پای بیقرار را قرار نیست
دکتر یارمحمد تکلو در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه این بیماران نیاز مبرمی به حرکت دادن پاهایشان دارند، افزود: احساس کشیدگی، سوزش، گزگز، احساس کاذب حرکت مایع یا حرکت مورچه در ساق پاها مواردی هستند که بیماران ذکر میکنند این علائم با حرکت دادن پاها بهتر شده و موقع استراحت بدتر میشوند و اوج بروز
دکتر یارمحمد تکلو در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه این بیماران نیاز مبرمی به حرکت دادن پاهایشان دارند، افزود: احساس کشیدگی، سوزش، گزگز، احساس کاذب حرکت مایع یا حرکت مورچه در ساق پاها مواردی هستند که بیماران ذکر میکنند این علائم با حرکت دادن پاها بهتر شده و موقع استراحت بدتر میشوند و اوج بروز علائم عصرها و شبهاست و اکثر بیماران مبتلا به این اختلال نمیتوانند به خواب روند یا مکررا از خواب بیدار میشوند.
وی به «حرکات دورهای اندام در خواب» اشاره کرد و ادامه داد: گاهی همراه این بیماری، پرش در پاها بلافاصله پس از به خواب رفتن یا در طی خواب رخ میدهد، این بیماری بسیار شایع است اما اغلب بیماران نمیدانند که این یک اختلال در سیستم مغز و اعصاب است.
علائم سندروم پای بیقرار
وی ادامه داد: در سندرم بیقراری پاها، پاها دچار درد، سوزش، گزگز، فشردگی و تکانهای تند میشوند و برای تشخیص سندرم پای بیقرار ابتدا باید سایر اختلالات را افتراق دهیم. فردی که به بیماری قند مبتلا است امکان دارد دچار احساس بیقراری در پاها شود در صورتیکه این احساس بر اثر بیماری قند نباشد میتوان تشخیص سندروم پای بیقرار داد. مورمور و خوابرفتگی به ویژه در اندام های تحتانی از علائم سندرم پای بیقرار است.
علت بیقراری پاها و پای بیقرار
تکلو با بیان اینکه این بیماری ارتباط تنگاتنگی با سلامت بدن دارد، ادامه داد: اگر ذهن و جسم سالم باشد امکان ابتلا به این بیماری کم میشود و البته بیماری که به صورت ارثی منتقل شده هم رفع و رجوع میشود. در بین همه ویتامینها کمبود ویتامین B6 میتواند در مدت کوتاهی فرد را به این سندرم مبتلا کند بنابراین کمبود ویتامین را جدی بگیرید چرا که اینطور که معلوم است اثرات کمبود ویتامین فقط رنگ زرد و بیحالی نیست و ممکن است استرس به پاها نیز برسد.
این متخصص طبسنتی یادآور شد: مصرف برخی داروها مانند ضدافسردگیها به ویژه در شب میتواند منجر به بروز و تشدید علایم سندروم پای بیقرار شود همچنین ممکن است نشانههای پاهای بیقرار یک اختلال اولیه یا ثانویه شامل کمبود آهن، نارسایی کلیه، بارداری یا استفاده از داروهای خاص یا آسیب طناب نخاعی باشد.
استرس عاملی مهم در شدت سندروم پای بیقرار
وی با بیان اینکه فشار روانی یکی دیگر از علل ابتلا به سندروم پای بیقرار است که در صورت عدم مدیریت آن میتواند وضعیت درد را شدت بخشد، خاطرنشان کرد: اگر سندروم پای بیقرار با رعایت بهداشت خواب و مدیریت استرس درمان نشود، فرد باید تحت درمان دارویی قرار گیرد.
تکلو تصریح کرد: استرس میتواند مهمترین عامل ابتلا به این سندرم باشد، بر همین علت خانمها بیشتر از آقایان به این بیماری دچار میشوند و طول درمانشان هم از مردها بیشتر است.
وی بیان کرد: بیتحرکی و کمبود ویتامین و اعتیاد هم در ردههای بعدی مهمترین دلایل این بیماری قرار دارد به همین علت روش درمانی این بیماری هم به سه دسته تغذیهای، دارویی و ورزش تقسیم میشود.
راههای درمان پای بیقرار
این متخصص طبسنتی با اشاره به اینکه برای درمان بیقراری پاها کافی است دیرتر بخوابید، اضافه کرد: با توجه به اینکه سندرم پای بیقرار باعث سخت خوابیدن میشود، برای داشتن خواب عمیق، کمی دیرتر به رختخواب بروید و صبحها بیشتر بخوابید. ساعات خواب صبح میتواند از بهترین ساعات استراحت شما باشد که بر همین اساس بیشتر افراد بزرگسال نیاز به ۷ تا ۹ ساعت خواب شبانه دارند.
قبل از خواب پاهای خود را ورزش دهید
وی در پایان توصیه کرد: انجام کمی حرکات کششی قبل از خواب میتواند مفید باشد. برای کشش ساق پا، پای چپ خود را کشیده و عقب ببرید و پای راست خود را از زانو کمی خم کرده و جلو بیاورید. میتوانید دستان خود را روی ران پای راست خود و یا دیوار قرار دهید. این حرکت را برای پای دیگر خود تکرار کنید. کشش ساق پا باعث میشود بتوانید مدت بیشتری بنشینید.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰