تاریخ انتشار : سه شنبه 14 اسفند 1397 - 11:05
کد خبر : 52443

علم غیر دینی وجود ندارد

علم غیر دینی وجود ندارد

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا از خوزستان، اولین سمپوزیوم خواب و سلامت از نگاه قرآن و طب امروز ۱۴ اسفندماه در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد. حجت الاسلام محمدحسین توانایی رئیس بازرسی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور

اولین سمپوزیوم خواب و سلامت از نگاه قرآن و طب

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا از خوزستان، اولین سمپوزیوم خواب و سلامت از نگاه قرآن و طب امروز ۱۴ اسفندماه در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد.

حجت الاسلام محمدحسین توانایی رئیس بازرسی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان اظهار کرد: قرآن در چندین آیه که به آن آیات جامعیت گفته می‌شود فرموده که «تِبْیاناً لِکُلِّ شَیْ ء؛ قرآن روشنگر هر چیزی است» همه آن چیزی که بشر به آن نیاز دارد در قرآن آمده است. خداوند در نظام احسن خلقت هر آنچه که انسان به آن نیاز داشته را به آن اشاره کرده است. از جمله مسائلی که انسان به آن نیاز دارد خواب است و قرآن به آن در ظرف شب و روز اشاره کرده است؛ یعنی شب و روز را به عنوان دو نشانه و آیت معرفی کرده و فرموده «وَمِنْ آیَاتِهِ مَنَامُکُمْ بِاللَّیْلِ وَالنَّهَارِ وَابْتِغَاؤُکُمْ مِنْ فَضْلِهِ إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِقَوْمٍ یَسْمَعُونَ؛ و از نشانه‏ هاى [حکمت] او خواب شما در شب و [نیم] روز و جستجوى شما [روزى خود را] از فزون‏بخشى اوست در این [معنى نیز] براى مردمى که مى ‏شنوند قطعا نشانه‏ هایى است.» و فرموده که خواب در شب و روز نشانه و آیت است.

قرآن هرگز منکر دانش بشری و مسائل علمی نیست

وی بیان کرد: به نظر می‌رسد هر موضوعی را که قرآن به آن اشاره می‌کند حتماً حائز اهمیت است چه به فلسفه آن پی ببریم، چه پی نبریم. الان یکی از دیدگاه‌های اساسی این است که قرآن هرگز منکر دانش بشری و مسائل علمی نیست. خود قرآن هم به دانش بشری به عنوان آیت و فعل خداوند اشاره کرده است بنابراین موضوع علم دین خداوند و اقوال و افعال خداوند است‎؛ بررسی اقوال خداوند را حوزه به عهده دارد و بررسی افعال خداوند را دانشگاه بر عهده دارد و همه اینها به خداوند بازمی‌گردد و ما هیچ علم غیردینی نداریم.

توانایی با بیان اینکه موضوع خواب در حوزه اقوال و افعال خداوند از سوی حوزه و دانشگاه مورد بررسی قرار می‌گیرد، افزود: بیش از این می‌توان به موضوع خواب پرداخت. در این سمپوزیوم ظاهر برخی از آیات را با توجه به تفاسیری که برای فهم آیات قرآن وجود دارد، مورد بررسی قرار می‌دهیم. نه تنها این سمپوزیوم بلکه چند همایش دیگر درباره لایه‌های خواب و خواب دیدن که هنوز بشر نتوانسته به عمق آن پی ببرد باید برگزار شود. یعنی از تحقیقات بشری متوجه می‌شویم که این بحث ادامه‌دار است و بیشتر باید روی آن کار شود. علاوه بر موضوع خواب، خواب دیدن هم موضوع دیگری است که می‌تواند موضوع همایش دیگری باشد که رویا چه نقشی در زندگی روزمره انسان دارد.

رئیس بازرسی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور گفت: بهترین منابع برای انجام پژوهش درباره خواب، کتاب اصول کافی که روایات بسیار مستندی درباره خواب، خوابیدن و رویا دارد و تفاسیر المیزان علامه طباطبایی و تسنیم آیت‌الله جوادی آملی بهترین منابع برای تفسیر آیات مربوط به خواب هستند.

خواب از دیدگاه قرآن یک فعل و آیت الهی است

وی تصریح کرد: مهم‌ترین نتایج به دست آمده از بررسی این کتاب‌های اشاره شده آن است که خواب از دیدگاه قرآن یک فعل و آیت الهی است و خداوند از این راه می‌خواهد قدرت خود را به بشر نشان دهد و از بعد معرفت‌شناسی می‌تواند در ایمان انسان تأثیرگذار باشد. وقتی که انسان متوجه می‌شود هیچ چیزی دست او نیست یعنی چه بخواهد و چه نخواهد باید حتماً بخوابد و انسان اگر اراده کند می‌تواند از این راه به قدرت خداوند پی ببرد و این یک معجزه الهی می‌شود.

توانایی با تاکید براینکه روح یک پدیده غیرمادی است و همه تفاسیری که برای علل خواب مطرح شده مادی است‏، گفت: دانشمندان عوامل فیزیکی و عصبی را برای خواب برشمرده‌اند؛ اینها نشان می‌دهد که علوم بشری جدا از وحی به مسائل علمی می‌پردازد. چون علم بشر در حال حاضر مبتنی بر مکتب سکولار و اومانیسم شکل گرفته و می‌خواهد همه مسائل را از دیدگاه مادی تشریح کند اما اگر بشر به دامان قرآن و عترت بازگردد متوجه می‌شود که همه چیز مادی نیست و روح اصلاً مادی نیست که بخواهد با دیدگاه‌های مادی مورد بررسی قرار بگیرد و این همان معرفت‌شناسی می‌شود.

رئیس بازرسی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور افزود: در روایات اسلامی به آداب خوابیدن اشاره شده که چند ادب را از لحاظ معنوی و مادی باید رعایت شود؛ شام سبک خوردن، مسواک زدن، تخلیه مثانه، وضو گرفتن و با طهارت خوابیدن. رو به قبله خوابیدن فرد یعنی به سمت راست بدن که روی بدن رو به قبله باشد از دیگر نکات مهم است. همچنین ذکر، دعا و نیایش می‌تواند خواب سبکی را به ارمغان بیاورد و مخصوصاَ اگر انسان سه بار سوره توحید را بخواند.

دکتر رفیعی‏، مدرس دانشگاه علوم پزشکی اهواز و نورولوژیست در این مراسم با اشاره به شرایط خواب و سیستم عصبی بدن گفت: خوب نخوابیدن در طول شب باعث ایجاد کسالت و کمبود انرژی در روز می‌شود.

وی ادامه داد: نمونه‌های بیمار بوده‌اند که در مراجعه به ما سردرد و چرت‌زدن در طول روز را از علائم بی‌خوابی خود معرفی کردند. سؤالاتی که از آنها پرسیده می‌شود این است که چند ساعت در شب بیدار هستند؟ فکرشان مشغول چه مباحثی است؟ آیا اضطراب و نگرانی دارند؟ آیا تا لحظه خوابیدن و در بستر تلفن همراه را با خود دارند؟

رفیعی با بیان اینکه مشکل خواب یک تغییر فرهنگی است نه فیزیولوژیکی‏، گفت: باید به سه نکته در این زمینه از جمله ایجاد آرامش خواب در انسان، ساختار خواب و چرخه خواب و بیداری اشاره کرد. در مورد ساختار خواب باید بگویم اگر چرخه خواب و بیداری به هم بخورد ممکن است کل عملکرد ما را در روز تغییر دهد.

سیره رسول خدا در هنگام خواب 

وی گفت: به نقل از امام صادق(ع) آمده که پیامبر اکرم(ص) پیش از خواب آیات آخر سوره آل‌عمران را می‌خواندند.، نماز شب می‌خواندند، مسواک می‌زدند، چند رکعت نماز می‌خواندند، می‌خوابیدند، بیدار می‌شدند، دوباره نماز می‌خواندند، سپس بیدار می‌شدند و به مسجد می‌رفتند. همیشه با خود این سؤال را مطرح می‌کردم که این سیره حضرت رسول چه معنا دارد؟ با تحقیق در مبانی علمی متوجه شدم که خواب انسان مراحلی دارد. شاید پیامبر اکرم(ص) با این طریق خوابیدن و بیدارشدن در بین مراحل چهارگانه خواب قرار داشته‌اند.

 رفیعی عنوان کرد: تحقیقات علمی نشان می‌دهد سلامتی خوب و زمان خواب با یکدیگر منطبق هستند و البته خواب به سن، تجربه و فعالیت بدنی بستگی دارد. خواب کمتر از چهار ساعت و بیشتر از نه ساعت خطر سکته را به همراه دارد.

انتهای پیام 

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد