تاریخ انتشار : چهارشنبه 3 بهمن 1397 - 11:31
کد خبر : 50752

معاون وزیر: رویکرد وزارت بهداشت تعامل طب سنتی و مدرن است

معاون وزیر: رویکرد وزارت بهداشت تعامل طب سنتی و مدرن است

دکترایرج حریرچی روز چهارشنبه در ‘همایش طب سنتی ایران و یک دهه فعالیت آکادمیک، نقد گذشته و افق آینده’ در مشهد ‘بازشناسی، تبیین و نهادینه سازی’ را سه اصل اساسی در طب سنتی ذکر و بیان کرد: در چارچوبهای سیاستهای کلی سلامت نیز بند ۱۲ اصل ۱۱۰ قانون اساسی به این موضوع پرداخته لذا باید

دکترایرج حریرچی روز چهارشنبه در ‘همایش طب سنتی ایران و یک دهه فعالیت آکادمیک، نقد گذشته و افق آینده’ در مشهد ‘بازشناسی، تبیین و نهادینه سازی’ را سه اصل اساسی در طب سنتی ذکر و بیان کرد: در چارچوبهای سیاستهای کلی سلامت نیز بند ۱۲ اصل ۱۱۰ قانون اساسی به این موضوع پرداخته لذا باید نسبت به آن توجه ویژه ای صورت گیرد.
وی ادامه داد: کشت گیاهان دارویی و توسعه نوآوری در طب سنتی نیز باید تحت نظر وزارت بهداشت صورت گیرد زیرا اجرای صحیح آن می تواند به اقتصاد کشور کمک کند.
قائم مقام وزیر بهداشت همچنین بر ضرورت اجرای صحیح اقتصاد مقاومتی در حوزه بهداشت و درمان تاکید و بیان کرد: کشت گیاهان دارویی به ویژه با بسته بندی مطلوب آنها می تواند ارزآوری مناسبی برای کشور داشته باشد.
وی گفت: همچنین باید به موضوع ارزانسازی خدمات در طب سنتی توجه داشت زیرا افزایش قیمت خدمات سبب فاصله گرفتن مردم از این محصولات می شود.
حریرچی افزود: در کنار گسترش طب سنتی به عوارض آن نیز باید توجه شود زیرا در برخی مواقع استفاده زیاد از گیاهان دارویی زیان آور است. هم اینک ۵۰ درصد امور درمانی در کشور بر اساس طب سنتی انجام می شود لذا باید از چنینی تجربیاتی بهره گرفت. البته در هر اقدامی بر اساس طب سنتی می بایست ابتدا ‘ایمن بودن، کیفیت و کارایی’ آن ثابت شود.
وی در ادامه به ظرفیتهای عرصه پزشکی در ایران اشاره و بیان کرد: کشورمان هم اینک یکی از مقاصد گردشگران سلامت از دیگر کشورهای جهان است لذا می توان طب ایرانی را در همین راستا گسترش داد.

* مداخله گری درمانی با عنوان طب اسلامی طب
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در ‘همایش طب سنتی ایران و یک دهه فعالیت آکادمیک، نقد گذشته و افق آینده’ گفت: برخی با استفاده از واژه هایی همچون طب اسلامی و طب سنتی اقدام به مداخله در درمان مردم می کنند که در این میان تنها چیزی که برای این افراد مهم نیست سلامتی جامعه است.
دکتر محمدرضا دارابی افزود: به همین خاطر می بایست رسانه های گروهی و سازمانهای تاثیر گذار نسبت به تبیین و معرفی صحیح ‘طب سنتی آکادمیک’ در جامعه اقدام نموده و برای ارتقای آگاهی مردم در این عرصه تلاش کنند.
وی ادامه داد: اگر قرار است طب سنتی و مکمل به عنوان یک علم رشد کند بطور قطع باید این کار در محیط آکادمیک صورت گیرد. بر همین اساس ‘دانشکده های طب سنتی’ در دانشگاههای علوم پزشکی کشور ایجاد شده اند.
همچنین در جریان برگزاری همایش طب سنتی ایران ‘سامانه ملی طبقه بندی بیماریها و اقدامات در طب سنتی’ و نیز ‘سند ملی طب ایران’ تحول شده به نماینده سازمان بهداشت جهانی، رونمایی شدند.
همایش ‘طب سنتی ایران و یک دهه فعالیت آکادمیک، نقد گذشته و افق آینده’ به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تا فردا در این شهر ادامه دارد.
۸۰۰۵/۱۸۵۸
انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد