تاریخ انتشار : سه شنبه 7 اسفند 1397 - 8:02
کد خبر : 51752

افتتاح دفتر تسهیلگری و شایعه‌پراکنی با اهداف خاص/ دستور خودساخته توقف فعالیت‌های اجتماعی

افتتاح دفتر تسهیلگری و شایعه‌پراکنی با اهداف خاص/ دستور خودساخته توقف فعالیت‌های اجتماعی

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از گنبدکاووس، ماجرا از جلسه ستاد بازآفرینی شهری در فرمانداری گنبدکاووس آغاز شد، جلسه‌ای که با حضور مدیرکل امور اجتماعی استانداری و مدیران فرمانداری و شهرداری گنبدکاووس و با محوریت ارائه گزارش شهرداری از طرح بازآفرینی شهری در

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از گنبدکاووس، ماجرا از جلسه ستاد بازآفرینی شهری در فرمانداری گنبدکاووس آغاز شد، جلسه‌ای که با حضور مدیرکل امور اجتماعی استانداری و مدیران فرمانداری و شهرداری گنبدکاووس و با محوریت ارائه گزارش شهرداری از طرح بازآفرینی شهری در محلات هدف در گنبدکاووس برگزار شد.

این جلسه که با ارائه گزارشی مبهم و مشخصا عدم تسلط شهردار بر مفاد آن آغاز شد با وعده مدیرکل امور اجتماعی استانداری گلستان مبنی بر اعطای یکی از سه سهمیه دفاتر تسهیلگری در استان به گنبدکاووس و راه‌اندازی قریب‌الوقوع آن با حضور مهمان کشوری به پایان رسید، نفطه شروع زمزمه‌هایی شد که از یک سو مدعی موازی کاری بین شهرداری و دفتر بازآفرینی شهری با دفتر تسهیلگری در محلات کمتر توسعه‌یافته و مشخصا «سیدآباد» و «بدلجه» بود و از سویی دیگر مدعی اینکه با حضور دفتر تسهیلگری و کمرنگ شدن دفتر بازآفرینی شهری در اذهان عمومی شهرداری از تنها مولفه و امتیاز این ماه‌های خود برای ارائه گزارش نزد مسؤولان محروم خواهد شد.

اما آنچه همچون بنزین بر شعله‌های این بحث داغ در فضای مجازی و حقیقی ریخته شد یادداشتی بود که بدون نام و با عنوان یادداشت مهمان در یکی از رسانه‌های محلی شهرستان منتشر شد.

یادداشتی با تیتر «موازی کاری بد است؛ حتی شما دوستِ عزیز!» که متن آن به شرح ذیل بود:

ابتدای هفته گذشته جلسه ستاد بازآفرینی شهرستان گنبدکاووس در محل فرمانداری ویژه با ریاست فرماندار و دبیری شهردار برگزار شد. در این جلسه برنامه‌های آتی و بودجه های پیشنهادی دستگاه‌های اجرایی عضو ستاد بازآفرینی بررسی و تصویب شد. مبلغ پیشنهادی در این طرح حدود ۱۰۶ میلیارد تومان برای امسال پیش‌بینی شده است.

برزمینی مدیرکل گنبدی امور اجتماعی استانداری گلستان مهمان این نشست بود.  وی در ابتدای سخنان خود از اهمیت طرح «تقسیمِ کار ملی» در برهه خطیر کنونی و مشکلات عدیده اقتصادی سخن گفت. اینکه، طرح با توجه به شرایط اقتصادی و شرایط حاکم بر کشور، می‌بایست کمترین هزینه اضافی و موازی‌کاری در کارها را برای پیشبرد اهداف همراه با بیشترین بازدهی دارا باشد. او اضافه کرد: در آینده‌ی نزدیک دفتر تسهیلگری در محلات سیدآباد و بدلجه افتتاح می‌شود.

 

اما نکته جالب ماجرا این است که موضوع جلسه حاضر بررسی همین پروژه بازآفرینی با رویکرد اجتماع محور بود که دفتر تدوین سند مشارکتی بازآفرینی و تشکیل نهاد توسعه محله در محلات هدف سیدآباد و بدلجه ماه‌هاست مشغول به کار است! با توجه به سخنان این مدیرکل، بار دیگر همین محله به عنوان محلات هدف برای طرح کاملا مشابه استانداری تعریف شده است!

سوالی که به وجود می‌آید این است: این موازی‌کاری‌ها از جیب مردم در طرح‌های مختلف در این شرایط اقتصادی با توجه به انجام فعالیت‌ها و مطالعات توسط شرکت مشاور تخصصی در این محله و افتتاح این دفتر چه توجیهی دارد؟

با توجه به وجود مرکزی با همین شرح خدمات و وظیفه در این محلات شایسته‌تر نبود در محلات هدف دیگر مانند «مدرسی»، «چای بویین» و «رسالت» (که اینها هم براساس مطالعات مشاور انتخاب شده‌اند) این دفتر زیر نظر شرکت مهندسین مشاور تخصصی افتتاح شود تا بهره‌مندی از آن به بیشترین میزان خود در سطح شهر برسد؟ با توجه به ریاست فرماندار بر ستاد بازآفرینی شهرستان، امید آن می‌رود که این هماهنگی‌ها بین بخش‌های مختلف به وجود آید تا بیشترین اعتبارات و منفعت به تمام نقاط شهر برسد.

یادداشتی که تلویحا و صریحا مدعی موازی‌کاری میان دفاتر تسهیلگری و بازآفرینی با یکدیگر بوده و خواهان حذف و انتقال دفتر تسهیلگری به نقطه دیگری از مناطق کمتر توسعه‌یافته بود. این یادداشت در فضای مجازی با نظرات متعدد مخالفان و موافقانی روبه رو شد که عمده افراد با مخالفت با این ادعا آن را به نوعی فرار رو به جلو برای کنار زدن رقیب در فعالیت‌ها و تمامیت‌خواهی تفسیر کردند. برخی نیز با بیان اینکه این یادداشت از سوی فردی در دفتر بازآفرینی شهری و مرتبط با هیئت تحریریه آن رسانه محلی تحریر شده است از فعالیت منسجم عده‌ای با خط‌دهی از منتفعان اجرای طرح بازآفرینی شهری سخن به میان آوردند.

اما این پایان ماجرا نبود و این رسانه محلی و برخی افراد وابسته به دفتر فوق با انتشار پیام‌ها و اخباری از دستور فرماندار و فرمانداری مبنی بر توقف تمامی فعالیت‌های اجتماعی در سطح شهرستان تا برگزاری جلسه مدیران شهرستان و سمن‌ها خبر دادند، خبری که به سرعت در فضای مجازی دست به دست شد و کمی عجیب به نظر می‌رسید.

دستور توقف فعالیت‌های اجتماعی صحت ندارد/ خواستار هماهنگی اجرای برنامه‌ها و نظارت بر هزینه کردن اعتبارات هستیم

معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار گنبدکاووس در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری فارس در گنبدکاووس با تقدیر از حساسیت رسانه‌ها به موضوعات اجتماعی که دغدغه اصلی مقام معظم رهبری و سیاست اصولی دولت تدبیر و امید است، اظهار کرد: سیاست دولت و به تبع آن استانداری و فرمانداری‌ها با توجه به نقش مهم سمن‌ها و مجموعه‌های مردمی در پیشبرد اهداف نظام حمایت همه جانبه از این مجموعه‌هاست.

فرهاد شیبک با تکذیب صدور هرگونه دستوری مبنی بر توقف فعالیت‌های اجتماعی، گفت: هیچ‌گونه دستوری در این راستا صادر نشده و عزیزانی که این موضوع را مطرح کرده‌اند حتما منبع بیان این شایعه یا تصور اشتباه را اعلام کنند تا مورد بررسی دقیق قرار بگیرد.

وی با تاکید بر اینکه در سال گذشته مبلغ بسیار کلان و چند میلیاردی در حوزه اجتماعی بین دستگاه‌ها و سمن‌ها توزیع شده است، ادامه داد: با توجه به دستور اداره کل مبنی بر توسعه نظارت بر اجرای طرح‌های اجتماعی و محل هزینه‌ها و اعتبارات اعطایی ما به همه سمن‌ها و مجموعه‌ها اعلام کردیم تا روز سه شنبه هفتم اسفند در جلسه‌ای برای بررسی سهمیه سمن‌های گنبدی از اعتبارات و هماهنگی برای هزینه آن در محلات، موضوعات و محورهای اولویت‌دار شرکت کنند.

معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار گنبدکاووس با اشاره به اینکه به همین منظور از موسسات و سمن‌ها خواسته شده تا روز سه شنبه هرگونه فعالیت اجتماعی خود را با فرمانداری و ناظران اجرای طرح‌های اجتماعی که از خود فعالان سمن‌ها انتخاب شده‌اند هماهنگ کنند تا پس از آن نیز براساس نتیجه جلسه سه شنبه عمل کنیم، تاکید کرد: ما از همه مجموعه‌ها و سمن‌ها با تمام وجود حمایت خواهیم کرد اما معتقدیم باید توزیع اعتبارات متناسب با عملکرد، تخصص، برنامه‌ریزی سمن‌ها و نیازهای شهرستان صورت گرفته و اقدامات این حوزه با نظارت قانونی شکل بگیرد.

شیبک از رسانه‌های تلاشگر و همیشه همراه با توسعه شهرستان خواست تا در صورت هرگونه ابهام و یا شائبه‌ای با مسؤولان فرمانداری ارتباط برقرار کنند، گفت: ما خود را موظف به پاسخگویی به مردم و رسانه‌ها می‌دانیم و در خدمت این عزیزان هستیم.

وی  راه‌اندازی دفاتر تسهیلگری و توسعه محلی را نیز مصوبه وزارت کشور و براساس طرح تقسیم کار ملی دانست و تاکید کرد: تمامی جنبه‌های فنی و تخصصی موضوع نیز توسط کارشناسان استانداری و وزارت کشور بررسی شده است.

* دفتر تسهیلگری هیچ منافاتی با دفتر بازآفرینی ندارد

مدیرعامل موسسه مهرآفرینان جوان و مجری طرح راه‌اندازی دفتر تسهیلگری و توسعه محلی در گنبدکاووس با اشاره به اینکه راه‌اندازی این دفتر هیچ منافاتی با فعالیت‌های دیگر اجتماعی، فرهنگی و عمرانی در محلات هدف طرح ندارد، اظهار کرد: انتظار ما این بود که همه دوستان همچون پایگاه فرهنگی  اجتماعی اداره تبلیغات اسلامی که در این محله استقرار داشته و از ایجاد دفتر تسهیلگری حمایت کرده و به کمک ما آمده‌اند در کنار ما قرار بگیرند.

سید محمد حسینی با رد موضوع تداخل فعالیت و موازی‌کاری میان دفتر بازآفرینی شهری شهرداری گنبدکاووس و دفتر تسهیلگری و توسعه محلی این شهرستان در محلات «سید آباد» و «بدلجه»، اضافه کرد: کار و محور اصلی فعالیت دفتر بازآفرینی اقدامات و فعالیت‌های عمرانی و زیرساختی است در حالیکه عمده فعالیت‌های دفتر تسهیلگری و توسعه محلی اقدامات اجتماعی، فرهنگی و آموزشی آن هم با کمک خود مردم  است.

وی با اعلام آمادگی برای هماهنگی و همکاری با همه سازمان‌های مردم نهاد و مجموعه‌های فعال در این محلات گفت: در حال حاضر علاوه بر پایگاه فرهنگی و اجتماعی اداره تبلیغات اسلامی، سازمان مردم‌نهاد دوستداران کتاب، سازمان مردم‌نهاد علمی اندیشه جوان و سازمان مردم‌نهاد فرهنگی «طهورا» برای همکاری با ما به صورت داوطلبانه اعلام آمادگی کرده‌اند که از آنها تشکر می‌کنم.

مدیرعامل موسسه مهرآفرینان جوان و مجری طرح راه‌اندازی دفتر تسهیلگری و توسعه محلی در گنبدکاووس با تاکید بر اینکه فعالیت این دفتر هیچ‌گونه تعارضی با منافع، اهداف و فعالیت‌های دفاتر و مجموعه‌های دیگر ندارد، گفت: انتظار داریم از فردا همه این عزیزان نیز در کنار ما با توکل بر خدا و مهربانی و دوستی برای توسعه شهر و کمک به مردم خوبمان فعالیت کنیم.

اما پس از این موضوع نیز بار دیگر این رسانه محلی و برخی افراد با انتشار نامه‌ای اداری که معلوم نیست چگونه در اختیار آنها قرار گرفته است از هشدار مدیرکل راه و شهرسازی به معاون سیاسی و امنیتی استاندار گلستان سخن گفتند که البته دقت در نامه هیچ‌گونه هشداری را نشان نداده و تنها بیان یک پیشنهاد و خواهش با توجه به نگاه بخشی این مدیرکل بوده است.

* کارکرد دفاتر مورد مناقشه متفاوت و مکمل یکدیگر است

فعال فرهنگی و اجتماعی و مشاور جوان فرماندار گنبدکاووس نیز در یادداشتی پیرامون این موضوع با اشاره به اینکه با توجه به تاسیس دفتر تسهیلگری و توسعه محلی «سیدآباد» و «بدلجه» و همچنین فعالیت دفتر توسعه و بازآفرینی محلات «سیدآباد» و «بدلجه» که از مهرماه سال جاری راه‌اندازی شده است، به ظاهر شاهد موازی کاری در فعالیت‌های این دو مرکز هستیم، افزوده است: اما کارکرد این دو مرکز متفاوت و از جهات مختلفی در بهبود وضعیت مردم محلات یاد شده تاثیرگذار و تا حدی مکمل یکدیگر است.

اعظم پاکدل با تاکید بر اینکه دفتر تسهیلگری و توسعه محلی «سیدآباد» و «بدلجه» به عنوان یک سمن یا سازمان مردم‌نهاد با رویکرد رفع آسیب‌های اجتماعی و جلب مشارکت مردمی در بعد فرهنگی، اجتماعی و خانوادگی می‌تواند زمینه‌ساز بهبود وضعیت زندگی در محلات یاد شده باشد، ادامه داده است: از طرفی دفتر توسعه و بازآفرینی محلات با پشتیبانی شهرداری و با جذب سرمایه عمومی در بخش بهسازی و ساخت و ساز بافت فرسوده در کنار توانمندسازی مردم محلات و اصلاح منظر شهری به توسعه و پیشرفت و بهبود زندگی مردم این مناطق کمک می‌کند.

وی در پایان این یادداشت کوتاه آورده است: از نظر نگارنده حمایت از دو نهاد یاد شده نه تنها موازی کاری نیست بلکه زمینه را برای تسریع در روند بهبود وضعیت محلات یاد شده فراهم می‌آورد و چنین توجهاتی بارقه امید را در دل مردم شریف این محلات روشن خواهد کرد.

* تفاوت ماهیتی دو دفتر بازآفرینی و تسهیلگری از زمین تا آسمان است

فعال اجتماعی و رسانه‌ای گنبدکاووس نیز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری فارس در گنبدکاووس با اشاره به اینکه دو دفتر بازآفرینی شهری و دفتر تسهیلگری اجتماعی تفاوت‌های ماهیتی بسیار مشهودی دارند، اظهار کرد: زمینه کاری و محورهای عملیاتی این دو دفتر از زمین تا آسمان دارای تفاوت است.

کیوان فرهمند با اشاره به اینکه دفتر تسهیلگری و توسعه محلی با محوریت اقدامات اجتماعی و با دغدغه‌هایی حول آسیب‌های اجتماعی فعالیت می‌کند، ادامه داد: کار و رسالت اصلی دفتر بازآفرینی شهری بیشتر متمرکز بر حوزه شهرسازی و عمرانی است و با حوزه عملکرد دفتر تسهیلگری تداخل معناداری ندارد.

وی با بیان اینکه به نظر بنده باید زمینه برای فعالیت منسجم همه مجموعه‌های مردمی اجتماعی و فرهنگی در محلات کمتر توسعه‌یافته فراهم شود، تصریح کرد: همه باید تلاش کنیم تا با اقدامات و فعالیت‌های خود زمینه توسعه را فراهم کرده و از آلام مردم و مشکلات آنها در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی بکاهیم.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد