آش کُردی که با مصرف آن قلبتان مثل ساعت کار می کند/ فرمولی ساده برای درمان خانگی کم خونی
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آش سه نگه سیر یکی از غذاهای سنتی کردستان و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، سلنیوم، فیبر، فسفر، سلنیوم، مس، منیزیم، منگنز، اسیدفولیک و … است.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آش سه نگه سیر یکی از غذاهای سنتی کردستان و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، سلنیوم، فیبر، فسفر، سلنیوم، مس، منیزیم، منگنز، اسیدفولیک و … است.
برای بررسی خواص آش سه نگه سیر کردستان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص آش سه نگه سیر کردستان
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهمترین خواص آش سه نگه سیر کردستان گفت: مقادیر بالای پروتئین گیاهی و حیوانی در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای افرادی که فعالیتهای فیزیکی سخت انجام میدهند از جمله کارگران و ورزشکاران، مخصوصا بدنسازان، سالمندان و کودکان در حال رشد بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: کاهش چربی خون با «اشکنه اوجیج سبزوار»/ مصرف این غذای محلی شما را به تناسب اندام میرساند
وی افزود: آش سه نگه سیر کردستان به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، فسفر، سلنیوم و منیزیم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: از دیگر خواص آش سه نگه سیر کردستان میتوان به تقویت بینایی و تقویت سیستم قلبی عروقی اشاره کرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این غذا دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: فیبر موجود در آش سه نگه سیر کردستان موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رودهها میشود؛ لذا هضم غذا را آسان و یبوست را رفع میکند.
بیشتر بخوانید: سلامت قلبتان را با رژیم غذایی مناسب تضمین کنید
مواد لازم آش سه نگه سیر کردستان
-گوشت ران مرغ ۲۵۰ گرم
-برنج یک لیوان
-عدس ۲ لیوان
-کشک ساییده ۴ قاشق غذاخوری
-زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز به مقدار لازم
-سینه چرخکرده مرغ یک عدد
-پیاز داغ، سیرداغ و نعناع داغ برای تزئین
-پیاز یک عدد
-آب به مقدار لازم
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
طرز تهیه آش سه نگه سیر کردستان
-برای تهیه این غذا ابتدا برنج را خیس میکنیم.
-مرغ و عدس که از قبل خیس کردهایم را جداگانه میپزیم.
-برنج خیس خورده را به مرغ و عدس پخته شده اضافه میکنیم.
-مقداری آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم غذا بجوشد.
-در این مرحله کشک ساییده را به غذا اضافه میکنیم.
-اجازه میدهیم غذا به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد.
-سینه مرغ چرخ کرده را با مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز ورز میدهیم تا مزهدار شود.
-سینه مرغ را به شکل کوفتههای کوچک شکل میدهیم.
-کوفتهها را در روغن سرخ کرده و برای تزئین استفاده میکنیم.
-پیاز را نگینی خرد میکنیم و درون روغن تفت میدهیم.
-هنگامی که پیاز طلایی شد نعناع و سیر را اضافه میکنیم.
-هنگامی که غذا آماده شد با کوفتههای سرخ شده، پیازداغ، نعناع داغ و سیرداغ تزئین میکنیم.
-این غذا همراه نان سنگک تازه و سبزی میل میشود.
نکته: به علت استفاده از کشک در این غذا از نمک استفاده نمیشود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰