تاریخ انتشار : دوشنبه 12 فروردین 1398 - 8:04
کد خبر : 54095

طب ایرانی در سال ۹۷/ لزوم پاسخگویی به نیاز‌های مردم در حوزه طب سنتی

طب ایرانی در سال ۹۷/ لزوم پاسخگویی به نیاز‌های مردم در حوزه طب سنتی

محمود خدادوست، مدیرکل دفتر طب ایرانی وزات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در گفت‌وگو با ایکنا، به تشریح دستاوردهای طب سنتی در سال ۹۷ پرداخت. وی تصریح کرد: در حوزه آموزش ۲ واحد دانشگاهی برای ۷ رشته علوم پزشکی دندانپزشکی داروسازی مامایی و پرستاری و توانبخشی تغذیه به کوریکلوم آموزشی اضافه شدند که دانشجویان باید

12 فروردین///طب ایرانی در سال 97/ لزوم پاسخگویی به نیازهای مردم در حوزه طب سنتیمحمود خدادوست، مدیرکل دفتر طب ایرانی وزات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در گفت‌وگو با ایکنا، به تشریح دستاوردهای طب سنتی در سال ۹۷ پرداخت. وی تصریح کرد: در حوزه آموزش ۲ واحد دانشگاهی برای ۷ رشته علوم پزشکی دندانپزشکی داروسازی مامایی و پرستاری و توانبخشی تغذیه به کوریکلوم آموزشی اضافه شدند که دانشجویان باید به صورت اجباری این واحد را بگذرانند همچنین در سال ۹۷ با ایجاد گروه طب سنتی ایرانی در دانشگاه مجازی محتوا‌های مربوطه به آن تولید و در سایت دانشگاه مجازی بارگذاری شد.
خدادوست بیان کرد: یک اتفاق دیگر که در سال ۹۷ رخ داد، ایجاد و مصوب شدن رشته کاردانی فرآورده‌های طبیعی و سنتی در شورای عالی برنامه‌ریزی بود تا پس از برنامه ریزی در دانشکده‌های طب ایرانی قابلیت جذب دانشجو و تدریس داشته باشد.
مشاور وزیر بهداشت بیان کرد: در حوزه درمان دوره‌های کوتاه مدت حرفه‌ای برای پزشکان عمومی طراحی شد و بر اساس آن تعداد زیادی از پزشکان در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور آموزش دیدند. همچنین دوره‌هایی برای پرستاران و ماما‌ها در برخی از دانشگاه‌های علوم‌پزشکی نیز برگزار و دفاتر طب ایرانی در بیش از ۹۰ درصد دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ایجاد شد.
وی ادامه داد: همچنین محدوده فعالیت برای ارائه دهندگان خدمات طب سنتی تعیین شد که بر اساس این محدوده این افراد اجازه دارند به ارائه خدمات در این حوزه بپردازند. ضمن اینکه افراد فاقد مجوز نیز در حال ساماندهی هستند.
خدادوست بیان کرد: در حوزه پژوهش نیز مجموعه کار‌هایی بر روی فرآورده‌های طبیعی در حوزه کارآزمایی بالینی در دهه گذشته انجام شده بود، مقالات آن در ۵ جلد کتاب چاپ شد و تقریباً بالغ بر ۲ هزار کارآزمایی بالینی در سامانه کارآزمایی بالینی وزارت بهداشت ثبت شد همچنین بالغ بر ۸۰۰ مقاله در حوزه طب ایرانی در مجلات بین‎المللی چاپ و امکان بازدید از آن‌ها در سایت طب ایرانی وزارت بهداشت برای علاقه‌مندان میسر شد.
وی با بیان اینکه در حوزه بهداشت و پیشگیری محتوا‌هایی در حوزه سبک زندگی با آموزه‌های طب ایرانی تولید شد و طب ایرانی در نظام مراقبت شبکه‌های بهداشت ایجاد شد گفت: اگرچه در نظام مراقبت بهداشتی شبکه‌های بهداشت هنوز خیلی توفیقات خوبی نداشته‌ایم، اما محتوا‌های خوبی تولید شد و نگرانی‌های این حوزه نیز تا حدود زیادی برطرف شد.
خدادوست ادامه داد: با همکاری سازمان غذا و دارو اتفاقات خوبی افتاد در حوزه دارویی، فرآورده‌های طبیعی و گیاهان دارویی ایجاد شد، ضوابط بسته‌بندی و عرضه بهداشتی گیاهان دارویی تدوین و به داروخانه‌ها ابلاغ شد.
خدادوست ادامه داد: در راستای ماده ۷۲ قانون ششم توسعه سازمان غذا دارو مکلف بود فهرست دارو‌های طبیعی و سنتی را به فهرست دارویی کشور اضافه کند، خوشبختانه شورای بررسی و تدوین فهرست دارویی کشور با همکاری دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت تشکیل شد و اولین فهرست دارویی طبیعی و سنتی مورد تایید این شورا تدوین و ابلاغ شد.
وی ادامه داد: برای تدوین چک لیست‌های نظارتی در عطاری‌ها و نیز بنا شد سازمان غذا دارو و معاونت درمان معاونت بهداشت و دفتر طب ایرانی این چک لیست را آماده کنند که این امر میسر شد و به زودی ابلاغ می‌شود تا بتوانیم در عطاری‌ها که به ارائه مفردات و گیاهان دارویی می‌پردازند و در حوزه سلامت می‌کنند نظارت کنیم البته با آیین‌نامه بسته‌بندی دارو‌ها که فراهم شده و به زودی ابلاغ می‌شود بستر خیلی خوبی برای عطاری‌ها و سلامت‌کده‌های طب سنتی فراهم می‌شود تا گیاهان دارویی به صورت بسته‌بندی در سلامت‌کده‌ها فراهم و با استاندارد‌های بالا امکان دسترسی مردم به گیاهان دارویی فراهم شود.
مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت با تأکید بر لزوم پوشش بیمه خدمات طب ایرانی اظهار کرد: در سال ۹۷ برای بیمه ویزیت خدمات طب سنتی تلاش زیادی صورت گرفت و علیرغم اینکه شورای عالی بیمه با هماهنگی سازمان‌های بیمه‌گر به تلاش زیادی را انجام دادند، اما به دلیل مشکلات اعتباری سازمان‌های بیمه گر متاسفانه هنوز نتوانستیم از شورای عالی بیمه مجوز تحت پوشش رفتن حداقل ویزیت‌ها را داشته باشیم. امیدواریم در اولین فرصت این مشکل مرتفع شده و مستندات مورد نیاز هم به شورای بیمه تحویل شده و این وعده داده شده است که ویزیت تحت پوشش بیمه برود.
وی در ادامه به موانع و مشکلات طب سنتی در سال ۹۷ پرداخت و بیان کرد و گفت: از مشکلات جدی که همچنان امسال هم وجود داشت عدم هماهنگی معاونت‌های مختلف وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی برای توسعه منطقی و ضابطه‌مند طب ایرانی بود چرا که برخی از معاونت‌ها دارای یکسری شورا‌های قانونی بوده و ضوابط خاص خود را دارند و طبیعتاً اگر طب سنتی بخواهد در این شورا‌ها مجوز‌های لازم را بگیرد ممکن است با یک سری از چالش‌ها مواجه شود لذا ما از مدت‌ها قبل پیشنهاد دادیم که برای توسعه طب ایرانی لازم است یک شورای هماهنگی در امور دانشگاه‌ها تشکیل و تحت نظارت معاونت درمان دانشگاه باشد تا دارای اتوریته و قدرت اجرایی در دانشگاه باشد و موانع را که در برخی از معاونت‌ها وجود دارد با یک همراهی حل کند.
وی یادآور شد: ناهماهنگی‌ها همچنان یکی از نگرانی‌های ما در حوزه طب ایرانی است اگر نتوانیم به خواست مردم در حوزه طب ایرانی جواب دهیم، افراد سودجو و فاقد صلاحیت علمی و پزشکی وارد این حوزه می‌شوند کما اینکه در حال حاضر نیز مؤسسات غیرمجاز در این حوزه فعالیت می‌کنند و درست یا غلط به این نیاز مردم پاسخ می‌دهند.
انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد