش و پرورش در حاشیه بازدید از بیست‌و‌هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم اظهار کرد: با توجه به صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در بهمن ۹۷ توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی و وجود فرصت حدود چهار ماهه تا شروع نمایشگاه قرآن با عنایت به اینکه این بیانیه مستند به قریب به ۲۰۰ آیه از آیات قرآنی است، اما در مهم‌ترین و بزرگ‌ترین رویداد قرآنی کشور – نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم – آثاری از آن به چشم نمی‌خورد که سزاوار توجه در این رویداد فرهنگی به مقوله مهمی همچون بیانیه گام دوم در تارک آن بدرخشد.
کم‌فروغی غرفه‌های مرتبط با تعلیم و تربیت
این کارشناس مسائل تربیتی به کم‌فروغی غرفه‌های مرتبط با تعلیم و تربیت اشاره کرد و افزود: غرفه‌های مربوط به تعلیم و تربیت به‌طور عام و آموزش عالی و آموزش‌وپرورش به‌طور خاص بسیار کم‌رونق، کم‌محتوا و بدون برنامه بود. 
رحیمی با بیان اینکه نمایشگاه قرآن می‌تواند فرصت بی‌بدیلی برای معرفی فعالیت‌های قرآنی بزرگ‌ترین دستگاه تعلیم و تربیت کشور باشد، بیان کرد: برگزاری نشست‌های تخصصی، جمع‌آوری پیشنهادات و حتی انتقادات بازدیدکنندگان در حوزه آموزش قرآن و علوم قرآنی، فرصت خوبی برای آموزش‌وپرورش است که جای خالی آن در سراسر نمایشگاه احساس می‌شد.
لزوم نوآوری‌ها در نمایشگاه قرآن  
معاون ستاد همکاری‌های حوزه و آموزش و پرورش اظهار کرد: نمایشگاه قرآن فرصت مغتنمی است که ظاهرا برای استفاده از آن برنامه جامع و کاملی وجود ندارد و بیشتر به محلی برای عرضه محصولات قرآنی تبدیل شده و حرکت، انگیزه و تلاش در توسعه، تعمیق و انس بیشتر جامعه با قرآن کم‌تر به چشم می‌خورد و ستاده‌های آن نه تنها بیشتر از داده‌ها نیست که برابری هم نمی‌کند.
وی گفت: انتظار می‌رود در طول یک سال(فاصله بین دو نمایشگاه) مطالعات و برنامه‌‌ریزی‌های جدی صورت گیرد که فضای مورد نیاز برای گام دوم انقلاب که به آن نیاز است، تحقق یابد.
رحیمی اظهار کرد: نمایشگاه قرآن در ماه نزول قرآن کار ارزشمند و مبارکی است و اهداف متعالی را قصد کرده است و می‌تواند فرصتی برای معرفی ابعاد و زوایای آن به مخاطبان باشد، شعار امسال نمایشگاه هم که تحت عنوان قرآن برای زندگی انتخاب شده بود بسیار به‌جا و منطقی است، اما اینکه این عنوان به چه میزان تحقق پیدا می‌کند بحث دیگری است.
وی با اشاره به کوتاه بودن بازه زمانی نمایشگاه و محدویت زمان بازدید روزانه به‌دلیل ماه مبارک رمضان و روزه‌داری مخاطبان، ادامه داد: صرفا نمایشگاه فرصتی است تا ریل‌گذاری‌هایی برای پیاده شدن قرآن در زندگی فراهم کند و مخاطبان و مراجعه‌کنندگان، ارائه‌کنندگان خدمات در این زمینه را بشناسند، از ظرفیت‌های موجود مطلع شوند و در آینده از آن بهره‌ ببرند، ولی این‌ اهداف متعالی نمایشگاه چگونه باید محقق شود. 
وضع عمومی نمایشگاه و فضای فرهنگی آن
این کارشناس مسائل تعلم و تربیت در ادامه با بیان اینکه آنچه باید در نمایشگاه قرآن به آن توجه کرد در دو بخش «نکات مثبت و قوت» و «نکات قابل توجه یا ضعف‌های قابل اصلاح» قابل ارائه است، گفت: نکات مثبت؛ وضع عمومی نمایشگاه خوب بود، فضای فرهنگی حاکم بر بازدیدکنندگان نسبت به سال‌های قبل به‌ویژه در مورد حجاب بانوان مشهود بود. امکانات رفاهی مطلوب بود، آرامش حاکم در نمایشگاه خوب  و سر و صداهای صوتی کمتر به گوش می‌رسید.
غلبه هنرنمایی بر واقعیات قرآنی 
رحیمی ادامه داد: اگر بخواهم به نکات قابل توجه، ضعف و یا قابل اصلاح این دوره از نمایشگاه اشاره کنم، باید بگویم وجه غالب نمایشگاه و غرفه‌ها رویکرد هنری بود، چاپ قرآن در رنگ‌های مختلف، جلدهای متفاوت، قطع‌های متنوع دکوراسیون منازل، هدایای مناسبتی و تکمیل ویترین‌ها، تا کتابی که ابزار زندگی است، مراجعه به آن نیاز روزانه و گاهی ساعتی است و مرتب باید در دسترس و قابل استفاده باشد.
وی افزود: نقوش آیات روی فرش‌ها و قاب‌های مختلف درصد قابل توجهی از غرفه‌ها را به خود اختصاص می‌داد، نوشتن آیه روی دانه برنج، ظروف آشپزخانه و سنگ‌های تزئینی از این قبیل بود.
معاون ستاد همکاری‌های حوزه و آموزش و پرورش بیان کرد: غرفه‌های مربوط به حجاب در طبقه دوم تعبیه شده بود که کمتر به آن مراجعه می‌شد، چون طی پله‌ها آن هم با زبان روزه و برای افراد میانسال و مسن کاری قابل تأمل بود. 
غربت حجاب حتی در نمایشگاه قرآن 
وی افزود: هر چند در قسمت محاسن نمایشگاه به وضع مطلوب حجاب بازدیدکنندگان اشاره شد، ولی تعداد قابل توجهی از غرفه‌داران که خانم بودند از وضعیت حجاب مناسبی برخوردار نبودند و اگر سیستم‌های دولتی مقید بودند که کارمندان آنها حدود حجاب را در محل‌های رسمی رعایت کنند به مرور وضع حجاب در کل جامعه اصلاح می‌شد، جای تأسف است که حدود اسلامی در سیستم‌های اداری دولتی که باید مجری احکام اسلام باشند و مدافع آن گاهی وضعی به‌مراتب بدتر از محیط‌های عمومی دارند.
رحیمی تصریح کرد: برای مثال اگر شما یک روز مقابل درب یکی از وزارتخانه‌ها(به‌ویژه وزارتخانه‌هایی که خود مسئولیت تحقق فرهنگ اسلامی در جامعه را دارند) بایستید و وضع حجاب بانوان محترمه‌ای که به‌عنوان کارمند وارد این مجموعه‌ها می‌شوند، ببینید پی به وضعیت این موضوع خواهید برد. 
کارهای تکراری سال‌های گذشته
این کارشناس مسائل تربیتی بیان کرد: نمایشگاه از لحاظ توان برقراری ارتباط با بازدیدکنندگان، ارائه محتوای مناسب با اهداف نمایشگاه، ایجاد تفاوت معرفتی افراد هنگام  ورود با خروج آنها، برنامه نظام‌مند و خاصی ندارد و تقریبا بازدیدها بدون یک سازمان منطقی صورت می‌گیرد.
وی تأکید کرد: فرآیندی که در غرفه‌ها وجود دارد یک فرآیند تکراری از سال‌های گذشته است و نوآوری و خلاقیت خاصی در آن به چشم نمی‌خورد این در حالی است که نمایشگاه قرآن باید به سمت ارائه راهکارهای تحقق برنامه‌ها و آموزه‌های آن در زندگی حرکت کند.
رحیمی گفت: نحوه بهره‌برداری از مفاهیم و آموزه‌های آن، شیوه‌های انس با قرآن، برگزاری نشست‌های تخصصی، سخنرانی‌های دینی و علمی با برد ملی و با حضور شخصیت‌های صاحب‌نظر در این زمینه مثل آیت‌الله جوادی آملی، حاج آقای قرائتی و امثالهم و نشست‌های نقد و نظر.
نشست‌های تخصصی در شبکه‌های رادیو و تلویزیون
معاون ستاد همکاری‌های حوزه و آموزش و پرورش اظهار کرد: برگزاری نشست‌های تخصصی در شبکه‌های رادیو و تلویزیون به بهانه نمایشگاه قرآن قبل از شروع به‌کار و معرفی ظرفیت‌های موجود در نمایشگاه همچنین معرفی متخصصان در علوم مختلف قرآنی و ایجاد زمینه آشنایی مردم با ایشان می‌تواند به نقش بی‌بدیل و اثرگذار این رویداد فرهنگی در کشورمان جامعه عمل بپوشاند. اکبر پوستچیان انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد