"دانشنامه جامع احادیث طبی" برای بار دوم تدوین میشود
– اخبار اجتماعی – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ طرح تدوین دانشنامه جامع احادیث طبی در دیدار اعضای کارگروه نظام سلامت در اسلام دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت با آیتالله ناصر مکارم شیرازی، بررسی و تایید شد؛ در این دیدار
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ طرح تدوین دانشنامه جامع احادیث طبی در دیدار اعضای کارگروه نظام سلامت در اسلام دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت با آیتالله ناصر مکارم شیرازی، بررسی و تایید شد؛ در این دیدار که در دفتر آیتالله ناصر مکارم شیرازی در قم برگزار شد، دکتر محمود نجابت و حجتالاسلام دکتر عبدالرضا محمودی، اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات قرآن و حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با ابلاغ پیام وزیر بهداشت مبنی بر حمایت وزارت بهداشت از پروژههای علمی مرتبط با علوم اسلامی و علوم سلامت که با تایید مراجع عظام تقلید و مشارکت استادان برجسته حوزه و دانشگاه انجام گیرد، کلیات طرح تدوین دانشنامه جامع احادیث را ارائه کرد.
دکتر مرتضی مجاهدی، دبیر کارگروه نظام سلامت در اسلام دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت نیز نمونههایی از آثار علمی استادان حوزه و دانشگاه را که در راستای شروع گفتمان بین رشتهای علوم دینی و علوم سلامت با هدف استفاده منطقی و روشمند از آموزههای اسلامی در حوزه سلامت منتشر شده است، به معظم له تقدیم کرد.
آیتالله ناصر مکارم شیرازی با استقبال از اجرای طرح تدوین دانشنامه گفت: این طرح، کار مهمی است و البته پر زحمت که نیاز به دقت فراوان دارد.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون اقدامی اساسی در این زمینه انجام نشده است، افزود: برخی، کتابهایی از جمله طبالرضا و طبالصادق را منتشر کردهاند اما بررسی کامل و نقادی روی آنها انجام نشده و اگر این طرح اجرا شود، بسیار خوب است.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از وبدا، آیتالله مکارم شیرازی تاکید کرد: در کنار این کار باید مشورتی هم با طب جدید انجام شده و تفاهم لازم صورت گیرد و علاوه بر اینها تجربه شدن آنها و تاییدشان بهوسیله تجربه هم مهم است.
وی با بیان اینکه بر انجام کار نظارت خواهند داشت، افزود: روایات را فصلبندی کرده و هر موضوع را جداگانه و به صورت منسجم بررسی کنید.
آیتالله مکارم شیرازی با ابراز امیدواری برای موفقیت در اجرای طرح، آن را خدمت خوبی دانست و تاکید کرد: امروز گروههای زیادی که قطعا برخی صلاحیت ندارند، دنبال این کارها و طب سنتی راه افتادهاند و تضادهایی مشاهده میشود که البته علم با علم تضاد ندارد بلکه علم با جهل دارای تضاد است.
لازم به یادآوریست، پیش از این "دانشنامه احادیث پزشکی" بهعنوان یک کار تحقیقی ماندگار توسط حضرت "آیتالله ریشهری" از بزرگان علم رجال عالم تشیع، تدوین و به چاپ رسیده است.
"دانشنامه احادیث پزشکی" شامل احادیثی است که از زبان پیامبر(ص) و امامان معصوم درباره طب و طبابت، بیماریهای جسمانی و راه درمان آنها و نیز لزوم رعایت آداب ظاهری مربوط به بدن، بیان شده است.
مجموعه مطالب و گزارشهای حدیثی در این دانشنامه در ۵ بخش و در فصلهای متعدّد سامان یافته است:
بخش اوّل، درباره طبابت است؛ در این بخش، مطالب و احادیثی درباره طبابت از نظر اسلام، آداب و احکام طبابت و دستورهای طبّی آمده است.
بخش دوم، با عنوان «بیماری»، شامل تعریف، گونهها، پیامدها و نیز وظایف بیمار و آداب عیادت اوست.
بخش سوم، در بردارنده مطالب مربوط به اندامهاست که شامل قلب، مغز و اعصاب، چشم، گوش، دهان و دندان، دستگاه تنفس، پوست، خون، استخوان، مو، ناخن و آلت تناسلی میشود.
بخش چهارم، درباره نقش خوردن و آشامیدن در سلامت و بیماری است؛ در این بخش، گزارشهایی درباره سیری و گرسنگی، آداب خوردن و نوشیدن و آداب خوردن گوشت آمده است.
بخش پنجم، که از همه بخشها گسترده تر است، احادیثی را درباره مداوا با انواع خوراکیها و داروهای گیاهی با ذکر نام و خاصیت آنها در ۶۰ فصل گزارش میکند.
منکران "طب اسلامی" در واقع مروج "سکولاریسم" هستند/ بازگشت به مبانی طب اسلامی برای جامعه امروز ضروریستبازگشت به مبانی "طب اسلامی" ضروری است/ شیطنت جریانی در تحریف موضع مراجع درباره طب اسلامیاظهاراتم درباره "طب اسلامی" از سوى بعضى تحریف شد
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰