تاریخ انتشار : سه شنبه 20 فروردین 1398 - 9:07
کد خبر : 54266

کاهش آهنگ رشد در حوزه موادمخدر/ اعتیاد؛ علت تامیه ۵۵ درصد طلاق‌ها

کاهش آهنگ رشد در حوزه موادمخدر/ اعتیاد؛ علت تامیه ۵۵ درصد طلاق‌ها

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا؛ سردار اسکندر مؤمنی، دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر امروز، ۲۰ فروردین‌ماه، در دومین کنگره بین‌المللی مددکاری اجتماعی و سی و چهارمین همایش روز ملی مددکاری ایران که با عنوان تاب‌آوری اجتماعی برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: در حوزه

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا؛ سردار اسکندر مؤمنی، دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر امروز، ۲۰ فروردین‌ماه، در دومین کنگره بین‌المللی مددکاری اجتماعی و سی و چهارمین همایش روز ملی مددکاری ایران که با عنوان تاب‌آوری اجتماعی برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: در حوزه موادمخدر یکی از اقداماتی که ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام می‌دهد، پیشگیری اجتماعی است و معتقد است این مؤلفه باید در کنار مبارزه و درمان با هم و در کنار هم پیش برود.

۵ میلیون ایرانی آموزش پیشگیری از اعتیاد دریافت کردند

وی با اشاره به اقدامات گسترده ستاد مبارزه با موادمخدر، گفت: یکی از اقدامات پیشگیری ما آموزش پنج میلیون نفر از خانواده‌های کشور است که تأثیر بسیاری دارد. موضوع موادمخدر در رأس آسیب‌های اجتماعی قرار دارد و علت تامیه ۵۵ درصد طلاق‌ها در کشور موادمخدر است. ۷۰ درصد زندانیان کشور در ارتباط با مواد مخدر دستگیر شده‌اند و ریشه بسیاری از بیماری‌های عفونی و واگیردار در مصرف موادمخدر است؛ بسیاری از جرایم نیز ریشه در موادمخدر دارند.

مؤمنی تصریح کرد: بنابراین ضروری است که در کنار مقابله و درمان به موضوع اجتماعی شدن مبارزه با موادمخدر و پیشگیری از ابتلای افراد توجه کنیم. یکی از اولویت‌های ستاد در سال ۹۸ نیز موضوع پیشگیری است.

وی در خصوص نقش مددکاران در پیشگیری از اعتیاد، گفت: همه کشور باید در این زمینه بسیج شوند اما با توجه به تأثیر مخرب موادمخدر بر فرد و جامعه، نقش مددکاران نقش تعیین‌کننده و بی‌بدیلی است و باید زمینه‌های لازم برای گسترش فعالیت مددکاران در همه بخش‌ها فراهم‌ شود.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در پاسخ به این سؤال که آیا اقدامات پیشگیرانه در کاهش آسیب‌ها مؤثر بوده است؟ اظهار کرد: تصور ما این است که از همه ظرفیت‌های پیشگیری استفاده نشده و در سال‌های اخیر تا حدودی موضوع پیشگیری مغفول مانده است. معتقدیم در کنار درمان و مقابله باید به موضوع پیشگیری توجه بیشتری شده و از ظرفیت‌های موجود در کشور بیشتر استفاده شود.

وی اعلام کرد: آمارهای ما نشان می‌دهد که آهنگ رشد در حوزه مواد مخدر کاهش پیدا کرده است.

مصرف مواد مخدر صنعتی کاهش پیدا کرده/ مصرف مواد جدید بیشتر‌ است

مؤمنی در پاسخ به این سؤال که آیا نوع موادمخدر مصرفی در کشور تغییر پیدا کرده است، گفت: رشد مصرف موادمخدر صنعتی مثل شیشه و کراک کاهش پیدا کرده است اما برخی از انواع موادمخدر که برای اولین بار وارد کشور می‌‌شود، شیوع زیادی می‌یابد که از جمله آنها موادمخدر گل است. دلیل این مسئله آن است که بسیاری تصور می‌کنند این ماده به دلیل اینکه ریشه گیاهی دارد، زیان‌آور نیست اما قدرت این مواد‌مخدر در وارد کردن آسیب چندین برابر سایر مواد مخدر است، چرا که این گیاه دستکاری شده و ضرر آن بسیار بیشتر است و حتی یک‌ مرتبه نیز نباید استفاده شود.

وی تأکید کرد: خانواده‌ها نباید فرزندان خود را در این زمینه رها کنند. پژوهش‌هایی که همکاران ما انجام داده‌اند نشان می‌دهد علل اصلی افراد برای مصرف موادمخدر، تصور بی‌ضرر بودن، کنجکاوی و اسرار همسالان و دوستان است؛ بنابراین باید نه گفتن به نوجوانان و جوانان را بیاموزیم.

سردار مؤمنی تصریح کرد: مقابله با ورود و مقابله با تقاضا در کنار هم ما را به نتیجه می‌رساند.

وی در خصوص جمع‌آوری و نگهداری معتادان متجاهر نیز اعلا‌م‌ کرد: سال ۹۷ نهادهای مسئول در این زمینه نشستی برگزار و تقسیم‌کار و هماهنگی لازم انجام شد و معتادان متجاهر جمع‌آوری و ساماندهی شدند. دغدغه و نگرانی ما از بازگشت دوباره این معتادان هست؛ این اراده ایجاد شده که آنها ساماندهی شوند؛ البته اینکه گفته شود همه معتادان متجاهر جمع‌آوری شده ممکن نیست، اما بالای ۸۰ درصد آنها جمع‌آوری شده‌اند. فقط در منطقه مرکزی شش هزار معتاد متجاهر جمع‌آوری و ساماندهی شدند.

وی اضافه کرد: برای نگهداری و ساماندهی معتادان متجاهر، ظرفیت‌های جدیدی برای نگهداری ایجاد‌ شده است. سازمان زندان‌ها حدود سه هزار و ۲۰۰ ظرفیت و نیروی انتظامی دو هزار ظرفیت ایجاد کرده و بسیج و سپاه نیز وارد کار شده‌اند. البته در این مراکز معتادان یک مهارت برای نیز آموزش می‌بینند تا بتوانند وارد جامعه‌ شوند.   

انتهای پیام 

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد