رفع بیحالی با «خورش ریواس کردستان»/ کودکان بیشفعال را با این غذای محلی آرام کنید
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، خورش ریواس یکی از غذاهای سنتی کردستان و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، فولات، روی (زینک)، منیزیم، منگنز، آهن، سلنیوم، اسیدفولیک، مس، فسفر، کولین، فیبر، لوتئین،
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، خورش ریواس یکی از غذاهای سنتی کردستان و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، فولات، روی (زینک)، منیزیم، منگنز، آهن، سلنیوم، اسیدفولیک، مس، فسفر، کولین، فیبر، لوتئین، زاگزانتین و … است.
برای بررسی خواص خورش ریواس کردستان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص خورش ریواس کردستان
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهمترین خواص خورش ریواس کردستان گفت: مقادیر بالای پروتئین در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا برای افرادی که فعالیتهای فیزیکی سخت انجام میدهند از جمله کارگران و ورزشکاران، مخصوصا بدنسازان بسیار مفید است.
وی افزود: خورش ریواس کردستان به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این غذا به علت داشتن ویتامین K، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
بیشتر بخوانید: کم خونی را با خورشتی خوشمزه ریشهکن کنید
عظمایی بیان کرد: مصرف این غذا تاثیر چشمگیری در رفع سستی و بیحالی بدن دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: خورش ریواس کردستان دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: از دیگر خواص این غذا میتوان به تقویت بینایی، کنترل قند، فشار و چربیخون، بهبود عملکرد سیستم قلبی عروقی، دفع سمومات بدن، افزایش اسپرم و تقویت قوای جنسی اشاره کرد.
وی گفت: مصرف خورش ریواس کردستان موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود؛ همچنین از آلزایمر پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: فیبر موجود در این خورش موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رودهها میشود؛ لذا هضم غذا را آسان کرده و یبوست را رفع میکند.
بیشتر بخوانید: پیشگیری از آبمروارید با «کدوبره مازندران»/ اگر میخواهید لاغر شوید از این غذای محلی غافل نشوید
عظمایی گفت: مصرف خورش ریواس کردستان برای افراد مبتلا به بیماریهای روانی، عصبی و کمخوابی بسیار مفید و اثربخش است.
وی اظهار کرد: این خورش غذای مناسبی برای کودکان به شمار میرود؛ لذا برای کودکان در حال رشد یا بیش فعال بسیار مفید و سودمند است.
مواد لازم خورش ریواس کردستان
-ریواس ۲۵۰ گرم
-گوشت گوسفندی ۲۵۰ گرم
-پیاز یک عدد
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-سبزی (نعناع و جعفری) به مقدار لازم
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
طرز تهیه خورش ریواس کردستان
-برای تهیه این غذا ابتدا پیاز را نگینی خرد میکنیم و درون روغن کنجد یا دنبه تفت میدهیم.
-سپس سبزی را ساتوری خرد کرده و به پیاز اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
-ریواس را پوست گرفته، خرد میکنیم.
-سپس ریواس خرد شده را به مواد اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
-گوشت را شسته، خرد میکنیم و کمی با روغن تفت میدهیم.
-مقداری آب به گوشت اضافه میکنیم و اجازه میدهیم بجوشد.
-در این مرحله مواد آماده شده (شامل ریواس، سبزی و پیاز) را به گوشت اضافه میکنیم.
-اجازه میدهیم غذا کاملا بپزد و جابیفتد.
-خورش ریواس کردستان پس از آماده شدن با نان سنگک تازه و سبزی یا برنج سرو میشود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰